- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Ma lettem egyelőre boldog tulajdonosa egy ilyen csodának. Van valami amire vigyázni kell, amit feltétlenül be kell állítani vagy ilyesmi?
Google Pixel 7 Pro, Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Samsung Galaxy Note 9-em, ami eléggé csereérett lett.
Rendeltem is egy iPhone 13 Pro Maxot a T-től, de sajnos nem igazán jött be az iOS, ezért visszaviném és cserélném egy S21 Ultrára.
A Note-on igazából a kezdetektől van olyan gondom, hogy késnek az értesítések. Ez mondjuk fennáll az S21 Ultránál is?
Illetve így 1 év frissítési távlatából hogy alakul az akkuidő? Van e esetleg bármi hibája, ami kijött valakinél?
Ismerősnél pl S21 van és ők azt tapasztalták már a dobozból kivéve, hogy akár egy kamerahasználatnál is borzasztóan felmelegedik az Exynos 2100. (Ilyesmikre gondolok első sorban.)
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Nem igazán van hibája, ez az Exynos nagyon jó lett, de tényleg előfordulhat melegedés, de ez minden felső kategóriás telefonnál előfordul, tehát Snapdragonnál is.
Viszont talán érdemes lenne megvárnod az S22 Ultrát (kb 2 hónap), ami valszeg S22 Note-nak lesz hívva, mert abban benne lesz a toll a házban, és úgy fog kinézni mint egy Note.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kemdom
tag
Frijánk meghülyült teljesen, urak? DBT és TMH verzióra is egy A11-es verziót ad ki, AUJ7-et.
"Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || Honor 8 Midnight Blk. - - > Mate 9, :) - - > Galaxy Note 9/DS 6/128GB --> Galaxy S21 Ultra Phantom Black 12/256GB —> iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - Galaxy Buds 2 - Galaxy Watch Active 2
-
kemdom
tag
válasz dkovizoli #6109 üzenetére
Discord szerveren megy a duma a devek felé, szerintem valamit elkonfigoltak, miközben a Frija v2.0 betára optimalizálják a db-t.
Just developer things. Mi ezért masszív pénzeket fizetnénk az ügyfélnek, szóval freeware for the win, "majd megoldják valamikor"."Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || Honor 8 Midnight Blk. - - > Mate 9, :) - - > Galaxy Note 9/DS 6/128GB --> Galaxy S21 Ultra Phantom Black 12/256GB —> iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - Galaxy Buds 2 - Galaxy Watch Active 2
-
juuzer
addikt
Köszi!
A Note-tal igazából olyan gondom van, hogy pl az értesítések tök későn jönnek meg a P30-hoz képest. Meg néha eldobálja az ASUS routerem jelét. Ha ezek mondjuk nincsenek jelen az S21 Ultránál, már boldog vagyok. Plusz ha az akksi tényleg kibír egy 1,5 napot viszonylag aktívabb használat mellett. Meg ha a kamera nem ergya.
Bevallom nem létfontosságú a cerka, ezért se várom már annyira az S22 Note-ot. Plusz a 21 Ultra eléggé be is jön külsőre. (Max a vastagsága nem, de tetszik, hogy keskenyebb, mint az iPhone.)
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
veterán
-
thamasz
senior tag
Asus router vs S21U , nálam sem barátok, random ledob az internetről, wifi csatlakozás megmarad, ilyenkor wifi ki be és újra van net. Nem jöttem rá mi az oka, android 12-vel is megmaradt. Ugyanebben a környezetben van S8, S10, S21, és egy Notebook, mindegyik stabil, csak az ultra nem. Vettem már új routert is de ugyanaz.
-
juuzer
addikt
válasz Zsoleszhun #6115 üzenetére
Igen, mindkettőt frissen tartom.
thamasz (#6116): Nálam csak az 5 GHz-es hálózatot szokta eldobni, de azt pár naponta megteszi. Megjelenik a kis felkiáltójel a WiFi ikonja mellett felül és megáll az élet. Eddig más nálam se játszotta ezt. (iPhone SE, P9, P30, MacBook Air meg a céges macjeim és a céges A71-em sem.) Btw egy ASUS RT-AC57U Routerről van szó.
Vamos a la playa.
-
legenda
Szia,
Most (hétfőn) váltottam iPhone-ról S21U-ra, valóban később jönnek az értesítsek - egy napig párhuzamosan is használtam a két telefont és fel is tűnt, hogy az iPhone hamarabb megkapta mindig például a Messenger értesítést - azonos fiók, ugyanazon Wi-Fi hálózatra csatlakozva, vagy azonos szolgáltató mobilinternetjén -, de csak 10 - 15 másodpercről van szó, ez számomra nem vészes különbség.
Egyedül akkor volt probléma, amikor az üzenetek kezelésére használt Messages alkalmazásban bekapcsoltam a Csevegési funkciót, na onnantól egy SMS 10 - 15 percet is késett, a banki...stb. alkalmazásokat nem tudtam aktiválni, mert max 5 percig érvényesek a kódok.
Ahogy kikapcsoltam a Csevegési funkciót, helyreállt a rend.
Kipróbáltam a Samsung Üzeneteket is, ott semmilyen felállásban nem volt gond.
A Note 9-re visszagondolva, nem rémlik komoly késés az értesítések tekintetében, de csak 2019. szeptemberéig használtam, az akkor aktuális szoftver verziókkal, meg azt talán nem is hasonlítottam párhuzamosan máshoz.
Az S21U akkor melegedett nekem valamennyire, amikor elkezdtem belakni és egymást követően több OTA frissítést lehúzott és telepített.
A Wi-Fi tökéletes, a 6 is stabil és kellően gyors.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tin
veterán
Aki érdekel kicsit a technikai háttere, hogy miért nem jönnek meg az üzenetek.
A telefon üzenetei kétféleképpen érkezhetnek:
- push notification-ként
- pollozás (megadott időközönként "ránéz" a szerverre, és ha van üzenet, letölti)A második világos, ilyen például a POP3 vagy IMAP fiók. Az első más, ilyenkor a telefon nyit egy élő netkapcsolatot a szolgáltatóval (Google, Microsoft, stb), és ez a kapcsolat időközönként frissítésre kerül. Mivel a kapcsolat aktív, bármikor érkezik egy üzenet, akkor a szerver "lenyomja" a üzenetet a telefonra, ami azonnal megkapja azt. Kivéve, ha a kapcsolat megszakad (pl. időtúllépés a telefon oldaláról). Épp azért kell a telefonnak időközönként újraépíteni a kapcsolatot, hogy ez ne forduljon elő.
Na most a Google Mobile Services kétféle prioritást (fontosságot) kezel értesítéskor: normál vagy kiemelt. A telefon mindkét esetben megkapja az üzenetet, viszont az operációs rendszer dönti el, hogy "felébreszti" a telefonod és értesít, vagy nem, hanem "kivár". A Google valamiért a Gmail üzeneteit normál prioritással küldi, ami annyit jelent, hogy nem egyből értesít az üzenetről, hanem "valamikor", általában 15 perces időközönként egyszer. Van, amikor ez fél-1 óra is lehet, attól függően, hogy a telefon mennyire van "alvó" állapotban. Ha töltőn van, akkor nem alszik, így mindig megjönnek az értesítések, de akkuról ez sokkal több idő. Ilyenkor ugyanis a Doze üzemmód miatt az Android nem engedi felébredni az alkalmazásokat, és kezelni az üzeneteiket, csak megadott időpontokban.
A Google Mobil Services (GMS) értesítéseit rengeteg alkalmazás használja, és mindegyik szenved ettől a problémától. A régi Androidnál (7,8) simán egyből megkaptad, ez később megváltozott, és nem igazán állítható át. A Doze miatt csak azok az értesítések jönnek át, amik "kiemelt" prioritásúak, vagyis azok ténylegesen felébresztik az alkalmazást, ami kezeli az értesítéseket, de a "normál" esetén várni kell. Viszont az email normál, és sok más akalmazás is. A Microsoft emailjeinek "kiemelt" a prioritása, ezért azokat egyből megkapod, mert azt egy másik szolgáltató (a Microsoft) kezeli. Ha beállítod a Gmail fiókod az Exchange app-ban, akkor egyből megkapod azokat a másik szolgáltató miatt.
Nagy baromság, és ne kérdezzétek, miért ilyen. Elméletileg az akku-optimalizálás alól kivett alkalmazásokra nem kellene, hogy vonatkozzon a Doze, de ez se igazán működik jól sajnos. Szóval ezzel együtt kell élni.
-
thamasz
senior tag
TUF-AX5400 és RT-AX58U az érintett (Mesh hálóban), és 5Ghz Wifi 6. 160Mhz. Amúgy brutál akár 2 Gbit feletti linket is felépítenek a telefonnal ha nincs köztük fal, a szűk keresztmetszet a gigabites optikai net. Szeretem kihasználni a maximumot, ezért a 2,4 Ghz wifit nem próbáltam még a telefonnal, azt meghagytam a "kenyérpirító és társainak", azon lógnak a háztartási eszközök, vagy ami nem tud 5G. Érdekes hogy csak az ultra dobódik le időnként.
-
HaliGab23
senior tag
Ma direkt sms-t küldtem az asszonynak, hogy mit hozzon még a boltból, mert se a viber, se a messenger nem ér oda normálisan az utóbbi időben.
Na megjött haza, nem hozta, amit kértem..
Nézem az sms-t, hát ott "pörög", hogy várakozás hálózatra, miközben végig fullon volt a hálózat.És nem csak egy eset volt eddig, hogy nem mennek normálisan ezek az üzenetküldő szolgáltatások, család, barátok, kollégák panaszkodnak folyamatosan..
Komolyan mostantól mindenért hívni kell majd egymást 2022 küszöbén, mert ezek a fosok nem működnek rendesen?
Megbízhatatlan sz@r így ez az egész.Ez a mai - sms sem megy már el - a teteje mindennek.
Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
válasz thamasz #6120 üzenetére
Nekem is ledobódik random..
Szerintem valami nagyon nem jó irányba halad.
Itt egy csúcs telefon, fél millió Ftért, és megbízhatatlan.Lassan végig kell hívni mindenkit, hogy nem keresett-e vagy írt-e.
Meg nézegetni percenként, hogy nem dobta-e el a wifit, vagy hálózatot stb.
Elhiszem, hogy van akinek minden jó, de nagyon sokan panaszkodnak anomáliákra, az meg szerintem nem fér bele.Már nagyon régóta még csak nem is állítgatok semmit, csak használni akarom úgy ahogy az kijött.
Volt, hogy már csengőhangot sem módosítottam.[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz thamasz #6120 üzenetére
Asus RT-AX55 el hibátlan. AX módban 80Mhz en 112 es csatornán.
Hálás köszönet Nilkin bőrtok tippért, fórumtársnak. Ma megjött. Kiválóan illeszkedik, nagyon jó a fogása, és jól is néz ki.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
őstag
válasz Zsoleszhun #6096 üzenetére
Lemaradtam, elfogyott. Ha vezeték nélküli töltést használom, működik a tokkal?
-
legenda
válasz HaliGab23 #6122 üzenetére
Ellenőrizni kell a kiszolgáló eszközön a Wi-Fi beállításait (csatorna...stb.), szükség esetén módosítani a megfelelőre, mert a vezeték nélküli kapcsolatot nagyon sok tényező befolyásolja.
Jellemzően nem a telefon a szűk keresztmetszet.
Én még csak egy hete használom ezt a készüléket, de sosem dobta le, kifejezetten stabil, ahogy a korábbi telefonjaimmal sem volt gond, mert annak ellenére, hogy sok itt az elérhető idegen hálózat, mindent beállítottam optimálisra az ONT-n.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
HaliGab23
senior tag
Nincs bekapcsolva.. olvastam, hogy okozhat ilyet.
Pont itt van mellettem a régi note 10+om, amit a fiam használ, azon jön minden rendben.Nálam pl. van olyan is, hogy van aki fel tud hívni Viberen, van aki meg nem. Belépek a viberbe és akkor dobja ki, hogy az illető hívni próbált vagy 5ször.. Nekem a teló meg sem nyikkant, és csak akkor látom, ha megnyitom a vibert.
Nem állítgattam semmit el egyedileg, ezért nem értem. Nincs semmi ilyen program sem fent.
-
HaliGab23
senior tag
Olyan helyen lakunk, hogy szinte csak a saját wifit látom, néha egyik szomszédét, attól függ hol vagyok a házban.
Ugyancsak a Note 10+-t tudom alapul venni, azzal nincs gond.
Ennél van valami szoftveres bug.. vagy akad valami valamivel. Pedig tényleg nincs fent semmi extra app, amelyik felülírna bármilyen rendszerbeli alapműködést vagy legalábbis nem tudok róla, hogy valamelyik bekavarna.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
nokia3650365
aktív tag
Én ilyen aramid tokot vettem, ennyiért szerintem jó áron van, meg vagyok vele elégedve, másnapra kihozták. Ebay-en láttam ugyanilyet, de ott drágább volt.
[link] -
őstag
válasz Zsoleszhun #6129 üzenetére
Köszönöm! Csak azért kérdeztem mert egy vastagabb tokommal nem ment a vezeték mentes töltés. Van egy Xiaomi, kíváncsiságból vettem egy Ikeásat, van egy vezeték mentes töltést is tudó powerbankom, és az autóban lévő tartó sem vitte. A vékonyabb tokkal működik mindegyik.
-
válasz HaliGab23 #6121 üzenetére
Nekem most ilyen ébresztőóra bugom van. Hiába kapcsolgatom ki be az ébresztéseket akkor is ott marad az értesítésbe.
Most néztem egy videót 9 órás üzemidővel az Ultrával 1440p 120Hz-en.
Aztán leesett hogy ha nem nyúl hozzá a kijelzőhöz a tesztelő akkor a legtöbb esetben csak 60 vagy 48Hz van.
Semmire nem valók ezek a YT tesztek közel sem a valóságot mutatják.
Aki itt 8 órát írt korábban az valószínűleg hasonlóan használta a telót.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
juuzer
addikt
Köszönöm!
Az a pár másodperc nem zavaró nekem.
Egyébként megvan a telefon és imádom.
Igaz S-Penes tokot vettem hozzá, mert a SES-ban azt mondták, hogy a Note tollával nem működik. Hát de. De ezt leszámítva tényleg elégedett vagyok, most töltöm és belakom.
(Ugyanitt Note 9 eladó. )
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
Abban valaki tud segíteni, hogy miért nem ajánlja fel a OneUI 4.0-s updatet?
Amit látok a Szolgáltatói szoftververzió alatt: SAOMC_SM-G998B_OXM_XEH_RR_0007_XEH/XEH,XEH/EUX/xEH
Tudtommal már tudnom kéne telepíteni az OneUI 4.0-t nem?
Előre is köszönöm a segítséget!
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
válasz dkovizoli #6147 üzenetére
Oh köszönöm. Egyik barátomnak még felment múlt héten.
Akkor nem kezdek el vadul Smart Switchezni a gépen.
Hát igen, egyébként látszott, hogy én jobban értek a telefonokhoz, mint ők. Bár azért a kissrác kezében kicsit szemmel bűvöltem azt a Z Fold 3-at.
Vamos a la playa.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 8/128 kártyafüggetlen fekete mobiltelefon
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB Pink, Újszerű Állapotú, Karcmentes, Rózsaszín, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 Plus gyári független dobozos 12 hónap szavatosság
- Samsung S21+ 8/128GB
- ÚJ ÁLLAPOTÚ! SAMSUNG Galaxy S21 Ultra 5G DUALSIM, 256/12GB fekete, GARIS
- S21 ultra 256Gb mint az új (felújítva) tokokkal töltővel eladó,ajándékna is.....Beszámítok, Posta ON
- Samsung S21 Ultra 12/128GB, Átlagos állapot, Független, Garanciával!
- !! SAMSUNG AKCIÓ !! Garanciás, Samsung Galaxy S21 Ultra 128GB Silver. BM387
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest