Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Luser2000

    addikt

    Érdekes (vagy talán inkább furcsa?), hogy itt a MA hasábjain eddig még sosem találkoztam egy olyan írással sem, ami mondjuk egy nagy gyártó (legyen pl. a Samsung) szoftver fejlesztési és kiadási folyamatait tárja fel. (Nem fikciók alapján, nem találgatások mentén, hanem a gyártóval készült interjú alapján).

    ---

    Nekem az a gyanúm, hogy a szolgáltatók ROMjait sem a szolgáltatók készítik (ha más miatt nem, akkor szerzői jogi és minőségbiztosítási okok miatt), hanem a gyártók erre szakosodott specialistái (vagy lehet, akár automatizálni is). Mondjuk elkészül az "alap" ROM, majd a szolgáltató megadja azt a speciális tartalmat, amit szeretne, ha települne a saját készülékeire (mondjuk első bekapcsoláskor). Ezt "fordítja" bele a gyártó.

    Ha felmerül "diszfunkció", akkor az a gyártó felelőssége (lehet szerintem), mert sikertelen volt az "összefordítás". Az, hogy egy ilyen rosszul sikerült ROM verzió kikerül, az pedig részben a Szolgáltató felessége is lehet, mert nem tesztelte ki megfelelően.

    (A konkrét esetben: nem hinném, hogy azzal, hogy a T autoinstallerbe bepakolt pár szoftvert, annak be szabadna zavarnia a készülék főfunkcióinak működésébe (pl. akciójegyzet). Akkor ott valami az alapszoftverrel sántíthat).

    SZERINTEM.

    ---

    Sosem értettem, hogy erről egy szakportál miért nem ír. (Szívesebben olvasnék ilyesmit, mint sem azt, hogy mi "debütál", meg mi "pózol".

    ----

    Na, mára ennyi. ;-)

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Új hozzászólás Aktív témák