Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrLJ

    újonc

    Hát én még a régi modellek idejében vásároltam az S7-t, így számomra ez volt az etalon. :)

    De az mondjuk igaz, hogy tényleg nem egy mai darab. Sőt. Az akkori csúcskategóriát valószínűleg tényleg lenyomja a középkategória. Ez tényleg igaz.

    Igen, az A51 tényleg nagyon elmarad az A71-től. S7nél azért jobbat akarok mindenképpen.

    Hmm köszönöm ezt a pozitív visszaigazolást, mármint, hogy azért nem lehetetlen megszokni a nagyobbat. A valóság, hogy eléggé konzervatív voltam ezen a téren eddig, de sajnos ezt fel kell adjam. Kicsi telefonok, komoly tudással nincsenek androidos vonalon. De azért féltem az ilyen nagyoktól. De a valóság, hogy ez a jövő, szóval most már megtört engem is méret növekedése.

    Amúgy lenne egy kérdésem a főkamerával kapcsolatosan. Arra gondolok, hogy papíron 64MP. Ez igaz. De szoftveresen meg van normálisan csinálva? Persze gondolom, hogy most azért butítani kell a csúcshoz képest. Vannak az olyan kifejezések, amiket több helyen is olvastam a kamerákkal kapcsolatosan, mint pl. a rekeszérték. Lehet nagy MP, ha kicsi a rekeszértéke. Szóval nem minden a MP.

    Konkrét példa:
    64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72", 0.8µm, PDAF - A71 kamerája,
    12 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.76", 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS - S20 kamerája.

    Pl a MP jóval nagyobb, habár gondolom ez a 4 pixeles dolog miatt jobb a 16MP kép. De az f az 1.8, mintha ugyanaz lenne. Mennyire lényegesek amúgy ezek az értékek a hétköznapi fényképezéskor?

Új hozzászólás Aktív témák