- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Most megy el a tvOS 14, remélem jó lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A Youtube 4K app frissítéssel lesz elérhető. A kadenciahelyesség egy jó TV-vel kiköszöbölhető, tudom, nem hiszed de ez van.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem védem az Apple-t, nem fizetnek ezért, nincs érdekemben, hogy ilyet tegyek, talán neked van más eszköz esetében vagy épp az Apple ellen. LG TV-k híresek a rossz mozgásmegjelenítésről, a B8 sem kivétel. Tapasztaltam, tudom, Sony, Panasonic, Philips, ezek mind jobbak az LG-hez képest, igen, a B8-hoz képest is.
-
blakey
titán
válasz galaxys80 #3152 üzenetére
Negyed órát próbálgattam, MrMC-t használsz így várd meg míg a MrMC-ből kijön egy új verzió és esetleg utána frissíthetsz, mert a jelenlegi nem tudja a Dolby Vision-t, mindent HDR10-ben játszik le ami DV lenne, Infuse-al nincs ilyen gond.
Youtube 4K-s app még nincs, arra várni kell, nem tudom, hogy meddig, nem néztem utána. Sokmindnet még nem néztem meg, nem tudom, hogy milyen hibák lesznek.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szeky81
tag
Ezt a kadenciahelyes lejátszást nem küszöbölte már ki az Apple? A beállításokon belül: "A képkockasebesség és a dinamikatartomány egyeztetése Apple TV készüléken". Én valós 100Hz-en mozizok és röccenést nem veszek észre.
szódabikarbabónábó'
-
blakey
titán
válasz szeky81 #3159 üzenetére
Olvass vissza a topikban, nem arról van szó, hanem arról, hogy a 24.000 fps videókat 23,976 fps-el játsza le illetve a 60fps videókat 59,94fps-el, ezt ha natív megjelnítéssel és olyan kijelzőn nézed ami csak megjelenít és nem képes ezen javítani, akkor röccenéseket tapasztalhatsz, ha olyan TV-d van ami ezeket a hibákat eltűnteti (igen, van olyan) akkor semmit nem fogsz látni ezekből a hibákból, tehát vannak TV-k amik képesek rendbe tenni a megjelenítést és vannak amik azt mutatják amit kapnak, utóbbi esetében nem a legjobb a megjelenítés, főleg annak aki erre érzékeny.
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Infuse 6 programban most vettem észre hogy sorozatoknál filmeknél szokott lenni a jobb felső sarokban egy kis fehér kör narancssárga alapon ami eltűnt így nem látom melyiket láttam már. Nálatok sincs vagy ez egyedi hiba lehet? Infuse 6.5 tvOS még 13 -
djnice
veterán
Elég szomorú, hogy így látod, bár nem hiszem hogy bizonyítanom kellene, de itt a kínai nagykerrel a beszélgetés a Zidoo Z9X csoportos rendelés kapcsán: [kép]
Bármilyen hihetetlen, beszerzési áron segítek az embereknek kintről vásárolni, ezt még itt ebben a topikban is tudják bizonyítani...Számomra az nem hiteles ember, aki többszöri kérdésre sem írja le, hogy pontosan milyen megjelenítői vannak.
Az LG B8-nak De-Judder 2 és De-Blur 10-es beállítás mellett semmi gondja a mozgással, mégis érzékeny a 23.976 - 24.000 közti különbségre, szappanoperát meg nem fogok nézni.
-
blakey
titán
Nem érdekel, hogy mit és hogyan gondolsz. szomorú, hogy mindenhol azt hiszed, hogy te vagy a mindentudó és folymatosan ott kötsz bele a dolgokba ahol nem szégyeled. Most is belémállsz, mert az hiszed, hogy igazad van, hogy én valótlan állítok, pedig ennyit írtam: "A kadenciahelyesség egy jó TV-vel kiköszöbölhető, tudom, nem hiszed de ez van.", ezzel nem védtem a z Apple-t, de szerinted igen, szánalmas.
Hol kérdeztél te többször, hogy mim van? Ha nem akarok akkor nem válaszolok, talán azért mert nem tartom relevánsnak. Jelenleg nem LG OLED-em van. Egyébként már szerintem megírtam, hogy jelenleg milyen OLED-em van, de nem csak 1 TV-m van így nem értem, hogy miért kéne a nagyvilággal megbeszélnem a cuccaimat. Azt sem írom le, hogy van Zidoo-m, Shield-em, Mi Box-om, Vim3L-em, Vim3 Pro-m, X96 Air-em, CE-t használok vagy sem, stb, mert nem látom értelmét. Én inkább használom őket, elég sok sorozatot meg filmet "kell bepótolnom".
Az LG B8-nak De-Judder 2 és De-Blur 10-es beállítás mellett semmi gondja a mozgással, - egyszer leírtam, hogy kb. hasonló beállításaim vannak és szintén "belémálltál", mert szerinted nem jó ,erre tessék, nálad is hasonló a beállítás. Akkor most ki ért a TV-k beállításaihoz? Ki írta, hogy szappanoperát kell nézni? Talán korábban kéne kellned ahhoz, hogy a TV-k beállításaival kezdj el velem vitatkozni, mert én biztosan nem nézek szappanoperát és talán én vagyok az egyetlen (bár ez nem hiszem) aki műszer mellett még szemre is egész pontosan beállítja a színhelyességet és a mozgásmegjelenítést. Szóval ne gyere ezzel a B8-am van és tökéletes dumával, mert sok hibáról olvasni, ahogy Shield TV-nél, CoreELEC-nél, Mi boxnál, Zidoo-nál is, de ugye én "balga" nem megyek oda trollkodni, inkább hagyom, hogy mindenki élje az életét. janos666 is írta, hogy talán nem is baj ha pl. az Apple szabályozza a HDR10 MaxCLL/MaxFALL értékeket, mert pl. ő is úgy használja az OLED-jét.
Légyszi ne feszülj a témának, mert semmi okot nem adtam rá. Inkább élvezd az eszközeid által nyújtott tökéletes, hibátlan képet és hangot és hagyd békén azokat akik esetleg nem úgy gondolkodnak ahogy te.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Netflixen sok anyagot néztem, LG TV esetében néha megjelenik egy-egy röccenés, talán ezt írtam is, de nem zavaró, Panasonic, Philips és Sony TV-ken még nem láttam röccenést pedig napi szinten nézem a Netflixet. Samsung TV jelenleg nincs a közelemben.
Netflixet ráadásul több eszközzel is kipróbáltam és úgy hogy azok sem váltottak fps-t.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Én is így látom, hogy te vagy itt a "bajkeverő". Leírtam pontosan a mondandómat, nem értem, hogy miért forgatod ki a szavaimat és egyből vádolsz, azaz személyeskedsz. Gondolkodj el a dolgon. Mindenkibe belekötöttél, csak ezt nem látod.
Csak, hogy lásd ki kezdte, egyértelműen te "áltál belém"[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Látom nem értjük egymást.
Az alap felállás az volt hogy az Apple nem javította a 24.000 fps problémáját. Erre nem az a válasz hogy egy jó TV-vel kiküszöbölhető, hiszen nagyon sok embernek nincs "jó" TV-je és nem is fog lecserélni pl egy projektort.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy a Himedia-nál sem gond, hogy 3D-ben nem kadenciahelyes és még sorolhatnánk a régi Realtek-es lejátszókat is pl O-Play.
De érdekes ez csak az Apple-nél nem gond. -
blakey
titán
Valóban nem értjük egymást. Egy dolgot nem kellett volna leírnod, mégpedig ezt:
"De hagyjuk, te úgyis a végletekig fogod védeni az Apple-t."
Elegem van, hogy ott kötsz belém vagy másba aki esetleg mást ír, ahol csak akarsz, mintha ez éltetne téged.
Nem írtam, hogy nem probléma, nem írtam, hogy megoldották, nem írtam, hogy ez így jó, tehát nem védtem semmit és senkit, de azt írtam, hogy jó TV-vel bizony nem látni. Ha neked ez olyan ami miatt meg kell szólalnod és bele kell kötnöd akkor tedd, de ne várd, hogy popcorn-al a kezembe olvassam, annyira már ismerhetsz, hogy válaszolni fogok, bár azért már ritkábban írogatok, pontosan az ilyen beszólások miatt, de ezt nem hagyhattam ki, mert nagyon nem igaz. Ha Apple-t védeném, akkor minden tőlük lenne, de nincs.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atirag
őstag
Szerintem egy nagyon jó kompromisszum az apple tv-Igen vannak problémái néha a folyamatos lejátszással amit nem értek mitől függ,de többnyire jól működik. Egy dolognál nem tudom nézni az az F1 közvetités letöltött verzióban. Filmeknél viszont érdekes módon nem tapasztaltam. Sony tv-m van(amivel szintén vannak kompromisszumok )
-
aktív tag
Felraktam a 14-et erre nuku youtube4k? Bakker miezmar? Ezer éve beharangoztak!???
-
blakey
titán
Viszont azt is írták, hogy egy applikáció frissítéssel lesz elérhető. A Youtube fejlesztői megoldják, ezt nem az Apple fejleszti.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
.mka konténer zenéimet szeretném normálisan lejátszani. Addig működik a dolog, hogy MrMc lejátsza (egyben a DTS-HD fájlt), de se beletekerni, sem fejezetet (számot) váltani nem tudok, ebben kellene egy kis segítség (lejátszó ?)
"in medias res"
-
flake
csendes tag
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy mi lehet gond nálam, ha a Netflix appon keresztül nem kapok többé Atmos hangot? Egyszer csak nem jött többé. Kizárólag sztereóban. Pár napja is történt ilyen, de akkor egy reddites posztnak köszönhetően helyrejött, amint elindítottam egy apple tv-s Atmosos sorozatot. A visszaváltásnál már a Netflixen is volt Atmos. Most viszont nem segít semmi.
creating rivers in the desert
-
blakey
titán
Akkor van Atmos ha a fogadó eszköz képes erre, tehát egyrészt automatikus. a másik, hogy a beállításoknál is automatikus legyen a hang kimenete. A harmadik a Netflix sávszélessége, nem biztos, hogy minden tökéletes náluk.
-
sz.v.endre
csendes tag
Nekem a TvOs 14.2 béta frissítés után nem játszik le atmos hangot sem az Apple Tv+-on, sem a Netflixen, sem a Tidal-on! Hogyan tudnám visszaállítani az előző verzióra, windows 10-el?
[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
válasz SoontirFel #3185 üzenetére
Ùjra telepítettem a programot és megjavult.
-
galaxys80
veterán
Le frissült a MrMc. Azóta nalam az Apple tv irányányítójával vagy nem reagál a menüben jobbra-balra lépkedésnél vagy egyszerre többet is ugrik. Megnézné valaki, hogy nála is ez-e a helyzet?
-
blakey
titán
válasz galaxys80 #3187 üzenetére
Ilyen probléma nem volt és csak eddig maradt fent, Dolby Visiont nem javították, minden DV HDR-ben megy meg amúgyis Infuse-t használok, szóval megint töröltem. :)
-
galaxys80
veterán
Fura, hogy van akinél megvan ez a hiba van akinél meg nem jelentkezik.
Mindegy itt az idő, hogy tegyek egy próbát az infuse-al.
Arra van benne lehetőség, hogy egy-egy mappát ne szkenneljen be, hanem a helyi adatok legyenek csak?
Gyerek meséi között vannak olyan mappák amikben csak bele vannak szólva néhány sorozat rész mesék. Ezeket nyilván nem fogja megtalálni. Ide én csak egy folder nevű borítót tettem eddig bele. -
blakey
titán
válasz galaxys80 #3191 üzenetére
Arra van benne lehetőség, hogy egy-egy mappát ne szkenneljen be, hanem a helyi adatok legyenek csak? - igen
-
-
galaxys80
veterán
Délelőtt volt pár percem belenézni az infuse-ba.
Azt megtaláltam, hogy a mappáimat (filmek, mesék, házi videók stb), hogyan lehet kitenni a kedvencek sávba.
Olyat nem lehet, hogy létrehozok egy kedvencek mappát és oda dobálom be a megfelelő mappákat? Kicsit átláthatatlan most nekem ez a sáv a rengeteg mappa miatt. Vagy túl sokat akarok?Illetve írtad, hogy be lehet állítani, hogy ne szkenneljen be egy mappát. Nálam van, olyan, hogy a gyerek meséi mappa. Azon belül még egy mappa ahol néhány kis válogatott mesék vannak. Na én itt hosszam nyomva a távot nem láttam olyat, hogy a helyi adatokat vegye figyelembe.
-
pozsoka
senior tag
Üdv,
van-e értelme 4k atv-t venni, ha csak netflix, hbo tartalmat akarok nézni full hd projektoron, tévén?Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
IP1954
aktív tag
válasz pozsoka #3195 üzenetére
A tévében nagy valószínűséggel nincs gigabites hálókártya.
Jó minőségű HDMI osztóval több készüléken is használhatod.
Megfelelő eszközökkel HDMI felvételt készíthetsz.
A távirányító Bluetooth technológiával, rálátás nélkül is működik.
Megismerkedhetsz a hálózatos médialejátszással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest