- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz pozsoka #3551 üzenetére
Megnéztem a két említett filmet, Netflix szinten hibátlan, 4K Dolby Vision, semmilyen kockásodást nem látok, 3 eszközön ellenőríztem, mindenhol jó, apple TV-n is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pozsoka #3553 üzenetére
Passz, saját előfizetés vagy osztozol valakivel? Esetleg egy kép jól jönne a hibáról. A projektor 1080p-s vagy 2160p-s? Milyen beállításokat használsz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pozsoka #3557 üzenetére
Ha mindkettő 1080p akkor érdemes átnézni a beállításokat, egy jó beállítás sokat segíthet.
-
galaxys80
veterán
Ingyenes 1 éves tagság Infuse 6 pro-ra váltás esetén. [link]
Közeleg az Infuse 7.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz devil-k #3563 üzenetére
Teljesen hasznalhato a szamomra. A felirattal lett egy kis gond valamelyik frissites utan, ugyan nincs orvosolva, de mas beallitassal olvashato maradt.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Thewent12
aktív tag
Sziasztok!
lehet lama kerdes, de ket okbol szeretnek apple tv-t. Az egyik a homekit adta lehetosegek kihasznalasa kozpontkent a masik pedig film lejatszas. Van arra mod (kepernyotukrozes tudja e) hogy a macbookra letoltott filmeket vezeteknelkul lejatsza nekem a tv-men?
-
blakey
titán
válasz Thewent12 #3565 üzenetére
Van arra mod (kepernyotukrozes tudja e) hogy a macbookra letoltott filmeket vezeteknelkul lejatsza nekem a tv-men? - a képernyőtükrözés féle filmnézést sürgősen verd ki a fejedből, a minőségi hálózati lejátszás közvetlenül történik a lejátszó és a szerver (az adott eszköz amiről lejátszik) között. Nem kell tükrözni semmit, SMB, NFS, DLNA, FTP, WebDAV, stb- hálózati lejátszás támogatott és egy app segítségével használható, elsősorban Infuse, MrMC de ott Plex, Emby, VLC, stb. amik mind képesek a hálózati lejátszásra.
Egyébként igen, van Airplay is.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nrbx
tag
tukrozeshez: neha elofordul, hogy ipad-on bongeszoben inditok el valami filmet (pl tv csatorna online archivjabol) ilyenkor ha kikuldom az ATV-re, mindig meglepodom milyen jo a kepminoseg. Ilyenkor gyakorlatilag az ATV jatsza le a videot, atveszi a tablettol? egyszer ugyanazt a forrast az iphone bongeszojeben inditottam el, es kuldtem ki ATV-re, de latvanyosan rosszabb volt a kep, mint ugyanaz, ugyanakkor tabletrol? ez mitol lehet?
-
nylontacsko
senior tag
válasz Thewent12 #3565 üzenetére
Szintén ez a helyzet nálam is, amit @blakey mond.
A gép Mac Mini late 2018
Tükrözést maximum arra használom, hogy ha egy weboldalt megnéz a család a Tv-n és nem mindenki itt nyomorog a gép előtt :-)
Én a Serviio-t használom mint média szervert.
Ügyes, okos, ingyenes (felesleges a pro verzió. legalábbis nekem)
2160-at is tudja. WiFi-vel dolgozik.
VLC is fent van, bár azt nem sokszor használom.
Nem kell túl gondolni itt a dolgokat."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
screeny
tag
Sziasztok, van olyan eladó (akár JB) ATV ami működik? Köszönöm!
-
allein
addikt
Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget, tanácsot.
Apple Tv 4K, amikor nagyobb méretű filmet nézek ami 40-60GB szemmel láthatóan a kép nem mindig akadásmentes. Éppen, hogy érzékelhetó a jelenség, de engem zavar. Tehát nem olyan smooth a lejátszás, mint például a CXUHD-n (eladtam időközben). A CA BD azért jobb de nem nézek egyáltalán filmet lemezről ezért megváltam tőle.
Gigabites a belső hálózatom is. Van valami beállítás amit esetleg a NAS-on vagy a Apple lejátszón kellene néznem?TV LG E9. Infuset használom.
Megosztanátok, hogy nálatok mik a tapasztalatok a lejátszással kapcsolatosan?
[ Szerkesztve ]
-
nylontacsko
senior tag
Ránéztem a Plex-re.
Nem is olyan rossz a "felépítése".
Lehet, hogy lecserélem a Serviio-t"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
blakey
titán
Milyen kapcsolat, SMB, NFS, PLEX, EMBY, stb? Nálam SMB-n és Plex szerverrel Infuse esetén nincs semmilyen akadás. SMB1 esetén előfordulhat, ha netán azt használnál. A 24.000 fps-ből adódó akadozás nem fájl mérettől függ és a 14.5-tel már nem is jelentkezik.
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #3574 üzenetére
Plex annak jó aki egy helyről, több eszközzel szeretné elérni ugyanazt az adatbázist. Apple TV-hez alapból nem kell DLNA így a Serviio jelenléte sem szükséges, SMB, NFS az első számú csatlakozási mód utána jöhet a webDAV, Plex, Emby, stb. és valahol a végén a DLNA.
-
djnice
veterán
Tesztelgettem kicsit az Apple TV 4K-t 1080p -> 2160p upscaling szempontjából.
Aki MrMC-t vagy Plex-et használ filmnézésre, az ügyeljen arra hogy a filmnek megfelelő natív kimenetet használjon, mert elég gyenge az ATV alap felskálázása. Az Infuse sokat javít ezen, annak a képe gyakorlatilag megegyezik a Shield Enhanced módjával.
Itt egy összehasonlítás (Infuse vs MrMC): [link] -
nylontacsko
senior tag
Számomra ez kezd egyre "kínaibb" lenni (elnézést az értetlenkedésemért
Amit említesz: "egy helyről, több eszközzel" ez stimmel. Külső merevlemez és ezen van minden olyan tartalom, amit a Tv-n el szeretnék érni. A külső merevlemez az iMac Minihez van csatlakoztatva. Öt eszköznek kellene látnia ezt a meghajtót (mind az öt iOS, illetve tvOS).
Akkor most hogyan legyen? Mi a legjobb megoldás (ha nincs szükség a serviiora), illetve sem a plexire, etc. (DLNA)
A kollégák említik itt, az Infuse-t, de ahogy nézem az is DLNA.
Köszönöm az esetleges útbaigazítást előre is.
Akár másoktól is"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
galaxys80
veterán
válasz nylontacsko #3580 üzenetére
Az Infuse egy lejátszó nem dlna.
Úgy kapcsolódsz hozzá, ahogy akarsz. (Smb, NFS, FTP, dlna stb)
Smb vagy NFS legyen leginkább.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #3580 üzenetére
A Plex olyan, mint a Netflix, pontosan úgy működik, tehát annyi készüléken használod amennyit szeretnéd, onnan folytatod ahonnan szeretnéd, stb. Az Infuse tud DLNA-t is, de egy qrva jó lejátszó, SMB/NFS az elsődleges viszont ha több eszközön szeretnéd ua. a tartalmat nézni akkor a központi adatbázis a legjobb és erre megoldás a Plex is, de az emby, Jellyfin, MySQL
-
pozsoka
senior tag
Üdv, kábelesen kapja a netet a készülékem, és mostanában csak áramtalanítás után kapcsolódik etherneten, alvó módnál wifivel akar csatlakozni, és mindig meg kell keresni a sajátomat.
Volt már ilyen valakinek?Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
blakey
titán
válasz pozsoka #3583 üzenetére
Kábel, csatlakozások rendben? Ha működik vezetéken akkor a routernél keresném a hibát.
-
blakey
titán
válasz pozsoka #3585 üzenetére
Akkor a router beállításainál nézz körül, OS szinten nem tudok ilyen hibáról, stabilan, évek óta mindig a vezetékes kapcsolat az aktív.
-
nylontacsko
senior tag
Hát kérem, én maradtam a Plex-nél.
Tudom, tudom nincs szükség DLNA-ra, de akkor is...
A kezelőfelület, meg minden más egyéb. Akadás mentesen elbánik az 1080p-vel és minden eszköz lát mindent.
Köszönöm mindenkinek a segítségét.
Serviio - kuka."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Valamelyik nap johetett egy frissites Mrmc-re es azota a nem jelennek meg a filmek boritoi, nem tudok mediatarat frissiteni, kezi lehetoseg nincs is illetve a nezetet sem tudom valtoztatni, csak lista verzio van.
Visszaolvastam, de nem talaltam semmit errol. Fiam (7) hasznalja inkabb o szolt, hogy ez tortent, eloszor azt hittem o nyomott el valami, de sajno a masik keszuleken is ilyen...valaki esetleg talalkozott ezzel? Frissitesi hiba vgy mi?
koszonom
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz Csabroncka #3590 üzenetére
Sejtettem, hogy most lehetett, azota semmi...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz Sickboy25 #3589 üzenetére
Sziasztok
Mivel ez a rejtelyes mrmc hiba felmerult, keresnem kellett egy masik alkalmazast. Az infuse.ra esett a valasztasom.
Most azokhoz szol a kerdesem, akik mindkettot hasznaltak/ hasznaljak. Nos a mrmc gond nelkul letoltotte az osszes film, mese stb. boritojat hiba nelkul. Ugyanezekhez a fajlokhoz az infuse kb. A negyedehez talalt boritot.
valoszinu, hogy a fajl megnevezeseben van a hiba jol sejtem? Nem ertem az egyiknel jo a masiknal reszben, pedig az elnevezesek mindenhol ugyan ugy vannak...koszonom a segitseget
-
Alex91
félisten
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #3592 üzenetére
Nálam mindkettő hiba nélkül talált meg mindent, a jó elnevezés és a jó beállítás sokat segít. Ha nem sikerül autmatikusan akkor manuálisan is felismertetheted vele hasonlóan a MrMC-hez.
-
Sickboy25
addikt
Koszonom a segitseget! Probaltam kezzel is, ha ugy kell, mint a Mrmc-nel. Ramegyek a mappara hosszan nyomom es kiadja, hogy metadata gondolom ez lesz az, de nem tortenik semmi.
Tehat akkor a mrmc-hez es az infuse-hoz nem tudok egyforma fajlneveket hasznalni? Mrmc-ben semmi gond nem volt mindhez talaltam, itt nagyon keveshez talalt pedig az osszes ugyanugy van elnevezve... probalgatom hatha sikerul..."Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #3595 üzenetére
Természetesen igyanaz az elnevezés kell, nálam tökéletesen működött, párhuzamosan használtam a MrMC-t, Infuse-t. MrMC-t már nem használom és azóta központi adatbázist használok ami egy Plex szerver.
-
Sickboy25
addikt
válasz galaxys80 #3597 üzenetére
En eddig letoltottem a filmet, ahonnan mindenki es hozza sem kellett nyulnom a mrmc azonnal felismerte es jott is a borito. Infuseban nem... ami nem baj csak oreg vagyok mer tokoreszni veluk ez eddig jo volt igy
Es neked tokeletes most is a frissites utan a mrmc? A forumokon sem talaltam semmit erre a hibara. Es mindketto lejetszon rossz..."Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
htw
tag
Az Infusenál van arra esély, hogy megoldják a mappán belüli mappánál is lássa a borítóképet. IOS-14-en nekem már nem működik a ds get (torrent indításnál ki dob ha csak simán indítom akkor nem) a ds mobile meg nem enged fájlokat kijelölni külön és mindent leszed (sample meg minden egyéb). Persze utólag a ds file-val megoldható de jobb lenne nem utólag mókolni. Mondjuk a legjobb az lenne ha működne a ds get normálisan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest