Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Meggyi001

  Topikgazda

  Na, szóval. A jó hír, hogy megoldottam a hívásrögzítést. A rossz hír pedig, hogy bootloadert kellett nyitni hozzá, és ezzel sajnos ment minden adat a kukába a telórol. Kezdődhet a belakás újra, ami már szerencsére kész is van, ráment a délután, de megérte. Végre van automatikus hívás rögzítőm. Ezt egy másik régiós rom-mal oldottam meg.

  Másik régiós firmware, twrp, root, stb.= Bootloader nyitás
  ======================================================================
  A bootloader nyitásról általánosságban:

  Ha szolgáltatótól vetted itthon a telefont, és az ő engedélye nélkül nyitod a bootloadert, akkor az garanciavesztéssel jár, mivel módosítást hajtottál végre a szoftveren. Kivéve, ha más van a szerződésben leírva. A bootloader nyitása biztonsági kockázattal és veszéllyel is járhat! A bootloadert vissza lehet zárni, gyári állapotba helyezni, mintha mi sem történt volna. Semelyik megoldásra/cselekményre nem biztatok senkit, a következő csak sorok tájékoztató jellegűek. Ideillő cikkek:

  Miért nem éri meg rootolni vagy feloldani a bootloadert

  Miért éri meg rootolni vagy feloldani a bootloadert

  ======================================================================

  Először is megpróbáltam nyitni a boot loadert, a Miui hivatalos oldalán. [link] Ennek 3 (6) lépése van:

  -2: Drivereket telepíteni. Ezt ugye nem írja a hivatalos oldal.
  -1: Sim kártya legyen a telefonban, mert kaphatsz ellenőrző kódot a miui-tól sms-ben
  0: Minden fontos adatot, képet, stb-t ments le a pc-re!!!
  1: Töltsd le a Mi unlock alkalmazást, és jelentkezz be Mi fiókodba. Ha nincs, csinálsz.
  2: Kapcsold ki a telefont, majd indítsd el Fastboot módban, Hang le + bekapcs gomb
  3: Kapcsolódj a pc-hez a kábellel, és kattints a "Unlock" gombra

  Ha ezt látod, kattinthatsz az "Unlock" gombra.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  Már kezdtem is örülni, hogy csak ennyi az egész? Akkor pár perc múlva kis is lesz nyitva, és lépkedhetek tovább, az általam elképzelt twrp recovery és root felé. Ja. Pár perc mi? Egy hétbe telt. Egy kerek hétbe. Ugyanis amint elkezdte a pörgetni a százalékos csíkot a program, minduntalan megállt valami hibánál, kb 60%-nál, az unlocking sáv megkezdése előtt:

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  Egy csomó minden miatt megállhat, amit ki is ír:

  1: Nincs a telefonon és a webes felületen a hozzákapcsolva a fiókod a telefonhoz
  2: Nincs bekapcsolva az "OEM" feloldás
  3: Engedélyezze az USB hibakeresést, ebből lehet kettő is van egymás alatt
  4: Ismeretlen hiba, stb.

  És amikor már tiszta ideg vagy , és úgy érzed, hogy mindent megtettél már a sikerért, akkor még rátesz egy lapáttal, és kiírja ezt bazdmeg:

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  Röviden: ismeretlen hiba miatt nem tudja kinyitni a bootloadert, és várjunk 168 órát a következő próbálkozásig. Azaz kerek 7 napot. És ha akkor sem sikerül, akkor utána 300-400-600 x óra jön. Utánajártam kicsit a youtube-on, és pár srác megmutatta, hogy a második próbálkozás sikerrel szokott járni. Feltéve persze, hogy minden mást kritériumnak eleget tettünk. Hát ezt a 168 órát lehet csak "lehiggadási moratóriumnak" szánták a Miui-nál. Hogy: "majd csak jól belakja addigra a gyerek a telefont, oszt majd nem akarja majd kinyittani a loaderjét neki..."

  Hát de. Ki akarom. És ki is nyitottam ma. Hogy rohadjon meg. Pedig azóta semmit nem változtattam semmin , és ahogy a srác mutatta a youtube videón, szépen végigfutott az unlock, ahogy kell:

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  A telefon szépen újraindul, 2 perccel tovább mint szokott, hiszen ő most építi fel a rendszert, most jött ki a gyárból, szűzen. De mielőtt betöltődne a rom, előtte igazolnod kell magadat, hogy nem rikárdó vagy decsről.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  1: Open wi-fi settings: wifi beállítás, mert net kell hozzá
  2: Acticate this device
  3: És nem a lenti unlock kód az! Nem! A miui fiókod jelszava kell neki.

  Szóval, nyitott a bootloader. Akkor most fel flesselünk rá egy ázsiai romot (kettő ilyen van, amiben nincs google hívás rögzítés tiltás), egész pontosan az Indiai romot fogjuk. Hogy miért nem a másikat? Mert bírom az indiai csajokat. Ez már egy egész könnyű folyamat. Fastboot módban lefuttatunk egy parancsfájlt. A rom és a flesselő cuccok 4.8 GB, ha kell valakinek, holnapra belinkelem. A sikeres flesselés után újraindul a telefon, és....voálá. Betöltődött a rom. Csinálsz is gyorsan egy teszt hívást. És csodák módjára működik, és a beállításokban is megjelentek az erre vonatkozó opciók.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  A művelet során kettő bug is keletkezik. Az egyik nem lényeges, a másik orvosolható. A nem lényegest, fent a képen láthatjuk. Indiában ez a telefon Redmi 9 Prime néven fut, de hát minket ez nagyon nem érdekel ugye. A másik előugró kis bágocska már jobban:

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  A probléma orvosolható könnyedén, ha ezt az oldalt magyar nyelvre fordítjuk, hogy jobban megértsük, majd egy 2 perces kis munkával és egy telefon újraindítással meg is oldottuk. Lényegében az eszközünket újra regisztráljuk a Google-nál. Ez majd kelleni fog: Eszközazonosító alkalmazás.

  Bár találtam egy igazinak mondott twrp recovery képet és fájlt, de úgy vélem, ez még nem az igazi. Az általam elvégzett recovery módosítás nem járt sikerrel. Erre még várnunk kell. Ezért egyelőre lemondtam a TWRP recovery-ről, és a root-ról. Bár root-ot lehet csinálni jelenleg twrp nélkül is ezen a telefonon. TWRP recovery-t szét tudok szedni, össze tudom rakni, kicsit tudok benne módosítani is, de sajnos készíteni nem tudok.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  Szóval lett hívásrögzítőnk, és nyitott bootloader-ünk. TWRP recovery-nk még nem, root már lehetne, de én megvárom a recoveyt vele. Köszönöm ha végig olvastál, ha valami nem tiszta, kérdezz.

  [ Szerkesztve ]

  https://hardverapro.hu/apro/sapphire_radeon_rx_550_pulse_4gb_gddr5_128bit_post/friss.html -- https://hardverapro.hu/apro/logisys_computer_sp6001bk_40_watts_2_1_hangszoro_p/friss.html

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés