- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
Amiket én tapasztalok a saját mi 9t-n, vagy a családi Note8, Redmi9 telókon, az az, hogy olyan negyed évente jönnek a frissítések. Egy hónappal korabbi biztonsági csomaggal. Pl az enyémen június végén kapott május elsejeit.
A felső és felső közép az első évben sok frissítést kap és hamar. Majd második évtől negyedévente, majd harmadik évtől fél évente/évente. De három év után általában vége a dalnak. A gyengébbeknél az első lépcső marad ki. Azaz alapból negyed évente. -
Alarikman
senior tag
Banggood-on most 60ezer a 6/128-as. 71 a 8/256-os. 3 hét alatt a GLS hozza.(Eu priority line) 😀 nincs extra költség.
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Üdv. Szemezek ezzel a telóval egy ideje. Viszont csak most vált aktuálissá, mert eladom a régit. Kérdés:
A Ghost touch akkor megoldottnak tekinthető?
Továbbá GSMarena tesztben a fehér háttér előtt való gyors scrollozás elmosódást okozott a szövegben/képeken (smearing). Mondta is a csávó.
Ez mennyire feltűnő?
Köszi. -
Alarikman
senior tag
Igaz nem nekem írtad, de tapasztalatom szerint havonta olyan 1%-ot csökken az akku kapacitása. Az olyan kb 50mah. A program nem mér pontosan, csak becsül. Sokat ezen spórolni nem lehet. Ha 0 percesen felraktad volna ezt a progit, akkor olyan 4900-at mutatott volna. Egyrészt az 5160 az csak tipikus akku kapacitás a gyártó szerint is. Inkább 5000 az gyárilag.
Két év múlva olyan 3700-4200mah lesz a kapacitásod. Ami bő egy napra még jó lesz. -
-
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
Üdv nektek, csatlakoztam a poco klubhoz. A teló tetszik, főleg a sebessége és a mély feketéje, IPS-en ilyet még nem láttam, olyan mint a VA panel TV-n. 😀
-
Alarikman
senior tag
Igen, régen láttam ilyen minőségű IPS kijelzőt. Habár nincs a környezetemben most nagyon jó mobil. Egy mi 10t-t vettem kézbe egy fél éve, na annak volt ilyen jó kijelzője. Az enyém Huaxing paneles amúgy.
Más: a goboo.com-ról rendelt valaki ilyen telót? Jók a vélemények a boltról? Egy ismerősnek akarom ajánlani. Most 73k a 6/128 onnan.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Xiaomi Mi 11 Lite-okra az XDA-n eléggé panaszkodnak a kijelző miatt. Kínai amoled. És azt mondják, hogy sokszor rosszabb mint az IPS és sokat is fogyaszt.
Forrás: [link]
Sajna Xiaomi amoled-es telót én már csak felső kategóriásat vennék. Nem mint ha a 11 lite nem lenne Felső-közép. De fene tudja. Talán a POCO F3 panelje az ami még nagyon jó(Samsung amoled E4).[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Megjött a telóra az Enhanced edition. 12.5.4. November 1-i biztonsági csomaggal.
-
Alarikman
senior tag
Vegyél az AliExpress-ről. Ott nagyon olcsók a tokok. Pl: link
Van sima X3-ra is. De ezekkel a fura nem EU-ba szánt verziókkal vigyázni, mert felröppent korábban hír, hogy a Xiaomi blokkolhatja a nem megfelelő régiós telokat. Persze ebből még nem lett semmi erre felé.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Ha számít a magyar garancia, akkor Best byte 93k a 6/128 kék. Ha külföld és olcsót akarsz, és bevállalós vagy, akkor 82k a 8/256 a Banggood-ról a fekete (jövőre szerintem olcsóbb lesz). PayPal előnyben.
Persze ez most csak egy gyors ajánlás volt, mindenki azt vesz amit akar, annyiért és ahonnan gondolja. -
-
Alarikman
senior tag
válasz -FreaK- #1299 üzenetére
A nagyobb tárhelyes verzió? Mert akkor tényleg jó ár. Nekem 76k volt ugyancsak a Banggood-ról.
Idén 6 telefont vettem onnan a rokonságnak/ismerősöknek és eggyel sincs gond. Tavasszal a nejemnek 33k volt a redmi 9(4/64); 41k a Note 9(4/128) és 53k a Note 10 a szomszédnak pl. Ja meg 2db note 8 2021, darabja 40k szeptemberben. Azóta felfelé mentek az árak, gondolom a hiány és a forint is sz*r.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz Headbang #1307 üzenetére
Szia. Elég jó a feketéje IPS-hez képest. És a GSMarena tesztje szerint a minimum fényereje is nagyon jó. Ujjlenyomat olvasót elég érinteni. Beállítás függő.
A két készülék között a személyes preferenciád döntsön. Ár, amoled vagy sem, súly, 5g. A többi nagyjából ugyanolyan. Igaz, hogy az F3 gyorsabb valamivel (20-30%), de mindennapi használatban nem veszed észre. Én most direkt IPS-t akartam. Az amoled farasztotta a szemem. Meg nincs igazi fehér rajta. -
Alarikman
senior tag
válasz Headbang #1325 üzenetére
Szuper! Nem fogsz csalódni. Idézek a cikkből: "The blacks are deep enough even if not the darkest we've seen, and the contrast turned out excellent at about 1400:1.
The minimum brightness we measured is incredible - just 0.9 nits - one of the lowest we've encountered!"
Forrás: link
Ha szerencsés vagy, akkor a picit jobb panellel kapod. De mindkettő szép képet ad.
Boldog új évet kívánok! -
Alarikman
senior tag
Az a baj, hogy nincs egy bejáratott boltod, vagy külföldi webshop-od amiben megbízol. Mindenkinek más a tapasztalata. Persze érdemes körbe kérdezni, de a döntést a végén úgyis neked kell meghozni.
És külföldről majd kb tavasszal lesz csak jó áron új teló. De akkor már az új széria. Eléggé holt szezonig vártál. Nem lett volna jobb novemberben letudni inkább? Akkor még itthon is olcsóbb volt.
Amúgy megvan még a Note 8 pro? Minek adod el? Az egy jó teló. Várd meg az adó visszatérítést és vegyél egy új telót amikor nincs holt szezon.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Valakinél előfordult már az a bug, hogy pl a Spotify "értesítés" azaz a zene váltó beragad? Utána olvastam, elvileg ez egy miui 12 bug. Más applikációknál is előfordul pl youtube music, tidal, stb.
Más is észrevette, zavarta, tett ellene valamit? -
Alarikman
senior tag
Ezt a videós tesztet nagyon szeretem: link
A csávó elég jól össze hasonlítja az X3 nfc, X3 pro, F3 telókat. Engem ez erősített meg benne, hogy ezt válasszam. Simán felveszi a versenyt a pro a többivel. Széleslátóban a sima nfc egyértelműen a legjobb. Viszont videóban a legjobb stabilizált képet a pro adja. Nézzétek meg. A vége felé vannak a videós/fotós tesztek. Egyszerre veszi mindhárom kameraval a videót egy spéci selfie stick-el.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz gixxergabi #1447 üzenetére
A sok apk közül melyiket ajánlott letölteni? Az elsőt?
-
Alarikman
senior tag
válasz fudi2002 #1414 üzenetére
Sajnálom, hogy ilyen a véleményed vagy netán a tapasztalatod a külföldi rendelésekkel. Egy itteni külföldi webshop-os, sokat látott topik gazda véleménye erről ez:
"Elolvasva amit ír(a te hozzászólásod) egy kicsit sarkítva van a mondanivaló, de ilyen is előfordul. Olyan is hogy normálisan lehet a garanciáztatást megoldani. Az biztos hogy nem egyszerű a dolog, a visszaküldés Kínába elég drága lehet 500 G-ig 4700 Ft 501-2000 g 10700 Ft. Ha kiküldjük akkor kell csatolni vám-árúnyilatkozatot és ha az CN23 akkor 2 példányban és ráírva hogy garanciás visszaküldés nincs gond a vámnál csere témában.
Az hogy szerinte miként történik a javítás az nem releváns, fogadjuk el hogy ott is hozzáértő emberek foglalkoznak vele, ha neki negatív tapasztalata lett is volna, de néhány ember a hallomásokat is saját tapasztalatként adja elő.
Kínai termékbe kínai alkatrész kerül, szóval nem tudom miből gondol mást.
Én eleve élettartam garanciában gondolkodom, remélem hogy működik hibátlanul legalább egy évig és megpróbálom nem a legolcsóbbat beszerezni. Ha tönkre megy akkor nem küldöm vissza hanem alkatrészt rendelek, mert olcsóbb a megoldás. Vagy lejárt az élettartam garanciája nálam és kuka."[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz fudi2002 #1458 üzenetére
Gondolom az ilyen AliExpress-ről rendelt xyz eladóktól kapott kijelzőkkel vannak gondok. De egy garis külföldön cserélt kijelző, nem hiszem hogy problémás.
Ja és a Xiaomi-t EU-ban kell garanciáztatni, nem kell vissza küldeni Kínába. Javítják az öreg kontinensen. Hogy most spanyolban vagy lengyelben már nem tudom, de biztosan itt EU-ban. Feltéve ha EU-s telód van, nem global.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz fudi2002 #1463 üzenetére
2021 előtt tapasztalat, hogy a külföldről rendelt telók sima global-ok voltak. Azok tényleg nem ide való imei-sek.
Viszont tavaly óta azt látom, hogy figyelnek többnyire és EU-s firmware-el küldik. Ezek már ide valók. Garban is szerintem. Valószínűleg te ebből még ki maradtál. -
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
válasz Viktor0610 #1516 üzenetére
Ami Kínából jön és oda figyel a bolt az meg EU-s szoftverrel jön hongkongból. Nincs itt egy kis ellentmondás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5 Pro teszt
- Politika
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/