- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
xb12x
tag
válasz Henrico #2200 üzenetére
Biztos véletlenül a CEC-es HDMI-be dugtad. Nálam az házimozi erősítőt vezérli vissza, ki és bekapcs, hangerő.
Ezért sem akarok külső lejátszót, mert a CEC már foglalt és nem akarok még egy távirányítót. Szerencsére andriod-os sony kliensen a plex kliens, apróbb bosszantó bakik ellenére, egészen használható. -
Mauzes
addikt
Igen. És ez azért van így, mert a szolgáltatói connect box router módban tud 5 Ghz wifi-t, ami a panelban jobb vételt ad, mint a rendes routerem 2,4 Ghz-ese.
sugarforce: minden más megy, mai annyit jelent, hogy a NAS-t, a fájlkezelőt, a Download Station-t rendesen elérem külső hálózatról. Csak a Plex-et nem, pedig ugyanúgy van beállítva.
MOD: elmentem néhány órára otthonról, és mire hazajöttem, meggyógyult.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz Henrico #2200 üzenetére
Jó vásár volt nekem is az megy mögötte.
A legdurvább hogy ősök most kaptak új tv LG32LJ610 , mellet egy LG 4-5 éves monitor és a LJ610 távirányítójára reagál . és fordítva is.Szerk:
Aki linuxon használja a Plex szervert, milyen linux-ra raktátok rá (verzió is) Ubuntu 14.04.1 LTS Release: 14.04 érdemes lenen már lecserélni nem ?[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz sugarforce #2205 üzenetére
Köszi. Meg is néztem 2019 első negyedév kb.
Sok felesleges dolgot telepítettem, majd töröltem, tuti tele van felesleges dolgokkal
A telepítési leírások is sok helyen 16.04 LTS re vannak. Most is a Medusa (sickrage féle) küzdök de az automata start csak nem akar összejönni init.d -vel .Lubuntu-t nézem most hogy kis memória fogyasztású mivel desktop rész is kellene Ubuntu az alap csak nem tudom mennyire lenne jó. -
feel2006
tag
Szia,
Köszi, bár ez nem debian 7 kompatibilis.
A megoldást a plex hivatalos fórumában megkaptam, de bemásolom másnak is, hátha majd jól jön.
Mr. Worf's Plexupdate script will not work on Debian 7 (Wheezy), so stop using that and remove the package it installed - it is not a correct for your OS package.
You can find the package you need on the below page, but you will have to manually download it and manually install it. I suggest you bookmark that page and follow this thread for any announced updates.
https://cloud.chrisdos.com/index.php/s/KOloOkfSoXUWPSU
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
MikeRenton
tag
Egészen elképesztőnek találom, hogy utp kábelen csatlakozó Playstation 4-en is képtelenség filmezni Plexen keresztül.
Rendkívül megörültem, mikor láttam, hogy az újonnan vásárolt konzolra van Plex app. Mai nap folyamán meg is néztünk vele egy 33 mbps bitrátával rendelkező remux filmet. Zökkenőmentesen vitte. Tökéletes képminőség.
De azért gondoltam egyet utána és kipróbáltam feliratos filmekkel is. A 9 mbps bitrátás film nézhetetlen volt, 8 másodpercenként állt meg tölteni... 160ezres NAS van a Plex szerver alatt. Nagyon elegem van már ebből. A Windows app is ugyanezt produkálta... Mit lehetne tenni tenni? Nyargaljak át más megoldásra és hagyjam a Plexet? -
törölt tag
válasz MikeRenton #2211 üzenetére
Settings - Web - Player - Burn subtitles = 'Only image formats'
Milyen nas?
-
Keksz
senior tag
Én vhogy azt mondanám hogy dedikált PC/gép, amin plex media player fut és van elég combos hozzá hogy maga is lejátssza ezeket a filmeket, fájlokat. Vagy optimalizálsz, beleégeted a feliratot, előre legyártod a megfelelő "minőséget" a helyi viszonyokhoz.
A Plex nincs felkészítve mindenféle codecre, hangsávra (de akár a helyi lejátszó is lehet a ludas), transzkódolni kell sok esetben, aminek vannak korlátjai. Szerver oldalon vagy lokálban is.Vagy egy pl. kiszuperált DUNE, vagy hasonló dedikált lejátszó, ami helyi hálón játszik le mindent, a PLEX csili-vili nélkül (vagy saját megoldásaikkal)
A Plex környezet nem egy mindenevő
A kényelmi funkcióknak, a folyamatos fejlesztésnek ez az ára
Más lejátszóval jobban jársz, ha nem tudod a beállításokat optimalizálniLegjobb lenne a direct play vagy direct stream
De ahogy nekem is a haveri körben, családban inkább a mobil eszközök, webes lejátszások dominálnak, úgy inkább kell a vas alá/meg a sáv, minthogy optimális lenne a lejátszás pl. plex media playerrel asztali gépről (bár nekem van olyan userem, akinek a gépén a plex media player 12 percenként megszakítja a streamet/vagy az új 2-es betanak a lejátszási felülete nem tetszik neki), így webes lejátszót használnak, ami mindig transzkódol, hiszen a tartalom nincs optimalizálva böngészőre...)A vas ami alatta van:
i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 Core)
32GB RAMPlexpy stat:
5 transzkódolás egyszerre, összesen 6 user van a gépen :-DA plex media player-nél ami transzkód volt (laptopomon használom - útközben), az azért volt mert remote location (anyuméknál, adsl) nem bírta az 1080p TWD-t :-D meg az 1080p filmet, egyszerűen nem volt elég sáv...
De az látszik hogy elég jól viszi, persze kevés az ilyen fajta "megtekintés".
A tvOS a nappaliban, egy apple tv (85 direct stream és 2 transzkód), ahol az én fő lejátszásaim történnek
Tesóm androidos stickkel streamel telefonról tv-re -meg van vmi csoda androidos tabletje, haver meg a wc-n nézi telóról a sorozatokat. Egyébként firefoxban nyomul.
Ketten meg csak webes lejátszót használnak, sajnos...Minden neten keresztül megy, a szerver "remote"
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
teljesen mindegy mennyibe került a nas, milyen proci van benne, mennyi ram és milyen lemezek, milyen hálózati csatoló van benne, friss a firmware?
Konzolokon híresen nem jó a plex lejátszás, köszönhető ez a tv-ken hasonlóan zárt oprendszereknek, csomó mindenhez nem fér hozzá a plex, amivel pl erőből megtudná oldani a feliratmegjelenítést.
Én ezért vettem egy minix u1-et, amin érdekes módon tökéletesen megy felirattal a legnagyobb elérhető remuxos anyag is direct playen és még eddig soha nem transzkódolt. -
Keksz
senior tag
vagy
nvidia shield 2017
lejátszónak
:-D -
MikeRenton
tag
válasz sugarforce #2214 üzenetére
Synology DS418play.
2GB ram, 2 GHz-es kétmagos processzor.
1 GbE LAN port. Router és közte cat5e kábel.
WD Red merevlemezt használok.„H.265/H.264 4K videók átkódolására is lehetőséget nyújt”
Látom reklámszövegnek jó ez is. Másra nemigen.
A problémám az, hogy már van egy drága eszköz a tv alatt, ami filmezésre is tökéletesen alkalmas lenne (ps4). De nem. Az srt feliratok miatt borul a történet és még vegyek pluszban valamiféle dedikált Plex lejátszót, mert a másik drága eszköz (NAS) nem tudja megoldani értelmesen a transzkódot. Bosszantó, de úgy látom nincs más opció. Google Cast is egy lehetőség volt, de ott csak 8mbps filmek mennek át. És épp tv csere előtt vagyunk, 4K-ra váltás miatt előjönnek majd a 60mbps filmek.
Tudnátok ajánlani valamiféle megoldást ami kevés helyet foglal, nem horror az ára és 4K filmek mennének rajta kódolastól függetlenül?:S -
sugarforce
addikt
válasz MikeRenton #2216 üzenetére
Hat az igazsag az hogy a nas nem transzkodolasra valo, a benne levo proci nem a legizmosabb erre a feladatra. 2000passmark pontos proci kene egy 1080p anyag transzkodolasahoz, de meg a 720pshez is 1500, ennek a celeronnak, ami a nasodban van 1200 korul mozog.
Hat nekem a konzol az konzol, nem neznek rajta filmet, de ez szubjektiv dolog. Kodi nincs ps4re? Xbox onera most adtak ki az alpha verziot. Kodiban van plex addon vagy plexkodiconnect es megy mindenfele kodolas nelkul.
Hat ha kell a 4k es a hdr akkor s905x amlogic boxot ajanlanek, vagy s912, de erre meg a libreelec elegge alfa allapotu, de jovo ev elejen szerintem mar lesz hozza hasznalhato verzio.
Venz v10pro pl nem is veszesen draga es eleg jo, hasznaltam olyat 1 hetig kb, libreeleccel egy tokeletes medialejatszo. -
Keksz
senior tag
Amint van már belőle minimum 1 rész fent a szerveren lehet hozzá indítani:
És akkor ami bekerül mint új, és van rá "job", azt is optimalizálja.
Elvileg. :-DItt a gond max az hogy még mondjuk az eljén nincs hozzá feliratod.
Erre workaround lehet 2 library, az egyikbe az ENG cuccok vannak, és amint lesz feliratod átrakod egy HUNSUB Library-ba, amin van optimalizálás
Amint van felirat, átmozgatod
És indul a konvertálás a háttérben[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz MikeRenton #2216 üzenetére
Nekem egy két éves Samsung UHD TV-m van, van rá Plex app és gond nélkül megoldja a 4k tartalom lejátszását is (mármint maga a TV - Direct Play módban). Így tökmindegy milyen képességű eszközön van a Plex szerver.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
3 média funkciót szeretnék elérni a TV-n keresztül: jó Plex kliens, rendes Netflix, és hálózati mappán keresztül történő médialejátszás (pl. DLNA). Régebbi Samsung TV-m ugyan mindhárom funkciót tudja (részben), de a hulladék Smart Hub állandóan frissít és sokszor lefagy, másrészt pedig a Netflix app valami ősrégi szar és nem tud kezelni több user-t azonos fiókon belül (azaz alapból és csakis az account elsődleges user-ének adatbázisát látja).
Igazából egyedül a Netflix az, ami miatt muszáj valamit vennem, de akkor már jó lenne, ha mindent ugyanaz az eszköz kezelne. Esetleg még egy Youtube kliens is hasznos lehet, főleg ha a telefonomon keresztül irányítható.
A szerverem egy elég erős Synology (Xpenology) NAS, ehhez kapcsolódik jelenleg a TV-m.
Tudtok ajánlani olyan médialejátszókat, amelyek mindhármat meg tudják oldani és hasonlóan kényelmes használni, mint egy TV-t a kanapén fekve? Mivel tényleg csak erre a 3 dologra szükségem, így minél olcsóbb és minél kisebb a kütyü, annál jobb.
-
Gsx-rr
veterán
válasz sugarforce #2223 üzenetére
Igen! 6500, pont ezert gondolkozok mindig megeri-e lecserelni
-
sugarforce
addikt
Látom beírtad a milyen médialejátszót topikba is, ott hamarabb fogsz választ kapni úgy gondolom. Egyébként valsz az igényeidtől függően valami s905/s905x/s905d dobozt fognak/fogunk majd ajánlani, én nem nagyon tudok hozzá szagolni az ajánláshoz a netflix igényed miatt, viszont az biztos, hogy ha fhd-ban akarsz netflixezni, ahhoz egy widevine level 1-et tudó cucc kell majd. A többi igényed megoldható pl libreelec alól, fentebb leírtam pár alkalommal, hogy nálam egy ilyen amlogic boxon fut a plex kliensem minden probléma nélkül (kodi alatt plexkodiconnect és a plex addon is igény szerint ha egyik/másik valamiért nem működne), youtubeot a tv-ről használom, de van Libreelec alá szintén kodi addon (ha meg android alatt használdád pl a kodit, akkor ott van nativ youtube kliens is. A netflix androidra biztos van, LE alá nem vagyok biztos benne.
Az ár pedig az igényedtől is függ, 10ktől indul kb és a határ a csillagos ég. Persze nagyon hatalmas illúzióid ne legyenek, ha pl android az igény, akkor ott mélyebben a zsebbe kell nyúlni, pl, amit én használok lejátszó, az 35 körül mozog.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
-
Mauzes
addikt
Köszi az ajánlásokat!
Jobb lenne minél egyszerűbb megoldás, mert ugyan utána tudnék nézni mindennek (pl. Libreelec meg hasonlók), de csak ha muszáj, mert semmi ilyesmivel nem foglalkoztam eddig.
Kb. max 50k-ig gondoltam költeni most egy lejátszóra. Akár használt is szóba jöhet.
Chromecast-ot nem tudja a TV távirányítója kezelni CEC-en keresztül?
Apple TV-n a Plex app ugyanannyira tud direct play-t, mint akármi más, vagy többet transzkódol? Nincsenek kodek problémák, pl. bizonyos fájlokat nem játszik le?
Roku-t használ itt valaki, mik arról a vélemények?
Nézegettem Raspberry Pi 3-at is, de a Netflix támogatása elég körülményes és lassú. Plusz jobb lenne távirányítós megoldás. És a telepítése is kicsit melós.
-
MrSealRD
veterán
Tegnap feltettem Xpenologyra a Plex Servert. Egy webOS 3.0-as LG TV van amivel használni szeretném használni. Korábbi eszközön a twonkyval ez úgy nézett ki, hogy a TV-n tudtam a mappaszerkezetben barangolni, és akkor onnan játszottam le a filmeket. Ezt a módot szeretném tovább vinni a Plex esetén is. A tegnapi teszten viszont ez nem igazán sikerült. Az eszköz látszódott az LG tv alkalmazásáában viszont amikor bele akartam menni, akkor azt az üzenetet kaptam, hogy instabil a kapcsolat. Ellenőrizzem a kapcsolatot...bla..bla.
Feltettem a Content Store-ból Plex appot, amit egyből össze tudtam kapcsolni a Plex Serverrel. A teszt filmet is le tudtam játszani, nagyon furcsa volt az egész. Nem akadt, de az emberek mozgása olyan volt mintha be lett volna kapcsolva a True Motion a TV-n, pedig nem. Ezen kívül a tekerés 30 másodperces léptékkel ment, ami elég sok. Lehet ezt állítani? De fokozta még tovább azzal, hogy a 30 másodperces ugrás után másodpercekig várni kellett mire ismét elkezdte lejátszn a videót és a hang is utóbb érkezett. Ez mitől lehet?
Próbáltam direkt egy adott pozícióra ugrani, de mintha ezt nem ismerné a Plex app. Ez tényleg így van, vagy én voltam béna?
Fontos lenne a külső és belső feliratok esetén, hogy minden jól működjön. De itt olvastam erről problémákat.
Igazából a Plex kliensnek annyi baja van így indulásból, hogy nem akarom erőltetni, ráadásul jobb volt a direkt lejátszás viszont az most valamiért nem akar menni. Szóval főleg arra keresem a megoldást, hogy egyenesen a TV-n tudjam lejászani a videókat.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz maddionmax #2235 üzenetére
Xplayt láttam a Store-ban, lehet majd kipróbálom. Viszont a közvetlen lejátszást szeretném első körben erőltetni, hogy az menjen. Akkor Xplay-re sincs szükségem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sugarforce
addikt
válasz MrSealRD #2234 üzenetére
Te a DLNA-t "erölteted", de az sok esetben elég gyeszera, a plexben is ez csak ilyen plusz szolgáltatás, ami épp működik, legalábbis tapasztalataim szerint, pl a feliratokat nem is támogatja. Lg-re xplay esetleg, azt javasolták itt páran, azon elvileg a felirat is megy rendesen. Ha nagyon ragaszkodsz a dlna-hoz, a serviio sokkal jobb dlna szerver, mint a plex, szerintem.
Ez a true motion gond meg nem plex oldali, a true motion ki van kapcsolva ha az app fut? NEm vagyok Lg-s, így nem tudom pontosan mi ez, de a plex nem módosít ilyet a képen. A léptetés után való visszatérés sok mindentől lehet, általában hálózati sebességre utal, de ez sem biztos. Függ a fjál méretétől, bitrátájától is, hogy mennyi idő alatt tudja kiolvasni az új infókat a fájlból. A tv wifi-n vagy kábelen csatlakozik?[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz sugarforce #2237 üzenetére
TrueMotion és tekerés probléma: A TV-n biztosan ki volt kapcsolva, azt ellenőriztem. De ennél bővebben nem vizsgáltam.
A NAS és a TV is dróton van. Fájlmásolás kitölti a gigabites hálózati sávszélt, így ez fel sem merülhett mint probléma. Egy 1,5GB-os mkv-t adtam neki első próbának.DLNA: Hát lehet, hogy "gyeszera"... Nincs összehasonlítási alapom, mert a többit még nem próbáltam. Most éppen keresem az utam az Xpenora váltás miatt... Azt viszont tudom, hogy az eddigi megoldással a legnagyobb problémám az volt, hogy némelyik mp4-ben nem lehetett tekerni... Ezen kívül stabilan és jól működött. Feliratokkal sem volt gond. A külső és belső feliratok jó kezelése meg elég magas prioritású igény.
Ajánlottak az Xpeno topikban több megoldást. Elkezdtem kipróbálni őket. Plex volt az első a sorban.
Megpróbálom még hátha csak beállítás kérdése a dolog... De alapvetően nyitott vagyok mert ha jobb a serviio akkor könnyen elengedem a Plexet. Csak jó lenne látni valami összehasonlítást ezekről, hogy melyik miben jobb/rosszabb...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sugarforce
addikt
válasz MrSealRD #2238 üzenetére
A TV-n biztosan ki volt kapcsolva,
Pont ezért írtam, hogy nem tudom az lg-n milyen beállítási lehetőségek vannak és nálad azon belül mi van belőve, de pl samsungon van olyan, hogy képbeállítás érvényesítése csak az adott bemenethez, vagy az összeshez, de pl a smarthubon belüli appokon (pl plex) már megint nem vt érvényben az, amit pl a hdmi2-höz belőttem, így ott ki kellett kapcsolni.
A gigás hálózattól függetlenül a tv-ben nem lesz gigás a hálókártya, de a 1.5 gigás mkv-nál ez tényleg nem lehet szűk keresztmetszet, feltéve, hogy minden rendeltetés szerűen működik.
Szolgáltatásaiban sajnos a plex dlna szervere alul marad a többivel szemben, de ugye nem is arról szól, csak úgy van.
Mi volt az eddigi megoldásod? -
MrSealRD
veterán
válasz sugarforce #2239 üzenetére
Az eddigi megoldásom egy 1gen WD MyCloud. Ezen Twonky fut gyárilag.
Ránéztem a serviio oldalára közben. Mive Xepnologyra könnyen telepíthető, így délután biztosan teszek vele egy próbát...
-
MrSealRD
veterán
Köszi a segítséget.
-
Mauzes
addikt
A szerver nekem már adott, ráadásul egy 4 HDD-s rendszer, úgyhogy az nem szempont, hogy rá akarjam dugni a lejátszóra.
Te hol vetted a Shield-et és mennyiért? Amúgy ha nem kell a szerver, akkor nem látom túl sok előnyét z ATV-hez képest, mivel még drágább.
Mindenkinek: valamilyen Roku eszközt használ valaki? Azzal mik a tapasztalatok?
-
mobbo
senior tag
a kérdés az, hogy mit bír el a szervered, shielden néha 4en vannak fent egyszerre és lefojtott/átkódolt streamet néznek
innen vettem, 199euro volt, de gyakran van 149euros akció https://www.nvidia.com/en-us/shield/shield-tv/
elég sokmindent tud, amit atv nemroku témához: [link]
-
Mauzes
addikt
válasz #56573440 #2244 üzenetére
Melyik verzió van neked? Netflix megy rajta fullosan? Mennyire gyors a rendszer? Az ethernet hiánya mondjuk elég nagy hátrány szerintem.
maddionmax: azt olvasom, hogy nem megy rajta normálisan a Netflix. Ez nálad is így van? FHD content.
mobbo: biztos jó erős a Shield, de nekem jelenleg nincs szükségem ennyi párhuzamos transcoding streamre, szóval ez önmagában nem előny (nekem). Amúgy felbontástól függően 2-3-at elbír az épített NAS-om.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Netflixezni nem szoktam, mert értelmetlen, a hazai felhozatal nevetséges, és a plex szerver egy xpenology-t futtató hp proliant gen 8-on megy, 4 lemezzel benne, épp akad hely elég...
Hbo go ma lesz tesztelve.
Igazából a wifi vs lan érdekes kérdéskör ebben a tekintetben. Egy giga lanos eszköz persze mindent visz. De tv-n rendszeres más topikokban is a szívás, hogy lanon akad a magasabb bitráta, wifin meg nem. Mert a tv-n a lan 100-as, a wifi meg ha jó csillagzat alatt lett beüzemelve tudhat akár többet is.
Nálam alapvetően és jelenleg teljesen jó a wifi, ugyanis a nézési távolság indokolatlanná tesz minden 720p fölötti forrást, de 1080p-vel teszteltem, az is átkúszik pöccre. De van egy korrekt ap-m, a szolgáltatói viccelgéses router ap modem kombó az semmit nem ért.
-
MrSealRD
veterán
válasz sugarforce #2239 üzenetére
A Serviiot feltettem és úgy néz ki, hogy el is nyerte a tetszésem. Igaz Java kellett neki mi kicsit móka volt feltenni... De teljesen jól működik. Elégedett vagyok.
A Plex estén is működött végül a DLNA rész csak kellett neki egy on/off a szolgáltatásra mert amúgy nem ment valami rendesen. Viszont ezután már rendben működött. Szóval akár maradhatott volna is, de végül Serviiot mardt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest