- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil8012
csendes tag
válasz betyarr #4501 üzenetére
Akkor ok nem foglalkozom vele tovább majd javítják.
Viszont aki emulátort akar használni annak tudom ajánlani a ClassicBoy-t. Hibátlanul megy és jól kezeli a DS4-et is. Azért írom mert az elején kiírja hogy korábbi Android verzióhoz készült és lehetnek hibák. Idáig nem tapasztaltam semmit. Kontroller kiosztásokat is jól lehet állítani.Oneplus 7T Pro McLaren Edition
-
enginev3.0
félisten
válasz CptAdamica #4491 üzenetére
Screenknight
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
betyarr
veterán
a hívás végét jelzi egy sztem elég béna hangjelzés.nem lehet ezt kikapcsolni?
-
fant0mi
őstag
10.0.3 erkezett sima 7-esre (global AA rom). Android sec.update es minor bug fixes.
-
szlaci888
aktív tag
válasz tibcsi0407 #4495 üzenetére
Szia, az alza.hu -n milyen garanciát adnak a telefonhoz? A készüléknél 24 hónapot írnak, az mit tartalmaz?
-
fant0mi
őstag
-
szlaci888
aktív tag
válasz tibcsi0407 #4511 üzenetére
Engem is az érdekelne, hogy mit tartalmaz és hogy intézik, a 2 évet látjuk a weben. Nekem nincs bajom a Turbadoval sem, de ha ott ÁFA-s számlát kérek a telefonról, akkor ugyanannyiért nem adnak hozzá garanciát (ezt hogy?????) csak felárasan, akkor meg már nem jó az áruk! Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
-
Izzé
őstag
válasz CptAdamica #4491 üzenetére
Whitestone dome.
Edzett hajlított üveg, ettől szvsz nincs jobb hajlított kijelzőre.
Pár napja jött meg az enyém is, tapintásra hibátlan, az ívelt oldalakat nagyon jól fedi, egyedül az alsó " kávánál" lehetne 1-2mm-rel hosszabb. Felrakni nagyon nem olyan mint a hagyományos kijelzőkre, ehhez komplett szerelő szett van folyadékkal és uv lámpával. Valszeg azért is ilyen drága
Szerk. Ami kimaradt: az ujjlenyomat leolvasó ugyanúgy működik ill. van most hozzá kupon is amivel még 25% lejön: DECSALE25[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz CptAdamica #4518 üzenetére
Nem lesz baja
Én is folyadékkal raktam felA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
CptAdamica
veterán
-
törölt tag
Eleg suru, igy nem tud bemenni, nem kell tole felni. Az ilyeneket ugy szoktak felrakni hogy tocsog tole a kijelzo
-
Izzé
őstag
Nem tud befolyni. Nézz meg egy videót róla.
Szerk [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintetek erdemes beszerezni most csucskategoriat, meg mielott minden telefon 5G-re valtana? Azt hallottam hogy sd 865 kulon chipben tamogatja majd az 5G-t es a 4G-t, viszont ez egy olyan teruleten ahol csak 4G lefedettseg van lehet hatranyos? Jobban merul az aksi, erolteti a keresest stb..
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #78791680 #4526 üzenetére
Ráérsz várni az 5G telefonnal még pár évig!
A mostani 5G hálózat(kereskedelmi Vodafone 5G, teszt telenor/telekom/digi 5G) úgynevezett 5G NSA (Non StandAlone) azaz nem önálló 5G! A hálózatnál hiányzik az 5G core! A mostani 5G gyakorlatilag 4G++! 4G-s frekvenciához fűzi hozzá az "5G"-s frekit. (pl Vodafone esetében a 4G-s 1,8GHz-hez rakja hozzá az 5G-s 3,4GHz-et) Ha nincs 4G akkor hiába van 5G-s freki, nem lesz kapcsolat. Ha jön az önálló 5G hálózat ahhoz majd ugyan úgy telefon csere kell majd.
SD865 ugyan úgy megy mint a 855! Az alap kivitelben az SoC kizárólag 4G-ig kezeli a hálózatot mivel 4G modem van benne. Az 5G modem különálló chip. Ha csak 4G módra van állítva az 5G-s modell akkor az 5G-s modem chip inaktív. -
-
tomp
félisten
válasz #78791680 #4531 üzenetére
Nem öngól! Anno a 4G ugyan így indult a világban csak itthon nem volt 4G NSA! Nálunk már az önálló 4G indult el. Az NSA-SA átállás nem lesz gyors! Az 5G-hez szükséges 4G frekit elkezdik csökkenteni majd le egészen 3MHz-re, hogy csak az alap kommunikáció menjen rajta, minden más adat az 5G frekin menjen.
Telekom teszt 5G hálózata má most ilyen. A bázisállomás lekommunikálja a telefonnal, hogy csak a hálózati parancsok/üzenetek/hívás menjen a 4G frekvencián, minden más 5G-n menjen. Eleve vicces 5G hálózaton "VoLTE" jelzést látni.
Miért lenne hátrány? Ahol nincs 5G ott a különálló kiegészítő 5G modem nem dolgozik csak az SoC-ben lévő alap 4G modem. Azaz kevesebb áram fogyasztás van! -
tibcsi0407
félisten
válasz #78791680 #4533 üzenetére
A legoptimistább előrejelzések szerint sem lesz 2021-nél hamarabb értelmes 5G hálózat.
Ha belegondolunk, hogy a 4G is milyen lassan épült ki..Ráadásul ott a B20 band mentette meg a dolgot, mert az alacsony frekvencia miatt olyan hullámhosszal tudnak szórni, hogy a bázisállomás elég nagy távolságokra is tudja szórni a jelet.
5G-nél viszont magas a frekvencia, így sokkal sűrűbben kell kiépíteni a hálózatot. Szerintem a városközpontokból kifelé haladva nagyon-nagyon sokára fogunk 5G jelet látni.utdetailing.hu
-
törölt tag
Na ennek orulok, akkor csak jo lesz a 7 Pro 3 evre
Koszonom a valaszokat! -
tomp
félisten
válasz tibcsi0407 #4534 üzenetére
Lesz 5G 700MHz-en is!
Jelenleg azt a frekit még a DVB-T használja de 2020. szeptember 5-ig fel kell szabadítani azt a helyet mivel onnantól már csak az 5G használhatja majd!
A nagyvárosi 5G kiépítését nem is a magasabb(3,4-3,6GHz) frekvencia nehezíti hanem, hogy az 5G bázis kizárólag optikai betápról mehet!
Mikrós betáp szóba se jöhet ellenben 4G-nél sok bázis megy mikrós betápról. Esetleg a 700MHz-es 5G majd mehet mikróval.
Na de itt a Vodafone eléggé orosz rulettet játszik mivel a kereskedelmi 5G hálózatuk és a 4G-s mikrós betápjuk ugyan azon a frekvencián megy így előfordulhat, hogy saját magát zavarják... Az 5G a mikrós betápot, a betáp pedig az 5G-t. Ezért se megy teljes sávszélben az 5G mivel kell a betáp és az 5G freki között védő sáv...
Azért az 5G sugárzók eléggé jellegzetesek: Voda 5G
Bal oldali tégla az 5G. A szokásos 2 hosszúkás a 4GPixo
Különálló lapkán csak az 5G-t kezeli. A 4G-t az SoC-be integrált modem kezeli. -
-
tomp
félisten
válasz tibcsi0407 #4537 üzenetére
A válasz idő nem csak a frekvencián múlik. Mértem már 14ms-ot B20-on is és 20ms fölöttit B7-en.
Maga az 5G mint önálló hálózat már eleve alacsony pinget eredményez.
Sávszél? 489/93Mbit/s-re lesz képes a frekvencia aukción meghirdetett frekvencia mennyiség!
Ezt fogják feldarabolni a szolgáltatók között úgy, hogy 1 szolgáltató maximum 195/37Mbps-re képes frekvencia mennyiséget kaphat.
Ugyan ez 4G-nél 75/25Mbps-re képes.Itthon majd a 26GHz-es hely lesz az 5G-re. Na de ahhoz majd újból telefont kell cserélni...
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Papíron a CAT 16-os LTE is Gigabites tempót tud, még sincs sehol.
Carrier aggregation is lazán hoz 300 Mbit-et a mai hálózaton is. Szóval az alap 5G-s cuccoktól nem ájulok el, az félgenerációs ugrásnak is kevés.
A 26 GHz, amit írtál, na az már valódi előrelépés lesz. Ugye minél nagyobb a sávszél, annál több klienst bír el, márpedig azoknak a száma rohadtul meg fog nőni.utdetailing.hu
-
tomp
félisten
válasz tibcsi0407 #4540 üzenetére
CAT16-hoz elég durva LTE kapcsolat kell így érthető, hogy nem használják.
256QAM, 4x4MIMO 4G-n azért eléggé gazdaságtalan.
Igen 4G-n CA-val megy a 300Mbit. Na de! Amit írtam 489Mbitet az 5G-nél CA nélkül hozza!
Amúgy van a Telenornak 490Mbites 4G bázisai 3CA 256QAM megvalósítással a Balaton mentén. Ezt 4x4 MIMO-val majdnem egészen 1Gbitre fel lehetne tekerni de az már gazdaságtalan üzemeltetés lenne!
Budapesten a 3CA bázisai csak az alap 64QAM konfiggal mennek. Így is megy a délutáni csúcsban a 300Mbit. Nekem jobban tetszett, hogy idén a Telenor feltöltési modulációt emelt így B3 és B7 esetén már nem 50Mbit a max feltöltés hanem 75Mbit.A szakterületen nem hiába nem nevezik a mostani 5G-t 5G-nek. Valójában 4G++ mivel az alapja 4G sőt a szabvány leírása alapján csak egy kiegészített 4G! Valós 5G-nél eleve nem lesz VoLTE hanem Vo5G lesz.
-
ßrainiac
addikt
Nem is az 5G, hanem hogy a 865 amugy is brutalis lesz.
-
Ez a zhiyun smooth q2 gimbal ezzel a telefonnal egy kalap fos.
Belelóg az egyik könyök a képbe, nem tud álló pozícióra mozgatni a telefont, stb.
Mérete miatt a mozgásai korlátozottak, csak ilyen minitelefonokkal használható, amit napjainkban nem is kapni.A gimbal egyébként idén szeptemberben jött ki, kompatibilitási listán oneplus 6t vagy újabb telefon nem szerepel (mérete miatt vsz), a hozzá adott szoftver kamerázni tud, de ennyi, az alapértelmezett kamera képességeinél sokkal kevesebb tudássa ( pl: zoom, negatív zoom, stb), a gimbal funkciói egyértelműen nincsennek leírva, egy darab internetes videója van, meg egy 6 oldalas pdf-je, hogy mit tud, de mindenhol beleakad a telefon széle agimbal könyökeibe.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
tomp
félisten
Kicsit döntsd előre és máris nem lóg bele.
Gyári kameránál pedig eleve nem lóg bele mivel az EIS miatt belenagyít a képbe. Ott 4K60-hoz használom.
Nekem a zoom, negatív zoom hiba nélkül megy a gyári kamerával és a Filmic Pro-val is. Felvétel leállítás/elindítás is.tibcsi0407
Illik tájékozottnak lenni ha már eleve hobbi szinten érdekel a mobilhálózat. Na meg ha már voltam a Telenor Házban és a Lehel téri Vodafone hardver parkjában is... -
tomp
félisten
válasz tibcsi0407 #4549 üzenetére
Akkor még csak gyűjtöttem az infókat.
Ezért lenne jó egy 2. OP telefon amit rootolnék és mehetne rajta az NSG.fant0mi
Akkor még pont az ellenkezője voltam. Csókos.
Kezet fogni az akkori Telenor Magyarország vezérével...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért