Új hozzászólás Aktív témák
-
FERA88
tag
Nokia Lumia 710 műszaki jellemzők,
gyakran ismételt kérdések, hasznos információk(pushalias tollából -- köszönet a segítségért Alan[HUN], Mono_G és btudos topiktársaknak)
Mielőtt kérdeznél, alaposan olvasd el ezt az ismertetőt, nagy eséllyel utána nem fogod századiknak is megkérdezni azt, amire már kilencvenkilencszer válaszoltak mások.
Műszaki adatok
— előlap cserélhető: nem (fekete, fehér);
— hátlap cserélhető: igen (fekete, fehér, cián, sárga, bíbor);
— fizikai gombok száma: négy, hét funkcióval – lock, hangerő fel/le, kamera, illetve a 3 standard WP7 gomb egyben;
— tartozékok a dobozban: Nokia MicroUSB töltő AC-10, Nokia töltő- és adatkábel CA-190CD, Nokia fülhallgató WH-208, Gyorskalauz, Felhasználói útmutató és Termékinformációs brosúra;— méret: 119×62,4×12,5 mm;
— tömeg (akkumulátorral): 126g;
— akkumulátor: Nokia BP-3L, Lítium-ion vagy Lítium polimer (a megvásárolt példánytól függően), 1300 mAh;
— akkumulátor formázása (legalább fél napos töltés) első töltéskor: nem szükséges;— processzor: Qualcomm Snapdragon S2 MSM8255T (WCDMA) 1,4 GHz;
— (SD)RAM: 512 MB;
— tárhely: 8 GB, ebből a rendszer számára foglalt kb 2 GB;
— SD kártya cserélhetőség: nem;— kijelző: 3,7" 480×800 ClearBlack (polarizált, tükröződésszűrő) TFT, 16 777 216 szín;
— kapacitív: igen;
— multitouch: igen (4+);
— karc és ütésállóság: igen, Corning® Gorilla Glass®;— mobil frekvenciák (szolgáltatófüggő): GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, WCDMA Band VIII (900), WCDMA Band II (1900), WCDMA Band I (2100);
— 4G: nem;
— Adatátvitel: 3G (HSDPA Cat10 14,4 Mbps, HSUPA Cat6 5,76 Mbps, WCDMA), DGE Class B, GPRS Class B;— Bluetooth: 2.1;
— Bluetooth fájlátvitel: jelenleg nincs, és nem is várható;— WLAN: WLAN IEEE 802.11 b/g/n (elérhető elvi maximális sávszélesség 300 Mb/s);
— WLAN adatvédelem: WEP, WPA, WPA-Enterprise, WPA2-Personal;— NFC: nem;
— OEM operációs rendszer: Windows Phone 7.5 (Mango) — frissítések után (szolgáltatófüggően, hamarosan) Windows 7.5 refresh (Tango);
— magyar nyelvi támogatás: teljes;
— SIM alkalmazások: igen, szolgáltatófüggő;
— extra szoftverek: Nokia Térkép, Nokia Vezess (frissítés után Nokia Autóval), Hálózatbeállítás, App highlights, Névjegymásoló;
— letölthető extra szoftverek (Live ID függő): CNN, Nokia Közlekedés, Nokia Zene (Magyarországon nincs hozzá szolgáltatás), Nokia Reading (ingyenes E-Bookok letölthetők hozzá), Camera Extras; WRC Live, TuneIn Radio, Creative Studio, Tango Video Calls, stb.;— kamera: 5 MPx (2592×1944 px), képstabilizátor, autofókusz;
— ledes villanófény: igen;
— vörös szem effektus csökkentése: igen;
— kamera képformátumok: JPEG/Exif, XMP;
— galéria képformátumok: GIF89a, BMP, GIF87a, WBMP, EXIF, WMF, TIFF, PNG, JPEG;— videorögzítés: 720p HD (1280×720 px/30 fps, 4× videozoom, MPEG-4, képstabilizátor, autofókusz;
— videolejátszás: .m4v, .mp4 (MPEG-4), .wmv (WMV 9), H.264/AVC, 3GPP formátumok (H.263), AVI és ASF korlátozottan, .mbr (Zune stream fájl);— FM rádió: igen;
— zene kodekek: MPEG-4 AAC , eAAC, eAAC+, WMA 9, WMA Voice 9, WMA Lossless 9, WMA Professional 9 and 10;
— támogatott zeneformátumok: AAc, AAC+, MP3, MP4, Wav, WMA;
— DRM képesség: igen;A Live ID
A készülék beüzemeléskor úgynevezett Live ID-t fog kérni tőlünk (ez később Microsoft Account néven fog futni). A Live ID a felhasználó egyedi azonosítójaként funkcionál, hozzá rendelhetők például kapcsolataink, egyes előfizetéseink, és tartozik hozzá egy SkyDrive szolgáltatás is, ami az új felhasználóknak 7 GB tárhelyet, és teljes online Microsoft Office kompatibilis dokumentumkezelést biztosít. A Live ID-hoz kötődnek pl. az app vásárlásaink is, az egyszer már megvásárolt appokat ugyanazzal a Live ID-vel többet nem kell megvásárolnuk, Live ID váltásakor értelemszerűen a korábbi Live ID-vel vásárolt appokat újra meg kell vásárolni, ha szükségünk van rá. A Live ID régiójától nagyban függ, milyen alkalmazásokat szerezhetünk be, illetve egyes régiókban extra szolgáltatásokhoz is hozzáférhetünk, ezért a Live ID kiválasztásánál járjunk el gondosan. Természetesen a Live ID cserélhető (Beállítások —> Névjegy —> Telefon alaphelyzetbe állítása), azonban ez az a készüléken levő valamennyi adatunk teljes elveszítésével jár.
Tanácsok, gyakran ismételt kérdések
Kiindulópont: ez egy jó középkategóriás telefon, ezért egy jó középkategóriás telefon anyaghasználatát és teljesítményét várjuk el tőle, noha az operációs rendszer sebességben és finomságban (smoothness) a felette levő kategóriákkal van egy szinten. Például a hátlap egyes példányok esetében kicsit hézagosan illeszkedik, és (ezért) nyomkodásra egy picit recseg, illetve a WP7 rendszernek is vannak (az egyes felhasználók igényeihez képest) kisebb-nagyobb hiányosságai.
Mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra: ha van ismerős, kérjük el tőle, vegyük kézbe, próbálgassuk, nyomogassuk, mindent próbáljunk ki, amit megenged! Ha nincs ilyen ismerősünk, Saturn, Media Markt és társai a barátaink. És olvassunk el minden forrást, illetve tesztet, de természetesen a túlságosan pozitív vagy negatív véleményeket kezeljük fenntartással!
– Lesz Windows Phone 8 a Lumiákra?
Nem lesz. Helyette egy 7.8-as verzió érkezik, ami többek közt tartalmazni fogja az új Start Screent. Várhatóan ősszel érkezik, kevéssel a WP8 után.— A régi telefonomról hogyan hozhatom át a kapcsolataimat?
A Névjegymásoló alkalmazással. Ha androidos készüléked volt, akkor pláne nincs ok aggódni, Google accountból szinte hiba nélkül átveszi a kapcsolatokat. Természetesen a zökkenőmentes váltás/használat érdekében érdemes a Windows Live-os névjegyzékünk használni, ahol csak lehet.— Van rá offline navigáció?
Igen, van. A gyári Nokia Vezess alkalmazást kell frissíteni a Nokia Autóval alkalmazásra. Jelenleg egy fontos hiányossága van, nem lehet beállítani, milyen típusú (pl. fizetős vagy nem fizetős) utakat használjon, illetve ne használjon útvonaltervezés közben.— A kamera képe milyen?
Mint egy átlagos középkategóriás telefoné. jó fényviszonyok közt megfelelő, de este a kocsmában ne várjunk minőséget.— Használható pendrive-ként a telefon?
Nem, nem használható, ahogy az iPhone sem. Ha a cél eszközön is van Zune, és van bátorságunk a Windowst kicsit bántani, akkor fájlok átviteléhez használható, de úgy, ahogy Android esetében, nem. Persze zenéket, filmeket lehet vele ide-oda vinni, ha a célszámítógépen van Zune vagy a Mac-es megfelelője.— Nem szeretem a Zune-t, hogyan tudok rá másként zenét pakolni?
Jelenleg sehogy.— Bluetoothon nem? És akkor hogyan fogadom a havertól a legfrissebb Lady Gagát?
A gyári rendszerrel sehogy. Ha teszel rá unlockolt rendszert (a saját felelősségedre, ld. ott!), akkor megoldható.— Azt hallottam, a WiFi kikapcsol, ha lezár a telefon.
Ez így igaz. A 3G viszont nem. Nem, ebben valóban nincs logika.— Ezek szerint ha elkezdek egy letöltést, akkor előtte ki kell kapcsolnom a telefon lezárását?
Semmi szükség nincs rá. Az elkezdett letöltés befejezéséig a WiFi a lezárt telefonon nem kapcsol ki.— Remek avi videóim vannak, azokat lejátssza?
Attól függ. Minél egzotikusabb a kodek, annál nagyobb eséllyel nem. A PC-s Zune viszont sokszor rossz minőségben konvertál, ezért érdemes a filmeket más, arra való szoftverrel konvertálni, és után átrakni Zune-nal.— Feliratokat kezel?
Nem, nem kezel, azokat megfelelő programmal bele kell kódoltani a videóba. Ez számítógéptől és a felhasznált konvertáló szoftvertől függően változó idő, viszont a videó méretét csak elenyésző mértékben változtatja.— Hogyan tudok dokumentumokat rakni a telefonra?
Elküldöd magadnak e-mailben, vagy a Skydrive-ot használod. Mindkettő gyors, hatékony megoldás. Hogy ahhoz Internet-kapcsolat kell? Hát igen. Miért, a fingó app letöltéséhez nem?— A telefon Internet-hozzáférését meg tudom osztani a számítógépemmel (WiFi hotspot)?
Igen, ha felkerül rá a Tango, akkor már igen. Egyszerre maximum öt klienst képes kiszolgálni,a csatlakozáshoz jelszó szükséges.— Nincs Wi-Fi-m, és mobilinternet előfizetésem se. Hogyan tudok rá alkalmazásokat telepíteni?
Ha csatlakoztatod a számítógéphez, és megy a Zune, akkor van a telefonnak is Internet-hozzáférése.— Mennyit bír egy töltéssel?
Estére érdemes töltőre tenni, de ha nem használjuk, csak telefonálásra, akkor a két nap sem elérhetetlen.— Lehet mérni az adatforgalmat?
Nem, sajnos nem lehet, a szolgáltatótól tudod lekérdezni, éppen hol tartasz.— Meg lehet nézni a hívásidőt és az elküldött SMS-ek számát?
Még nem lehet, de Nokia hamarosan ad ki rá alkalmazást, ami egyes hírek szerint az adatforgalmat is méri majd.— Van a telefonra nem gyári rendszer?
Igen, van. A ROM csere önmagában nem illegális, azonban egyes így elérhető funkciók azok lehetnek, ezért mind a ROM csere, mind az így elérhető speciális lehetőségek használata kizárólag a készülék tulajdonosának saját felelőssége. A ROM cseréről és az azzal kapcsolatos kérdésekről érdemes inkább privátban érdeklődni az abban járatos felhasználóktól.— Ha lecserélem a gyári rendszert, az visszaállítható szükség esetén az eredetire?
Igen.— Ébreszt kikapcsolva?
Ahogyan a többi okostelefon, ez sem. Ha a reggeli töltöttség aggaszt, estére érdemes töltőre, és/vagy repülő üzemmódba tenni. Utóbbival kevesebbet fogyaszt, és nem ébresztenek fel a kósza értesítések, SMS-ek.— Híváskor, ha lefordítom, elnémul?
Még nem, de a Tango frissítéssel ez is érkezik.— Úgy hallottam, nincs külön hangerőszabályzási lehetőség a zenelejátszónak és a csengőhangoknak.
Igen, ez sajnos így van.— Úgy hallottam, hajlamos váratlanul újraindulni.
Vannak ilyen esetek, volt, akinek a Tango megoldotta, de a többségnek nem is volt ilyen problémája.— Mindig teljesen merítsem le és csak akkor töltsem?
Nem. A lítium akkumulátorokat érdemesebb akkor tölteni, amikor legfeljebb félig merültek le, az növelheti az élettartamukat.— Az alkalmazások listájában betűk jelentek meg. Nekem nem tetszik, csúnya, brrr.
Ha törölsz pár appot, eltűnnek, de úgy is fogsz még appokat telepíteni, és akkor majd rájössz, milyen hasznos, tehát ne bánd. Az appok törlése egyébként sem megoldás, ha a törlés után ismét felkerül elegendő számú app, a betűk ismét megjelennek, ám ekkor már visszavonhatatlanul.-------------------------- Eredeti hozzászólás --------------------------
egy kis korrekció:
"bizonyították a finnek, hogy nem szabad őket leírni, mert az a tapasztalat, amit vek hosszú sora alatt felhalmoztak, bármikor tud meglepetést okozni egy jó vezetőséggel megfejelve."amúgy mennyi, ahogy nézem csak az van le írva hogy jól van árazva, de az összeg nem szerepel?!
[ Módosította: 7 ]
-
JR.CSé
senior tag
Remek telefon jó árazással. Engem meggyőzött.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
eddie17
addikt
Már a kamera szempontjából jót tett a Nokia-nak a WP7. Muszáj nekik az autófókusz.
-
33as
senior tag
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
tschyllagh
tag
Bocsánat, de a cikk hemzseg az elgépelésektől, hiányzó betűktől... nézzétek át újra, szinte minden oldalon van valami.
Samsung Galaxy Nexus 4.2.2
-
B1T3
addikt
Jó lett. Már csak azért is jó, mert a gördülékenység kárára nem megy az olcsóbbságra törekvés.
-
pszili8
aktív tag
Jó kis gépezet,ilyen nyitóárral nem vészes.Az egyébként szerepelhetne a feature listában hogy pörög az asztalon
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
gabo89
senior tag
A Microsoft kikötései között nem volt olyan, hogy az a bizonyos három gomb érintőgomb legyen?
indul a sörös aludni
-
CreMindES
csendes tag
"A Lumia 800 AMOLED kijelzőjének előnye egyáltalán nem egyértelmű akkor, ha nincs egymás mellett a két telefon, ráadásul ott a kissé ívelt kialakítás a betekintési szög kapcsán nem annyira frankó."
Bog, azért a művészien letisztult mégis mesterien kialakított N9 (Lumia 800) design-t lehúzni ilyennel... most komolyan? Komolyan? Ezt ugye Te sem gondolod igazi hátránynak?!!!! Nekem személy szerint nagyon tetszett a designerrel készült videóban is kifejtett filozófia, minden egyes részletével, nah jó, talán a hátlap kialakításától eltekintve, de a finneknek ezt megengedjük
(senki sem nézi 70 fokból a telefont, a csuklóm meg hajlik még...)Egyébként, hogy hiba volt-e átállni WP-re és hagyni a MeeGo-t (/Maemo-t) veszni hagyni, az egy elég egyértelmű (IGEN) kérdés. (a bejelentés módjáról nem is beszélve) Ugyanez a kategória Elop kinevezése is...
Üdv.: CreMindES
-
Blyan
félisten
válasz donceleger8 #10 üzenetére
Ha a többi WP7-hez hasonló a videozas, akkor van folyamatos fókusz. Legalábbis illene lennie, az első generációsokban is van.
Más:
A számológép egészen biztosan nem csak alapfunkciós, ha csak nem cserélték le a rendszer sajátját. Elfordítva a kijelzőt előkerülnek a tudományos funkciók.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
NoMagix
addikt
Nem rossz.
De nekem még mindig unalmas ez a menü design.itt egy videó róla, muris, hogy 1:10' körül pont Jobs bácsi képét nyúzza...
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
válasz CreMindES #13 üzenetére
Szerintem meg a Symbiant volt kár kinyírni.
Ez a Windows Phone már itt van egy ideje, de semmi érdemlegeset nem ért el. Ezen a Nokia sem fog tudni változtatni, ráadásul ennyire kötött rendszer, tényleg mindegy milyen márka, egy kaptafa az egész. Egy Nokia Drive és egy Music pedig nem fogja egyedivé varázsolni a telefont. SzerintemAmelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
sandor626262
csendes tag
Nagyon korrekt kis készülék, a legjobb márka a legjobb op rendszerrel, én már csak azt várom, hogy mikor dobnak ki egy E7-eshez hasonlító windowsos mobilt, mert akkor már megyek is a boltba .
-
Dunbar
senior tag
Egyetértek az ajánlottal, jól sikerült telefon, jó árazással. +pont a fizikai billentyűkért.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Érdekes, hogy a közelmúltban nagyott bukott és a mobilvilág által már majdnem leírt gyártók (SE, Nokia) maguk alá rúgnak és fél pillanat alatt megint a csúcson vannak! Ezzen szemben a nagyágyúknak kezd elfogyni a lendülete, azzal, hogy kis módosításokkal önmagukat ismétlik! És azt sem szabad elfelejteni, hogy ha jól emlékszem a Nokia rendelkezik a legtöbb szabadalommal és hozzáadott értékkel a mobilkommunikációban (ezt nem kell készpénznek venni, csak így rémlik) Nekem mindig is a szívem egyik csücske volt a finn márka. Igazi érték! Attól függetlenül, hogy ha fizetnének se kéne WP7
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
rootkiller
őstag
Nekem nem tetszik a formája, olyan kis telefon benyomását kelti...
Artengo TR 990 Pro
-
Lenry
félisten
oké, hogy a kínaiak minden Nokiát lekoppintottak, de most a finnek azzal vágnak vissza, hogy egy az egyben a ZTE Blade-ről mintázták a Lumia 710-et?
csak ez kövérebb
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
deka10
senior tag
Szvsz a 8 giga kevés ha tudna kívülről fogadni valami adattárolót akkor esetleg de nem szeretem ha be vagyok szorítva, igy nézve a dolgot én nem örülök a win-nek, nem szokásom durkálni a renszerekben de szeretem ha egy eszköz egyszerűen felismerhető a többi eszköz számára és nem kell külön telepítgetni. Tudom ott a 25 gigás tárhely de amíg nincs korlátlan mobilnet elérhető áron addig felesleges. Részemről akkor már valamilyen 4... Android gép mint win-es nokia.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
Maxentius
addikt
Ami a legérdekesebb, hogy a HTC-hez (TITAN-Sensation XL) és önmagához (N9-Lumia 800) hasonlóan itt is lesz egy egyforma külsős tesó, csak más rendszerrel (603). Kíváncsi vagyok, hogy a kettő árazása mennyiben fog eltérni egymástól.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
eddie17
addikt
válasz donceleger8 #10 üzenetére
Jól olvastad, attól még autófókuszos a kamera...
-
day2day
tag
A 710 csak az ára miatt jött ki szerintem, hogy a kisbevételű emberek is wp7-ezhessenek.
A nagyágyú egyértelműen a Lumnia 800, ami a német piacon tarolt egy nagyot.
Nekem is az van most, szerintem ez egy amolyan A TELEFON.
Előtte 8 hónapig iPhone 4-em volt, ez odaveri sebességben hatszor (aktív használat mellett).
Az egyetlen kompromisszum az akku: azért esténként tölteni kell, ez 24 órát bír ki csak, az iPhone 4 36-ot bírt (folyamatos Exchange + Gmail + FB + etc. hol 3Gn hol Wifin, konferenciahívások, céges telefonálgatás).Viszont az Amoled + Gorilla Glass + enyhén görbített kijelző szerintem marha jó.
RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz donceleger8 #17 üzenetére
Szerintem meg a MeeGo-t kellett volna nyomatni, Symbianért nem nagy kár.
Ha lejjebb megy az ára, jó vétel lesz ez a teló. Remélhetőleg nem kerül MS kézbe az okosteló részleg.
<< Heimdal >>
-
varga.balazs
aktív tag
specifikációban nincs elírva az üzemidő? 2G-n és 3G-n is 400 óra.
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
A telefon kulsore eleg puritannak tunik. Viszont az WM eleg jo, igy remelhetoleg sikeres lesz.
A Nokia jo dontest hozott, mikor a WM-et valasztotta. -
formax
tag
"A kijelzőt Gorilla Glass védi."
"A kijelző alatti három gomb ... megvilágítással."
"...a kamer[ából] ... a villanót nem spórolták le a finnek és az autofókusz is megmaradt."
"... [a] Lumia 710-eseken rajta van az ingyenes navigáció"
"Névjegyáttöltő, amely Bluetooth kapcsolat segítségével próbálja meg áthúzni a régi telefonunkról az adatokat"
"... lehet tölteni természetesen számítógépről is"Ezek olyan apró pozitívumok, amik vonzóvá teszik a gépet, nagyon ígéretes. Remélem az ára csökken majd, lehet, hogy ilyenre váltok és nem Androidos akármire. Meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
formax
-
b4zsi-
őstag
Csak így tovább Nokia!
-
opeter87
senior tag
Ez így egyre jobb a wp7-et imádom és a Nokia is kezd magára találni
-
hallerlaller
addikt
msáoidk odlal ajlán:
Az összeszereléis minőség rendben van, bár egy picit talán a hátlap a kelletténél könnyeben jön le.
nekem tetszik ez a telefon, elfogadható előfizetéses áron sok lesz belőle.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
day2day
tag
Én azt szeretném, ha végre BÁRMELYIK okostelefon gyártó kiadna egy olyan készüléket, ami aktív használat mellett is kibír 60-72 órát akksiról.
Még csak nem is játékra gondolok, hanem telefonálásra és folyamatos background adatforgalomra.
Na, ilyen kellene nekem.
Utoljára az E72 Nokia volt képes erre, de az lassú is volt, meg nem is volt érintőkijelző. :-)RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.
-
bendzso
senior tag
Számomra az még mindig nem világos, hogy az eleve mangós készülékeknél van magyar prediktív szövegbevitel?
-
Gadgetfan_
senior tag
Barátnőm ezt szúrta ki magának csak fehérben, a napokban akarja megvenni. Kíváncsi leszek rá, majd alaposan megnyomkodom
Képtelen vagyok megérteni, sokak miért nem képesek elfogadni az evolúció törvényeit. Minden Nokiás/Win7-es topikban sírnak, hogy "miért nem a MeeGo". Csak! Ahogy a Dodó is kihalt mert életképtelen volt, úgy a MeeGonak is annyi lett, mert a kutyát sem érdekelte egy-két geeken kívűl...
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Wictor
őstag
A formája nem tetszik, a Windowsos izémizétől még mindig irtózom, de a tudása miatt elég esélyes lett nálam (is), főleg mikor megláttam az árát.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Sry az elütésekért, igyekeztem most mindent javítani, tárgyalásra kellett rohanni, rohamtempóban készült a cikk.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
rep3at
őstag
Hosszú idő óta az első Nokia telefon ami tetszik (az árral együtt), így kell ezt csinálni
Forward thinking. كرر
-
csongi
veterán
Nah végre! Majd csak meg lesz a házasság eredménye, és elindul a nokia kifele gödörből.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz Gadgetfan_ #40 üzenetére
A MeeGo-val kapcsolatban tévedsz, nem a userek miatt nincs fejlesztve, hanem a Nokia nem foglalkozik vele. Szigorúan szvsz jobb lett volna párhuzamosan futtatni a WP7 mellett, a Symbiant meg hamarabb mellőzni.
A Samsung is elvan az Android-Bada-WP7 trióval, nehogy már a Nokia ne birkózzon meg 2 platformmal.
Szerk.: OFF
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
CreMindES
csendes tag
válasz Gadgetfan_ #40 üzenetére
Az evolúcióhoz semmi köze a MeeGo állapotának. A természetes szelekció csak akkor működik, ha környezetbe helyezed az adott egyedet. A MeeGo-ról megjelenésének napján azt mondta a **** Elop, hogy ez lesz az utolsó.
Ha olvasnál külföldi teszteket is, láthatnád, hogy mindenkinek nagyon tetszett és szerette, egyedüli kifogásuk a platform vége volt. Ráadásul ha használtál volna MeeGo-t vagy legalább utána néztél volna, akkor láthatnád, hogy miért sír utána minden Nokiás, minden Qt fejlesztő és általában mindenki, aki szereti a linux alapú dolgokat.
Üdv.: CreMindES
-
hito
nagyúr
válasz CreMindES #48 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy reklámfogás a meego project kukába dobása. Simán lehet jó marketingfogás a megjelenés pillanatában elhitetni valamiról, hogy ez lesz az első és az utolsó. Ha 2havonta kijött volna egy meego-s telefon, lehet, hogy közel sem aratott volna akkor sikert, mint ha hagyják az elérhetetlen és megismételhetetlen szellemiséget kibontakozni. Az embereknek mindig az kell ami nincs, vagy az ami elérhetetlen. Lehet, hogy egy év múlva robbanni fog a bomba (addigra javítják is a meego hibáit) egy N9-01 személyében.
Bár én inkább egy maemo bombának örülnék
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
b4zsi-
őstag
Nem tudtak volna kéthavonta kidobni Meegos telefont. Évente egy jött volna belőle az meg nem érte volna meg... Marketing fogás? Már nem lesz több Meego már rég más néven fut tovább azt hiszen Tized vagy mi volt a neve... Ahogy a tesztben is szerepel az N9-Az utolsó mohikán!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest