Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palesz53

    senior tag

    Nem nagyon láttam, hogy a smurf kernelről szó lett volna itt.

    Az elmúlt vagy vagy 10 napban kicsit elszórakoztam vele. Maradjunk annyiban, hogy qrva jó! (Csak hogy ne trágárkodjak sokat. :DDD )

    Picit "túlmozgásos" a német fejlesztő "srác" (ha minden igaz 46 éves), érdemes 1-1 napokat kivárni a friss megjelenése után, hogy mennyire jó (mert ami új, még nem biztos hogy jó is - de ez az életben sokmindennel így van). Pedig van tesztelőcsapata, de mindegy.

    Amiért nekem nagyon szimpi - végre vki volt elég bátor és elhagyott egy rakat régi dogmát cpu governoroknál (leginkább itt, de gpu governoroknál, schedulereknél is tetten érhető ez a letisztulás).
    Most éppen helix schedutil, electorutil, pwrutilx, a saját smurfutil és smurfutil_flex választható a schedutil, performance kettős mellett.

    A "gyári" schedutil (ahogy szinte mindig a gyári dolgok androidon) túl agresszívek, kizárólag a teljesítményre koncentrálnak (nyűgözzük le vevőt - ezt értem is vhol). A fent említett első ötös ennek finomítása - a smurfös oneplus 6-ra jelent meg, a többi más készüléknél (a helix pl htc 10-en, amit később portoltak 4.9.x kernelre).

    Érdekesség, hogy a htc10 helix kernelében végül nem a saját governor, hanem a pwrutilx lett a legszeretettebb.
    (Aztán maga a fejlesztés elment más irányba - ez lenne a store-ból letölthető helix engine, ami még mindig béta, de ahogy látom nem tesznek már bele túl sok energiát vmiért. Az egyik fejlesztő oneplus 5-ön egy ideig kernelezett még, de már abbahagyta.)

    Na, vissza ide a 6-ra! Pwrutilx adja a legjobb üzemidőt - simán 8 óra feletti sot érhető el.
    Érezhetően lassabb vele a telefon, mint a többivel (vagy inkább a nem száguld úgy lenne a jobb kifejezés).
    Ami schedutil-os sebességet biztosít, az a helix schedutil (annál jóval jobb fogyasztással).
    Aki állatkodni vágyna, az használja az electroutil-t - eszméletlen tempót nyom.
    A smurfutil és a smurfutil_flex utóbbi 2 között helyezkedik el (a flex kicsit flexibilisebb beállítással, picit smoothabb érzést nyújtva), vhol 7 óra környéki sot-tal. (Végül azt hiszem nekem a flex lesz egy jó kompromisszum.)

    Azt nem tudom, hogy a gpu governorok nagyrészével miért fagy le a teló (más kernel alatt is). Ami használható, az a simple-ondemand (én ezt preferálom, kifinomultabb, mint a qualcomm féle gyári adreno-tz), a userspace, a performance és a powersave (nomeg a gyári).

    (I/O schedulerből a maple-t, tcp-ből a bbr-t használom. Előbbiből esetleg még a zen, utóbbiból szokás szerint a westwood amit ajánlanék. A többi beállítást hagyom, ahogy van (már nem szánok rá időt, mint évekkel ezelőtt).)

    Alapból clang-ban készül, de linaro és gcc8 verzió is elérhető. Fura, mert nem szabadna, hogy különbség legyen a végeredményben, mégis a gcc8-as változat jobbnak érződik a felhasználók szerint.
    Linarot nem próbáltam, de clang változatnál néha megbolondult a kernel manager, míg gcc8-nál nem tapasztaltam ilyet.

    (A blu-val kapcsolatban meg annyit, hogy a hírek szerint gyakorlatilag egy az egyben a 3-as pixel kernele, semmilyen módosítás nincs benne. Most mondjam azt, hogy átverés?)

    [ Szerkesztve ]

    vezess, kövess, vagy takarodj az útból

Új hozzászólás Aktív témák