- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
prompt
tag
válasz Auratech #5358 üzenetére
Az könnyen lehet, látod!
n@p@lm
Még ha úgy működne a fórum, hogy látnám a többiek hozzászólásait ha új bejegyzést akarok írni (és nem csak azét, akinek válaszolok), akkor megérteném, ha ezért rád szólnak, de így.. Én például nem hogy a felhasználó nevére nem emlékszem, akinek még esetleg írni akarok, de arra sem, hogy mit írt(a jelenlegi egy kivételes eset volt!
-
prompt
tag
-
prompt
tag
válasz delibab #6249 üzenetére
Próbáltad törölni és újra hozzáadni a hálózatot?
Nekem volt (még Hero-n), hogy egy wifi hálózattól meghülyült a telefon és utána semmilyen más wifi-hez nem akart csatlakozni (valahogy beragadt abba a másik nyílt hálózatba, vagyis ragadt volna, mert nem látta, mert kilométerekre voltam már onnét), úgyhogy elkezdtem törölgetni a felesleges hálózatokat és egyszer csak jó lett. Persze ez gyanúsan tök más probléma, de a lényeg, hogy ilyen is van és egy törlés megoldotta (azóta törölgetem azokat a wifi nyílt hálózatokat, amiket valószínű nem fogok újra meglátogatni, vagy ha mégis meglátogatom, akkor másodpercek alatt hozzáadható).
-
prompt
tag
válasz DeadMeat #7620 üzenetére
Én már régóta várom ezt, mert Sense fan vagyok, úgyhogy rögtön fel is tettem amint kijött, de szerintem NE tegyétek még fel.
Jelenlegi elég súlyos hiányosságai:
- nem lehet hívni vele (téged tudnak hívni, de te nem tudsz)
- nincs root (tehát nincs Milestone OC sem, van, akinél működik, de többségnél nem)
- nincs mobilnetKevésbé súlyosak (szerintem)
- bluetooth nem 100%-os (csak 30%-ban működik)
- kisebb állítgatások kellenek, hogy működjön a kamera (widescreen-t levenni), és még így is képek készítése után újra kell indítani az app-ot
- a vakut kicsit bénán használja a Htc appja, mert csak bevillant vele, nem úgy mint a Moto-s (nem túl jó fényt adva)Ami viszont nagyon jó benne:
- Sense - imádom személy szerint, egy évig volt Sense-em (HTC Hero-n), próbáltam közben ezt azt, de messze a legjobb kezelőfelület szerintem Androidra, gyors és szép, tele szociális integrációval (és nem lassul be, mint a Motoblur)
- működik USB, Wifi, GPS, Szenzorok
- facebook-al szinkronizál, meg minden mással is
- működik a htcsense.com is (le tudod tiltani a telót, meg tudod határozni hol van, stb.)
- alap (800 mhz) órajelen 1710-et ment Quadrant (Blur-al 1300-on volt max. 1427 pontom)
- lehet választani magyar nyelvet és magyar lesz minden tényleg!A hívás hiánya miatt egyelőre vissza kellett térnem egy gyári romra, de amint javítják ezt, szerintem felteszem megint.
-
prompt
tag
Én nem figyeltem, de egy srác írta XDA-n, hogy a 11-es CPU teszt (Video decoding H264) volt nagyon-nagyon gyors (akármelyik többi ROM-hoz képest), lehet, hogy ki is hagyta a program, amitől az esetleg túl sok pontot adott rá és valójában nem is ér el annyit. Szóval lehet, hogy a magas pontszám csak egy bug. De ha így van akkor fura, hogy növekszik a pontszám az órajel növelésével (és többel növekszik, mint a jelenlegi ROM-okkal).
Egyébként azt néztem, hogy a 2D-s és 3D-s tesztekben az fps-ek nem nagyon változtak, a bolygós teszt továbbra is textúrahibás.
(#7637) Gabernier
Szólok majd, ha van fejlemény
-
prompt
tag
válasz Ernest. #7806 üzenetére
Szerintem "moto_" kezdetű ROM-od van, nem blur_-os az a baj. Ha nem érted: #1 bejegyzés
-
prompt
tag
Úgy tűnik, hogy az halott projekt, mert Dexter csak kölcsönkapta a Defy-t és vissza kellett adnia, így nem tudja tovább csinálni.
Talán ha megint kölcsönkapja, vagy vesz magának egyet akkor van esély.
-
prompt
tag
Sziasztok!
Sense Defy infók!
Bocs, nem nagyon olvasgatom mostanában a fórumot, lehet, hogy már kiveséztétek a témát.
Folytatódik a HTC-s Sense Defy-re ültetése. Az első alfa verzióban nem működött a telefonálás, így az elég használhatatlan volt, valamint nekem a mobilnet sem működött, ami szintén gáz. De van egy újabb verzió, melyben ezek mind működnek, nekem lassan 3 napja az van fenn és még nagy hibába nem ütköztem, szóval használható. Ha valaki kíváncsi rá, itt a thread letöltési linkkel és installációs instrukciókkal: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933710
Ami miatt sokaknak érdekes lehet, hogy teljesen magyar nyelvűvé teszi a telefont, persze ha azt választod.
Ami nem működik most:
- a fényképezés elég fapados, fényképezésenként ki kell lépni az app-ból és a vaku sem működik (próbálok majd feltenni egy külső app-ot, hátha az nem ilyen bugos, de még nem volt időm)
- a vakura elvileg van fix (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=915078), de nem próbáltam
- a bluetooth sem nagyon működik (ezt az eredetileg Droidra készült változatban sem tudta megcsinálni Dexter, szóval ha valakinek ez fontos, akkor ne nagyon reménykedjen, hogy majd egyszer csak lesz rá), nekem nem hiányzikEgyéb:
- ha telepítés után nincs wifi-d, akkor kapcsold be a wifit és indítsd újra a telót
- a weather widget némelyik teljes képernyős animációja furán néz ki a telefonon, úgyhogy érdemes kikapcsolni ezeket (hosszan nyomod a widgetet, aztán szerkesztésre húzod és ott teljes képernyős animációk kikapcs)
- írták, hogy a google mapsot is macerás felinstallálni, nekem ezzel nem volt gondom, de ha nem sikerül, akkor fel kell tenni a market enabler -t és fake US markettel engedi feltelepíteni (nekem simán feltette enélkül)
- setvsel app nem működik (habár az azt hiszem 2.2-n nem működik még), szóval csak Milestone OC-vel lehet húzni a procitNekem nagyon tetszik, ami azt illeti: kép
Egyébként Quadrantban 1500 körül megy, de ez lehet, hogy valami bug (kihagy egy tesztet talán a progi).
-
prompt
tag
Mióta lefrissítettem 2.2-re, nem megy a mobilnet. T-mobilos vagyok, eredeti T-mobilos a Defy is. 2.1 alatt és különféle módosított ROM-okkal is ment a mobilnet, de mióta gyári 2.2 van, nem megy. Próbáltam már újrakonfigolni az APN-eket a T-mobil által megadott beállításokkal, de úgy sem megy. Persze tisztában vagyok vele, hogy hol kell ki és bekapcsolni a mobilnetet. Valakinek volt ilyen gondja? Van erre megoldás?
Még esetleg egy factory reset segíthet, de elég sok app van fenn, nem akarnám rögtön azzal kezdeni, örülök, hogy a frissítés ezúttal nem nyírta ki őket.
A Cardio Trainer egyébként nekem is fenn van frissítés óta. Ami elég béna, mert sehol nincs az Endomondo-hoz képest, nem értem minek erőltetnek ránk egy ilyet. Korábban teszteltem néhány ilyen edzés track-elő progit, köztük ezt is, de végül az Endomondo-nál maradtam, az a legjobb fejlődésben, közösségben, statisztikákban, kezelhetőségben meg mindenben.
[ Szerkesztve ]
-
prompt
tag
válasz Shyciii #25665 üzenetére
Hát a t-mobile.hu -ról néztem a Galaxy S beállításait, elvileg ugyanannak kell lennie Defy-re is
Valami ilyesmi:
Név: web’n’walk
APN: wnw
Proxy: <not set>
Port: <not set>
Felhasználónév: <not set>
Jelszó: <not set>
Szerver: <not set>
MMS-központ: <not set>
MMS proxy: <not set>
MMS port: <not set>
MCC: 216 (honos hálózat esetén autómatikusan kitöltésre kerül)
MNC: 30 (honos hálózat esetén autómatikusan kitöltésre kerül)
Hitelesítés típusa: PAP
Hozzáférési pont típusa: default,supl (gyárilag ez szerepel, de utólag létrehozott profil esetén, a listából az internet lehetőséget válassza) -
prompt
tag
válasz Hysterycs #27520 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez a gondom, gyári hivatalos 2.2-t frissítettem rá, azóta nincs mobilnetem. Már azon gondolkozom, hogy felteszek valami.
Ha sikerül kitalálnod mi a megoldás, szólj légyszi!
Hozzátenném, hogy 2 éve androidos vagyok, ez a második telefonom, cseréltem már vagy 6 féle ROM-ot használtam összesen, és mindegyiken tudtam mobilnetezni is, itt viszont lövésem sincs mi baja.
Biztos én vagyok hülye
Másik gondom az volt a 2.2-vel, hogy a kamera:
- nem fókuszált, így közelre lehetetlen volt vele fényképezni
- valamint vakuzás *után* fényképezett, így vak sötét képeket csinált egyfolytában, ha a vaku be volt kapcsolvaEzt sikerült megoldani azzal, hogy töröltem a kamera adatait settings > application > all > camera alatt, majd reboot és már jó (igaz, kb. két hétig így használtam).
-
prompt
tag
-
prompt
tag
Megszűnök Defy-s lenni, mert sikerült kinyírni, teljesen. A garanciáját is elveszítette szegény.
A történet az, hogy nemrég (majdnem 8 hónap után) előjött a hangszóróprobléma és elküldtem szervizbe, ahol természetesen még garanciában megcsinálták. Viszont ezután jó szokásomhoz híven buliban bemutattam (már sokadszor), hogy mennyire remek vízálló telefonom van. És mint kiderült már nem vízálló, mert mire észbe kaptam (ez amúgy nem volt túl gyors, mert ugye buliban voltam) már belement a víz, páros volt a kijelző. Másnap szárítgattam, de tiszta pára volt a kijelző még mindig, persze ekkor nem kapcsoltam be. Aztán darabokra szedtem, hogy tényleg kiszáradjon, meg kitörölgettem belőle a vizet és egy napot darabokban volt, hogy minden csepp felszáradjon. Utána összeraktam és bekapcsoltam, de hát a kijelző egy része nem érzékelt, a bal alsó gomb nem működött, a kamera szintén nem. Visszatettem rá a gyári ROM-ot (CM7 volt rajta) Elvittem szervizbe és mondtam, hogy milyen hibajelenségeket produkál (azt nem, hogy víz alá dugtam). Szétszedte a srác és látta az akksi allján lévő indikátoron (mert ilyen is van rajta), hogy az bepirosodott, szóval víz érte a telefont, amitől az elveszítette a garanciáját. Szépen be is jegyezte a központban, hogy ezt a telefont nem lehet garanciában javítani. Kérdeztem a szervizest, hogy az nem lehet-e, hogy a kb. két héttel ezelőtti szerviz alatt nem rakták össze tökéletesen, nem húztak meg valami csavart, elmozdult a tömítés, vagy valami, ami a gondot okozhatta, de persze ő mondta, hogy az elképzelhetetlen, ott tökéletes emberek dolgoznak, csak én lehetek a hülye. Nem vitatkoztam vele, felesleges lett volna.
Felhívtam a szervizt, hogy mennyi lenne megcsinálni, mondták, hogy nem éri meg, alaplap csere tuti kell, ami 60-70 ezer körül van.
Tanulság: csak óvatosan a vízállósággal, főleg szerviz után
THE END
-
prompt
tag
válasz #71562240 #37937 üzenetére
(#37937) kammerer
Hát igen, az utóbbi időben nem nagyon értem rá fórumot olvasgatni, biztos ez a baj(#37939) M_AND_Ms
Eddig bírta simán, természetesen az első alkalommal óvatos voltam, de a fórumon is írták sokan, hogy jól bírja, és - eddig - tényleg. Már nem. Vagyis most már megint igen, mert mindegy neki (azért nem bántom)
A többiek nem vették észre, hogy beázott, a mutatványt megcsinálta, működött a víz után is(#37942) tzl
Ezt nem tudom, de jó piros lett az alján valami, mintha téglalap alakú lenne (nem szedtem szét még a szerviz óta, hogy megnézzem mit látott a szervizes, csak a kezében láttam), szóval nem X-ek látszanak, de majd megnézem -
prompt
tag
válasz Maxtreme #37976 üzenetére
A nagy érdeklődésre való tekintettel csináltam két képet a már piros, tehát beázott aksimról, remélem meg tudjátok állapítani róla, hogy hol található
[kép 1] [kép 2]Szóval ha így néz ki az aksidon az a piros kis indikátor matrica, akkor beázott a teló és elvileg garanciát vesztett, szóval ha szervizbe viszed garanciát érvényesíttetni, kérj kölcsön egy aksit
[ Szerkesztve ]
-
prompt
tag
Sima Defy-re (T-s) Defy+-os ROM-ot fel lehet tenni?
Pl. valami ilyesmit: Android 2.3.6 "Gingerbread" DEFY+
Érdemes?(Nem szeretem a CM7, MIUI és hasonlókat, eleget szívtam már velük, nekem a gyári jó lenne, csak abból a legújabb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest