-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plebi
senior tag
válasz Obi Wan #10803 üzenetére
Ha ennyire nem értesz hozzá, meg ennyire új vagy akkor mi a ló....nak babrálsz vele? Sokaknak bőven megfelel az alap 2.1, 2.51 es verzióban vagy 2.34-ben, akkor egy kezdő androidos egyből minek mókol, ha nem ért hozzá. Utána meg itt sír a szád mert utána sem olvasol semminek.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Halo
senior tag
válasz zsirfecske #10846 üzenetére
azért ne essünk át a lú túúlúdalára.
a root az nem ördögtől való, Istenellenes dolog, hiszen ezzel "csak" annyit teszel, hogy admin jogot kapsz a saját készüléked felett.
Veszel egy laptopot - előre telepített xp-vel. De pl. admin (rendszergazda) jogot nem adtak hozzá, mert nem úgy telepítették fel, vagy nem mondták meg, hogy mi az admin pw. S ha úgy van telepítve az xp, szívás is lehet, hiszen bizonyos dolgokhoz nem juthatsz hozzá - elvi szinten megtörténhet.
Akkor fogod a hozzákapott boot-cdket, és felrakod újra az xp-t, de ekkor már adminként és úgy állítod be, ahogy magadnak tetszik.
A hozzáértők megcsinálják, aki meg nem ért hozzá vagy szív, vagy pedig jön hozzám, hogy telepítsem fel neki. Nekem meg plusz zsebpénz
Annyiban igazat adok neked, hogy a root progik azok nem gyáriak... viszont azért készülnek, hogy hozzáértők a rendszerben túrkálhassanak.én így látom a dolgokat - remélem jól látom
DeadMeat:
ha jól emlékszem, Te mondtad, hogy WorldWar user vagy. Én is: M3DYFR.
ami még érdekesség számomra, hogy 2.2 alatt feltűnik a státusz sorban a program mini ikonja, hogy fullra töltődött az energy - lehet menni Mission-kodni
nálad is működik ez az értesítés?[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Plebi
senior tag
válasz Auratech #10810 üzenetére
Egy elég nagy off, de hamár felhoztad a témát én is írok rá egy kis tapasztalatot az info oktatással, inkább annak nemléte következményére.
Nem nevezem magam annyira idősebbnek, de a 14-18 éveseknél azért már az vagyok, tapasztalatot is gyűjtöttem már valamennyit. Sosem nevezném magam, hű de nagy tudású embernek, vagy szakembernek informatika terén, mivel sosem tanultam olyan szinten, hogy papírom legyen róla, de magam erejéből sokat tanultam, tudtam meg, nem veszek el a témában.
Én is azon emberek táborát gyarapítom, akik most iskola után szerzik meg a nyelvvizsgát a diplomához, munka közben. Amikor nyelviskolába jártam, a többiek, 18 évesek voltak, állítólag informatika szakos középiskolások, de amikor megkérdezte az egyik és a többi sem mutatott több észt, akkor beláttam, hogy amit eddig hittem, miszerint a mai nálam fiatalabbak sokkal májerebbek lesznek technika terén, hát tévedtem. Olyan sík hülyék a műszaki dolgokhoz, hogy az valami hihetetlen, facebook, msn stb megy, meg a net, de ennyi.
A kérdés az volt egy kinek mi a kedvenc műszaki eszköze: "ha nem tudom, hogy milyen a gépem akkor mit mondjak róla?" és ő állítólag informatikus, a többiek is hasonlót kérdeztek, nem tudják milyen márkájú a kedvenc gépük, milyen specifikációjuk van stb.
Elnézést a kirohanásért, azt hittem, hogy majd nekem fognak segíteni a mai újoncok, de nem. Facebook és társai butítanak, tanítás oktatás butított, önakarat sincs az önfejlesztésre...
Szóval változtatni kéne nagyon a mai rendszeren. Lehet, sőt biztos, hogy programozni, jobban fognak nálam, az nem nehéz, lehet specifikus dolgokhoz jobban fognak majd utána érteni, de rendszerszemlélet nem alakul ki, ha egy nem hozzá tartozó dologba valami apróságot módosítani kellene, már megakadnak és itt sírnak, közben nagyarcoskodnak, ha épp nemtetszőt válaszolsz, mert olvasás alapvető képessége is kiveszett belőlük, szájba kell rágni mindent, többször, mert maguktól semmi nem megy.
Ősöknek, még elnézem, de nekik...Tisztelet a kivételnek.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
norbi93
senior tag
-
Plebi
senior tag
válasz pengemetal #10441 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom, nekem is behalt a gallery, igaz láttam azóta neked is megoldódott a probléma ahogyan nekem is.
Ha valakinek jövőben lenne a galleryvel hasonló problémája:
A wp7 kinézethet másoltam fel az ikonokat, ami mint kiderült rengetek a defynek és 15 perc után sem töltötte be a gallery miattuk amikor restartolnom kellett mert teljesen megfagyott. Utána már nem indul, nekem is 1 mp után kilépett semmit sem töltött be.Megoldás:
settings-application-manage applications-menü filter-all itt gallerynél, media storage-nél és biztonság kedvéért a settingsnél nyomtan clear datát, mivel szimplán a gallery clear data nem segített. Ezek után igaz újból állítgathattam be a telefont de helyrejött.Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
tzl
senior tag
Egyetértek, a warez csúnya dolog, de a root más téma. Már annakidején linuxra is azért váltottam, hogy hatalmam lehessen a rendszer felett úgy, hogy a rendszer átlátható számomra és nem jogellenes akár a rendszer legmélyebb részének módosítása sem. És ha desktopon ez van, akkor ugyanezt akarom a Linux alapú telefonomon is.
-
tzl
senior tag
válasz norbi93 #10856 üzenetére
Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy nem kell atomfizikusi diploma hozzá. Annyira részletesek a leírások xda-n, hogy egy kezdő is megcsinálja, csak nem szabad úgy nekiesni, hogy az első hsz-t elolvasom és Hajrá, hanem végig kell olvasni a topicot, hogy mik a tapasztalatok, kinek milyen problémája volt és mi rá a megoldás. Pl. Kínai rom wifi probléma. Vagy uk rom market, a topic 75. Hsz-ében ott a megoldás rá, én sem magamtól tudom, hanem végigolvastam a topicot, csak utána álltam neki a rom felrakásának. Türelem és hajlandóság a tanulásra, ez a Jelszó. És nem szabad azt gondolni, hogy ha az ember ismer egy rendszert, akkor ért a számítástechnikához, mert nem. Egy adott rendszerhez ért, de más rendszerek másként működnek. Van erről egy jó leírás, majd belinkelem. Nem androidról szól, hanem linuxról, de érdemes megfogadni.
-
RootRulez
félisten
Feltettem 1-2 játékot és az én galery-m meg tele lett mindenféle (játékokhoz való) képekkel.
═════════════════════════════════════════
-
Plebi
senior tag
válasz RootRulez #10860 üzenetére
Még régebben írták, hogy egy .nomedia file-t kell berakni abba a könyvtárba amit nem akarsz, hogy beolvasson a rendszer automatikusan. Talán ez a módszer működik a képekkel is.
-
Hakkuuuh
tag
válasz Thor Steinar #10848 üzenetére
Wow, nagyon csecse!
A Win mobilt is nagyban feldobta (mondjuk arra rá is fért ), de itt nagyon király trükköket mutattak be. Remélem lesz Defy-re is.
Hardcore4Life
-
tzl
senior tag
Na itt a leírás, amit emlegettem. Hosszú, de érdemes végigolvasni. Nyilván a linuxspecifikus részek nem érdekesek benne, de a hozzáállásról szóló részt érdemes alaposan megfontolni, mielőtt az ember nekiesik egy számára teljesen ismeretlen rendszer buherálásának.
-
tzl
senior tag
válasz Thor Steinar #10848 üzenetére
-
szkajt
csendes tag
látom megy a térítés szépen finoman, csendben
jó, jóó, ügyes (bár linux != kompiz)
csak összehozzuk a végén hogy mindenki átálljon az Erő "szabad" oldaláraamúgy pont tegnap volt OpenSzósz konferencia ahol elmondta a Vályi-Nagy is, hogy reform lesz az infóoktatásban (bár ő az egyetemekre gondolt főleg), mert nem jó minőségűek a szagemberek..
hát akkor mit várjunk el a szerencsétlen átlagusertől?![ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
nem mondtam én semmi rosszat a root-ra (bár a google ugye biztonsági kockázatokat emleget root esetén, ami nem biztos hogy 100%-ban duma csak), én megvagyok nélküle többiek meg eldöntik maguknak hogy élnek-e vele.
csak lehetőséget vázoltam a hozzám hasonló elvakult nem berhelőknek
amúgy ha nem bírom ki flash nélkül úgyis kénytelen leszek custom rom-ra váltani, akkor meg már ugye mind1.
-
Halo
senior tag
válasz zsirfecske #10866 üzenetére
öööö izééé... s akkor az elveid ellen mész?
hm... a magiamesterei pont hu viszont remekul játszható a telefonról...
(vagy ez övön aluli volt? )[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Bobekt
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy ha képet szeretnék küldeni mms-en vagy csatolni emailhez akkor nem engedi a telefon. Látszik hogy csatlakozik az sd kártyához, de utána rögtön ki is dobja.
Tudok erre megoldást? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ez a névjegyen belüli csere-bere a csengőhangra is vonatkozik? Mert ma nővérem az asszony csengőhangjával csörgött...
-
norbi93
senior tag
2.2 alatt ha a clockwork recovery modba akarom bootolni a telót, akkor a motorola logó után csak egy fekete kép jön be. miért nem jön be a recovery menü? így nemtudok backupolni meg moddolt romot se felrakni=(
-
-
lmisi
senior tag
válasz gagavectra21 #10700 üzenetére
Ma kaptam sms-t a hangszóróhibás Defy-om javításáról, hétfőn adtam le.
Nagyjából előzetesen ezt a javítási időt ígérték.
Azért vittem direktbe cirmában és nem magentáékhoz, mert 1 hetet spórólni akartam.
(Gondolom először magenta pont küldte volna a magenta központba onnét cirma, vissza központ, onnét magenta pont.) -
-
Obi Wan
tag
na most az van hogy fölraktam a kinai romot és
töröolni akarom rola (gyari vagy kinai 2.2 romot akarom visszatenni)
mikor belemegyek a kek menube azt irja ki hogy
E:can't open /cache/recovery/command stb
mit csináljak
hogy tudom ujrarakni???Chuck Norris hülyére vert egy okostelefont :)
-
vazzz
őstag
válasz DeadMeat #10740 üzenetére
Köszi az infot.
A leírásod alapján sikerült felrakni a magyar romot.
Utána cserélgettem még a romokat, és rájöttem, hogy igazából nem kell a kínait felrakni előtte, csak a magyar mentést visszaállítani cwm-el. Lefut a viszaállítás, de nem bír teljesen bebootolni a telefon, beragad a logóknál. Ekkor akksi kivesz, rsd lite-al a kínai bootloader felrak, ekkor még mindig nem bír betöltődni, akksi ki/be, majd gyári recovery-ben wipe data/cache, utána már indul is a rendszer.
Érdekes egyébként, hogy először kínaira raktam fel a magyart, papírforma szerint, és nem ment a market. Most a lengyel froyo-ra raktam rá, most jó a market is, nincs wifi probléma sem.
Kamera viszont ratyi, random nyomja a force close-t, van mikor nem is mutat a kijelző semmit, de attól lehet fényképezni.... most pl. el sem indul. Amúgy állat a sense felület, nekem nagyon szimpi... lehet, hogy fennhagyom egy ideig ezt a magyart -
Obi Wan
tag
mert nekm kellenenek a blur os alkalmazások
Chuck Norris hülyére vert egy okostelefont :)
-
rgeorge
addikt
Hát rossz hírem van minden Vodafone-tól Motorola Defy-t várónak. Mi tegnapelőtt az alábbi választ kaptuk (céges, kiemelt ügyfelek vagyunk):
"A Motorolától nem kapunk beláthatatlan időn belül készüléket, ezt az
információt kaptuk. (Lehet, hogy soha többet.)"
Nyilván hazai képviselet nélkül nem vállalják be.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Nekünk 16:00-kor küldték a választ, de nem sokkal előtte szóltak telefonon, hogy gond lehet. Múlt héten hétfőn még csak azt mondták, nincs raktáron, ezen a héten jön.
De nem jön. Az aktuális (2011.02.21) akciós listán még ott van, de nem rendelhető státuszban.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
prompt
tag
Sziasztok!
Sense Defy infók!
Bocs, nem nagyon olvasgatom mostanában a fórumot, lehet, hogy már kiveséztétek a témát.
Folytatódik a HTC-s Sense Defy-re ültetése. Az első alfa verzióban nem működött a telefonálás, így az elég használhatatlan volt, valamint nekem a mobilnet sem működött, ami szintén gáz. De van egy újabb verzió, melyben ezek mind működnek, nekem lassan 3 napja az van fenn és még nagy hibába nem ütköztem, szóval használható. Ha valaki kíváncsi rá, itt a thread letöltési linkkel és installációs instrukciókkal: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933710
Ami miatt sokaknak érdekes lehet, hogy teljesen magyar nyelvűvé teszi a telefont, persze ha azt választod.
Ami nem működik most:
- a fényképezés elég fapados, fényképezésenként ki kell lépni az app-ból és a vaku sem működik (próbálok majd feltenni egy külső app-ot, hátha az nem ilyen bugos, de még nem volt időm)
- a vakura elvileg van fix (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=915078), de nem próbáltam
- a bluetooth sem nagyon működik (ezt az eredetileg Droidra készült változatban sem tudta megcsinálni Dexter, szóval ha valakinek ez fontos, akkor ne nagyon reménykedjen, hogy majd egyszer csak lesz rá), nekem nem hiányzikEgyéb:
- ha telepítés után nincs wifi-d, akkor kapcsold be a wifit és indítsd újra a telót
- a weather widget némelyik teljes képernyős animációja furán néz ki a telefonon, úgyhogy érdemes kikapcsolni ezeket (hosszan nyomod a widgetet, aztán szerkesztésre húzod és ott teljes képernyős animációk kikapcs)
- írták, hogy a google mapsot is macerás felinstallálni, nekem ezzel nem volt gondom, de ha nem sikerül, akkor fel kell tenni a market enabler -t és fake US markettel engedi feltelepíteni (nekem simán feltette enélkül)
- setvsel app nem működik (habár az azt hiszem 2.2-n nem működik még), szóval csak Milestone OC-vel lehet húzni a procitNekem nagyon tetszik, ami azt illeti: kép
Egyébként Quadrantban 1500 körül megy, de ez lehet, hogy valami bug (kihagy egy tesztet talán a progi).
-
Auratech
őstag
Anyukámnál voltam ma. Elém rakott egy rakat fü-fül-fejhallgatót, agydugaszt, (unokás-lomtalanítás..)hogy mennyiért adhatja el a lomin. Ok. Nézzük meg jók-e. Defy elővesz. Dugdosok. rádió, zenejátszó... A harmadik után annyira megkeveredett szegény teló, hogy az újabb füles bedugásakor felhívta a tesómat, a sulit és a kihúzáskor letette. Gyors volt neki, vagy mountolni kellett volna az eszközöket Amikor vége lett, meggyógyult egy soft-restarttal.
Auratech Field Recording
-
lmisi
senior tag
"Cirma"
Nos meg van javítva, 2.51.1 "firmware" feltették úgy hogy az app-ok maradtak. De lehet így normális. Mikor ott voltam egymás után estek be az emberek, de viszonylag gyors az ügyintézés. Pont volt egy garanciamegvonás, de nem moto volt. -
lmisi
senior tag
Csatlakozó törés, némi korrozíóval megspékelve. Természetesen kívülről láthatatlan, de fényképet mellékeltek. Nekem egy régi egyszerű samu telefonom járt így. Az izzadság pára bejut a készülék belsejépe nekiesik a töltőcsatlakozó gyengusz forrasztásának és kinyírja.
Természetesen csak alaplapcserével orvosolható, ami drágább mint az új készülék.
No ezért nem veszek samsungot, drága samut meg végképp nem.... -
midnightstar
tag
Hi!
Ezt próbálta már valaki? [froyo]
VAC up blyat
-
gpek
tag
válasz midnightstar #10896 üzenetére
Melyiket? Mert a linken 2 féle van, Nekem a 2. (fin) van fent, de nem a mókolt. Az tökéletes nem tapasztalok rendkívüli dolgokat talán a GPS lassabban talál holdat mint a 2,34 gyári rom de sebességre ég és föld, persze az itt bemutatott teszt az húzott állapotban hozza a készülék.
Most gondolkodok ezen az újon, 3.4.3.3 vagy mi, csak az a baja hogy bluros.Gpek
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az mi miatt lehet, hogy akad a telefon, ha váltok a képernyők között. Egyébként programokban, menükben nem lassú, csak ha ''asztalt'' váltok...
Task killerrel mindent kilőve is...
Még valami. Hazajöttem vidékre és a szomszéd wifijén nyomom. Itt a környéken nincs is más wifi. Szóval amoda lehet az volt a gáz, hogy sok elérhető hálózat volt és zavarták egymásután. Májd kalibràlom a ruoter frekvemciáját...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest