Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem a telefonnal van a baj.
A tiltás egy totálisan rossz tüneti kezelés, semmiképp nem a probléma orvoslása.
Amelyik diák eddig telefonozott az most is meg fogja találni a módját ez fix tuti!
Ha a szünetben telefonozik az nem tudom miért baj.
Az órai telefonozás meg nem más mint egy régről meglévő probléma (egyik) kivetülése, mégpedig a pedagógusi tekintély eltünésének.
Lehet röhögni de az én időmben ha lett volna mobil tuti, hogy nem szórakoztak volna akkor sem vele az órán.
De az egy más világ volt..... -
yle_greg
aktív tag
Elég sokat elmond a dologról az a tény, hogy a Madách igazgatóját azért váltották le, mert közölte, hogy az akkor még életbe sem lépett rendeletek melyik pontját fogják maradéktalanul betartani, annak érdekében, hogy jogszerűen meghagyhassák a diákoknak a telefonjait.
Semmi törvénytelen dolgot nem tett, ráadásul azt is leírta, hogy náluk eddig sem volt gond a telefonhasználatból, mert értelmes iskola lévén ezt a potenciális problémát már rég megoldották.
Ez a rendelet nem hordoz sem pedagógiai, sem életviteli értéket, pontosabban ami pluszt elér, azt olyan áron, ami miatt a teljes történet negatívba fordul mind az intézmény mind a tanulók csak veszítenek rajta.
Az a gond, hogy nincs főnöke a törvényhozásnak, és akkor is erőltetnek teljesen hibás rendeleteket, amikor az egész szakma egyöntetűen jelzi, hogy hibás a koncepció és a végrehajtás sincs kidolgozva, valamint nincs felesleges élőerő erre a célra, és még talán jogtalan is átvételi bizonylat nélkül elvenni egy fiatalkorútól egy olyan több százezer forint értékű tárgyat ami nem is az övé, hanem az apja/anyja tulajdona, hogy ezt egy vitatható biztonságú helyen (mit mondana erre a biztosító? Van biztosítása az iskolának lopás ellen?) tárolja.
Szóval ezer sebből vérzik a dolog, de mivel demokrácia van, ezért azt teszed amit szabad. -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Hieronymus
üzenetére
Láttam ellenkezőjét is.
3 gyerek, agyonkapatva... Máshol meg az 1 gyerek magának ért el mindent...
Nincs általános képlet, mindig lesz ellenpélda
-
chess001
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Kicsit bonyoltabb, de a szakirodalomban jól körbeírják. A felnőttkori intelligenciga genetika+környezet. A környezeti hatások egy nagyon fontos eleme a kisgyerekkori életszakasz. Az első gyerek arányaiban több figyelmet kap általában.
-
Tudtad, hogy az első szülött gyerekek általában intelligensebbek a később születőknél?
Nekik mindent ki kell harcolni, amit el akarnak érni. Az utánuk születő gyerekeket már jobban megértik a szülők.Ha csak egyetlen gyerek van a családban az általában kontraproduktív folyamattá válik. Az egyetlen szeme-fénye a családnak mindent meg kap erőlködés nélkül. Volt fiatalabb munkatársam tipikus példa volt. A betétes csomagolást sem volt képes önállóan visszavinni, huszonéves korában. A munkáról annyi fogalma volt mint az iskolába járásról. Az időt töltötte el, teljesítmény nélkül.
-
Egon
nagyúr
válasz
RexMaximus
üzenetére
Na ja, csakhogy a szülőket is edukálni kellene, az meg nem egyszerű...
Btw én is sokat engedek a kisebbik gyereknek sajnos, de ha már egyszer kiszabadult a szellem a palackból, rendkívül nehéz visszatömni...
-
chess001
aktív tag
Az intézményi döntés sem megoldás. Az ellenőrzőket bevonták, van külön diákkód a Krétához, ami azt hivatott leváltani. A tankönyvekben QR-kódokkal vannak a hivatkozások megadva, kiépítették az eduroam-ot, tablet, laptoposztás van, okostáblák a tantermekben. Most akkor digitalizálunk, vagy nem?
Az egészet azért találták ki véleményem szerint, hogy ne lehessen a törvénytelenségeket dokumentálni-tanárhiány, kompetenciahiány, épületek állapota. Ha esetleg sikerül, akkor te vagy törvénytelen. -
Szerintem az ennyire shit döntéseket el kell szabotálni.
A bullying nem érv, azt lehet iskola után is csinálni. -
Graphics
Jómunkásember
Régen a könyvtárban volt 20 db gép, és oda le tudtam ülni.
PC védelmi kártyás vagy mi a fene, ami minden újraindításnál törölte az állapotot és egy alap Linuxot töltött be azt hiszem.
Tökéletes megoldás lenne, se keresési előzmények semmi... És ott tanulhat.
-
RexMaximus
senior tag
Megoldas?
Az az edukacio lenne es megtanitani hasznalni az eszkozoket es a technikat.
Erre mit lepnek, tiltjuk.
Jo lesz az ugy ahogy 150 evvel korabban volt. Nem, nem lesz jo. A vilag megvaltozott es ebben a megvaltozott vilagban, lepesrol lepesre mindent megtesznek azert hogy meg le is szakadjunk.
-
Polllen
félisten
Szerintem is vissza kellene adni ezt a döntést az iskoláknak. Teljesen értelmetlen általánosságban elvenni tőlük. Az, hogy az órán figyeljenek a lúrkók szerintem nem ezen múlik. A 90-s években is megoldottuk, ha nem akartunk figyelni. Nem a mobilon múlik.
-
Narxis
nagyúr
Nem, nem csak arról írt hanem, hogy órarendváltozásról vagy egyéb az osztály egészét érintő dolgokról is értesüljenek.
Idézem:
"Basszus, legalább a Kréta értesítéseket megnézi, vagy osztály csoportban az aktuális üzenetet... mert sokszor baromi jó lenne ha látná az osztály ha órarend változás van"
Nem egy tablet miatt lesz "okos" a tanterem.
-
-
Narxis
nagyúr
Lehetne a tantermeken kívül vagy belül(attól függ beengedik-e a gyerekeket szünetben) egy tablet amin az adott terem órarendje lenne és minden változás azonnal megjelenne. Amúgy álmodozhatunk ilyen dolgokról de szerintem se a pénzügyi, se a technikai, se a személyi feltételei nem adottak ilyen dolgokhoz. Egyik kisebb városi iskolánál láttam, hogy a rendszergazda egy gyógypedagógus volt aztán azon gondolkoztam, hogy miért pont egy gyógypedagógus? Csak nem azért mert ő a diplomája miatt helyettesíthet is és az teljesen törvényes? Messze vagyunk szerintem az ilyen modern tabletes megoldásoktól, az kimerül abban, hogy kiosztanak párat amit finoman szólva is kétséges árazású.
-
totron
addikt
Volt régebben ez az asztalba süllyesztett monitor elve, akkor még CRT-vel. Na ez tablettel nem menne.
Strapabíró tabletek szintjéről kellene indítani a projektet és veszteséges lenne, valami azt súgja. Az emberekben és csimotáikban nincs benne, hogy úgy vigyázz a máséra mintha a sajátod lenne, főleg, hogy arra sem. -
Én azt csinálnám, hogy a könyvtárba tableteket raknék. Nyilván szűrve (fb és szociális fságok off). Legyen egy 60 cm széles hely, ebből, jó lenne 15-20 (gondolom az elején nem használnák annyira) egy tablettel. Rögzítve minden az asztalhoz. Ha akar tanulni, keresni, akkor ennyi is elegendő lenne. Nyilván ezeket karban kellene tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16 Pro 128GB White Titanium - Apple Gari
- Apple iPhone 17 Pro 256gb - Bontatla, Apple garncia, akár beszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest