Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N€T0X|N

    őstag

    LOGOUT blog

    Szokott itt valaki sűrűbben videózni a telefonnal? Feltűnt, hogy OIS ide vagy oda, elég fos videókat csinálok vele valamiért. Gondoltam, ez ilyen, kicsi az optika vagy valami, hogy valós haszna legyen. Aztán néhány napja a régi 735-öt befogtam autós kamerának, amiben ugye nincs OIS, de a digitális stailizálást auto-ra tettem és így összességében egészen tűrhető, a célnak megfelelő videókat készít. Ma fogtam magam és beraktam helyette egy út erejéig a 950-et, hogy összehasonlítsam őket - nagyobb felbontás, meg minden.
    Na, olyan fosadék remegős videót csinált, éljenek a csodás magyar utak!, hogy alig lehet kivenni valamit, elbújhat a 735 mellett...
    Különbségek: a 735-tel 720p/30fps-sel rögzítek, a 950-en viszont 1920/60fps volt beállítva. Valamint szintén használtam eddig rajta a digitális stabit (aminek ugye ezen is csak "auto" állása van).
    Gondoltam, mielőtt legközelebb megyek valahová rákérdezek, hátha valaki tudja a tutit és nem kell kísérleteznem:

    A digi stabi bezavar a 950-nek és azt inkább vegyem ki? Eddig azt hittem, hogy videózásnál nincs OIS és azért van benne a digitális stabi, de utánaolvasva ennek, elvieg kéne mennie (és akkor is markáns a különbség a 735-höz képest, tehát valami gázos). Esetleg nem minden felbontásban és képfrissítéssel megy az OIS, ha videózok? (Ez utóbbit kétlem, de Windowsnál sose lehet tudni :D ). Vagy lehet, hogy szimplán behalt az OIS, létezik ilyen? Hogyan lehetne erről tutira megbizonyosodni?

    Sent from my keyBoard

Új hozzászólás Aktív témák