- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz #65388800 #86 üzenetére
Emléxem nyomkodtam is a shutdown /a-t bőszen.
Az XP SP2 nem tudta kezelni a WiFit normálisan, külön oda kellett pörkölni egy "patchworköt".
Az SP3-mat szerettem én is, sőt a melóhelyen a két géptermünkben csak XP SP3-ak vannak.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
viharkabat
aktív tag
Ahogy látom Steve Ballmernek már huszonöt évvel ezelőtt jócskán kijárt volna egy kényszerzubbony.
Ellenben Vágási Feri hatalmas! -
törölt tag
Itthon még van egy gép ami XP SP3 van Néha jól jön amikor olyan program kell ami még a hetesen sem megy el. Még amit nem szerettem az XP-ben hogy baromi lassan csinálta meg a formázást a merevlemezen. Újratelepítésnél már előre féltem, hogy mennyi idő lesz mire leformáz 40 GB-ot. De aztán Win7-en megoldották mert ott az 1 TB-os lemezt gyorsabban leformázta mint az XP a 40-et. Azt nem tudom ez Vistan megoldott volt-e mert azt soha nem használtam
Bár nekem jobban tetszettek a régebbi gépek meg winek így visszagondolva. Akkor persze nem amikor biztonsági mentést floppy-ra kellett kiírni és a 20 floppy fedele meghajlott kicsit és beragadt az a szar meg kerregett
-
fpeter84
senior tag
válasz Feketelaszlo #54 üzenetére
Viszont a gépigénye számottevően megnőtt az XP SP2-nek az SP1-hez képest... Akkoriban volt egy noname de tisztességes belű P2 300 (nem cerka) procis, intel chipset-es, saját RAM-os VGA-s, de csak 128 mega SDRAM-os laptopom, amin az SP1 kifejezetten vállalhatóan futott, de ahogy ráhúztam az SP2-t egyből jött a dögvész lassúság, örökös vinyótekerés > fejleszgetés helyett akkor már inkább másik gépet vettem...
Igazából én sem értem a nagy ragaszkodást az XP-hez - azért az 1 magos, 1 giga ramos gépek mostanra már csak kihullottak nagyrészt. Onnantól hogy megvan a 2 mag, 2GB+ RAM, a 7 talán még fürgébb, "smooth"-abb is mint az XP SP3 ugyanazon a vason. Én semmiképpen sem tekintenék úgy az XP-re hogy hűű az volt a csúcs. Nem volt rossz, de a 7 sokkal sokkal inkább csúcs stabilitást és sebességet tekintve, legalábbis az eddigi felhozatalból - reménykedek benne hogy a 10 is lesz legalább annyira használható, mert a 8/8.1 ostobácska felületével a mai napig nem bírtam megbarátkozni se asztali, se laptop, se tablet környezetben, pedig az utóbbit már jó ideje használom napi szinten aktívan, és visszasírom a 7 sokkal érintőkijelző-barátabb felületét...
-
nyunyu
félisten
válasz viharkabat #104 üzenetére
Legvegen "except for Nebraska" szoveg: akkoriban volt valami torveny az USAban, hogy csak belfoldi cimekrol/telefonszamokrol lehet megrendelest elfogadni, Nebraska viszont nem volt resze a kontinentalis USA ut/telefon halozatanak, helyette a hadsereg infrastrukturajat hasznalta. -> jog szerint kulfoldnek minosult.
Egyebkent a WinXP reklamot is megcsinaltattak Ballmerrel.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
fpeter84
senior tag
Én még win95-öt is telepítettem 1.44-es floppy-ról olyan laptopra, amiben se CD, se hálókártya nem volt. Talán úgy ~25db lemez lehetett. Aztán hamar meg is bántam a 3.11 leváltását, mert a 4 mega RAM-os, Cyrix 486SLC 25MHz procis noti használhatatlanul lassú lett vele. Az már csak a hab volt a tortán, hogy a csak VGA módot ismerő integrált Cirrus vidkártyájához driver sem volt, ezért még amiatt is akadt minden a megjelenítésben...
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
Én abban az időben nehezen álltam át a Win3.1-re. Valahogy a DOS jobban feküdt, hiszen akkor már évek óta használtam. A 95 nem hagyott mély nyomokat, talán annyit, hogy az akkori Toshiba Satellite 110CS laptopomon az futott... (csak floppy és soros port volt rajta XD meg speaker ) (majd túrok elő róla képeket, meg lehet, hogy még működik is, elő kellene halászni )
Aztán nagyon sokáig 98-at használtam, érdekes nekem nem volt vele sok gondom,igaz nem nagyon burháltam a rendszert. Aztán XP. Amit még ma is használnék, ha nem száll el a gépem pár éve... Sajnos már csak Win7-em volt hivatalos telepítő, így most az van, de nem szándékozom váltani. Szerintem az XP és a Win7 nagyon stabil. Ez a telepítés 2 éve van a gépemen, azóta hozzá se nyúltam, nem fagy, nem lassul.. igaz nem warezolok, meg burhálom...Itt egy kép a 90-es évek elejéről, amikor az otthoni IBM PS/2-esemen nyomom a win 3.1-et.. (sajnos a képernyő fele látszik csak ....) Ezen a gépen előtte DOS volt, jónéhány változat...jópár évet kihúzott nálam, talán 1988-ban került hozzám.
Szóval nálam marad a Win7, telepítő lemezem van, nincs okom váltani sem, amit eddig ezzel meg tudtam csinálni az pont elég.
-
törölt tag
Egy újabb link: [link]
Nekem elvileg már kezd lejönni. Mert van ilyen mappám?
Szerk.: Nekem ez a Windows BT mappa már 6 GB-nál jár.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz #65388800 #109 üzenetére
gamestar b+, azt sem tudjak, hogy mirol irnak.
1.: wp8 ota letezik ez a funkcio
2.: hiaba kapcsolja be az express settings a telepites alatt a szolgaltatast, minden egyes wifi halozat eseteben a usernek kell bejelolnie a megosztast."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nyunyu
félisten
Jo kerdes, WinUpdate kiirta, hogy valami fontosat akar telepiteni hajnali haromkor.
GWXben nem lattam semmi kulonoset.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
goodboy007
senior tag
Nekem 4 éve bírja a Win 7 az asztali gépemen, mondjuk ez az SSD-nek is köszönhető, vinyóval biztos jobban lehetne érezni, hogy azért lassult a kezdeti állapothoz képest, de mondjuk nem sokkal, úgyhogy nem panaszkodom.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
tothmaxy182
őstag
Ballmer már a cikk első oldalán lesokkolt...
Minden szavam magánvélemény!
-
DR01DMAN
aktív tag
Nagyszerű összefoglaló. Köszönjük.
-
Taranti
senior tag
Olvastam a tegnapi cikket és kérdés vetődött fel bennem, de inkább a mostaniba írom bele (úgyis foglalkoztok még a 10-essel...)
Tegnap volt egy ilyen kijelentés a cikkben a 10-es telepítése és regisztrációja kapcsán:
"a számítógép hardverID-ját regisztrálják"Amennyire tudom, a számítógépeknek nincs hardverID-ja, csak egyes alkatrészeinek. A régebbi OEM-ek (pl. Win7) ugyebár az alaplapID-hez kötötték magukat, más alkatrészt úgy cserélgettünk, ahogy akartunk. Na most, a Win 10-nél ez mintha változna, és nem volt egyértelmű, hogyan (milyen alkatrészt lehet "büntetlenül" cserélni, rendszermemória bővítés mivel jár, stb.) A tegnapi hsz-ek kb. harmada erről szólt, és nem láttam egyértelmű válaszokat - persze el tudom képzelni, hogy még a PH! sem lát teljesen világosan, de jó lenne minél előbb konkrét/részletes infot kivasalni az MS-ből.
Thx!
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Honkydoo
őstag
Baró cikk lett!
Én maradok linux vonalon az már biztos! Ennek ellenére szép utat járt be a M$..
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
ddaydome
senior tag
válasz #65388800 #105 üzenetére
Szia!
Amire Te gondolsz az szerintem a gyorsformázás és nem a mély ( Ami tényleg lassú).Más a kettô. Az új Windowst már várom. Rengeteg idô eltelt az elsô óta az tuti és tényleg egyre jobb. A többi nagy tényleg felkötheti a gatyáját, ha olyan jó lesz most a W10.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
törölt tag
válasz Feketelaszlo #124 üzenetére
De ez már majdnem 6GB Erre még jön valami ?
-
törölt tag
-
ddaydome
senior tag
válasz #65388800 #127 üzenetére
Hello, igen a w7-nél csak gyorsformázás van a telepítésnél (a gyorsat nem írták ott oda).Az xp-nél mindkettô volt még. Hát az XP startjánál én sem gondoltam, hogy egy okostelefonról fogok most îrni a budiról, minden megváltozott.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
raskolnikoff
őstag
Ballmer elég gáz. Várom a w10-t, vajon lehet-e kapni holnap?
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
pzolika9512
aktív tag
nekem nagyon bejön a win 10 két napja használom a magyar nyelvű RTM verzióból a pro-t, és eddig semmi gond nem volt! nagyon gyors, nagyon stabil
vagyis de, volt gond: 1. van egy öreg nyomtatom, win7 nem ismerte fel, win8.1 egyből felismerte, telepítette meg minden, nos win10 ugyancsak nem ismerte fel
2. ez lehet a gépem hibája, vagy beállításokban kéne körül néznem, de alvó módba rakom a gépet, akkor mindig néhány perc múlva felébred magától nem jöttem rá eddig mitől van ez[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
-
törölt tag
Inkább az XP-nek volt a nagyon korai változata, mert a Win2000 RTM 1999. dec. 15-én készült el, viszont a Neptune 5111 build 27-én jelent meg. Meg egyébként is a Neptune projektet összevonták az Odyssey csapatával és ebből jött létre a Whistler, amiből az XP lett végül (az XP-ben használt tűzfal elődjét már a Neptune is tartalmazta). További érdekesség, hogy a Neptune telepítő XP-n történő indításakor felajánlja a frissítést a nagyobb verziószám miatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az fincsi lehetett
Különösen annak fényében, hogy a Neptune a win98 vonal leváltását célozta consumer piacra, csak már NT alapokon, a win2k pedig az NT vonal következő főverziója volt vállalati és professzionális környezetbe.
Windows első béta: 1997. szeptember 27, RTM: 1999. december 15 (forgalmazás kezdete: 2000. január 24)
Windows Neptune első béta (build 5.50.5022.1): 1999 július (?) RTM: 2000 március (?) (forgalmazás: soha) -
addikt
Nálam is a Win95 volt az első.
96 nyarán kaptam meg végre az első gépemet egy elég korrekt vasat.
Ahhoz "kellett" megvenni a szamtechboltos szerint, hogy legyen rajta jogtiszta oprendszer.
Egy egész vaskos könyv (ami a leírás volt magyarul) elejére ragasztva a hologramos eredetiséget igazoló papír serial-al
Meg egy kéménytokban az ezüstlemez.
Doboz nuku.Emlékszem amikor először critical errort dobott.
Fenyegető piros X félelmetes windwos hibaüzenet hanggal.
Soha nem láttam meg olyat ráadásul egyedül is voltam otthon.
Tok beparáztam, hogy elrontottam.[ Szerkesztve ]
-
-
=Mentor=
őstag
Nálam stabilan fut a Windows 10 bár néha az áruház bugzik.
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz =Mentor= #141 üzenetére
nem bugzik, csak rossz napja van
milyen ember barát szövegeket használnak már
régen annyi volt: a kiszolgáló nem található, hibakód x234325gds
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
törölt tag
válasz pzolika9512 #142 üzenetére
Kicsit olyan Google stílus
-
pzolika9512
aktív tag
válasz #65388800 #143 üzenetére
most hogy így mondod de szerintem jó dolog ez, ezt a szöveget látva nem lennék annyira ideges
azért szerencse, hogy nem azt írja hogy : így jártál, old meg....
-
guftabi96
addikt
válasz pzolika9512 #144 üzenetére
először még tényleg jó, de amikor sokadjára kapod ezt az üzenetet, akkor még idegesítőbb a jópofizás
#KeepFightingMichael
-
-
_Atesz
addikt
Egy kis windóz' nosztalgia mindig jól jön.
Érdekes, hogy a win95 99 dolcsi volt és hasonló áron tudjuk megvenni a jelenlegi wineket is.
Már látom, ahogy nyugatabbra sorok kígyóznak a boltok előtt, illetve itthon is az ncore polcai előtt. -
Karato78
csendes tag
Istenem. A "manager" szót magyaros átiratban használjuk, tehát úgy írjuk, hogy "menedzser". Imádom az ilyen milliókkal dobálózó embereket, akik arra hivatkozva nem írnak helyesen, mert "ez csak egy fórum". Igaz. Otthon én is marokkal eszem a tésztát, aztán majd alkotok valamit az evőeszközökkel, ha egyszer elmegyek étterembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest