Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arty

veterán

válasz stevve #200 üzenetére

- nem "direkt csinálom", de nem tudok elmenni a zagyvaságok mellett. engem is kijavítottak már fentebb és "okultam" belőle ... ;)

- nem én kódolok 1080p-t 16 ref frémmel, de ettől még léteznek ilyenek és ha a kezembe kerül, szeretném, ha a VGA-m dekodolná nem pedig egy akadozo valamit kapnék

- a "DXVA kompatibilis video" pontosan mit jelent? hogy az ATI kártyák képesek dekodolni? hogy az nvidia kártyák képesek dekodolni? hogy az nvidia kártyák a legujabb driverekkel képesek dekodolni? hogy a legujabb nvidia kártyák, legujabb driverekkel, legujabb MPCHC-vel képesek dekodolni? windowson? linuxon? hol olvashatok róla, hogy mi az a DXVA kompatibilis video?

- nem olvastam a "szabvány-t", mert "nincs" ilyen (DXVA). egy _API_ van, amit többé-kevésbé kezdenek használni/támogatni...

- windows alatt van DXVA1-2, CUDA, STREAM. ezekhez egyfelől igazodnak a gyártók (ATI/nvidia) és a szoftvereket készítők (pl. cyberlink, mpchc fejlesztői, stb), segítségükkel a H264 is (többek közt) dekódolható a GPU-n is. ATI linuxon halott ügy, de lásd windowson sem az ajánlott gyártó - szigoruan video lejátszásra.

- a CUDA az alma, a purevideo pedig a körte - hol érintettem én pl. az utobbit?

- üdv....

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

Új hozzászólás Aktív témák