- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pigmeus_1
tag
válasz Pigmeus_1 #18507 üzenetére
Nos tegnap este a segítségetekkel felment a JB frissítés a telefonra.
Túlzottan nem vagyok megelégedve vele, mert a teljesen újrarakott rendszer úgy, hogy semmi különös program nem fut a háttérben 640-700MB-ot foglaljon azt kicsit soknak találom. Tegnap este volt, hogy már csak 233MB szabad RAM volt és egyetlen egy programot sem indítottam el...
Nálatok is ennyire drasztikusan esz a memóriát ez a JB?
(Az előző telefonom egy xperia P volt, ott azért 1GB-ból 350-400MB szabad volt folyamatosan. Volt, hogy 500MB-ig is lement.)
Csak egy lelkes felhasználó...
-
batai15
félisten
na ilyet se láttam még. 10 perc alatt -40% akku. stable cm10.
-
senior tag
válasz Pigmeus_1 #18508 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy miért kell nézegetni, hogy mennyi a szabad memória. Az egyébként mire jó? 300 lóerős az autóm, de csak úgy gyorsítok, hogy 100-nál többet ne kelljen leadnia, hogy maradjon még jó sok szabadon.
Ha megfelelő sebességgel megy minden, akkor nem mindegy? Hasonlítsd össze úgy a két telefont, hogy melyiket kellemesebb használni, úgyis az a mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
Pigmeus_1
tag
válasz szilu7 #18513 üzenetére
Van egy gyári alkalmazás ami méri a használatban lévő memória mennyiségét-
Ezt nem szedtem le a főképernyőről, és idegesít.De főleg azért nézem, hogy lássam eszi-e valami a rendszert ha nem használom.
Az akku gazdálkodás pedig mintha rosszabb lenne mint az ICS-nél volt.
Viszont a sonynak volt egy nagyon hasznos programja az akku kímélésre.
A neve Hely alapú WiFi volt. Azt tudta, hogy a bekapcsolt WiFi esetén is csak akkor működtette a WiFi-t, ha az előre megadott WiFi hálózat a közelbe volt. Ezt pedig a GSM tornyok alapján állapította meg. Ilyen nincs az LG-ben elrejtve valahol???Csak egy lelkes felhasználó...
-
Sienthe
tag
válasz Pigmeus_1 #18508 üzenetére
Hali!
Éppen egy Xperia P és az LG 4X között hezitálok vásárlás előtt. Egy Xperia Solát cserélek le és eléggé megszoktam a Sony felületetet, ugyanakkor vonz a 4 mag és a nagyobb ram is, ellenben a nagy kijelző annyira nem kellene. Érdekelne, hogy összehasonlítva milyen a két készülék, megérte-e váltanod, vagy a P-t esetleg jobbnak érezted?
Köszi a választ.
-
Pigmeus_1
tag
válasz Sienthe #18516 üzenetére
Xperia P:
- Nagyon szerettem a kijelzőjét! Szikrázó napsütésben is tökéletesen olvasható volt.
- A két magos proci lényegesen gyengébb,
- Ne lehet SD kártyával bővíteni, bár nekem a kb:12GB bőven elegendő volt
- A kamera sokkal jobb képeket csinál mint az LG. (ez nagy csalódás volt számomra)
- sajnos hajlamos az alsó sáv buborékossá válni, én is rendeltem egyet és cseréltem is,
- Az alumínium ház remek, bár sajnos ütődésre horpad. A műanyag meg rugalmasabb.4X:
- Nekem a nagy kijelző tetszik, én emiatt váltottam,
- A 4 mag is vonzó és mégis csak jóval erősebb mint a P (tudom, hogy nem mérvadó, de az antutuban stabilan 2* több pontot hoz)
- nagyobb az akkuja és emiatt látványosan jobban bírja a használatot!!!
- Nem annyira tetszik az LG droidos felülete, de megszokható. (pár dolog hiányzik, de egy sor jópofa dolog is van benne)Összegezve nekem az kellet, hogy nagy és szép kijelzőt kapjak egy erős procival megtámogatva lehetőleg hosszabb üzemidővel mint amit a P tudott, és ezt mind meg is kaptam.
Én nem bántam meg, hogy erre váltottam! A P-t is nagyon szerettem, de sajnos a JB frissítését egy sor helyen elszúrta a sony és az 1350mAh nagyon kevés...Csak egy lelkes felhasználó...
-
Sienthe
tag
válasz Pigmeus_1 #18517 üzenetére
Köszi az infókat
Az üzemidővel én is hasonlóan állok (Sola 1320 mAh) Viszont a kijelző láthatósága nekem fontosabb, mint a mérete. Szóval van pozitívum és negatívum is mindkét oldalon. Ellenben az elfuserált optimalizálás akkor több Sony készülékre is igaz és ez elég nagy hátrány, akkora, hogy a mérleg nyelve inkább a 4X felé billen.
Még egy kérdés: A 4X bootloadere nyitható? Mert ez is sarkalatos pont. A Sony jól levédte a sajátját, abból is elegem lett, hogy bár megvásároltam a telefonom, de nem tehettem rá szabadon olyan romot amilyet akartam...
-
Zsolto
őstag
Üdv a Topiclakóknak,
találtam egy alkalmazást, amelyik tényleg segít meghosszabbítani az akkuidőmet. A neve DS Battery Saver, és a lényege, hogy kikapcsolt képernyőnél mély alvó állapotba teszi a telót. Leállítja a programokat, kikapcsolja a wifit, az adatforgalmat és a szinkronizálást. Az ingyenes változatban fix profilok vannak, ezek abban különböznek, hogy mennyi időnként mennyi időre ébreszti fel a telót, hogy csatlakozzon a netre és szedje le a leveleket stb.-t. A fizetős változatban több mindent finomra lehet hangolni, én most tervezem, hogy megveszem.
Pár napja használom, tényleg segít. Illusztráció ma reggelről, a töltőről való lehúzás óta:
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Quqesz
nagyúr
válasz Sienthe #18518 üzenetére
nyitható és van már pár custom rom is(kb 10 hsz-el előtted).kijelző sokkal jobban olvasható napfényben,mint egy S3-asé(volt a kezemben,kipróbáltam)
takaros
az aksi 4-5 feltöltés után beáll és akkor lesz normális akkuidőd,minden frissítés után!Ja és sony cmos van benne....lehetamúgy sw különbség,de JB alatt jobb képeket csinál[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Zsolto
őstag
Na, lejárt a szerkesztési időm...
Az van, hogy a telóval az egyetlen bajom a rövid akkuidő, ezért rugózok ezen a témán ennyit. Az előző hsz-emben említett DS Battery Saver haszálatán kívül a mobilnetet 2G-re állítottam, jórészt amúgy is van WiFi-m. Szinkronizáláshoz elég a 2G is, ha meg böngésznem kell, visszateszem 3G-re.
Közvetve ide kapcsolódik még, hogy a Hidden Menüben kikapcsoltam a töltéshez kapcsolódó hővédelmet. Sokszor volt, hogy alig langyos teló mellett is csak lassú töltést volt hajlandó elfogadni, és használat közben is merült a telefon, hiába volt töltőn. Ennek persze megvannak a veszélyei is, szóval csak ésszel !
Lehet, hogy nem volt még leírva, szóval így kell csinálni:
Tárcsázóban: 3845#*880# (nem kell a zöld tárcsázási gombot megnyomni)
'Module Test'
'Charging Test'
Pipa: 'Unlimited temperature charging'
Kilépés a Hidden Menuből
Töltés 220V-os forrásból
Ha már be volt dugva a teló, ki kell húzni és újból be kell dugni a töltőt, hogy a beállítás életbe lépjen.
Ez a beállítás bootolás után törli magát, szóval minden újraindításnál újra be kell állítani.Egy harmadik apró mod, hogy a Hidden Menüben lekorlátoztam az egyidejű folyamatok számát 2-re. Úgy érzem, ettől fickósabban ugrik a teló, de hirtelen nem találom a hidden menüben, hogy hol is kellett ezt állítani. Ha valaki megírná, nem bánnám, mert fél órája túrom a netet, és nem jövök rá, hol olvastam erről, és hogyan csináltam
-
Quqesz
nagyúr
-
Pigmeus_1
tag
válasz Zsolto #18519 üzenetére
A sony ezt beépítette a rendszerbe és STAMINA módnak nevezte el. Mondjuk én nem értettem a lényegét, mert kikapcsolt kijelző esetén is szeretem megkapni a leveleimet, és üzeneteimet (whatsapp, Gtalk, Gmail, Viber, stb) így azokat a kivétel közé kellett tenni.
A GPS, Bluetooth, NFC, stb meg egyébként is ki volt kapcsolva, ha nem használtam, így felesleges azokat ki be kapcsoltatni a kijelző feléledésekor.. (főleg, hogy hetente max egyszer használtam őket)Ami sokat spórolt akkuidőben az a hely alapú WiFi volt. (ezt sajnálom.)
Ja, meg van még egy hírek és időjárás alkalmazás ami a samsung meg a sony telefonjain is fent van (play áruházban nem találom). Na az is nagyon hasznos progi volt... Ezt is hiányolom...
-
Zsolto
őstag
válasz Pigmeus_1 #18525 üzenetére
Hát tény, hogy a deep sleep üzemmódban csak a fixen beállított időközönként van szinkronizálás, vagy persze amikor kézbe feléleszted a telót. Egyelőre ezzel együtt tudok élni, és most feltettem az előbb belinkelt CPU-menedzser progit, ha az bejön, lehet, hogy a DS Battery Saverre már nem lesz szükség.
Quqesz: Köszi a hidden menüs infót!
[ Szerkesztve ]
-
Pigmeus_1
tag
válasz Zsolto #18526 üzenetére
Én is most tettem fel a linkelt CPU kezelő progit.
Várom a hatását...
Zsolto:
Még P-nél szórakoztam ezzel a korlátozott háttérfolyamatokkal. Először is minden restart után visszaáll alapba, másrészt azt csinálja, hogy a droid számára fontos alkalmazások ugyan úgy foglalják a memóriát, csak éppen nem a tárolt folyamatok közé kerülnek be hanem a futó alkalmazásokhoz... Ilyen szívfájdalom a Google Maps is ami nem tudom, hogy miért fut folyton amikor hetente egyszer ha elindítom...
Ugyan le lehet tiltani a nem kell ő progikat, de akkor el sem indul, ha rábökök (illetve nincs is mire bökni).A jó megoldás valami külön progi volt ami hibernálta a kijelölt alkalmazást, de ha ráböktél akkor felszabadította, és elindult. (de már nem emlékszek a nevére)
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
Megjött az én készülékem, ha minden igaz ázsiai, de még nem láttam. Este ha hazaértem raknám is fel a v20a-t. Van bármi különbség a magyar és az európai fw között? Illetve megkérdezhetem, hogy aki főzött ROM-ot használ, az miben látja jobbnak a gyárinál? CM-ekről tudom hogy rendkívül jól testreszabhatók stb., de van esetleg teljesítménybeli különbség is?
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Ma én is beléptem a klubba, megérkezett a telefon köszönet érte grobi007-nak![ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Ezt nem hiszem el... Széttúrtam a netet egy rendes stereo headset után, de itthon nem találtam normálisat. Csak én szeretnék zenét hallgatni ezen a telefonon? Ha esetleg nem vagyok ezzel egyedül, a nálam okosabbak adhatnának valami alternatívát
Eddig hangerőszabályzósat kerestem, de azt már feladtam, megelégszem egy olyannal ami rendesen szól, van rajta egy felvevőgomb meg egy mikrofon.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Valaki esetleg nem tudna kipróbálni egy S3 heasetet vele?:
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
batai15
félisten
Akkor melyik legfrisebb jelly fisht szabad használni?
ma kicsit elegem lett a cmből, leszívta az akkut 10 perc alatt, meg a gsp sem akar menni. -
LLKobe
veterán
válasz batai15 #18535 üzenetére
Bár én még nem próbáltam custom romot, de ha a gyáriból kigyapod a feles cuccokat, és a launchert meg a többit kicseréled a használható appokra, akkor teljesen frankó. Gyors, akksi jól bírja, és minden működik rendesen. Ennél többet én nem várok el egy telefontól.
-
toto0569
addikt
-
LLKobe
veterán
-
batai15
félisten
gapps mi kell a jelly fishez? vagy csak a miui tér el csak?
-
batai15
félisten
válasz SkyTrancer #18543 üzenetére
egyszer volt fen de a cm10 át csábított, de azért mostanság nem begyere.
az xperia z launcher tetszett is.
AMúgy, nincs valami recoveryből telepítős lock meg pl más dialer stb? a gyári lg-s nem begyere. -
sch_a
addikt
válasz Pigmeus_1 #18533 üzenetére
Úgy látszik nekem nem lesz ilyen gondom...
Így fogadott első bekapcsoláskor:Android verzió
4.1.2Szoftver verzió
P88020a-EUR-XXXGondolom ez a v20a akar lenni. Mivel más használatra utaló jeleket nem találtam, annyira nem zavar. Fóliák is rajta voltak mindenhol. A százalékos akkukijelzést hol lehet bekapcsolni? Vagy ez a lehetőség csak ICS-ben volt?
-
LLKobe
veterán
válasz SkyTrancer #18543 üzenetére
Hmm ez a jellyfish lehet be lesz próbálva... Tetszik. Bár ahogy néztem, még a minimal verzióban is benne van hagyva szinte az összes gyári app... De azért gondolom gyorsabb nem?
A rom leíráasinál a legtöbb dolgot értem, de ezeket nem, mit jelentenek?:
V6 SuperCharger -> 100% SuperCharged
Deodexed
inkl. Trickster MODThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs