- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ho.zoltan
csendes tag
válasz fehermokus #2301 üzenetére
Bocsi, az pontosan mi is akar lenni?
-
fehermokus
aktív tag
válasz ho.zoltan #2302 üzenetére
Az NV Ram-ban tárolódik a telefon egy csomó beállítása - mint PC-nél a bios - többek között az IMEI, SN szám is. Ha erről készítünk mentést, akkor ha fejbe is csapja egyik-másik rom, vissza lehet állítani.
NV Ram backup:
1 TWRP telepít, célszerű valamelyik újabb típussal nyomulni, én a 2.8.7-et szeretem
2 Recoveryben teló elindít
3 Backup menü kiválaszt
4 Kiválasztjuk, hogy melyik tárolóra mentsen (belső, vagy külső SD)
5 A Partitions pontnál csak az NV Ramot pipáljuk ki - és swipe to backup
Ezt célszerű így megtenni, utána jöhet MIUI, meg bármi IMEI-t fejbe csapó rom, mert a restore-ral vissza lehet állítani. -
Payskin
tag
válasz ho.zoltan #2299 üzenetére
Aki Nexus romot használ, meg tudná mondani mennyi az aksiideje?
Vasárnap délutáni feltöltésből még van 51%-om úgy, hogy tegnap 2 órát podcastot hallgattam rajta, ma pedig egy órát WAZE-eltem reggel, és közben beszélek rajta napközben, BKV Futár reggel és este, és meg podcastokat is töltögetek lefelé.
Olyan 2 és fél - 3 naponta szoktam tölteni, előreláthatóan holnap délelőtt fogom itt bent a melóhelyen.
[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
válasz fehermokus #2303 üzenetére
Megcsináltam az NvRam mentést. Az az érdekes, hogy bepipálásnál az nvramra azt írja, hogy 5 Mb, ehhez képest lementett 2,8 Gb-ot. Nem tudom mi lehet még amit mentett.
-
pulutodurumo
őstag
Próbálta már valaki a Marshmallow alapú VibeUI 3.5-öt cuoco92 konyhájából? Ja, és ROW szóval elméletileg van benne magyar nyelv.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
ho.zoltan
csendes tag
Köszönöm az infókat. A mentést megcsinálom valamelyik nap. Az aksi kérdésem viszont aggasztó. 18,5 óra alatt lement 62%-ra. nem értem miért.
-
siskad
őstag
válasz pulutodurumo #2306 üzenetére
Nincs benne magyar nyelv, még csak béta verzió. Dominó85 kolléga azt írta, hogy olyan bugok is vannak benne, amik a gyári VibeUI-ban nem voltak, nem érdemes felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
Payskin
tag
válasz ho.zoltan #2308 üzenetére
Tegnap 11:30 óta (19 és fél órával később) most vagyok 37%-on, tehát 14%-ot jöttem lefelé, igaz, tegnap este nem BKV-val jöttem, és nem hallgattam podcastot.
Nem tudom, nálad hogy van beállítva, én alapból tiltom a BT-t és a Wifit is ki szoktam kapcsolni, hogy ne "találjon" menet közben mindenfelé hotspotokat, mert úgysem csatlakozom fel. Ha valamit le kell tölteni, akkor útközben a mobilnetet használom, itthon meg a melóhelyen visszakapcsolom a Wifit. Ennyi. Telefonálás + Uber + BKV Futár + Pocket Cast + Calendar + Clock + céges chathez Slack, "trónoláskor" esetleg PixWords, WordBrain. Ezzel ki is merítettem a teljes app-skálát. Én ilyen anti-okos felhasználó vagyok.
-
Dominó85
addikt
Sajnos hemzseg a bugoktól. Most kijött egy javítás ugyan Cuoco92-től, de cseszik válaszolni arra, hogy az általam felsoroltakkal csinált-e valamit. Ergo NEM. Egy német csákó is nekilátott a Beta 6.0 hegesztésének, de ott is vannak olyan hibák, amik alapján mindennapos használatra nem ajánlott a rom.
A Beta 6.0 jelenleg leggyakoribb hibái (custom romonként eltér a mennyiségük):
- wifi hotspot nem kapcsol be
- wifihotspot bekapcsol, de a telefon kifagy
- wifihotspot bekapcsol és fastrebootol a teló
- kamera nem fókuszál se kép, se videó alatt
- teljesítmény ingadozik, micro helyett mega laggok
- bekapcsolt widgetek saját maguktól kikapcsolnak
- nyelv visszavált magyarról (igen van némelyikben!) angolra
- alkalmazásokat nem enged telepíteni
- SD kártya nem csatolható, illetve nem írható/törölhető
- Play-be belépsz, de azért pampog hogy lépj be
- OTG hol megy, hol nemEnnyi szerintem bőven elég, hogy minden kedves kísérletezőt eltántorítsak ezektől a félkész custom 6.0-áktól. Amúgy ez mind a Lenovo sara, mert ezen hibák 90%-ának jelen sem szabadna lennie egy BETA romban! Elég pöts devek vannak náluk. Lehet a needromról kéne felvenniük pár normálisabb fazont.
* Péter - 06302461862 *
-
fehermokus
aktív tag
Én jelenleg is ezt használom, az előző 3,1-hez képest stabilabb, de mint Domino85 is írta, vannak kisebb-nagyobb problémái. Az esetek többségében jól működik, stabil. Magyar nyelvű, de amint bemész a finomabb állításokba, előkandikál az angol. Fm rádió csak papírforma szerint van, mert meg sem nyikkan -legalábbis nálam. Laggolások jelentkeznek, még nem jöttem rá miért, máskor ugyanabban a szituban egyáltalán nem laggol. Kamerával nálam nincs gond, "gyorsan" és jól fókuszál. A GPS is jól működik, wifi szintén ok. A többi részét nem teszteltem, mert nem volt rá szükségem. Szóval ha használni akarod, akkor csak annak tudatában, hogy ez egy béta rom.
Amúgy Cuoco dolgozik a témán, gyakran jelentet meg frissítéseket, így lehet, hogy hamarabb csinálja meg jóra, mint a Lenovo . De hogy meddig tart majd az igényessége, az hamarosan kiderül... -
yanpec
aktív tag
Sziasztok
Megtörtént a képernyőcsere a telóban, és megosztanám veletek a tapasztalataimat, mit ne csináljatok.
A helyzet az, hogy magáig a képernyőig viszonylag könnyen el lehet jutni, mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az én botkezeimmel is meg tudtam csinálni. (a hangerőgombokat körömmel le lehet feszíteni. A neheze ez után kezdődik, ugyanis a kicsi kínaiak igen jól beleragasztották a kijelzőt, személy szerint sérülésmentesen az eredeti kijelzőt nem tudtam leszedni. De ki nem sza...a le hisz azt akartam cserélni. Hajszárítót és bármi olyan dolgot ami vékony lehet használni a feszegetéshez.
Összerakáshoz nem írnék semmit az már sima liba.
Figyelem!!!!!!!!!!!!!
Mikor a friss lcd kijelző hátuljáról húzzátok le a védőfóliát, még véletlenül se a tükörfóliával együtt tegyétek!!!!!!!!!! Én megtettem :
Következmény rendelhetek új kijelzőt. (tanulópénz)
Lehet, hogy ez másnak evidens de én még nem fogtam lcd panelt a kezemben.
Ettől független használható a telefon csak olyan mint ha le lenne véve a fényerő.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
yanpec
aktív tag
válasz Dominó85 #2314 üzenetére
Sajnos nem lesz jobb kijelzőidőm, mert a kakaót ugyan úgy megkapja. Ha jól gondolom akkor az LCD panel hátúlján van mèg egy fènyterelő műanyag lapka is amit szintèn a tükörfólia fogott le, ugyan a helyère raktam de ezek szerint nem voltam pontos mert csak alul a kijelző 1/5-e normál fènyerejű. Ha lesz egy kis időm sz.g-n leírom rèszletesen a folyamatot. 2 hèt várakozás megint
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
fehermokus
aktív tag
Régebben belinkeltem ezt a videót a kijelző cseréről, lehet érdemes lett volna megnézni. Igaz nem túl jó a videó, de néhány dolgot el lehetett volna lesni belőle.
LG G3-hoz egyébként lehet kapni tükörfóliát és diffúzort is, így lehet, hogy akár bele is lehetne barkácsolni, nem kéne letenni a minőségről. -
yanpec
aktív tag
válasz fehermokus #2317 üzenetére
Nèztem ezt a videót már egyszer ezèrt mertem nekiállni mert nem vèszes ránèzèsre. De a kijelző előkèszítèse az kimaradt. Nem baj legközelebb már csuklóból megy.
-
ho.zoltan
csendes tag
válasz Payskin #2310 üzenetére
Túl sok programot én sem használok. Telefonálás, Viber, Call recorder, időkép ezek mennek. Zenét nem hallgatok, BT sincs bekapcsolva, viszont a mobilnet a wifi és a helymeghatározás megy, de ezek mentek a gyári programnál is.Most 1 nap 12 óra után vagyok 30%-on. Talán csisszesen meglesz a két nap.
-
ho.zoltan
csendes tag
Én lehet, hogy így rendelnék inkább kijelzőt, mert így kisebb az esélye a sérülésnek, annyival viszont amennyivel többe kerül, annyit megér:[link]
-
yanpec
aktív tag
válasz Dominó85 #2316 üzenetére
Nem bírtam magammal ès szètkaptam megint Ès lám lám jobb lett mint új korában Rendesen a helyère illesztetettem a fènyelvezető rèteget, a tükörfóliát szèleinèl technokollal visszaragasztottam ès most bodogtág van
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz ho.zoltan #2321 üzenetére
Így sokkal egyszerübb a művelet az biztos, sőt gyerekjátèk Ha tudtam volna, hogy így is lehet akkor biztos ezt választom.
[ Szerkesztve ]
-
fehermokus
aktív tag
Egy megdöbbentő eredményre jutottam a Cuoco romokkal kapcsolatban. Az 5.0 és és 5.1 rom az összes update-tel kb. egyforma gyorsak, mindkettővel kb. 47-48000-t teljesít Antutuban. A laggolások eléggé elhanyagolhatóak. A 6.0 az összes update-jével viszont nagyon lassú, itt konzekvensen 38.000 pontot ért el a telóm. A laggolások látványosak.
Viszont az 5.0 rom-ban rendesen megérkezik minden üzenetem, míg az 5.1-nél vagy igen, vagy nem...
Ezekből az következik, hogy még mindig az 5.0 a legjobban megírt rom (Cuocotól). -
yanpec
aktív tag
válasz fehermokus #2325 üzenetére
Nem hiszem, hogy az. Elvileg azt írja, hogy 100% eredeti, ha meg nem az, ès valami nem passzól, akkor le kell èrtèkelni 0-a ès visszaigènyelni a vètelárat. Meg amúgy is a Lenovo egy kínai márka ès elèg olcsó hozzá minden. Nem hiszem, hogy utángyártottat árulnának kínában eredetinek hazudva. Nem kockáztatják a nevüket az eladók szerintem pár dollár miatt. Meg ha ilyen alapon közelítjük meg akkor a kijelző amit külön rendel az ember az se biztos, hogy eredeti ès passzolni fog.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz fehermokus #2327 üzenetére
Olyat vettem èszre, hogy a csere óta sokszor èrzèketlen a kijelző. Az eredetivel is volt ilyen de ritkán. Előfordulhat, hogy újra kellene húzni a Romot?
-
yanpec
aktív tag
Igen. MIUI 5.0.2. Csak fura mert az eredeti kijelzővel 90%-n nem volt gond. Az biztos, hogy szoftveres problèma volt az elődjènèl mert más romnál pl.Nexus nem fordult elő, de a viber, miui, lollipop romokat nem igazán szerette. De ennèl a kijelzőnèl mèg ott van a ?. Újrahúzom a ROMOT ès kiderül lesz e belőle RIMROM.
[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
válasz fehermokus #2331 üzenetére
Cuoco 5.0 romját én is használtam, azzal nekem sem volt ilyen. Vannak kivételek, de általábban az 5.0-s romokban van ilyen, az 5.1-re egyáltalán nem jellemző, azért írtam.
-
pulutodurumo
őstag
Köszi a válaszokat, akkor várok még a márciusra ígért hivatalos stabil ROW verzióra. Addig meg marad az 5.0 alapú gyári. Bajom nincs vele, amíg nem romlik el nem javítom meg.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
DDKing
csendes tag
Sziasztok.1551 DEV alatt valamiért a messengernél (fb) nem jelez az értesítő led még light flow alatt sem, minden más okés legyen az hívás v sms. Vmi ötlet?
-
yanpec
aktív tag
Sziasztok
Úgy néz ki a Tempered Glass volt a bűnös.
Csatolom a linket amit nem kellene rendelni:
[link]Újratelepítettem a romot, és még a TWRP-n is jöttek az érzéketlenségek.
Leszedtem a TG-t és azóta rendben van, egyenlőre..........
-
yanpec
aktív tag
válasz fehermokus #2338 üzenetére
Van-e különbség? Hajajjj
Amit a régi kijelzőn használtam nem volt gond, igaz az dupla ennyi volt, valamint azon nem maradt ott az ujjlenyomatom és abszolút nem ragadt. Ez már fél perc alatt tiszta ujjlenyomat volt meg ragadt is a műanyag.
Ez a fajta volt az előző kijelzőn. [link]Ezt merem ajánlani, szuper minőség. Csak azért másikat rendeltem mert pont akkor nem találtam ezt a hirdetések között.
[ Szerkesztve ]
-
DDKing
csendes tag
A notification működik de hogyan? Azután lett jó, hogy recovery-ben feltettem egy időjárás patch-t.
-
yanpec
aktív tag
Nekem meg eddig működött. Most, hogy újraraktam a MIUI-t 12.17-g nem működik. Átszállt a LEDem lelke a te telódba. Ha kiszórakozta magát zavard vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Janny70
újonc
Sziasztok Srácok
Tegnap kaptam szülinapomra egy Lenovo K3 Note citrancsot a Gearbest-ről. Ott azt írták van rajta magyar nyelv: [link] De sajnos a beállításokban nincs magyar nyelv. Segítsetek kérlek. Előre is köszi
-
Janny70
újonc
Szia 100% nincs magyar a kiválaszthatók listáján. És azt ki tudja nekem lecserélni? Mert hogy én nem az szinte biztos. Ha csak nem két kattintás :-)
-
siskad
őstag
MIUI romban (11.26) nektek Messenger üzeneteknél villog a led? Úgy emlékeztem, hogy működik, de most nem villog.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest