Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabir
aktív tag
Szerény véleményem szerint a drága dolgoknak mindig van keletje.
Ha valaki meg tud engedni egy 150-200e Ft-os monitorból többet magának, az nem a tápon fog spórolni és nem fogja földhöz vágni a táp ára.
Egy alap, kommersz PCbe bőségesen elég egy 10e Ft-os tápegység is. Ezzel az "alap" konfigurációval mi nem fut el?( ami egy átlag felhasználásra kell)
Ha pedig 25-30 vagy 40e Ft-ot kiadunk egy tápegységre, akkor még (jó)párezerrel kipótolva ezeknél a dögöknél vagyunk -
csib41
aktív tag
-
MZperX75
addikt
HTPC-be ideálisok főleg 1500W-os!
Madgie:
"BMW X6-ost sem engedhet meg sok ember magának, mégis árulják Magyarországon. Mindenki abból indul ki, hogy NEKI mi fér bele és mi nem?"
Sőt minden második kínai családnak,itt kishazánkban X6-osa van!(Budapesten) -
04ahgy
nagyúr
Mekkora a felháborodás meg a vita, a Thermaltake-nek hosszú évek óta van 1500W-os tápja, a Toughpower 1500W, aminek ugyanaz a bele, mint a Corsair HX1000W-nak.
HGyu
-
válasz
greeneye166 #34 üzenetére
Azért ha lenne rá, én összedobnék úgy egy millából valami vackot.
KvardAlien: A TX/HX/VX-esek Seasonic belsővel szereltek. CM-ből pedig maradok a házaknál, hűtési megoldásoknál.
-
greeneye166
aktív tag
Az utolsó sorodat bár egyet értek vele bár ne írtad volna le (hiába igaz, de rossz olvasni)
Egyébként biztos vannak kivételes esetek, ezt nem is vonom kétségbe, csak ahogy szóba került azok az emberek valószínűleg nem egy ilyen tápra fenik a fogukat. Nekem pl ha most hirtelen lenne egy-másfél millám gépre, tuti nem egy csúcsgépet raknék össze, hanem összeebayeznék több kisebbet és csinálnék egy mini renderfarmot amit akár bérbe is adhatnék.
A szoftver árakról meg annyit, hogy egyszerűen nem értem őket. Egy modellezőnek alaphangon másfél millió a szoftverigénye és itt Mo-n csak ritka esetben profitál annyit, hogy magánszemélyként megengedhesse. Még egy cég is szívja a fogát. Megoldás lehetne pl ha regionális árszabás lenne és csak folyamatos IP régió ellenőrzéssel tartaná fel a licenszt.Re: Tehetős milliomosok: Hiába van egyeseknek ennyi pénze itt, de nekik nem érdekük ebből a pénzből olyan gépet építeni, ami előtt 10-12 órát kell majd dolgozniuk sovány profitért. Nem akarom itt őket most piszkálni, irigykedni, állítani, hogy nem dolgoznak, mert nem dolgom ítélkezni, itt csupán azt akarom mondani hogy ha tehetős volnék, biztos, hogy inkább családomra, utazásra, kocsira költeném és nem gépre, mert minek, ha egyszer nem az termeli ki a pénzt nekem.
-
-
törölt tag
Termaltake, Antec, Mercury a leggagyibb tápok.
-
-
Plague1
tag
Igen ez igaz, de ha még megengedhetném magamnak sem vennék egonövelésre ilyet.
Mellesleg tegnap nézelődtem és megtudtam, hogy Andrew Kramer a Videocopilot "vezetője" egy HP Z800-ast használ AE-re. A specifikációjában írták, hogy nincs benne VGA szóval tényleg nem kell hozzá VGA.Szerk.: De akkor mért van benne 1100 W-os táp
. Egy monitort használ amúgy.
-
kerelo
aktív tag
Azt nem mondanám hogy teljesen felesleges,inkább azt hogy a felhasználók kb 95%nak felesleges,csak úgy mint az 1200-as,1500-as táp.Ezt az alcím is kiemeli.De attól még van létjogosultsága.
-
Rayyy
senior tag
válasz
greeneye166 #21 üzenetére
A 3ds max tényleg nem használ videókártyát ahhoz a rendereléshez, amire te gondolsz, mert nem renderelő, hanem modellező. Egyébként, ha többmillió polys modellel dolgozol, a proxyk ellenére is kell bika videókártya a nézetablakban való folytonos megjelenítéshez.
Ellenben, ha hibrid vagy gpu-renderert használsz, mint pl. Arion vagy Octane, akkor nagyon hasznos egy quad sli, ami sokkal megfizethetőbb egy otthoni szabadúszó látványtervezőnek - vagy akár kis cégnek is - mintha nagy Tesla kockákat venne milliókért.Itt mindenki írkálja, hogy a sokszázezres monitorokat a grafikusok veszik, meg példálóztok SGI munkaállomásokkal, "mert ha valaki profi, úgyis azt használ"... gondolkozzatok már! Magyarországon vagyunk!!! A legtöbb profinak még eredeti szoftvere sincs, nemhogy különböző speciális grafikai munkaállomásaik, meg a grafikusoknak nincs 2db 27"-os Eizo monitoruk, mert nincs rá pénzü(n)k.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a mindenki által elérhető asztali számítógépes alkatrészekből kell gazdálkodni, mint bármilyen "gémernek" például. Ez van. Attól, hogy valaki grafikus vagy 3D-s, nem lesz milliomos. Főleg itthon. -
válasz
greeneye166 #21 üzenetére
Ott a pont.
Gazdag Vérbélusnak jól fog jönni, hogy elmondhassa, hogy 1.5 KW-os tápja van.
Quad-SLI/CF-et ki épít (pláne itthon)? Meg minek?
Egyrészt eléggé optimalizálatlan, másrészt szinte értelmetlen beruházás. Alsó / közép kategóriás kártyákkal pláne. Csak azért venni még két GTX 580 / HD 6990 karit a meglévő kettő mellé (már az is túlzás), hogy +pár frame-vel jobbat menjen valami (-ha egyáltalán jobbat megy - ami már így is 100 fölött van full-fullban)...+~300k (táppal együtt) a nagy semmire.
Ennyi pénzt értelmesebben is el lehet költeni (még akkor is, ha gépre szánja az ember -pl. 120 GB Intel SSD + 6x3 TB Hitachi HDD (lehet akár RAID-tömbökben játszadozni) + Plextor BD-íróhehe
).
De milyen jól hangzik, hogy 1500 W, nem?Komoly felhasználásra meg nem "mezei" PC lesz Thermaltake táppal, hanem Cray / SGI / Sun / Boxx. Esetleg valami milliós Mac Pro. Ez persze csak magánvélemény.
-
greeneye166
aktív tag
Én úgy tudom/tapasztaltam a 3ds max nem használ vidkarit renderhez, ahhoz csak proc+ram kell (vidkari a viewportra való, render alatt végig alapjáraton van). Az AEt ugyan nem ismerem, de feltételezem hasonló elven működik. Ha meg tévedek akkor Sanyik most örülhetnek!
A 3ds maxból kiindulva otthoni, de még munkaállomás körülmények közt sem tudok elképzelni olyan proc-RAM összeállítást ami ezt a teljesítményt igényli renderhez, ezért írtam, hogy a render maga nem jó példa, de még maga a 3d modellezés se feltétlen, hiszen egy csúcs quadroval kiegészítve sem lesz a gép ekkora fogyasztású. -
Plague1
tag
válasz
greeneye166 #19 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem ez nem a mezei felhasználónak lett kitalálva. Pistikének, aki játszik rajta. Inkább Sanyikának aki AE-t használ. Habár az én gépemen simán elmegy a 3DS Max még akkor is, ha Mental Ray-t használok rendelelésre. Jó mondjuk van vagy 1,5 óra 1 db Full HD-s kép kirendelelése, de max AA szűrés mellett és a sample-val sem spórolok
. Szóval igen, aki komolyan foglalkozik mással is, mint az átlag felhasználó annak kell ekkora táp...
-
greeneye166
aktív tag
válasz
Feruendios #11 üzenetére
De a renderhez nem is kell quad sli, sőt egyáltalán erős videokártya sem és akkor meg marad a proc+ram fogyasztás aminek viszont nem kell az x kilóvatt.
(Renderpark fogyasztása pedig azért nem jó példa szerintem, mert oda nem ilyen "kommersz" tápot raknak valszeg, szóval felvevőpiacnak maradnak a Pistikék.)
Szerk: Plague1
-
banhammer
veterán
Ezekkel a tápokkal már egy vasalót is üzemeltetni lehet.
-
Gabir
aktív tag
Áráról nincs info....hát gondolom, 4-6 és 8 órás minimálbér..teljesitménytől függően
-
Gabir
aktív tag
Üdv, nekem a HD-3870 X2-re 200W-t irtak, az is sok..mint egy normál sztereó vagy kisebb HM erősitő.
És ide már alap a memóriaalapú háttértár is...nem lehet sz@rral gurigázni( HDD)
-
Plague1
tag
válasz
Feruendios #11 üzenetére
Szerintem simán elfut full HD-ben
. Az AE-hez meg a 3ds Max-hoz meg ott vannak a Workstation-ok és a render parkok.
-
Plague1
tag
Veled tartok...
Mondjatok olyan játékot, ami nem fut el ezen:
1 db 6970
1 db AMD X6(mind1 milyen)
2x4GB mit tudom én mondjuk legyen G.Skill RAM.De a villany költségem csupán egy töredéke a fizetésemnek és nem a fele
.
Ezek a termékek az egonak kellenek...semmivel nem fog nálad szebben futni a Crysis 2(ez is csak egy hülye példa volt)
-
rainmen
aktív tag
Gondolom nem az átlag userek használják ki az 1500-as teljesítményét...
De most komolyan: milyen programok futtatásához kell ilyen erőmű? -
Devid_81
félisten
1.5kWattosnak kár volt ennyire szétcsapkodni a 12Voltos ágait.
-
AssAssynn
őstag
Minek kellene egy ágra tenni? ;D
Azért önmagában a két 50A-es ág is elég brutális, s a másik kettő 30A-os is elég állat.
Bár lehet ott rontom el ezt a belegondolást, hogy aki ilyen erős tápot vesz, az valami olyan VGA-t tesz alá, hogy önmagában megeszik 25A-t. ;D
Mondjuk tényleg tehettek volna rá 2db 80A-os ágat. -
Zso2
őstag
Az 1200-as elég bika 1 ágon
az az erőbajnok.
-
csib41
aktív tag
TP-1500M esetében ha egy ágon lenne a 12V mennyiben drágítaná meg az előállítást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Toughpower széria három új tagja az átlagos igényeket semmibe veszi.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest