- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Premier előzetesen a Gray Zone Warfare
gp A mai naptól hivatalosan is elrajtol a játék korai kiadása PC-n.
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Woodslave #472 üzenetére
Inkább füstölési pontnak hívják.
Ha elkezd füstölni a zsiradék, akkor indul be a transzzsír képződés, ami káros az egészségre.
(A hidrogénezett növényi olajokat is ezért szorították vissza.)A sütéshez használt zsírok optimális füstölési pontja 200 - 230 °C. Ha nem éri el a 170 fokot, akkor nem szabad az olajat sütésre használni.
Olívaolaj 190 °C, finomított 210 °C
Szűz napraforgóolaj 149 °C - nem szabadna sütni benne.
Repceolaj 177 °C - elvileg sütésre alkalmas
Kókuszolaj 177 °C - elvileg sütésre alkalmas
Lenolaj 107 °C - kiváló saláta olajSütőolajak:
Finomított nagy olajsavtatalmú napraforgóolaj 232°C
Magasan finomított földimogyoró-olaj 232°C
Magasan finomított szójaolaj 232°C
Pálmaolaj és pálmamagolaj, nem hidrogénezett 232°CAvokádóolaj 271°C (Ez még nem köszönt rám üzletben, de szívesen kipróbálnám.)
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!