- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.attila20
újonc
Sziasztok, szép napot.
Már lassan fél éve használom, eddig apró hibákkal (hotspot nem működik, bizonyos időközönként kikapcsol) és tegnap óta megjelent egy olyan probléma, hogy ha fényképezni szeretnék, elindul az alkalmazás ugyan, de teljes a feketeség. Újraindítás után működik, de röviddel utána megint nem.
Nem szeretek belenyúlkálni, annyira nem értek hozzá, + mert egy régebbi telefonomnál már ráfáztam, de ha találok pontos leírást, megtenném
Mi ilyen helyzetben a teendő? Újratelepítés? Ha igen, mit és hogyan?
Segítségetek előre is köszönöm, szép napot! -
west76
aktív tag
válasz p.attila20 #4601 üzenetére
A téma összefoglalót már elolvastad?
-
válasz p.attila20 #4603 üzenetére
ez a kamerás hiba nálam is jelentkezett anno s125-ös rommal. Én nem tudtam megoldani, hiába tettem fel/töröltem a super camera appot. Aztán feltettem helyette az slx romot, azóta nincs gondom.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
ath
senior tag
válasz p.attila20 #4603 üzenetére
factory reset is megoldja.
wallace: GPS fix
-
Den Hadnagy
senior tag
1080p-s videofelvétel készítése esetén kinek mi a tapasztalata? Nekem mintha nem bírná a teló, szétesik a kép, meg akadozik. SLX v23a, és Lenovo SuperCamerával próbálkozom (bár ugyanez a jelenség megvolt anno a gyári 125-ös ROM-mal is).
Előzmény: itt a fórumon felleltek alapján tettem fel a SuperCamera SLX-hez való verzióját (3.1) + az updaterevert.zip-et, mert amúgy recsegett a felvétel.
Most viszont eltűnt az SLX-be épített kamera app, és nem tudom milyen néven találhatnám meg (azzal nem próbáltam az 1080p-t...)
Kinek mivel problémamentes az 1080p felvétel?
(Class6 32 gigás Samsung kártya van a telóban.)Köszönöm:
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
beg
veterán
válasz Den Hadnagy #4606 üzenetére
Én úgy tudom, hogy class 10 alatt nem is érdemes ekkora felbontásban próbálkozni.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Den Hadnagy
senior tag
Emlékezetem szerint ugyanez a gond a 16 gigás Class10-zel is megvolt... Csak reménykedtem, hogy szoftveres a gond, mivel a tesztek szerint ez a kártya is kb. ugyanazt az átviteli sebességet tudja, mint a Class10 anno.
Viszont az SLX beépített kamera appjének a nevét megmondaná valaki? Tetszett az egyszerűsége.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Den Hadnagy
senior tag
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a factory reset csak átmenetileg oldja meg a kamera-gondot. Én anno szívtam vele egy sort, a hiba rövid időn belül visszatért.
Az ajánlott SLX ROM viszont megoldás, nyugodtan bele lehet vágni, az összefoglaló alapján én teljesen kezdőként egy óra alatt megvoltam vele, és nagyon nem bántam meg.
Az első hozzászólásban leírtakon felül az egyik fórumtársunk címszavakban leírta, hogy miként is érdemes a telepítésbe belefogni - ez sokat segít, hogy az embernek rend legyen a fejében:
-
juhasz.jozse
tag
válasz Den Hadnagy #4608 üzenetére
Sajna a helyzet nem ilyen egyszerű, ugyanis mélyebben belenyúl a rendszerbe a Lenovo SuperCamera app. Röviden: vagy az eredeti "vanilla" android camerát használod, vagy a SuperCamerát. Ezért nem találod az eredeti camera appot. Csak simán leszedni a SuperCamerát és visszatenni az eredetit nem járható út, ugyanis a SuperCamera telepítés során bizonyos library-k is lecserélődnek. Amennyiben van rá igény, csinálhatok TWRP-ből flashelhető zip-et ami rendesen visszaállítja az "eredeti" camerát.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz juhasz.jozse #4610 üzenetére
Ha valaki tapasztalatból megnyilatkozna, hogy az eredeti camera app hogyan viselkedik 1080p-s videók rögzítése esetén, akkor lehet, hogy lenne rá igény, köszönöm - már ha nem nagy fáradtság.
Mert amúgy a fényképező-rész teljesen okos, de nem tetszik, hogy a videofelvétel szaggat, meg a fókusz sincs a helyzet magaslatán, állandóan homályosít-élesít (a SuperCameráról beszélek.)
Ja, és a SuperCamera 3.1.1-et érdemes frissíteni az előzmények ismeretében (hangprobléma?), vagy annyival nem tud többet a legújabb verzió? Nekem az volt furcsa, hogy míg a 3.1.1. kb 10 mega, a 3.5.6. olyan 40 körül mozgott, és jelentős különbséget nem véltem felfedezni.
Még1 dolog: Amikor frissen felment az SLX, akkor korábban összeszedett apk-ból telepítettem a 3.5.6-os SuperCamerát, és akkor párhuzamosan fent volt, és működött a gyári is, meg az is... Ez hogy lehet akkor?
(Csak azért szedtem le, mert a videofelvétel kifagyasztotta)[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Közérdekű!
Ha valaki futáshoz használja a telefonját GPS tracking gyanánt, és problémát okoz neki a telefon biztonságos elhelyezése, akkor ajánlom a figyelmébe ezt a tokot:
Ma próbáltam ki "élesben", tökéletesen illeszkedik bele a telefon (nagyobb nem is férne bele ), jó oldalon van elhelyezve a fülhallgató kivezetés, belül van elválasztó anyag a telefon rekesz és a kulcstartó rekesz között, kényelmes, állítható méretű rugalmas övrésszel és biztonságos műanyag csattal.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
west76
aktív tag
válasz juhasz.jozse #4610 üzenetére
Az slx rom fórumán megtalálható visszaállító zip, ki kell keresni én már egyszer megtaláltam
De ha készítesz egyet az jól jöhet sőt bekerülhetne az összefoglalóba is[ Szerkesztve ]
-
rellif
senior tag
válasz Den Hadnagy #4611 üzenetére
Hello!
lgcamera az egyik legjobb alkalmazás videózásra és fotózáshoz is szvsz.
Egy sima class4 kártyán is akadásmentes a felvétel(1080p/40Mbit).A gyári "SuperCamera" blokkosodik,lassú a fókusz stb.A másik esélyes pedig a Snap Camera HDR hasonló a tudása az lgcamera-hoz.[ Szerkesztve ]
-
juhasz.jozse
tag
válasz Den Hadnagy #4611 üzenetére
Valszeg azért fagyasztotta ki a videófelvételt mert nem voltak fenn a spec. library-k ami az SLX SuperCamera-hoz KELL!. A 3.5.6 azért (is) jóval nagyobb, mert van bele integrálva vmilyen fileshare közösségi szemét. Mármint amelyiket én használtam. Az eredeti camerára visszaállító zip-et holnap megcsinálom, lehet majd kísérletezni...
[ Szerkesztve ]
-
pok.tom
aktív tag
Lehet ilyen időjárás/óra modult a kepernyozarra tenni?
-
-
juhasz.jozse
tag
SuperCamera tapasztalataim:
SLX Rom alapértelmezés szerint a "gyári" vagy másnéven "vanilla" Android camera alkalmazást használja.
Ahhoz, hogy az SLX Rom alatt működjön a Lenovo "gyári" SuperCamera illetve SuperGallery alkalmazás, nem elegendő kizárólag az alkalmazásokat feltenni, mivel az alkalmazások (SuperCamera) előfeltétele hogy bizonyos függőségek (library-k) fenn legyenek a rendszeren.
Ezek a library-k bootolás során töltődnek majd be, és így a kamera eszközhöz a hozzáférés így egy picit eltér a "gyári" Android kamera hozzáféréstől (cserébe megfelel a Lenovo SuperCamera app működéséhez).A fenti függőségek hiánya okozza(hatja) a következő problémákat:
- videókamera módba váltáskor FC (force close) vagy fagyás.
- véletlenszerű FCMegoldás:
SuperCamera 3.1.1 (SLX topicból)
- Alap SLX Rom-ra a fejlesztő fórum topicjából kell feltenni az SLX Rom-hoz való Lenovo_SuperCam_v.2_SLXROM.zip-et.
- Ez a telepítőcsomag tartalmazza a szükséges library-kat illetve magát a SuperCamera és SuperGallery appokat is. (3.1.1 verzióval, mindenféle egyéb szemét nélkül)
- Telepítés során a csomag (a fennt említett library függőségeket is telepíti)
- Egyúttal az inkompatibilitási problémák miatt el is távolítja a "gyári" Android camera alkalmazásokat.Supercamera 3.5.6
Ha ki szeretnénk próbálni a SuperCamera 3.5.6-ot ahoz is készítettem egy szintén a TWRP-ből flashelhető zip-et.
Lenovo_SuperCam_3_5_6_SLXROM.zip
Vigyázat, egy-két menüpont kínai, illetve van benne "szemét" is, de az app frisebb csak nem tudom mivel tud többet.
Működni természetesen kifogástalanul működik.Eredeti Camera app visszaállítása
Ha vissza szeretnénk állítani az SLX Rom v23a-ban eredetileg lévő camera alkalmazásokat (és így a már nem szükséges lenovo függőségeket eltávolítani) ahoz készítettem egy TWRP-ből flashelhető zip-et
Original_SLX_Camera_SLXROM.zipMinden kamera app verziónál érvényes:
SLX v23, vagy v23a verziót követően tapasztalható "recsegés", "túlvezérlés" a videófelvételek hangján. (update-revert.zip megoldja)
Visszajelzések alapján a google hangalapú gépelést is megoldja/javítja.
http://data.hu/get/7523181/update-revert.zip[ Szerkesztve ]
-
west76
aktív tag
válasz juhasz.jozse #4621 üzenetére
Köszönjük!
-
Gates8
csendes tag
válasz juhasz.jozse #4621 üzenetére
Meglátásom szerint a Supercamera 3.5.6 annyival tud többet mint a Lenovo_SuperCam_v.2_SLXROM.zip,hogy nagy bánatomra az előbbi program nem tudja 8MP-ben a szélesvásznú felvételt (W) .
6MP-ben szépen megy / 3328x1872(W) / méretben,de ... 8MP-alatt csak a hagyományos / 3264x2448 / méretű felvételi lehetőség van! -
dime27
őstag
Mai naptól már egy Xiaomi Mi3 tulaja lettem de még a forumban maradok mert jó kis fórum ez és megtartom a P780-at tartaléktelefonnak!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
ZoleeWolf
tag
Hali!
Az értesítő led néha "beragad" és az üzenet elolvasása után is világit.
Van esetleg valakinek tippje, infója, hogy ez a hiba megoldható-e?Mondjuk én rém egyszerűen megoldottam, kikapcsoltam az értesítési led beállításoknál az üzenet jelzését, de ennél jobb megoldás kellene
-
wallace
tag
GPS nagyjából megoldva, nem tökéletes a pontossága, de elmegy. A másik, de nagyobb gond, hogy időnként mikor indítanék hívást eldobja mindkét kártya hálózatát (Voda+T) és újracsatlakoznak a hálózatra. (olyan mintha resetelné a modemet) Ez csak mondjuk 20-30 mp, nem tart sokáig, de elég idegesítő és csak random csinálja, naponta 1-2 alkalommal. Eddig a v52-es és a v51-es modemet próbáltam, mindkettőnél fennáll ez a probléma. Valaki találkozott már ilyennel?
-
szaszyka
senior tag
Tudom, hülye kérdés, és már milliószor leírtátok, de azért rákérdezek az SLX telepítésére.
Lehet, hogy délután lecserélem az S125-t SLX-re. Addig oké, hogy csinálok biztonsági mentést(Múltkor csináltam egyet a friss rendszerről, ha az megvan, akkor az jó lesz később is, vagy csináljak ma egy újat?), flashtools-al felrakom a LIfe-ROM_ot, utána úgy az SLX-et TWRP-ből telepítem. Eddig világos is. Utána az Xposed-ban kell(Ami elvileg az SLX ROM-ban van, tehát a telefonon) a GravityBox-ot felrakni. Ez még eddig oké. Viszont!!!
Ha nem nyerné el a tetszésemet, és vissza akarnék térni az S125-ös CN ROM-ra, akkor azt flash Tools-al simán meg tudom csinálni? Elvégre ugye a telefon memóriája átparticionálódik... Vagy az a gyári rendszer felrakásakor visszaállítódna "eredeti állapotába"?
Illetve ami még nagyon fontos! Ez az egész telepítgetés kb mennyi idő, 0,5-1 óra alatt megvan, ha minden rendben megy?
Választ előre is köszönömLenovo Thinkpad X220 :D
-
ath
senior tag
válasz szaszyka #4631 üzenetére
Múltkor csináltam egyet a friss rendszerről, ha az megvan, akkor az jó lesz később is, vagy csináljak ma egy újat?
több sosem baj, mint egy, ami még se jóHa nem nyerné el a tetszésemet, és vissza akarnék térni az S125-ös CN ROM-ra, akkor azt flash Tools-al simán meg tudom csinálni?
igenEz az egész telepítgetés kb mennyi idő, 0,5-1 óra alatt megvan, ha minden rendben megy?
maga a telepítés nem több szerintem 15 percnél. az összes többi mókolás (GB beállítása, stb) elvesz azért még fél órát-órát.egyébként van friss GB, elvileg apponként kezelhető értesítéssel, ledes jelzéssel, vibrálással, stb, elég jól konfigurálhatónak tűnik, 20 újraindításig ingyenes, utána kell donate kell.
wallace, nekem nincs, nem is volt hasonló problémám voda + telenor mellett, v52-es modemmel
-
szaszyka
senior tag
Szia. Köszönöm szépen a válaszodat, rendes vagy. Akkor csak a telefon "Belakása" tart szokásosan sokáig.
Még egy láma kérdés. Tulajdonképpen a GravityBox micsoda? A telefon beállításaihoz szükséges keretprogram? Ez szükséges, elhagyhatatlan, vagy ha nem muszáj, akkor nem kell felraknom?Lenovo Thinkpad X220 :D
-
ath
senior tag
válasz szaszyka #4633 üzenetére
az xposed a keretrendszer, amire szüksége van a GBnek ahhoz, hogy futni tudjon. ez azért kiváló, mert rengeteg mindent finomhangolhatsz a legapróbb részletességgel. ha oda jutsz, meglátod mennyire sokrétű és jól használható sokaknak kicsi a kezük, és GB nélkül pl nem megoldható a hangerővel ébresztés.
szerintem csak előnye van, ha használod, és alaposan testre szabod vele a telefonod. -
cubixx
tag
Csak szerintem egy szemét az SLX névjegyzék, hívásnapló, üzenetek kombó? Nem tudom megnézni, mennyit beszéltem valakivel. Ki van takarva... Az smsekről ne is beszéljünk. Van lehetőség lecserélni a Lenovo megoldására?
Itt például az első hívás ki van takarva, a második meg alig látszik. -
cubixx
tag
Ha hosszabb sms-t írok, átvált mms-re, amit a másik fél nem fog megkapni...
-
-
beg
veterán
válasz szaszyka #4643 üzenetére
Én a memória alatt a ram-ot értettem. Te kevered a tárhellyel. De igen, ha áthelyezed, akkor is működni fog. Ha végkép elfogy a helyed, célszerű lesz particionálni, a két belső helyet összevonni.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
OC
őstag
Sziasztok!
Péntek óta használók egy P780-at. Máris imádom.
Azonban generál random újraindulásokat. ROM: P780_ROW_S116_130828Tökéletes a sebessége, a kinézete, minden (ami fura, mert az előző telómat "széthekkeltem" folyamatosan), csak ez zavar. (az hogy a naptár befosik, az update nem megy stb. pont nem érdekel perpill.).
Javaslat?
Jól gondolom, hogy ROM csere 123-ra megoldás lehet?
-
OC
őstag
-
szpali
addikt
használta már valaki a SLXROM_v22_to_v23a_Update.zip-et?
kell valamit törölni, mielőtt felteszem?
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App