- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.perfect
tag
csináltam backup-ot az mtkdroid tools-al de közben ilyen hibaüzenet volt:
"system.ext4.tar - ERROR - tar: write error: No space left on device"
Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy megcsinálta a backup-ot. Valakinek volt már ilyen? Ettől függetlenül vissza tudom tölteni ha esetleg kellene? Hogy lehet chekolni, hogy O.K- e a mentés?az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
west76
aktív tag
válasz Jano_023 #4499 üzenetére
Itt akinek csak tudunk segítünk, olvass vissza és láthatod. Mindent nem lehet beleírni az összefoglalóba, de ha valaki figyelmesen olvassa és esetleg a kérdéseinek is először itt a fórumon visszaolvasással, vagy a keresővel megpróbálja megtalálni a válaszait, akkor szinte már mindenre található megoldás. Arról nem is beszélve, hogy az összefoglalóban is benne van pár igen hasznos külföldi link, azokat is érdemes átolvasni.
Leírom neked a legfontosabb lépéseket:
1. USB VCOM river telepítése (orosz fórumon részletes leírás van róla)
2. USB driver telepítése (bekapcsolt telefon és a telefonon engedélyezett usb hibakeresés)
3. MTK droid tools telepítés
4. Teljes rendszermentés mtk droid tools-al cappa leírása alapján
5. root jog megszerzése
6. Ha nem akarsz rom-ot cserélni akkor (china software mentesítés mtk droid tools-al)
7. Cappa cwm telepítése a telefonod rom típusának megfelelően (row, vagy cn)
8. ha rom-ot cserélsz, akkor a megfelelő rom letöltése, kicsomagolása
9. SP flash tools elindítása és a letöltött rom csomagban található scatter file betallózása (erről is leírás az összefoglalóban linkelve
10. da dl checksum pipa
11. firmware upgrade-re rákattintás
12. a telefonon megnyomod a reset gombot )kicsi piros gomb az aksi fölött)
13. usb kábellel rádugod a gépre
14. amint megjelent a zöld kör akkor vagy készen a telepítéssel.
15 telefon bekapcsol, vársz 3 percet, megijedsz, hogy nem indul, majd vársz további 3 percet ekkor már elindul és elkezdheted belakni az újonnan telepített telefonodat
16. ha ezek után CWM-ből vagy TWRP-ből (ezek egyenértékű recovery-k, bármelyik jó) akarsz újabb rom-ot felrakni, akkor ott értelemszerűen a menüket használva és a megfelelő rom csomagot a telefonodra másolva könnyen cserélheted.
17 Recovery-ből történő rom csere esetén sosem árt egy factory resetet nyomni az első indulás előttNa ez nem is lett olyan rövid
-
Jano_023
őstag
Köszönöm.
Tudom, hogy mindenkinek segítetek itt a fórumon, eddig ezzel szerintem nem volt gond.
A leírás amit össze rakták nagyon király, ilyet hiányoltam.Értem, hogy minden info itt van a forumban hiszen már többen cseréltek romot, csináltak mentést vagy tettek fel custom recoveryt. De az összefoglaló lényege, hogy ne az orosz forumban kelljen a magyar gyereknek turkálni, persze szerintem ez csak az én véleményem.
Egy kérdésem még lenne:
"7. Cappa cwm telepítése a telefonod rom típusának megfelelően (row, vagy cn)"
Az CWM akkor a jelenlegi vagy a telepíteni kívánt ROMnak feleljen meg ?
A másik, hogy leírásban ez is benne van :"Ha valaki recovery-ből szeretne ROM-ot felrakni, akkor előtte alaposan olvasson utána, hogy az adott ROM melyik alapváltozatra telepíthető, mert könnyen bootloop-ba juthat, ha nem a megfelelő alap van mögötte."
Ezt honnan lehet tudni ? Vagy ez a CN és ROW közötti különbség?
Ha valaki átállítja a particiót akkor nem tehet fel bizonyos ROMokat ?[ Szerkesztve ]
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
beg
veterán
Kell neki egy teljes töltés-merítés ciklus. A process listát lenyitod, majd kiválasztod az alarm-ot meg a partial wakelock-ot. Így látod, hogy ki ébresztgeti folyamatosan a telefont.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Gates8
csendes tag
Sziasztok. Kérdezni szeretnék valamit. A Lenovo P780-nak a leírásában az áll,hogy Belső memória: 4 GB ennek ellenére ha rádugom a sz.gépre ezt látom: Kapacitás 1,45 GB. Ez miért van??? Most akkor 4 GB,vagy csak 2 GB a gyári belső tárhelyem.????
-
tbs
addikt
Siker, az itteni okosságok értelmezése után.
Előjáték:
Minideal, fizetés BTC-ben (0.31BTC -> ~$200), papíros számlán $38 -> nóvám-nóáfa.
Pénteken meghozták, időm nem volt rá...
Szombaton hw. azonosítás: CN, minden tekintetben. (akku, partíciók)
Hasít, vasalakú vas. Jobb, mint amire számítottam.Felismerés:
Alap VIBE, csinoska, de...
Framarút minden hackre success, de mobileuncle nem érzi a root tényét - adb shell-el én sem.
Mtkdroid root failed.
Recovery menü gyári lenovó.Cselekvés:
Nahát, pénteken jött ki új VIBE, apropó az agresszív fellépésre.
Debug módban mktdroiddal scatter, root nem megy vele.
Flashtool-al standalone gépen (mert órákat szoptam egy virtualboxos XP-vel) backup, nem full, csak a minimum. mbr, ebr1, recovery, uboot, bootimg, android, nvram
CN type cappa-féle (sört ér barátom! Életmentő. ) cwm download a recovery blokkba bele.
Cwm reboot (recovery felle+póver), full backup, wipe/clean amit csak lehet, új VIBE zip felpattintása.
Reboot.
Framaroot utolsó hack megy.
Mobileuncle is látja, én is látom adb shell-en.Végszó:
Cwm + root + 20140314-es VIBE rom -> mindenmegy és nagyon kis handy a cucc.szerk.: Jövő 7en átköltözés a jó régi 1.6-os Tattoo-ról...
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz mr.perfect #4510 üzenetére
[link]Azért látszik, hogy nem fenékig tejfel, de alakul.
-
cool13
őstag
Látjátok megy ez a dolog, (lást tbs-t) és nem kell oldalakat tele irkálni ugyan arról.
Használd egészséggel.
-
cool13
őstag
válasz Jano_023 #4503 üzenetére
Véleményem szerint az orosz fórumos linkek azért vannak mert ott találod letölthető formában. Aztán ne mond hogy olyan nagy dolog az orosz oldalon, nyomni egy jobb gombot, és az oldal fordítására kattintani. Elég jól lefordítja mindenkinek a nagytestvír.
De magyarul le vannak írva a főbb dolgok az összefoglalóban szerintem.
Most készül éppen egy frissítés fentre, (szájbarágós stílusban) csak remélni lehet hogy többen értelmezik majd megfelelően.
Köszi West a segítséget ismét!
-
Jano_023
őstag
Örülök, hogy ilyen aktívak a fórum társak.
Lehet én vagyok körülményes kicsit, de én szeretem is érteni amit csinálok. Nem csak végig menni a lépéseken és kész. Látni szeretem hol mi miért van és ha esetleg nem megy akkor miért és hogy fordítható vissza.
Köszönöm azoknak akik veszik a fáradtságot és írnak, segítenek akár itt akár az összefoglaló össze állításában. Nem a munkátokat akartam kisebbiteni csak szeretem volna a kérdésekre választ kapni. És esetleg olyanokat is feszegetni amiről még nem vagy kevés szó esett.
Előre is köszi a szájba rázós updatet.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Den Hadnagy
senior tag
Ezt meg tudom erősíteni az SLX-ről.
Teljesen kezdőként most raktam fel, gyors, okos, egyelőre hibát nem mutat.
Az első hozzászólás, illetve a kedves fórumozók segítségével gond nélkül felment a gyári 125-ös ROM helyett.Egyetlen dolgott vettem észre: felcserélte a belső memóriát és az SD-kártyát, így a telefon-memóriát jelzi 32 (29,77) gigának.
De a többi app (pl. Rocket Player, ES File Explorer) helyesen látja, hogy mi a helyzet.[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
cool13
őstag
válasz Jano_023 #4517 üzenetére
Ha szereted látni, akkor csináld.
Ha jól emlékszem, eddig senkinek nem sikerült végérvényesen elrontania. Eddig azt hiszem egy rossz készülékről tettek itt említést (wallace), de arról tegnap írt éppen, hogy megoldódott. Ez is hardveres gond volt. Azt beszélik, nem is lehet elbaltázni a készüléket.
De ne értsd félre, csak kicsit szívom a véred, és próbállak rávezetni hogy nyomd meg a gombot, és dőlj hátra.
-
cool13
őstag
Kedves Mindenki! Az összefoglaló itt fent megújult, kéretik olvasgatni és használni.
Ha hiba van azt pedig jelezni. Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
Namost az a fura helyzet állt elő, hogy az slx ugródeszka LiVe_v07 rom majdnem 100%-ban adja azt, amit szeretnék... Szóval még motyózok rajta egy picit.
Az extra leírásban meg eltévedtem baccátok meg... Már egész jól megszoktam hogy hová köll görgetni, de felhígult a cucc... (Szépmunka. )
-
wallace
tag
válasz Robi0412 #4524 üzenetére
Köszi, de jó tudni, hogy végülis lehet így is kapni, jól jöhet még. Én meg már teljeskörűen tudom szervizelni a P780-akat
Amúgy nekem is az a véleményem, hogy szoftveresen lehetetlen elrontani ezeket a mobilokat, rengeteget romolgattam, mielőtt a hardware-nek ugrottam volna, volt mindenféle software a telefonomon, de semmivel nem tudtam meghalasztani, pedig még hibás is volt a vas...[ Szerkesztve ]
-
cubixx
tag
Slx -em nehezebben kap gps jelt, mint anno a LiFe. Erre van valami megoldás?
-
beg
veterán
-
ZoleeWolf
tag
Valakit esetleg érdekel egy törött kijelzőjű P780?
Megjött helyette az új telefonom, és így nem keresek hozzá kijelzőt, eladom alkatrésznek. -
han_lev
senior tag
Igen, nekem is bejött. De arra még nem kaptam választ, hogy hogy lehet az, hogy az SLX nem cseréli fel a particiót, az orosz oldalon lévő MIUI meg felcseréli. Illetve hogy ezzel mit kezdjek. Van valami megoldás rá? Nekem tetszik, és sok tekintetben logikusabb felépítésű a MIUI mint az alap slx.
Szóval, ha rendbe tudnám feltenni, akkor azt használnám.
Valaki?
Köszi!Poco F5/pro
-
maroni
aktív tag
A z érintő törött vagy komplett van törve?
[ Szerkesztve ]
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy hogy hirtelen lemerült?
Este 30%-nál letettem az ágy mellé, nem futott semmi,
reggelre 0%, be se kapcsol töltő nélkül...Hova tűnt
Demon Hillaz a 30%?
akkuhasználatén vagyok az ördög
-
beg
veterán
válasz darealkilla #4541 üzenetére
BetterBattery Stats feltelepít, egy töltés-merülés ciklust megvár, majd utána visszatérünk a problémára, mert ebből semmi nem derül ki.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Jano_023
őstag
válasz darealkilla #4541 üzenetére
Szia, nem akarok vész madár lenni, de egyik pillanatról a másikra eset le az aku feszültség 0-ra. Nekem egyszer egy másik telefonnál volt ilyen. Ott aku csere segített.
Sajnos szerintem ez aku hiba lesz.
Milyen öreg az aku?''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
válasz darealkilla #4544 üzenetére
Nekem egy +ba rendelt tartalék aksi csinálta ezt hogy kb 60%ról leesett 0-ra. Sajnos utána többször előjött. Ami a legidegesítöbb volt hogy mindig más %nál esett le 0-ra. Volt hogy 30 volt hogy 60. Próbáld hátha csak egyszeri alkalom volt. De nem hiszem.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
dime27
őstag
A tanácsodra megcsináltam ugyanezt de még mindig a kworker process ami kimeg nagyon pirosba ez elméletileg ha jol olvastam angol droidforumokon vmi kernelprocess tehát vmi a kernelrel van ezek szerint vmi gebasz egy biztos az akkut jobban eszi ez a v23a mint az előzőleg belakott v21b-s rom.Gyorsabb is szemre picivel de a v21b-t vissza kéne tennem és ott is leellenőrizni h ven-e ilyen kworker háttérben futó folyamat ill ennyire kileng pirosba mint itt a v23a-s romnál!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
pouch
csendes tag
Sziasztok!
Már 3,5 napja (a legelső teljes akksifeltöltés óta) a legújabb SLX ROM-mal használom a vámolt, áfázott P780-at (tmallbox rendelés)! Köszi a fórumtársak eddigi építő ötleteit; sokat lehet olvasás után a hozzászólásokból és a téma összefoglalóból meríteni A bekapcsoló és hangerő gombok kímélése miatt eddig ezeken változtattam: GravityBoxban beállítottam a Képernyőmentés lehetőségét a kikapcsoló gombhoz, a Menü gomb hosszú megnyomásához a képernyő "alvás" funkciót, illetve az Auto Screen On alkalmazás segítségével a proximity sensor-os képernyő "ébresztés" funkciót. Azóta öröm és boldogság ...
-
Gates8
csendes tag
Lenovo Super Camera v3.5.6-ot telepítettem SLX-re de valamiért nem megy a kamera funkció ( fotózásra tökéletes )... valakinek van ötlete? Esetleg nem lehet,hogy a Clean Master miatt nem megy???
-
juhasz.jozse
tag
Először tedd fel az slx-hez készített SuperCamera appot, mert pár lib-et felül kell írni. Aztán leszeded root-ként majd utána felteszed a legújabb SuperCamera-t. Végül mozgatod telefon memóriába és működni fog. Itt ott nekem maradt pár kínai felirat. Te honnan szedted az új SuperCamera-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok