Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gap1

    újonc

    válasz gap1 #8260 üzenetére

    SYNCTHING UPDATE NSA325-V2 -n

    Mivel egy csomó nyomozásomba került, hogyan lehet frissíteni a Syncthing szinkronizáló prg-t a NAS-on, leírom ide, elsősorban a linux-rendszerekhez magamhoz hasonlóan nem értők részére:

    A Syncthing az NSA325-v2-re alapvetően a Mijzelf-féle MetaRepository csomagban vált a legtöbbünk számára elérhetővé. (ld #8260)
    Így a Syncthing nagyon régi változata, a 0.12 telepíthető, melynek kompatibilitási gondjai akadtak nálam a frissebb, 1.4-es verzióval. Lenne beépített automata frissítés, de az nem működik.
    Először manuálisan frissíteni kell a 0.13-ra, és onnan már működni fog az automatikus frissítés is, feltéve, ha írási jogot adunk a megfelelő mappára.

    A Syncthing mappái
    A futtatható fájl, "syncthing" helye: /usr/local/zy-pkgs/bin
    A config fájlok helye: /md0/admin/Pulse
    A config fájlokról mentést készítve és ide egy esetleges NAS újratelepítés után visszamásolva meg fogja őrizni az összes beállítást.

    Frissítési lépések:
    1. Ha még nincs, a Midnight Commander telepítése a webinterfacen, mely a korábban telepített MetaRepository csomag része volt.
    2. Syncthing V0.13.10 letöltése innen, az arm verzió:
    https://github.com/syncthing/syncthing/releases/tag/v0.13.10
    syncthing-linux-arm-v0.13.10.tar.gz
    3. Syncthing leállítása. Pl. a webes felületén
    4. Kicsomagolás után (ez mc-vel is megtehető) a csomagban található "syncthing" fájllal egyszerűen felül kell írni az /md0/admin/Pulse mappában található ugyanilyen nevű fájlt.
    5. A Syncthing újraindítható.
    6. Az automata frissítés működéséhez az /usr/local/zy-pkgs/bin mappát ideiglenes írhatóvá kell tenni. Ezt nem-linuxosok legkönnyebben a midnight commander fájl menü/ChMod parancsával tehetik meg.
    7. A Syncthing webes felületén az automata frissítés végrehajtása.

  • gap1

    újonc

    válasz gap1 #8302 üzenetére

    OK, a 4-es pontot elírtam :W
    helyesen:
    4. Kicsomagolás után (ez mc-vel is megtehető) a csomagban található "syncthing" fájllal egyszerűen felül kell írni az /usr/local/zy-pkgs/bin mappában található ugyanilyen nevű fájlt.

Új hozzászólás Aktív témák