Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    úgy 2 hétnyi (bár nem folyamatos) próbálkozás után úgy néz ki van némi eredményem.

    Van GMS, és van Push értesítésem is. Simple érintéses fizetés is "elméletben" működik, de ezt még majd ki kell próbálnom (de engedte "aktiválni").
    A kulcs ami kellett a sikerhez az Ice Box volt a megoldáshoz meg ez az XDA-s leírás vezetett el. [link]

    időközben ezen 2 hét alatt jó párszor újratelepítettem a telefont, azt tapasztaltam, hogy a jelenleg utolsó 10.1.0.226 -os szoftverrel NEM LEHET már GMS-t telepíteni, így egy korábbi szoftver verzióra visszább kell álni (ehhez van egy 10.0.1.136-om lementve, az jó ehhez a lépéshez).

    Aztán GMS hack következik.. Ha az sikerült utána jöhet az Ice Box felrakása és ADB-n keresztüli jogosultság adás neki.
    Utóbbival "lefagyasztjuk" a Google szolgáltatások keretrendszert (Google Services Framework). Újraindítjuk és lesznek push értesítések... Az viszont fura, hogy látszólag továbbra is működnek nekem a google dolgok (play áruházból mondjuk telepíteni nem tudok, de erre ajánlotta az XDA-s író az Aurora Store-t.. úgy nézem a play store tartalma van utóbbin egy az egyben).
    De ezzel megjavult a cib, van gmail értesítés (kb azonnal, ahogy kell), és engedte a simple aktiválni az érintéses fizetést...

    Egy ideig próbálkoztam bootloadernyitás és root lehetőségekkel, de előbbi csak ezen telefon "testvérmodeljein" lehetséges (Huawei nova 6se és Huawei nova 7i telefonokon), rootolásra meg csak Emui 9 alatt van ismert mód, 10 és 10.1 re még nincs (ez a készülék meg utóbbival érkezett már alapból).

    u.i: a CIB elmehet a fenébe.. appgallerybe felrakta ugyan magát, de csak félig működő appjuk van mert GMS kell neki.. amire panaszkodik is ha nincs, anélkül egyáltalán nem lesz push értesítés az appjukkal (de a "mókolt framework" ös GMS sem jó mert az meg elzárja a használt szerver címeket). Írtam nekik ezügyben, egy 2 hét alatt annyit nyögtek ki (tegnap), hogy az email és facebook support "általános" kérdésekre van fenntarva, problémával és beállítási segítséggel hívjam a CIB24-et ... bár a levelemben leírtam mindent, hogy nem beállítási hiba, hanem hibás az app, valójában nem HMS kompatibilis (vagy rossz verziót töltöttek fel a storeba ha van olyan appjuk... ezek alapján kinézem belőlük utóbbit).

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák