Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LouiS22

    veterán

    válasz Cybertrone #10209 üzenetére

    Pont ma olvastam, a Viper fejlesztője írta, hogy a userek akut frissítési mániában szenvednek. Vonatkoztassunk el most önös igényeinktől, és próbáljuk meg a másik oldalt megnézni. Tudom, hogy az lesz a válasz, hogy de egyértelműek a hibák, miért nem javítják?

    Pont most zártak be két kutatási központot. Ugyan nem tudjuk, hogy itt pontosan mivel foglalkoztak, de mi van, ha épp fejlesztők is voltak itt, akik éppen az új frissítéseken dolgoztak? Egészen biztos vagyok benne, hogy egy ekkora cég, mint a HTC, nem egy helyen tartja a fejlesztést, hanem szétszórva a világban (ha emlékeztek rá, az egyik legelső videó, amin a HOX (de lehet, hogy az S, lényegtelen is) volt, valahol a Balkánon készült, és láthatóan fejlesztői ROM volt rajta). A másik ismételten a multilét: hiába az akarat és hiába az erőforrás, ha a hosszadalmas jóváhagyási láncok miatt lelassul az egész. Egyszerűsített példa: beérkezik X darab visszajelzés, hogy valami szar ebben és ebben a verzióban. Ezt feldolgozzák valahol, továbbítják a a felettesnek, aki dönt arról, hogy mennyire súlyos a hiba. Kiadják a fejlesztőknek (lehet, hogy a világ másik végére). Ő megnézi, nem találja a hibát. Próbálja reprodukálni, sikerül. Megvan. Elkezdi megcsinálni a javítást. Kész. Tesztelni kell. Közben mással is foglalkoznak, mert ugye nemcsak HOX van, hanem ezer másik készülék. És abban egészen biztos vagyok, hogy nem milliónyi kicsi tajvani, akármilyen szoftverfejlesztő görnyed a monitor előtt reggeltől estig. Vagy ha mégis, akkor mindenki csak egy kis szeletért felel. Elég egyetlen elszúrt sor és lehet keresni a hibát a nagy forráskódban.

    Szóval csak azt akarom mondani, hogy aki dolgozott már multinál (biztosan többen vagytok itt is ilyenek, hiába utálja az ország felkent vezére annyira őket), az pontosan tudja, hogy sokszor a nyamvadt wc-papír beszerzésére is 52 aláírás kell a világ 12 országából.

    Adjuk meg az esélyt a HTC-nek, hogy szépíthessen. Szerintem.

    Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Új hozzászólás Aktív témák