-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz tomboy0013 #3850 üzenetére
Sok tényezős dolog ez.
Nalam pl az exchange odaver rendesen, a sok apro feloldom, megnezem, valaszolok szinten.
Es a ceges wifi is hol van hol nincs, ezek sem tesznek jot az akkunak. -
Shyciii
veterán
válasz tomboy0013 #3850 üzenetére
Akkor nagyon sok tulajnak rossz az akksija, mert tele vannak a fórumok 2,5-3 órás SOT-okkal. Amúgy amióta moddolt CM13-at használok, azóta megvan a 4 óra SOT úgyis, ha ebből 3 óra játék. Ha minimális játék, akkor 5 is van. Ennyit arról, hogy rossz az akksim, meg hogy a pure android milyen remek.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz Shyciii #3852 üzenetére
Mégiscsak érdekes dolog, hogy nekem moddolás nélkül van olyan jó az akkuidőm mint neked. Én végigolvastam múltkorában a fórumot és nem sok 2,5-3h-s képernyőidővel rendelkező embert láttam, szóval azért annyira nincs tele.
Más: Érti valaki az android N tárhelykezelését? Ugyanúgy 10,67Gb szabad helyet mutatott múltkor a telómon mikor fent volt mint a 6.0. Nem hiszem, hogy pont ugyanannyi helyet foglalna mint a Marshmallow, ráadásul az alkalmazások tárhely foglalása is sokkal kevesebb volt. Ez mindenkinél jelen van vagy csak nálam volt ilyen furcsa a dolog? Emiatt nem raktam még vissza, remélem megoldódik ez a gond.
-
Shyciii
veterán
válasz tomboy0013 #3853 üzenetére
Te nem 3 órát játszol, hanem fél órát. Igen nagy különbség. Továbbá a candy crush saga és szókereső kevéssé terheli meg. Én ennél jóval proci terhelőbb játékokkal játszom. Ez is sokat számít.
Amúgy menj fel xda-ra. Rengeteg panaszt találni az akksiidőre, de sok más fórumon is tobzódnak. Persze nem magyar fórumok. Az nem releváns.[ Szerkesztve ]
-
pjohnny
csendes tag
Június 6. este érkezett a készletértesítő, hogy újra kapható, ehhez képest ma délben megjött vele a DHL Londonból. Ez nem rossz részidő Most telepítgetek.
-
stickermajom
addikt
válasz tomboy0013 #3853 üzenetére
Akkor én a másfél órámmal mit szóljak?
-
tomboy0013
veterán
válasz Shyciii #3854 üzenetére
Átlagnak írtam a fél órás játékot, nyilván nem mindig ennyi szokott lenni, meg sok mást is használok, azért a Waze mobilnettel sem egy akkukímélő dolog de mindegy is. Szerencsére nekem szinte mindig megvan az 5 óra kijelző idő úgyhogy nem panaszkodom.
Android N-es tárhelykezelési gondot csak én vettem észre?
-
enginev3.0
félisten
Akkor itt játékokkal vannak ilyen három órás idők?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Shyciii
veterán
válasz tomboy0013 #3857 üzenetére
Waze-t én is használom szinte mindennap. Folyamatosan megy szinkronizáció is.10-11 féle appot használok napi szinten. Rendesen kihasználom az okostelefon funkcióját. Így viszont elég harmatos a stock rom, és mégegyszer mondom: másnak is ilyen xar, aki rendesen megterheli. A ciki az, hogy más telefonnál ez nem volt gond. Sőt volt olyan, hogy 7 órás kijelzőidőm volt ugyanilyen használattal, pedig az eggyel régebbi 801-es proci volt. Nincs mit szépíteni rajta: ezt az LG elbaxta, meg az OIS kihagyását is. Csak azért nem adtam még el az 5X-t, mert a moddolt CM13 megmentette. Így már azért elmegy erős használattal is.
-
Sonex79
aktív tag
válasz enginev3.0 #3858 üzenetére
Nem. Átlag felhasználónak 3,5-4,5 óra stock rendszeren a felső határ. 3 óra játékot nem stock rendszerre, hanem Cm 13-ra írta.
[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
válasz enginev3.0 #3840 üzenetére
Akksi használat nálam:
https://imgur.com/gvRk9EQ
https://imgur.com/YFdO3U2
https://imgur.com/p8ScP3DNálam mint látod sokat be van kapcsolva a WiFi az ügyeletem miatt, plusz néha-néha böngészek rajta cikkeket.
Szerk.: májusi frissítések vannak már fent, mert sajnos Google Maps battery drain-je miatt meg kellett szakítani az uptime kísérletemet (de valami 810 óra körül járhatott a telefon, és nem volt vele semmi gond a battery drain-en kívül).
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz PrometheusX #3861 üzenetére
Ez mind azt mutatja hogy napokig elmegy, ami nekem nem lényeges, minden este töltöm, csak nem mindegy, hogy munkaidőt hogy bírja, mert egész sokat nyomkodom
Egyébként szerintem ez a 808 proci eszi az akksit
mi4c-t már töltöttem munkaidőben, 2-3 óra SOT, kb 4et bírt
z3 meg röhögve kibírta 60%-kal a munkaidőt , 5-6 óraA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
dnelb
veterán
válasz enginev3.0 #3862 üzenetére
Akkor ez nem a te telefonod
-
niof
addikt
válasz tomboy0013 #3857 üzenetére
Mondták az I/O-n, hogy az N-ben (a véglegesben) átdolgozzák a telepítési metódust. Ezért az appok gyorsabban települnek majd, és kevesebb helyet foglalnak. Tárhelyben miért foglalna kevesebbet az N mint a MM? Mivel nincs bővítési lehetőség a 16G-t (nálam) osztja be a rendszer maga és a user között. Annyi amennyi. Így marad 10, plusz az apró.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
PrometheusX
aktív tag
Egyetlen ember statisztikájára nem lehet támaszkodni. Szóval helyedben várnék amíg mások is adnak pár képet, és akkor már kicsivel többet tudsz róla.
-
Sonex79
aktív tag
A mi4c-hez képest nem hiszem hogy olyan sok eltérést érzékelnél SOT-ban. Azonos SOC, kicsit nagyobb akksija is van a MI-nek..
Ha többet szeretnél akkor tényleg nem az 5x a telefonod. Ha gyári droidot miui helyett az már más kérdés.
-
enginev3.0
félisten
válasz Sonex79 #3866 üzenetére
Igazából az a baj hogy nincsen mas telefon, ami jobb lenne, ami akksiban jobb pl redmi note 3 pro, annak a kamerája gyászos
A többinél meg az akksi ugyan így van szinte, szóval itt még itt van a jó kamera
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
TaylorPro
addikt
válasz enginev3.0 #3867 üzenetére
Vedd meg az 5X-et ne félj tőle. 1 napot hozza, kamera szuper, jó sokáig kap frissítést. Kategóriájában most a legjobb vétel.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Sonex79
aktív tag
válasz enginev3.0 #3867 üzenetére
Ez egy jó telefon, nem fogsz szerintem csalódni benne, ha nem vársz el csodás üzemidőket. Rendszer gyors, kamera nagyon jó (képstabilizátor hiányzik), tiszta droid rendszer, ami még elvileg 2,5 évig fog frissülni, ráadásul ezeket mindig a nexusok kapják meg első körben.
-
Bukk900
őstag
válasz enginev3.0 #3871 üzenetére
Akkor ne hezitálj az üzemidőn, én este tusolás, fogmosás alatt szoktam feltölteni!
-
-
Eyesis
őstag
Nekem baromira kevés a 16GB... Sokkal kevesebb, mint a Nexus 5-el volt...
Hogy tudok helyet felszabadítani? Nincs még olyan kábelem, amivel géppel össze tudjam kötni, így a rootolás nem opció még Utána ha midnen igaz lehetne gyári appokat leszedni, amit nem használok..
Mi 6GB egy androidon amúgy?Eyesis
-
bruxelles
tag
Kicsit számomra is meglepő a dolog, kb. 2 hete váltottam nexus 4-ről. Ott azt hiszem 12,8 giga volt elérhető.
Amúgy nagyon elégedett vagyok a készülékkel, csak ajánlani tudom. Még egy dolog amit kicsit furcsállok, hogy az n4en ugyan úgy 2 giga rammal sokkal jobb volt a multitasking... de a kijelzo es a kamera teljes mertekben feledtetni tudja a dolgotSzerk.: Akkuidőben kicsit jobbra számítottam, de a 3 éves n4 után megváltás. Illetve tényleg annyira gyorsan tölt, hogy már sose hagyom éjszakára töltőn, ha jól tudom az akksinak is jobbat tesz ha nincs mindig csutra feltöltve, meg lemerítve. De javítsatok ki, ha baromságot írtam
[ Szerkesztve ]
-
ordogl
tag
Sziasztok!
A tegnap vettem egy vadonatúj Nexus 5X készüléket.
Igazából nem is néztem utána, hogy a csatlakozója USB C...
Eléggé elszomorított a tény, mikor láttam, hogy a régebbi töltőim és adatkábeleim nem jók.
Tud valaki olyan hlyet ahonnét olcsón és jól beszerezhető USB C átalakító, vagy adatkábel? (Budapest)Köszönöm előre is!
Ui: Maga a készülék nagyon jól műkszik
Ordogl
-
dobolson
senior tag
Sziasztok! Na beneveztem én is egy 5x-re, sima 5-ről váltottam. Tetszik nagyon, de összevetve a nexus 5-tel, hát, általában oda verte az 5-ös sebességben. Remélem, ez majd változik kicsit.
-
WynNyback
tag
válasz Shyciii #3859 üzenetére
Akkor én fogtam ki egy jól működő példányt (amit erősen kétlek). Kiváló a telefon akkumulátor üzemideje. Nekem estig vígan elvan. Folyamatos WIFI és 4G. Használom Navira is bringánál Endomondo, néha youtube, előfordult már, hogy rá kellet töltenem de itt a kollégáknak a OnePlus-tól kedzve az S6-ig mindenre rá kell tölteni ha sokat használják a kijelzőt. Én is rendesen használom az okos telefonfunkcióját mert netezek, játszom, telefonálok, whatsuppolok, hangout is folyamatosan megy, fényképezek de sokat és kamerázok is, ezen kívül a gyerekeim is el el kérik. Leállhatnál ezzel a rossz aksi dumával mert nem igazak az állításaid. Van szerencsém más telókat is használni cégen belül semmivel sem jobbak mint ez. Max annyival amennyivel nagyobb az aksi kapacitás. Ennyire "igénytelen" a szó jó értelmében lévő telefonom még nem volt, ez az első gép ahol nem is foglalkozom azzal mi van a háttérben mert egyszerűen tökéletes. Nekem nagyon bejött a gyári droid.
"Persze nem magyar fórumok. Az nem releváns." írod. Nekem meg a saját használat a legrelevánsabb.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
-
WynNyback
tag
Elég jó csomagom van ami azt jelenti 13GB netezhetek havonta mobilnettel. Na azt általában el is érem. Ha ennek a telónak rossz az üzemideje akkor nem tudom mi a sz*rnak jó.
De teszteljünk Shyciii! Mond meg mivel játsszak mi az a game ami 3 óra alatt leszedi, én kitudom próbálni OnePlus 2-vel S6 edge-el Xiaomi MI4C-vel OnePlus X -el, LG G3-al és G4-el is. De van Huawei P9, P8 és Lenovo S760 meg S750 és még iPhone is. Szóval ezekkel tudok kisérletezgetni elkérem a kollégáktól a teszt idejére. Egy fél órás használatból már látni az aksi fogyást. Nézzük ezt meg mérjük meg.
[ Szerkesztve ]
-
glehel
senior tag
válasz PrometheusX #3861 üzenetére
Én ebből azt látom ha gyenge a mobiljel nagyon gyorsan merül, ha van lehetőséged állj át 2G re és nézd meg úgy.
-
niof
addikt
válasz tomboy0013 #3879 üzenetére
Én meg annak örülnék különösen, szerintem másokkal együtt, ha az egyik következő Nexus már úgy jönne ki, hogy a rendszer számára fenntartott tárhely nem lenne egy és elosztott a többi tárhellyel. Igazából nem is értem, hogy ezt miért így kell csinálni... Jobb lenne, ha lenne egy mondjuk 8GB-os független lapka, amin csak és kizárólag a droid megy, és egy másik lapka a többi appnak és tárhelynek. Ha pl újra akarja az ember húzni a rendszert, vagy másik ROM-ot akarsz kipróbálni, a független lapkán minden adat megmaradna, nem kéne backupolgatni, újratelepítgetni stb. Ilyenkor csak a rendszertárhelyet babrálná az ember. Szerintem nem megoldhatatlan, csak kb. ez senkit nem érdekel a Google-nél.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
WynNyback
tag
A Google-nél ez egy koncepció. Nincs fontos adat a gépen, minden a felhőben van. És működik is ha ezen az úton gondolkodsz. Ha minden adatot szinkronizálsz és mentesz a felhőbe akkor egy reinstall mondhatni percek alatt megvan. Ezzel szerintem később sem fognak foglalkozni ,mert nincs is értelme vele foglalkozni.
-
glehel
senior tag
válasz WynNyback #3884 üzenetére
miért nehéz és bonyolult dolog főleg egy Nexuson TWRP-ből feltenni egy új romot (annak aki ilyeneket akar csinálni) és Titanium backup-al cirka 15 perc alatt visszaállítani a fontos adatait programjait természetesen felhő nélkül.DE ha szerencséje van nem is kell formatálni a data partíciót.Én pont ma reggel próbáltam a Paranoid android romot, de nem tetszett mert nagyon sovány és még az xposed Gravitybox sem megy rajta. Aztán megittam a kv-t és visszaálltam a jó kis szeretett YAOSP-ra kb 7perc alatt recovery-ből.
[ Szerkesztve ]
-
dobolson
senior tag
A chromeban miért nincs meg az az opció, h a megnyitott lapok az alkalmazásváltóban lesznek?
-
glehel
senior tag
válasz PrometheusX #3889 üzenetére
csak azért tanácsoltam mert látom van wifi folyamatosan és talán nincs szükség mobilnetre.egy teszt erejéig megéri megpróbálni
-
Shyciii
veterán
válasz WynNyback #3878 üzenetére
Bocs, de az ocsmány stílusod folytán nem reagálok semmit. Ellenben gratulálok, mert igen sok felhasználót nevezel a leírásod alapján hazugnak, de nyilván a sok ember a hülye, és te vagy helikopter. Részemről befejeztem.
Amúgy nagyon unom már, hogy minden fórumra jut egy-két felhasználó, aki személyes sértésnek veszi, ha a dédelgetett telefonjára rosszat mondanak, és mindenkit lehülyéz aki szerint nem úgy van.
Részemről kiszállok erről a topicról is. Ném véletlenül mondogatják, hogy a mobilarenat el kell felejteni... -
PrometheusX
aktív tag
Mobilnet általában ki van kapcsolva, hazafelé menet kapcsolom be körülbelül egy órára minden második héten. Viszont azt észrevettem, hogy hiába van kikapcsolva a 4G-s mobilnet, a 4G-s hálózatot használja a telefon (Beállítások -> Állapot -> SIM kártya állapota -> A mobilhálózat típusa).
Most hogy átállítottam a mobilnetet 2G-re, az EDGE hálózatot használja a telefonom. Kíváncsi vagyok hogy javítani fog-e az akkumulátor idején, vagy sem.
-
glehel
senior tag
válasz PrometheusX #3897 üzenetére
pontosabban a hálózatot 2G-re ilyenkor az adatkapcsolat típusa EDGE ami azt jelenti baromi lassú, de van NET!
Ha nincs szükséged netre kapcsold ki a mobilnetet is a kapcsolóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest