Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Loha

  veterán

  Ha az aláírásodban szereplő Gigabyte 560 Ti SOC ról van szó, akkor megvan a hiba forrása.
  1000-es vagy 950-es verzió? 560 Ti alapórajele 822 MHz. Azért "romlott el" a frissebb drivertől, mert jobban ki lett használva a GPU és kiderült, hogy az adott órajelen instabil. Vegyél vissza az órajelből, egyből teljesen stabil lesz, vagy tehetsz rá egy alapórajeles BIOS-t is aztán majd tuningolod. Tipikusan a sokat akart a szarka esete... a Giga részéről.

 • Loha

  veterán

  Szerintem full BS amit írsz, a hardveres védelemnek semmi köze ezekhez a hibákhoz, és ugyan úgy előfordul AMD-n is, pl. a Firefox alatti problémák főleg ott. Legfőbb ok a VGA-k modern energiagazdálkodása, nem minden hardver tolerálja egy PC-ben megfelelőlen, ha a GPU órajele és fogyasztása hirtelen igen tág keretek között mozog. Az egész TDR dolog is ott indult NV-nél, hogy gyorsítottak az órajelváltásokon a driverekben.

 • Loha

  veterán

  AMD-nél is voltak nagyon rossz driverek, ugyan ilyen hibákkal, hardveres védelem ellenére.
  Ha a hardveres védelem hiánya okozná a gondot, akkor nem csak a kártyák egy nagyon kis részét érintené a probléma. Firefox alatti TDR leginkább AMD specialitás, hiába bármilyen hardveres védelem.
  Egyszerűen nem kérdés, hogy ma a szoftveres védelem nem elég jó.
  Én azt nem értem, hogy kevered ide a hardveres védelmet egy driver hibához. Ha ref. órajelekre húzva stabillá válik a kártya, akkor meg a szokásos sokat akart a szarka gyártói hozzáállás az oka, vagy az AMD karikat nem lehet túlhúzni? :U

 • Loha

  veterán

  Elég sokaknak hibátlanul működik az a driver.
  Tomb raider az első patch-ig driver függetlenül, nem szerette az NV-t.
  Firefox alatti TDR hardveres gyorsítás esetén, több ismerős HD7000-es karijánál jelen van, egyik sem tuningolt.
  Attól, hogy nálam eddig nem TDR-ezett semmilyen VGA, még simán le lehet, hogy másnál meg igen, user error nélkül is. Gyári tuning is tuning NV ref. órejelekre gondoltam.

 • Loha

  veterán

  Ezek pont képi megjelenítési gondok, bizonyos játékokban.
  Azért keverem ide, mert amit látsz a hírben azt a szoftveres védelem lassú beavatkozása okozza.
  Ez a védelem olyan lassú, hogy egyáltalán nem kapcsol be, és most nem fogok artifactos videókat keresni hardveres védelemmel ellátott AMD VGA-król...

  A TDR-t a Firefox alatt az NV is külön kezeli, mert az nem ehhez gondhoz köthető. Tipikusan a Firefox gyorsítása van túlbonyolítva. Ugyanez az AMD-nél. Ez tisztán szoftveres gond minden cégnél.
  Erre te válaszoltál: hogy sokaknak hibátlanul működik, azt jelenti, hogy nem a driver a gond, hanem a hardver...

  Nem véletlen ajánlja a cég, hogy akinek instabil az vegye le az órajeleket. Vegye le referenciára akinek gyári tuningos, és minden hibánál ez az első amit ajánlanak.

  Az, hogy egy driver hibát meglovagolva egyből kihasználod az alkalmat, hogy fényezd az AMD VGA-kat, nem vall elfogultságra... ;] Semmilyen közvetlen vagy közvetett bizonyíték nincs arra, hogy a hardveres vagy szoftveres védelemnek bármi köze lenne az egészhez, de azért csak kezeljük tényként... ;]

 • Loha

  veterán

  De nem bizonyos játékokkal van most gond, hanem minden komolyabb terhelésű játékkal.
  Bizonyos szerinted nagy terhelésű játékoknál van csak gond.

  Mert a régi FF sokaknak hibátlan, míg az új nem. A régi FF-fel már senki sem tud mit kezdeni, mert arra már fel van építve a driver, az új meg nem tökéletes senkinek sem.
  Új FF is teljesen tökéletes a többségnek.

  Nem én mondtam az NV-nek, hogy 2013-ban is szoftveres védelemre alapozzon.
  Nem abban kételkedek, hogy a hardveres védelem a jobb, hanem abban, hogy köze van a problémához.
  Linkelhetnél vmi hardveroldalt ahol egyetértenek veled abban, hogy az egész a hardveres védelemre hiányára vezethető vissza.

  És nyugodtan kezelhetjük a szoftveres védelmet tényként, mert a 275-ös driver után is az volt a gond, amit leírtam már az elején, hogy a szoftver nem reagál elég gyorsan a hardver helyzetére.
  Nem, nem az volt a gond, túl gyorsan váltogatták a kártyák energiatakarékosságból az órajeleiket, amit sok kártya vagy az egész PC nem tolerált. Jöhet link ide is, amivel alátámasztod a tényed...

  Az új csúcshardverek top fogyasztanak. 200-300 wattot is. Ha elméletben számolsz rá tápáramkört, akkor az úgy plusz 200-300 dollár a kártya árára
  200-300 dollár töredékébe kerül egy 200-300W-ra képes tápáramkör a VGA-n, de támaszd alá nyugodtan linkkel, hogy nincs igazam.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák