- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #12960 üzenetére
Én ezt kicsit retrográd módon oldottam meg hozzád képest, mikor térinfós voltam.
2004-et írtunk, és bent a cégnél Pentium 166-os gépek voltak 64MB RAMmal, meg valami nagyon lassú HDDvel. Volt viszont 2Mbites net.
A cél az volt, hogy térképeket digitalizáltunk. Mindenki kapott egy darabot egy hatalmas térképből, és azt kellett layerekkel ellátni. Na most minden dara b nagy volt, tudta a főnökség, hogy kb 2 hónap/darab. Ennek az egyik fő oka a gépben rejlett, mivel a meló úgy nézett ki 10 másodpercig layerezel, majd scroll és 30mp-40mp-ig tölt a gép, mire nagy nehezen kirajzolja amit kell, és folytathatod a munkádat. Iszonyat idegörlő volt így dolgozni. Nem mellesleg mindennap az volt a menet, hogy reggel felmentünk, benyomtuk a gépet, és utána le cigi szünetre, mert kényelmesen elszívta az ember a cigit mire a Win98SE méltóztatott bejönni.Na most nekem támadt egy ötletem, erre a problémára : fogtam és hazavittem kis floppykon a térképszeletet (egy csomó nyűg volt vele, felszeletelni, floppyra rakni stb.) itthon összeraktam a fileokat és feldobtam, a szoftvert az 1700+@2700+-as Athlon XP-re ami 512MB RAMmal és GeF3Ti200@Ti500-al volt megtámogatva, és nekiláttam itthon megcsinálni. Nem viccelek, a két hónapra szánt adaggal két délután alatt végeztem!! Összehasonlíthatatlanul eredményesebben tudtam itthon haladni.
Ekkor vettem egy olyan PCI-os kártyát ami csinált USB portot a gépre, kitettem pendrivera a kész layerezett térképet, és másnap bekocogtam melózni ugyanúgy. Beszereltem az USB-s kártyát a gépbe, majd a pendriveról feltettem a benti gépre a kész művet. Ezután nem csináltam mást csak 1,5 hónapig netezni jártam be. Fórumoztam, mp3-akat töltögettem le. Kezdetben 32-es később 64MB-os pendrive-al jártam be. Ugyanis otthon csak 56K-s netem volt, amivel kín volt ilyesmit beszerezni, ellenben bent a 2Mbites nettel a napi 6 óra alatt lazán televágtam a 32-es, majd a 64-es pendriveot, sőt, volt hogy mind a kettőt.Tehát outsourceoltam a melót otthonra, és persze rossz volt két délutánt erre áldozni, de utána napi 6 órát korlátlanul netezhettem (ami akkor nagyon nagy dolog volt nekem). Mikor eljöttem a gépbe maradt az USB-s kártya, de egyrészt addigra sokszorosan visszahozta az árát, másrészt nem is nagyon tudtam volna vele mit kezdeni itthon. Ha vállatam volna visszafelé is a térképek cűgölését floppyn, meg nem akartam volna töltögetni, akkor még az USB kártyát is megúsztam volna, de ha belegondolok annyi netezésért (és elhozott adatért) mennyit kellett volna fizessek akkoriban egy netcaféban, akkor ez a kártya kb 1 nap alatt vissza is hozta az árát.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest