- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
erről jut eszembe, hogy pont ma kaptam a tágabb család tágabb családjából érkező felkérést: hogy volna egy bőven hétszámjegyű összegbe kerülő... őőő izé, gép (láttam saját szemmel működés közben, beadod neki a tervrajzot meg adagolod bele a fát, a másik oldalon meg ami kijön azt már csak fel kell pattintani a koszorúra és rögzíteni, kész a tető. szóval ilyen ács-cnc)
és hát ezt mondjaés nyilván nem a fenti log fájl az egyetlen sérült a rendszerben.
nehezítés, hogy nincs meg a telepítőkészlet, nem működik rajta egyetlen USB port sem és az egész bele van építve a fentebb taglalt gépbe, szóval nem lehet csak úgy lecserélni vagy újratelepíteni.
hogy rá tudnék-e nézni...mhmmm...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
@B.i.L : Vicces, de sokat nem oszt, nem szoroz : nem mezei XP, és leválasztott hálón vannak az automaták.
@Lenry : AKkor az szép lesz
- Megnézni, mi is van abban a gépben
- Pl. be lehet-e kötni CD-ROM-ot
- USB kártyát
- Másik winyót, előre telepített XP-vel...
- tud-e bootolni hálóról...
... ezek kombói...
...miután így megsúgta, hogy mennyibe fáj a cucc, már te is tudod, hogy mennyit kérj...Különben ha Nehemiah, akkor jó esetben egy Epia alaplap lesz, azon meg van bővítőhely, IDE busz, tud hálóról bootolni, stb.
Meg ha bebbootol addig, hogy van asztal, akkor azt még át lehet klónozni másik winyóra...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
CD van, mert azon adják be neki a tervrajzot, szóval nem menthetetlen a helyzet.
remélem legalább SATA port van benne, mert akkor legalább egy új HDD-re át tudom könnyen klónozni a rendszert (azt se tudom mikor láttam utoljára IDE akármit, nemhogy kompatibilis eszközöm lenne vele), aztán a Windowst majd megjavítom valahogy...USB kártya jó ötlet, az tuti van valahol elfekvőben
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Nincs. Asszem nem volt VIA alaplap SATA portokkal. (Fixme.)
Tudom ajánlani az IDE-SATA átalakítókat, van kínai kétirányúm, működik. Meg ha már : ha elég kicsi az OS, akkor CF kártyát neki.
Adatmentéshez meg olyan USB->winyó illesztőt, amin van 2,5"IDE, 3,5" IDE, meg SATA. (Ilyet is használok, hasznos.)Mutogatni való hater díszpinty
-
-
KROK640
nagyúr
999MHZ-es Nemiah... ez valami VIA Epia platform lesz.
2016 körül volt egy hasonló esetem, pont olyasmi mint a tied, de az a gép vaskerítáést gyártott és 1700MHZ-es (Wilamette) Celeron volt.
Az ilyen feladatokra elképesztően elavult gépeket tudnak alkalmazni (és legtöbbször amíg nincs gond, bőven elég is).
Akor elég volt egy CD meghajtót rákötni, szerencsére, minden telepítője megvolt.(meg volt egy hasonló a műanyag gyárban de az annál is elavultabb konfig volt)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz dingdongkng #9115 üzenetére
Amúgy is, le a tömörítőkkel!
Mai világban már minek? Nem floppyzunk, hogy minden byte számítson. Egyetlen előnyét látom, ha több (kis) fájlt kell küldenem valakinek, de arra meg ott az OS-be épített jobb egérgombos zip tömörítés. Minden más szerintem felesleges kacat.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
freemanone
addikt
Azért a tömörítőket ne csak ilyen pici szinten nézd! Hogyan mentenél napi szinten egy több TB-s VM-et dedup&compress nélkül?
Természetesen 10+ évig őrízd is meg!Arról már nem is beszélve hogy szinte minden neten lévő video is tömörített. Valamint egy rakás képformátum is ezért jött létre, az egyre jobb compress algoritmusok mentén.
A tömörítés nem csak winrar és 7zip.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Addig felesleges, amíg a partner nagy lelkesedésében nem küld mindig mindent tömörítve. 1-1 fájl is tömörítve volt RAR-ba. XLSX fájlok ami meg amúgy is ZIP. De még erre is elég egy ingyenes 7-Zip.
Egy darabig tűrtem, aztán voltam olyan paraszt, hogy a válasz fájlokat is tömörítve küldtem, egyszer ARJ, utána UC2, mire visszaírta, hogy nem tudja kibontani. Mondtam, hogy én meg nem akarom... egy nem érzékeny adatokat tartalmazó fájlt ne küldözgessen már RAR-ban. Ja, ok. Azóta tudja sima fájlként küldeni a 120Kbyte-os táblákat.freemanone: Ja így is alig férnek el a VM mentések, már 2 db 3TB-os szalag egy mentés.
Szóval ahová kell a tömörítő (fentebb írták) oda kell, de nem mindenhez.
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Sok kis fájlt tömörítve tárolni, teljesen oké. De az ilyenre miért nem jó az OS-be épített zip? Miért kell winrar-ral varázsolni? Ráadásul olyannal, amit a TC önerőből képtelen kibontani. Vagy szedjük mindjárt elő az arj-t és daraboljuk 1,44 megás szeletekre az archívumot
Még a gmail valamint a fájlküldő oldalak (pl. wetransfer, mammutmail stb.) is szabványos zip-be tömörít letöltéskor, amihez nem kell külön appot telepíteni.(#9120) freemanone
Egy hétköznapi ember soha nem fog több terabyteos VM-eket tömörítgetni. Ő inkább csak két képet akar e-mailen küldeni és azt (feleslegesen) becsomagolja.
(#9121) koby11h
Hehe Ügyes leckéztetés.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
válasz Top cat #9123 üzenetére
Akkor ismét megkérdezem: ilyen célra, miért nem jó az OS-be épített jobb egérgombos zip? Miért kell rar meg anyámkínja külső programokat vadászni?
(#9124) hcl
Igaz. Nem mindegy, hogy valamit 128 vagy 120 KByte méretűre tömörít össze
Nekem ha valaki ilyen egzotikus cuccot küld, amivel az OS önerőből nem tud megbirkózni, akkor szépen visszaküldöm a feladónak, hogy lécci valami emészthető, szabványos formátumot produkálj.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
solena
tag
válasz Top cat #9130 üzenetére
Péntek van, fáradt vagyok, holnap is meló... Szóval ja, kötözködöm
Az lehet, hogy ingyé', de az a plusz kattintás, hogy hozzáférjek a programhoz, ha még megvan benne ez a funkció, nem hiányzik. A 7zip legalább nem nyűgös ilyesmire
És leszoktam a TC-ről, ez a MultiCommander egészen beválik
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Gabibácsi
őstag
Nos, azért a RAR-ral vannak gondok, én korábban bananapi-n linuxoztam, azon megy a torrent, most meg váltottam málnára. Az alap kitömörítő vagy hogy hívja magát magyarul a rar-ral sosem boldogult, és ugye nincs winrar sem, szóval sima konzolos rar megy csak, de abból is valami unrar-free vagy mi a tök a neve...
Zip-pel bezzeg még amigán is teljesen jól elboldogulokHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
-
-
salaud
aktív tag
Mert ugyanaz a könyvtárnyi .raw kép betömörítve .zip-be a jobbgombos menüből 492 Mb,
.7zipbe tömörítve pedig 396 Mb, ami majdnem 100 Mb méretkülönbség.Azért.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
Először mindenki azt hiszi, hogy á, ez sosem fog betelni
Ráadásul, egy normális filekezelő képes lemenni a tömörített cuccokba, így azt, hacsak nem futtatsz belőle valamit (de néha még úgy is) úgy lehet használni, mintha nem lenne tömörítve...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
Most egy tech fórumon kell magyarázni, hogy miért tud hasznos lenni a tömörítés, és mi az előnye-hátránya egyiknek-másiknak?
Az OS-be épített jobbgombos tömörítésnek is megvan az előnye, hogy azonnal ott van, nem IT-orientált közegben ideális megoldás, egy szőke nő is tudja használni, nem kell telepíteni semmi extrát, de mégis megvannak a tömörítés előnyei (kisebb lesz, sok file helyett egy). Intéző, TC kezeli.
Akinek ennél több kell, vagy olyan közegben használja, ahol nem probléma hogy külső tömörítőt kell használni, az meg válogathat a piacon lévő megoldások közül, de szerintem egy Winrar/7zip le tudja fedni az igényeket.
-
Akkor majd veszek új HDD-t a NAS-ba De akkor sem fogom magam szívatni tömörítéssel. Becsomagolok 100 képet, hogy 100 megával kevesebb helyet foglaljon. Aztán amikor meg keresek valamit, jöhet a kicsomagolás...
-
100 képet -> ööö, nekem jelenleg 1T körüli képem van, ami nem mondható soknak
Ráadásul ott van az is, amit fentebb írtam. Pl. simán lehet nézegetni a tömörítettből.
Amúgy nekem sincs tömörítve, de pl. egy esküvőfotósnak lehet értelme, hogy az archívjait betömörgesse. Meg nekem is tömörítve volt a legutóbbi time-lapse alapanyaga, jelenetenként pár gigát lehetett vele spórolni (alapból egy jelenet több száz képből áll...)Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
válasz koby11h #9121 üzenetére
"Ja így is alig férnek el a VM mentések, már 2 db 3TB-os szalag egy mentés.": a tömörítéssel viszont az is a probléma, hogy sok idő.
6 tb-t lehet, hogy nem tömörít be egy gép mire a következő adagot is menteni kell.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
> 100 képet -> ööö, nekem jelenleg 1T körüli képem van
Csak egy példa volt Nem mindenki olyan fotóharácsoló, mint te
De mindegy. Nekem a fájltömörítés ugyanolyan feledni való ósdiság, mint a floppy vagy a CD lemez.
-
Mindenkinek az, amíg van hely... Ezek ilyen utolsó mondatok.
@Bambano : Az ilyesmit röptében kell. A mai vasak bírják, és a lemezkép is jól tömöríthető.
Az ssh -C is baromi hasznos, amikor olyan vonalon van a szerver, hogy gépelni alig lehet rajtaMutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #9121 üzenetére
Ha már lelkesedés : Azt utáltam a legjobban (főleg régen, játékoknál volt ghyakori, meg nagyobb utiloknál (10+ MB) ) amikor megvan az adott cucc feldarabolva 1.44MB-os darabokra, majd minden egyes darab még külön-külön is betörmörítve. Mondjuk az eredeti zip-re rámegy így RAR-al vagy ARJ-al. És akkor volt olyan h az így betömörített darab nagyobb volt mint a kicsomagolt ZIP darab.
És egy időben rengeteg ilyen CD-t kaptam haveroktól, meg néha netről jöttek így cuccok, ilyen módon csomagolva. De akkor is mikor már a kutya sem használt floppy-t. (később egy ideig 120MBos darabokkal de csinálták ugyanezt).
nem győztem őket mindig kitmöríteni aztán magamnak egy fileba benyomni és úgy kiírni CD-re. Vagy voltak játékokhoz amikhez egyenesen inkább egy install.exet csináltam.De ott volt Árpi haverom, aki ugyan egybe de betömörítette ZIP-be, majd RARba majd ARJbe is szépen a játékait és ezután írta ki CD-re... sokszor a ZIP kisebb volt mint a háromszoros tömörítés XD
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest