Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #30118 üzenetére

    Elfekvő alkatrészek témája :
    Ma elővettem egy ledobozolt szekrényben tartott (M-zárolt!) gépet.
    Elindítottam, és a következő történik : A gép elindul, felpörög a táp, a CPU hűtő (a VGA-é nem) majd pár másodperc múlva leáll a gép :( Azután ismét elindul magától, fut pár másodpercig, majd ismét leáll. Ezt csinálja végtelen ciklusban. Kép semmikor sincs. Ha folyamatosan nyomva tartom a bekapcsoló gombot akkor villog a középső debug led, ám semmi jelentősége, ugyanis az MSI sehol sem adott magyarázatot a debug ledek jelentésére, vagyis semmivel sem vagyok bentebb :(
    Amit eddig próbáltam : Bios reset, nem segített. Memóriák kiszedése, 2×4GB RAMmmal start, az sem segített. Memóriák variálása : teljesség igénye nélkül rakosgattam, eddig az sem segített.
    A gép január végén tökéletesen működőképes állapotban lett ledobozolva :( azóta csak állt, egy teljesen lezárt dobozban egy fűtött szobának a szekrénye mélyén. Mi történhetett? :(
    Arra mondjuk van tippem mi lehet a baja, persze ha van valakinek javaslata szívesen fogadom.

    A gép :
    MSI Z97 guard pro alaplap
    Core I3 4170
    2×4GB Kingston Hyper X Blue (+2db 2×4GB noname ram) (összesen 16GBval is jó volt)
    ASUS ROG STRIX GeForce GTX 960 2GB
    OCZ Agility 3 120GB SSD
    FSP Hexa+ 500W

    Na most végig gondoltam, hogy ha nekiugrok akkor eléggé sok mindent ki tudok rajta tesztelni, mert van hozzá másik tápom (Corsair CX400 vagy Coolermatser Elite V3 600W), van hozzá másik VGA-m (GTX950, RX570), 4db RAM modulom (legalább az egyik csak jó :D) de még csak másik CPU-m is (Pentium G3258, sőt valahol egy 4th gen I5-ös is). Egyedül másik alaplapom és SSD-m (SSD az lenne egy 500-as, de relative fontos adatok vannak rajta, nem nagyon bolygatnám ha nem az a baj) nincs hozzá.
    Igazából ha lenne házam (tavaly előtt sajnos többet is kiraktam lomtalanításkor, már nagyon megbántam :( ) és még egy 4th gen procis alaplapom akkor még egy ilyen kaliberű gépet össze tudnék rakni csak a pótalkatrészekből. Igaz, ahhoz már lehet h csak egy 320GB-os HDD jutna, bár most jutotteszembe, mintha valahol lenne még egy 120-as SSD-m is (Samsung).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák