Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Lenry #14270 üzenetére

    "fater hatodik éve él Németországban, munkanélküli segélyen." De ezt hogy? :Y
    Ok, mondjuk nyilván én ha kimegyek külföldre, akkor fix munkára megyek ki, ami amíg nincs, addig el sem indulok. (jó, kivéve Ciprus, pontosabban ott is fixnek kamuzott munkára mentem ki, aztán kint derült ki, hogy vetítés volt az egész, de akkor azt mondtam, hogy 24 órán belül kell munkahelynek lennie. 2 órán belül volt. )
    De eszembe se jutna egy olyan országban, ahol nincs min 1 év munkaviszonyom munkanélküli segélyért folyamodni, mert 1. mire fel??? 2. ha nem dolgozok megyek haza... De ezekszerint én gondolkodok rosszul.
    Azt meg kb el sem tudom képzelni, hogy német bejelentett korábbi melóhely és bejelenetett lakcím nélkül (mert gondolom ezek nem nagyon vannak neki) hogy kaphat valaki egy fillért is? Ráadásul mindezt évekig...

    "három munkahelyet intézett neki, sehol nem maradt meg. az utolsó egy asztalosüzem volt (fater amúgy asztalosmester), valami két hét után egyszercsak nem ment be melózni, és pár nap után írt egy emailt a főnökének, hogy ő most megbetegedett... nyilván kirúgták" - Sajnos ilyen embert én is ismerek. Ő már kb 8-10 helyen lejátszotta, hogy 2-3 hétig bejár melózni, aztán elmegy táppénzre, azt pörgeti ameddig csak lehet, aztán kirúgják. Akkor megy 2-3 hónap lézengés, kölcsönkéregetés, ígérgetés, aztán mikor már nagyon szorul a hurok, akkor leakasztva megint valamennyi meló.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák