- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
-
Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
ph A vállalat ezért irgalmatlan pénzt fizetne a FIFA-nak, és ezzel rajzolná át az online streaming platformok háborújában a frontvonalakat.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Letartóztatták a bitcoin-Jézust
it Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger Vert.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
mi a baj a zsírszegény tejjel ?
-
feco72
Modder
Mondjuk pl. ha tejérzékeny a gyerek. Akkor ez van, ezt kell szeretni.
mindenféle dolgok steampunkosítását vállalom
-
mickemoto
őstag
Margarinnal kapcsolatban: Ma már minden készételbe ez van, bármit veszel abban egy valami biztos nics, a vaj.Kenyérfélék, péksütemények, kekszek, édességek, stb.Cukrászsütemények is kizárólag margarinnal készülnek.Nincs egy cukrászda sem ami vajat használna.Egész egyszerűen azért mert drága.Otthonra sem engedheti meg az emberek túlnyomó része hogy kizárólag vajjal süssön,főzzön.
-
hoffman_
nagyúr
mi pont a hetekben szoktunk át a vajra. szidom is rendesen, előveszem a hüttőből, és kő. de megvan a lusta stratégiám, nem kenem el, hanem csak vajcafatokat dobálok szét a szelet kenyéren, és csókolom. az eloszlás mindegy, úgyis nagyot harapok
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dany007
veterán
No, tehát akkor egyetértünk abban, hogy igen nehéz hiteles forrást találni. És ami van azt is ezer tényező befolyásolhatja.
Kivéve ha az ember tényleg közel áll a "tűzhöz".Oh a vitaminokra teljesen más dolog kapcsán kerestem rá... Eszembe sincs plusz multivitaminokkal tömni magam, kellően változatosan étkezünk ahhoz hogy meglegyen a bevitel.
Csak feltűnt, hogy a párom tenzios fejfájása teljesen megszűnt a terhesség ideje alatt. Konkrétan amíg szedte a terhes vitamint. Próbáltam rájönni mitől, és mivel a hormonális változásokat nem tudom reprodukálni, ezért maradt a terhesvitamin. Próbáltam kitalálni melyik lehetett kedvező hatással és nem akartam telenyomni vitaminnal fölöslegesen. Ezért próbáltam napi ajánlott mennyiséget keresni, hogy véletlenül se essek túlzásba.A témával kapcsolatosan szerintem is azért vesz a többség margarint mert szintekkel olcsóbb. Kb ilyen egyszerű lehet a magyarázat. Amiért párizsit is vesznek, holott az még ár-érték arányban sincs sehol.
Ha lenne az embereknek bőségesen nyugodt szabadidejük plusz pénzük akkor biztos, hogy többen járnának utána az egészséges étkezésnek és többen tudnék megfizetni is. -
Coccolino_O
őstag
Két dolgok teszek hozzá.
Aki cigizik/iszik, annak telne minőségibb alapanyagokra. Csak hát ugye az emberi hülyeség határtalan. Mert az nekem jár, meg valamiben úgyis meg kell halni. Az egészség a legjobb befektetés, én ezt vallom, s ezért teszek is. Nem, nem érdekel, hogy ki mire költi a pénzét. Azt mondják az okosok, hogy a betegségek ~fele a táplálkozásból eredeztethető. Tehát akkor el lehet gondolkodni azon, hogy hogyan pusztítja az ember saját magát az ipari hulladék élelmiszerekkel.
A vitamin témában annyit tudok mondani, hogy semmiféleképpen sem a napi ajánlott mennyiséget kell nézni (C-vitamin 60 mg/nap ), a zöldségek és gyümölcsök pedig csak nyomokban tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, köszönhetően a korszerű földművelésnek. Tehát hatalmas tévhitben él az, aki azt hiszi, hogy megeszik naponta 30 deka zöldséget, és akkor le is van tudva a napi szükséglete. Ajánlom elolvasásra az Új vitaminforradalom című könyvet, nagyon érdekes kutatások eredményeit írja le a szerző. Vagy olyan dolgokat, amire elsőre nem is gondolna az ember, pl. hogy a vitaminok kölcsönhatásban állnak egymással, a túlzott kalcium bevitel hogyan hat a magnézium szintre, és még sorolhatnám.
-
bacsis
Közösségépítő
Miért a Margarin káros?
Mi azt vesszük, gyerekek is azt eszik... Szeritnem nagyjából annyira káros, mint bármi más
Mégse' 40-50 év az átlag élettartam, mint a középkorban hanem 70-80...
a disznóölést is betiltotta az EU mert az káros, meg hogy az akváriumi halakat sem lehet gömb akváriumba tartani mert depressziós lesz -
DeFranco
nagyúr
Ezzel egyébként az a gond, hogy most megveszik az olcsó, kb. szintetikus élelmiszert, amitől később előjön egy csomó olyan betegség, amit kezelni sokkal drágább lesz, mintha most odafigyelnének magukra.
Amit erdoke is említett már (bár egy picit én tovább is gondolom) ott van a bélflóra egészsége, amit később probiotikumokkal kell majd helyreállítani, a gyomorsav-problémák, amire kell majd a savlekötőt szedni marékszámra, sok kialakuló érzékenység (lisztérzékenység, tejérzékenység, társai) szintén speciális diétával vagy étrendkiegészítőkkel, ez mind-mind drága muri, és így lesz az olcsóból kétszer olyan drága. Nem beszélve a rákos megbetegedésekről, ami a személyes tragédia mellett egy anyagi csőd, ha valaki akár egy kicsit is akar tenni az esetleges gyógyulásért.
Saját szememmel látom, hogy hogy mennek tönkre azok az emberek, akik minden ilyen állagjavítóval ízfokozóval stabilizátorral összerakott félkész és kész szart összeesznek összeisznak már 25-30 éves korukra akár, és mennyi kellemetlenséggel és erőforrás-ráfordítással jár, hogy legalább normalizálják a helyzetet.
Emellett nem csak hiszem, hanem tudom is (és egy páran már tanúi is voltak az ezzel kapcsolatos csörtéimnek itt a fórumon) hogy ez nem pénzkérdés. Simán meg lehet oldani ugyanolyan költségszint mellett a többé-kevésbé egészséges étkezést is, csak energiából és odafigyelésből kell valamivel többet hozzátenni, meg nem elcsábulni gumicukorra, nyimnyám ízesített joghurtra, üdítőkre és társaira. Ezek elkerülhető dolgok, a finom és egészséges táplálék pedig előállítható a megmaradt összegből és abból, hogy lehetőleg nem a félkész- kész dolgokat veszed meg, hanem rendes alapanyagokból rakod össze magadnak ugyanazt. Heti háromszor másfél óráról beszélünk, az kb. egy heti éjjel-nappal prolipest adag.
Csak hát a lustaság, meg a wannabe bőség érzés, hogy lásd, anyjuk, nekünk is jut olyan, amit a tévében a fehér ruhás mintacsalád a mintakertben eszik. Eccer élünk de akkor nagyon.
@bacsis: ja, csak az a nem mindegy, hogy ebből mennyi az egészségben várható élettartam. Magyarországon ez kb. 56 év.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Minden (többszörösen) feldolgozott élelmiszert károsnak lehet tekinteni. Margarin, fehér liszt, cukor, finomított étolajok, kb. az összes felvágott, az ipari fehér kenyér, és még lehetne sorolni. Pont azok, amik napi szinten a szerves részét képezik az átlagember étrendjének. Mert ugye az élelmiszeripar azt mondja, hogy mindegyikben elhanyagolhatóak az adalékanyagok, a színezékek, aromák, és a patkányok sem rákosodnak tőle eléggé (kivéve pl. a nitrit, nitrát), csak hát ugye ezeknek a bevitele x évtizedeken keresztül biztosan hozzátesz az amúgy is stresszes és mozgásszegény életmódban élő emberek hamarabbi meghalásához.
Nem arról van szó, hogy mostantól mindent ki kell iktatni és soha többé nem lehet megenni a bolti feldolgozott élelmiszereket, de én azért inkább kerülném a túlzott fogyasztásukat.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Szerinted. Más pedig esetleg ért is hozzá, esetleg utána is olvasott...
A példáid butaságok. Gyatra immundprendszerrel is lehetsz kevesebbet "beteg" egy darabig, ha tömör magadba az antibiotikumot. Én idejét se tudom, mikor szedtem utoljára, de a gyerekeknek is nagyon ritkán, vég szükség esetén adunk. Hányszor dobtunk már ki az utóbbi években lejárt receptet...
Persze a tatárok se nagyon mészárolták le az utóbbi évtizedekben a népesség felét. Ellenben akkoriban nemigen volt infarktus, cukorbetegség és rák. Mint ahogy most se nagyon kerül elő természetközeli népeknél, pl. maszáj, inuit, stb.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Dany007
veterán
Igen, relative olcson ki lehet jonni normalis kajakat veve havonta. Ebben mar tobbszor is egyetertettunk itt.
Amit vitatnek az az egeszsegessege...Mi pont ma voltunk nagybevasarlason es ket heti kajank kerult kozel 30 ezerbe, de ugy hogy az atlagnal joval tobb "extrat" vettunk.
Viszont ami a lenyeg hogy meg a "bio" kajak kozott is alig talaltam olyat amiben ne lenne valami E fele stabilizalo vagy tartosito cucc vagy hozzaadott cukor.
Szerintem igen nehez ilyet talalni. Arrol nem is beszelve, hogy pl a zoldsegek nagyresze random kulfoldi import, nem tudom mennyire egeszseges vagy mikent termesztettek, de izre nulla! Viszont nagyon mas nincsen. Az igazi haztaji vegyszermentes termesztesutol meg a "bio"kent arult termekek is fenyevekre vannak.
Volt szerencsem par ilyenhez es fenomenalis elmeny. Utana egy import spanyol paradicsom kb ures izetlen kasa, nem mas.Lehetoseg lenne a piac, de reszben mar az sem biztos (volt hogy piacon is import portugal, spanyol stb zoldsrget arultak mintha sajat termesztes lenne), masreszt meg erre sincs mindenhol lehetoseg.
Szoval nekem legfokepp bizalmam nincs ilyenekkel szemben. Kb ellenorizhetetlen hogy amit veszel abban mi van-mi nincs milyen vegyszerekkel es hogyan termesztettek.
Mi most probalunk atallni a xilitre, illetve a 100%-os gyumolcslevekre amikben nincs hozzaadott cukor. De ez edeskeves.
Szvsz a legjobb megoldas az lenne ha az ember szakszeru es kontrollalt korulmenyek kozott sajat maga termesztene meg az etelt amit csak lehet! Arrol biztosan tudja, hogy az van bent amit o belerakott. Bar ma mar a csapadekviz minosege is megkerdojelezheto...
Hust meg hentestol kene venni... de az meg aztan tenyleg dragabb es ott sem tudod, hogy az adott disznot / csirket / akarmit eppen milyen moslekkal etetve neveltek fel, milyen plusz szereket kapott hogy gyorsabban hizzon, ellenallobb legyen a betegsegeknek stb stb....Szoval en eleg pesszimista vagyok ilyen ugyben. De ez is csak arra vezetheto vissza, hogy nincs hiteles forras, nincs valami hiteles felugyelo / elleborzo szerv, mindenki megkenheto es persze "mindenki hazudik".
[ Szerkesztve ]
-
Emlékeztetőül: Fehérjére és zsírra mindenképpen szüksége van a szervezetnek (=esszenciális), szénhidrát nélkül akár nagyon sokáig el is élhetsz. Egyszerű szénhidrátok nélkül – azaz élelmiszer rost formájában fogyasztva – kifejezetten egészséges lehetsz.
A szénhidrátok ugyan olyan fontos szerepe van, mint a fehérjéknek és zsíroknak.
A szénhidrátok jelentik a sejtek üzemanyagát.
Abban igazad van, hogy szénhidrátbevitel nélkül egészen sokáig lehet élni, de nem egészségesen.
A szervezet inkább az izomrostokat kezdi lebontani és nem a zsírfelesleget. (Ezért nem egyszerű a fogyókúra, mozgás nélkül.)Friss cukorbeteg van a családban és most volt a betegségével kapcsolatos képzésen.
A kezdő betegek szokták elvinni a diétájukat a nulla szénhidrátbevitel felé. Ezzel több kért okozva meguknak, mint hasznot.A cukrok és üres szénhidrátok fogyasztását nyugodtan el lehet felejteni. Teljeskiőrlésű magokból készült élelmiszerek, a zöldségek és gyümölcsök szénhidrát tartalma bőven elegendő az egészséges élethez.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
djculture
félisten
"Szvsz a legjobb megoldas az lenne ha az ember szakszeru es kontrollalt korulmenyek kozott sajat maga termesztene meg az etelt amit csak lehet! Arrol biztosan tudja, hogy az van bent amit o belerakott. "
Á már össze vissza permetezgetnek mindenhol repülőgépekröl, hol a szúnyogokra hol a kullancsra hol meg ezernyi másra fogva. Szőlőt is régen rézgáliccal permetezték most olyan halálfejes permetlék vannak amit zöldkártya nélkül ki se adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
"Szvsz a legjobb megoldas az lenne ha az ember szakszeru es kontrollalt korulmenyek kozott sajat maga termesztene meg az etelt amit csak lehet! Arrol biztosan tudja, hogy az van bent amit o belerakott. Bar ma mar a csapadekviz minosege is megkerdojelezheto...
Hust meg hentestol kene venni... de az meg aztan tenyleg dragabb es ott sem tudod, hogy az adott disznot / csirket / akarmit eppen milyen moslekkal etetve neveltek fel, milyen plusz szereket kapott hogy gyorsabban hizzon, ellenallobb legyen a betegsegeknek stb stb...."Egyrészt nem mindenkinek megoldható, másrészt, a boltban vett vetőmag lehet, hogy génmódosított már elég régóta. Ahol a part szakad, ugye... Állatot sem tudsz tartani panelben, társasházakban, stb. Ha van család házad és van hozzá kerted, úgy oké a dolog. Régen tényleg moslékkal etették a disznókat, ma már nem hiszem, legalábbis ipari mértékű termelésnél biztosan nem. Régen kihajtották a teheneket a legelőkre, manapság már kukoricával, szójával és még ki tudja, hogy mivel etetik őket, csak gyorsan növekedjen a súlya. Csirkéknél dettó ugyanez a helyzet. Plusz mindegyikbe raknak rendesen antibiotikumokat, meg hormonokat is, ebben is biztosak lehetünk. Ennyi embert nem lehet kiszolgálni hagyományos termeléssel.
-
djculture
félisten
Én elhiszem hogy nem erre való de az erdőtulaj gondolom ezt leszrja. Mivel már mindenfele eladták az erdőket is így azt csinál velük a tuzlaj amit nemszégyel ez a probléma. De egykét kerttulaj is permetezik mindennel össze vissza abban is biztos lehetsz. Azért írtam itt már szerintem simán termelegetni esélytelen, régen a krumpliról is leszedtük a bogarat manuálisan most nem ér rá senki benyomja mindenféle szr szerrel és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Hieronymus #70 üzenetére
Csúnya népbutítás eredménye, amit írsz, és sajnos nem sok köze van a valósághoz.
Orvos ismerőseim csodálkoznak, amikor elmagyarázom nekik, hogy pl. az agy milyen "üzemanyagon" képes működni, ill. hogy ezek közül melyiket preferálja.
Ismerek olyan embert, aki veszettül egészséges mind ránézésre, mind a labor eredményei alapján, és közel 5 éve él napi 50 g szénhidrát alatt, de gyakran 20 g alatt fogyaszt, aminek ráadásul a nagy része élelmi rost.
Fehérjét akkor kezd bontani a szervezet, ha mind a szénhidrát, mind a zsír (= az üzemanyagok) bevitele alacsony! Elegendő fehérje és zsír fogyasztása mellett miért bontana fehérjét a szervezet? Mellesleg zsírból és fehérjéből (egészen pontosan glicerolból és bizonyos aminosavakból) is tud a máj glükózt szintetizálni.A világ legnagyobb baromsága cukorbeteggel sok cukrot etetni!
Abban egyetértek, hogy már a keményítőben szegény zöldségek és az alacsony cukrot tartalmazó gyümölcsök tartalmaznak elég szénhidrátot. Gabonára viszont semmi szüksége a szervezetnek, ellenben jó sok kábszert és allergént tartalmaznak.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
lapa
veterán
olyan, mint nébisz megvan?
te is gyakran molyolod az oldalukat miket hívtak vissza? csak kérdem.
az ipari termelésről annyit, hogy látom vannak elegen meggyőződve, hogy ők "elég jót" vesznek a boltban. de el lehet menni rendes kistermelőkhöz, akik bizonyíthatóan normális forrásból termelnek... és nem vásárolsz be annyiért, amennyibe a "jó ipari" a boltban kerül.
félreértés ne essék, mi is az iparit vesszük, de néha lehet kilónkénti árakat hasonlítani, minimum duplája a "jó ipari"-nak. ha nem akkor ott huncutság van.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
ja, amúgy minden külföldi csodaszakács arra panaszkodik, hogy magyarországon nem lehet normális hozzávalót beszerezni. sehol magyarországon.
akkor el lehet képzelni mennyire "jó" az amit a boltban (nem gasztro...) kapsz, a félig rohadt hagyma - nitrogénízű karalábé tengelyen.
féloffként mesélem, hogy fn.hu-n pont megy sorozat otthoni (esetleg közösségi) veteményesről. már sokadik rész van, egy nőci csinálja aki amúgy minőségi gasztro beszállító. érdemes lehet lementeni, mert nagyon részletes és időrendben le van írva mit hogyan.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
senior tag
Egyetértek, a vaj az jó, margarin haszontalan. Süteményben is összehasonlíthatatlanul rosszabb hatású a margarin, mint a vaj. Igaz, már évek óta nem ettem, de talán pár éven belül sikerül beszerezni egy tejszeparátort.
lapa: "ja, amúgy minden külföldi csodaszakács arra panaszkodik, hogy magyarországon nem lehet normális hozzávalót beszerezni." - Ezt azért úgy képzeld el, hogy Magyarországon nem lehet kapni stabilan 7,5 cm-es répát meg 56 grammos tojást, csak úgy ömlesztve, 5-15 centiset, meg 52-62 grammosat. (Hasamra ütöttem.) Ausztriában pl. van akkora a fizetés, és így a kereslet, hogy megéri a termelőegységben csak azért embereket fogadni, hogy centire szétválogassák az árut. Ez szerintem már a nem normális szint. A külföldi csúcséttermekben már nem ételt készítenek, hanem tányérdekorációt, amit szinte fölösleges is megenni, mert úgyis csak egy kanál az egész.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
én továbbra is azt mondom, hogy nem csak végletek vannak. adott helyzetben adott lehetőségek között érdemes az optimumra törekedni, ha úgy tetszik, akkor kockázatokat csökkenteni.
a semminél az is több, sőt, még az a valószínűtlen eset is előfordulhat, hogy elég a boldogsághoz.
törekedni kell nyilván a tisztábbra, jobbra, csak ne fordítsuk meg a dolgot, hogy ha nem megy a sörrel mosdatott alpesi marha, akkor a másik megoldás már csak az ipari sertésbőrke stabilizátorral
-
Orvos ismerőseim csodálkoznak, amikor elmagyarázom nekik, hogy pl. az agy milyen "üzemanyagon" képes működni, ill. hogy ezek közül melyiket preferálja.
Nyilván a vércukor az üzemanyag.
De nyitott vagyok az új ismeretekre, lássuk a forrást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
lapa
veterán
válasz Crystalheart #80 üzenetére
hát ezaz, hasadra ütöttél. esetleg szeretettel várnak az éttermek árlistái, amit összehasonlítva a nem-ausztriai fizetésű répaválogató bérrel egyből nem lesz értelme annak amit írsz. mert azok az éttermek továbbra is tömve vannak, még ha nem is magyarokkal. szóval ha osztrák fizetés mellett megéri répát válogatni, akkor gondolom nálunk sem ezen múlna. más baj is van ott.
@DeFranco: két különböző dologról beszélünk. te arról, hogy adott kereten belül lehet szelektálni jó és rossz között, én arról, hogy az így szelektált ipari cucc még mindig nagyon nem ugyanaz, mint a becsületes kistermelői. csak a miheztartás végett említettem meg, hogy helyén legyen kezelve a "jó" teszkós cucc is.
(hozzáteszem rá is férne a népre kis szenzibilizálás, ahogy látom kinyitni aztán bezárni a házit áruló kisboltokat. de mondom, mi se megyünk be ezért külön harasztira, még a haraszti teszkótól se... dehát nehéz ügy ez, ha a lokál bevásárlás egy faluban eleve nem is opció mert árérzékenységből a kisboltok bezártak és elszívják a láncok a mindent.)
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Hieronymus #82 üzenetére
Most telefonról vagyok, de röviden:
1. Tejsav (!)
2. Keton testek = glukóz.
Tehát a második hely megosztva.A legjobb aláírás a héten
-
DeFranco
nagyúr
persze, igazad van, sőt, egyre gondolunk úgy nagyjából.
amit írsz, az teljesen igaz, de ahogy lent is olvashattad, ezt az érvet sokan használják fel arra, hogy igazolják, mi szerint úgy sem vegytiszta itt már semmi, tehát (!) teljesen rendben van a jaffakóla-mirelit cordon bleu-porleves tengely, kiterítenek úgyis.
ez az érv pedig legalább annyira hamis, mint a "jó ipari" termékeket teljesen tisztának és egészségesnek beállítani. nyilván van még hova fejlődni.
mindketten dolgokat helyeztünk el koordinátarendszerben.
-
válasz Crystalheart #80 üzenetére
Nem a répa méretével van gond. Inkább az, hogy nem répa íze van.
A látszólag rendben lévő alapanyagoknál és élelmiszereknél is vakvágányra lehet futni. Borzalmas íz. Vagy hibásan van vágva az egyébként rendben lévő hús.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Crystalheart
senior tag
A konkrét méretek leírásánál ütöttem a hasamra (tehát lehet, hogy tán nem 7,5, hanem 8,5 cm), mert már nem emlékszem, mit nyilatkozott az illető szakács (aki talán Michelin-csillagos magyar volt, ha jól rémlik), hogy miért nehéz vagy lehetetlen is itthoni alapanyagokkal elnyerni a nyugati gasztro-bírák tetszését.
Itthon jelenleg - bármilyen forgalmasnak is tűnjenek - sorra zárnak be a jó helyen lévő éttermek és kávézók is, ilyen adózás mellett nem könnyű nyereséget termelni. Amelyik életképes, abból kevés van és rendre nyugatról rendel, tehát nem képeznek komoly felvevő piacot, a hétköznapi embereknek pedig érthető módon nincs is igényük az egyenzöldségekre.
Itthon jóformán termelni sem éri meg azt a szerencsétlen zöldséget, mert a gazda haszon nélkül vagy termelési ár alatt adja el, valamennyi haszon általában az állami támogatásból és alkalmi állami segélyekből adódik. Ha ezek mellé még nyugati elvárások szerint kellene válogatni is...
A magyar mezőgazdaság nagyon nehéz helyzetben van az európai, de a hazai piacon is. Nem segít rajta az sem, hogy hozzánk nem özönlenek a k-európai elkeseredett munkavállalók, mert az itteni potom bér nem ottani potom bér... mert hát mi vagyunk gyakorlatilag K-Európa.
Hieronymus: Az íz (ami általában a cukortartalmat jelenti) többnyire a választott fajta függvénye. Paradicsomban, répában, mindenben. Ahhoz nagyon el kell szúrni a termesztési technológiát, hogy amiatt ne legyen íze. A tömegtermelt, nagyüzemi fajtáknak általában (de nem mindig) kevésbé jó az íze. A Mari néni díjnyertes ízű paradicsomja meg nem felel meg az étteremnek, mert lehet, hogy egyik évben gyönyörű sikerül, másik évben meg elviszi a paradicsomvész, és nincs. Én ezért is termelek minden zöldséget itthon, aztán ha nem sikerül, legalább tudom, hogy az a nyamvadt pocok aknázta alá a répát, azért ágazik el.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
Mutasson valaki egy élelmiszert, amelyről még nem bizonyították be, hogy:
-rákkelető
-csökkenti a rák kialakulásának esélyét
-káros
-hasznosGyakorlatilag minden élelmiszerről bebizonyították már mindet, tudományos kutatásokkal alátámasztva. Annyira mindegy. Alapvetően már ez is csak hit kérdése. Szóval leginkább a vallás topicban van helye.
-
#65675776
törölt tag
válasz Crystalheart #89 üzenetére
Kérdés az a krémsajt honnan származik. Tejiparban van pár hulladéktemető termék, amikbe bármit bele lehet keverni, ami nem változtatja meg érdemben az állagát, ízét, színét. A sajtkrém és krémsajt is ezek közé tartozik.
A másik két ilyen termék a kakaó ital (nem a kakaóstej) és a vajkrém.
-
DeFranco
nagyúr
-
PC-rev-RM
tag
A margarintól, meg a pálmaolajtól olyan gumók nőnek a pofámra, hogy anyám nem ismer meg.
Olyan kis mennyiségtől is, hogy pl. "kivajazott" tepsiben sült ételből eszek egy diónyi mennyiséget.
Vajtól, vajkrémtől semmi.
Kezd kicsit frusztrálni, hogy mindent úgy kell vizslatnom, van-e benne, mert szinte mindenben van. El tudom képzelni a tejallergiásokat, min mehetnek keresztül.
Bónusz: feketeborstól pedig apró fehér pattanásokat kapok.Szerk.: ja, a kérdésre: azért veszik, mert olcsó. Láttam olyat, hogy 2 kilométert gyalogolt, mert ott 20(!) Ft-tal olcsóbb volt ua.
[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
lapa
veterán
válasz Crystalheart #87 üzenetére
összemosod az alulárazott tömegtermelést, meg pont azt a piaci szeletkét, ahol normális terméssel és állandó minőséggel szép pénzt lehetne keresni.
sajtkrémet én spec rendes (ipari) félkemény sajtból szoktam higítani. kis darabokra összedarabol, fehérbor vagy ha más nincs vaj+tej+szilva bele, aztán kis főzés után kis lötyiben elkevert kukikeményítővel fixál megfelelőre. persze van egy egész kis morzsássága, de még sose köptük ki.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz #65675776 #88 üzenetére
Informatikus szemmel így nézne ki a dolog?
Persze nem árt, ha két "bizonyítás" között képes valaki színvonalbeli (vagy nem ritkán szándékbeli) különbséget észrevenni... Aki mindent elhisz, annak nyilván csak hit szempontjából van difi.
Józan paraszt már általában eljut a természetes vs. mesterséges összevetésig.A legjobb aláírás a héten
-
Dany007
veterán
Korrekt, ahogy latom egyetertunk!
" olyan, mint nébisz megvan?"
Nem, en olyanra gondoltam, amikor nem fel evet a polcon toltenie egy arunak mire kiderul h k...ra nem az benne ami ra van irva. Vagy epp a megengedettnel sokszrosa a transzzsirtartalom. Lasd pl Norbi xy termeke...
Persze ez ilyen utopia amirol almodok tudom.@ Coccolino_O:
Igen igen. Ebben is teljesertekben egyetertunk... Ezr irtam en is csak mas szavakkal.
@ djculture:
A kis magankertek szerencsere kimaradtak ebbol. Ha lenne kertem es idom biztos h en is ezt csinalnam. 1-1 ilyen falusi rokontol kapott zoldseg igen maradando kulinaris elmenyt tud okozni. Olyankor dobben ra az ember hogy meg a boltban dupla aron kaphato "bio" kaja se kulonbozik sokban az ipari hulladektol...
-
#65675776
törölt tag
Tudod, erre mondta azt Churchill, hogy "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam." Mindenki abban hisz, amiben akar. A kutatásoknál meg mindig sokat számít, hogy milyen bemenő paramétereket viszgálsz, mit keresel egyáltalán. Sokszor úgy kezdik, hogy kapásból kizárnak tényezőket, mert az őket nem érdekli. Ha más meg megvizsgálja és talál azzal összefüggésben valami kissé durvát, akkor kezdődik a vita, hogy melyik kutatás a hiteles, melyik a pontos... Miközben a kettő nem zárja ki egymást.
A kardiológusok többsége zsírral süt, főz. Nem olajjal és nem vajjal, de nem is margarinnal. Vagy tudnak valamit a káros jhatásokról, vagy pontosan tudják, hogy annyira mindegy mit használnak. Úgyhogy az ízt, az élvezeti értéket részesítik előnyben, nem idegesítik magukat feleslegesen a vélt vagy valós kockázatokkal.
kovy29: Az lehet. Az meg már a másik kérdés, hogy miből van. Alapvetően természetes anyag, csakhogy egy része többnyire más termékek selejtje.
Mondjuk a műgyanta is csak melléktermék, ahhoz képest egészen jól lehet használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stellar Blade
- Így építsd a billentyűzeted!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest