- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kétféle tájolással munkára fogható, ITX-es ház jött a Sharkoontól
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Rövid előzetesen a V Rising teljes kiadása
gp Elsőként a PC-s változat érkezik jövő hónapban, később PlayStation 5-re is befut a program.
-
Holnap mutatkozik be a HMD Pulse Pro
ma Egy finn forgalmazó viszont véletlenül már ma kilőtte a termékoldalt árakkal, specifikációval.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulyka jocó
senior tag
Biztos nyalogatják
-
lapa
veterán
azért annyi süleményt sütnél, mint egy átlag nagymama hamar vége lenne a havi kosztpénznek.
amúgy egyetértek. most épp az a legújabb, hogy a vajat repceolajozzák, még a kocsiba is fejvakarva raknám. persze tudom van abban is, még a schwechatiban is. meg van vajazott margarin is, gondolom az eladások azért nem felfele mennek, szóval remény az van.
amúgy nem értem min csodálkozol, az 1.0 bármit megvesz mert már a termék látványából elhiszi a tévének, hogy az a legjobb.
-
Dany007
veterán
Gyűlöltem a margarint világ életemben...
Az igazi vajat meg imádom. Akár csupaszon magában is.Mostanában már meg meg eszek 1-2 komolyabb vénuszt, de csak nagyon ritkán. Utána hónapokig megint nem bírom megenni a margarint... Teavaj viszont bármikor jöhet.
Múltkor épp olyan "margarint" vettünk ami már vajjal volt "keverve" vagy nem is tudom... De az már egészen finom volt. Olyan ehető fajta. De azért az igazi vaj közelébe se érhet...
Szerintem kezdenek a margaringyártók is rájönni, hogy muszáj valami extrát beletenni mert a sima mezei margarint már a kutya se eszi meg. -
DeFranco
nagyúr
Az emberek lusták, a margarin meg könnyen kenhető. A vajat azért managelni kell, hogy a puha kenyérre rá tudd oktrojálni.
vaj FTW amúgy, mi is rend szerint azt esszük (20-ból 19-szer), de van itthon margarin is, mert ha gyorsan kell kenni, és nincs valamiért mód a szigorúan felügyelt mikrózásra, akkor ez marad. De ha csak lehet kerüljük, ránk is szokott romlani.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
vajat mikrózni? nem izéli szét a mittoménmit benne? volt már tej mikrózásnál szó erről, de nem tudom vajra is áll-e.
mondjuk sok függ az edényzettől is, nálunk bödönben van amiből nem egyszerű szeletet vágni. de normál vajtárolóval meg nem feltétlen tompa kenőkéssel szerintem nem kéne gond legyen.
-
DeFranco
nagyúr
nincs más megoldás. pontosabban van, kint hagyjuk éjszakára, így reggel kellemesen kenhető.
azonban pl. este, amikor a hűtőből vesszük ki, akkor mikrózni kell, mert a kenyerünk olyan omlós, hogy nem bírja meg a vékony szeletet elkenést
pontosan 12 másodpercet kell mikrózni a max. 10 dekás darabot, akkor jó lesz, egy másodperccel előbb kiveszed nem ér semmi, egy másodperccel később hopp vajleves.
nálunk műanyag vajtartóban van, alja vastag lapos, teteje búra. így szeletelhető is lenne, ha kellene szeletelni, de fentiek miatt nem kell.
arról nem tudok, hogy mit izél mivel.
[ Szerkesztve ]
-
SDDS22
tag
Nos, ez érdekes, mert van egy haverom, aki azt sem tudta hogy a margarin létezik, végig azt hitte hogy ő bizony vajat eszik. Na ez akkor vált viccessé mikor elindult az S betűs üzletlánc egyik Egerben kihelyezett pontjára hogy (este 8 órakor) vegyen a vajat. Mondanom sem kell hogy nem hogy vaj, de még margarin sem nagyon volt. Elmondása szerint egy jó fél órát nézte a hűtőt, aztán bekattant hogy Vénusz az "vaj" márka, na akkor elvett egyet és elballagott a pénztároshoz. Az kioktatta hogy ez is vaj-pótlék. Erre a haver visszaballagott és elvett egy még drágábbat, gondolván az már biztos vaj, de azért a pénztárost még megkérdezte, aki inkább rá mondta hogy az, minthogy küszködjön vele. Na így lett 130 Ft-os margarin helyett, 420 Ft-os "vaj".
Huawei P30, Dell E7440
-
"Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők": régóta egyértelmű, hogy ezügyben kb. semmit nem tudunk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
anjani182
őstag
Mi a vajkrémet szeretjük, szendvicsre szerintem jó alap, jó íze van stb. lehet kapni ízesítettet is!
A margarin témával azért nem értek egyet, szerintem a joghurtos Delma kifejezetten jó! Pl. az édeskés kalács félék úgymint briós, fonott kalács kifejezetten jók vele, reggelihez, teával.
Szóval nem értem a problémát...
Forever and ever, let's make this last forever.
-
SUPREME7
őstag
Baromira nem értek hozzá de a vaj-teavaj 70-80%-a meg zsír, nem? Gondolom az se túl egészséges...
-
djculture
félisten
118 bruttóból, 77nettó bére marad az embernek és azt veszi ami olcsó nem nézi hogy egészséges is legyen..
Én mondjuk margarint csak krumplipürébe használom, az tényleg azzal a jó ...tudom vaj...nekem úgy nem ízlik.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Értem. Jöhetnek a linkek, vagy mi? Megérted, ha elolvasod?
(#11) anjani182
A margarin bizonyos növényi olajok "hidrogénezésével" (telítetlen zsírsavak telítésével) készül. Ez egyrészt mesterséges cucmót eredményez, másrészt a folyamat során néhány kellemetlen melléktermék is képződik. Ezektől a vaj mentes, és nem mellesleg majdnem természetes.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
lapa
veterán
válasz djculture #14 üzenetére
vaj + tej a szabványos adalék, nem? meg szerencsendióval szokták még. meg gondolom leginkább a krumplifajta lenne fontos... dehát mi is a "lédig" típusút szeretjük legjobban. meg volt még valami barba, hogy egyszer le kéne önteni a vizet róla a keményítő miatt. legalábbis ilyesmi rémlik.
-
djculture
félisten
Hátha a boltban veszed eleve rajta a betűjelzés én már a fajta jelzést meg se nézem csak ezt :
„A” típus: Alacsony (9-12 %), vagy közepes keményítő tartalmú (kis szemcseméretű), de kemény húsú, nem szétfövő, salátaburgonyafajták csoportja. Kiválóan alkalmasak hidegkonyhai készítményekhez, salátatálakhoz.
„B” típus: Közepes keményítő tartalmú (13-17 %), „szappanos” konzisztenciájú, nem szétfövő burgonyafajták. Elsősorban főtt és rakott típusú burgonyás ételek, levesek, főzelékek készítésére alkalmasak.
„C” típus: Magas keményítő tartalmú (18-22 %), lisztes, könnyen fövő burgonyafajták. Elsősorban sült típusú ételek készítésére, fagyasztott hasábburgonya és chips gyártására, püré készítésére, vagy tésztafélék alapanyagának ajánlottak.
„D” típus: Nagyon magas keményítő tartalmú (22- 25 %), rendszerint durva keményítő szemcséjű, alacsony étkezési minőségű, nem humán fogyasztásra, hanem takarmányozási és ipari feldolgozási célokra (keményítő, szesz, bioetanol gyártás) nemesített fajták.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Krajcár teavajat ajánlom mindenkinek. Baromi finom és viszonylag olcsó is. Reggeli előtt jó egy órával ki szoktuk venni a teavajat a hűtőből így a friss puha kenyérre is tök jól kenhető. Bár személy szerint én a margarint ugyanúgy megeszem ha csak az van éppen itthon nem csinálok belőle gondot. Az, hogy mennyire egészségtelen az nem igazán érdekel. Nem ettől fogok meghalni.
A kérdésre a válasz: azért mert olcsó, és amíg Magyarországon ~4.5 millió ember él létminimum alatt addig ez nem is fog megváltozni. Az egészséges táplálkozáshoz sajnos pénz kell. Akinek nincs megveszi azt amit tud.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A zsírral nincs gond, ha nem nagy mennyiségű szénhidráttal együtt fogyasztod. Én mondjuk rizst nem eszek, illetve a száraz csirkemellre se nézek rá. Le se menne a torkomon.
Emlékeztetőül: Fehérjére és zsírra mindenképpen szüksége van a szervezetnek (=esszenciális), szénhidrát nélkül akár nagyon sokáig el is élhetsz. Egyszerű szénhidrátok nélkül – azaz élelmiszer rost formájában fogyasztva – kifejezetten egészséges lehetsz.Szerk: A vajkrémben van minden, amit a vegyszerraktár polcán megtalálni, pl. módosított kukoricakeményítő. Minek egy zsiradékba szénhidrátot tenni?
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Cyberpunk
félisten
Vaj sem jobb sokkal. Én a kókuszzsírt favorizálom.
"You said you'd always be there for me.... but you're not..."
-
-
lapa
veterán
válasz djculture #21 üzenetére
hát nemtom milyen boltba jársz, nálunk a teszkóban tán egy hónapja lett választék (ezek a zacsisak), zavarodottan matattam is mindenfelé, hogy most melyiket is akarjam. persze rosszat választottam mert eltaktikáztam magam, de azér jó vót. mindenesetre hasznos volt a hsz, mert ez ilyen formában nem volt meg.
mondjuk gondolom a lédig normál esetben B vagy inkább C kat, eszerint. az a mindentvivő akkor, bár ez a szeszfőzős verzió is csábító.
-
válasz djculture #26 üzenetére
az tény, hogy az emberen kívül senki nem iszik tejet felnőtt korában, az meg pláne tény, hogy nem más állatét.
az kérdés, hogy azért, mert nincs kezük, amivel fejjenek vagy másértaz artézi vízre alapozott ásványvizekkel az szokott a probléma lenni, hogy kevésbé precíz minőség-ellenőrzésen mennek keresztül, mint az ivóvíz.
viszont a vegánokat nem értem, mindig is húst ettünk. vagy minket ettek. kb. ez volt a helyzet 15 ezer éve.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ivana
Ármester
Én utálom a margarint, egész egyszerűen nem tudom megenni a margarinos kenyeret. Ha én csinálom a szendvicset akkor pedig a majonézt szoktam használni, felvágottal együtt nagyon finom lesz tőle, hát még ha egy kis saláta is akad bele.
(#28) bambano
A tejjel kapcsolatban: Szerintem a tej fogyasztás a háziasítás következménye, régebben olvastam, hogy az emberben egy génmutáció okozza, hogy meg tudja emészteni felnőtt korában is a tejcukrot, de nem minden ember hanem a népesség egy bizonyos százaléka, amely Európában nagyon magas, Ázsiában és Afrika egyes részein alacsony. + időközben meglett a wiki[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
Az a lédig csak egy nagyker forgalmazói név de a burgonya fajtája meg mindenféle cimezetes nevű ezek a legelterjetebbek itthon (zacskón is rajta van meg a hálóson is rajta van a cimkén):
Arosa (Makón, Szabadszálláson termelik főleg) ezt biztos hogy forgalmazzák lédig néven
Igen korai, piros héjú, bőtermő fajta. Piacos, rendkívül ízletes, kiszerelésre különösen ajánlott. Sokféle felhasználhatóságú, megbízható német burgonyafajta. Fonálféreggel, betegségekkel szembeni ellenállása jó. Hasábburgonya gyártásra is kiválóan alkalmas. típus: A-BAgria
Sárga héjú, sárga húsú, hosszúkás, ovális, sima nagyméretű gumókat nevelő kiemelkedő hozamokra képes holland fajta. Lombozat: Erős, felálló szárú, ovális, közepes méretű levélkékkel. Termesztési és tárolási jellemzők: Bőtermő, hosszú nyugalmi idejű fajta. Felhasználási érték: „B-C" főzési típusú, rövid főzési idejű, hasábburgonya, chips püré stb felhasználásBalatoni Rózsa
Szárazanyag-tartalma közepes (19-20%). Sötét rózsa héjú, nagyon szép ovális alakú, sárga húsú, nagy gumójú Fehasználási érték : A vagy BCleopatra (ez nagyon elterjedt tesco cba coop boltokban megtalálható )
Érésidő:koraiGumó:gyorsan fejlődő, nagyméretű ovális alakú, kissé lapított, egyenletes felszínű.
Hússzín:sárgás-fehér
Héjszín:rózsaszínű
Felhasználás:Hazánkban a korai burgonyák között az egyik legelterjedtebb, köszönhetően rövid tenyészidejének, piacos megjelenésének és jó ízének.
Előnyök:A fajta bőtermő, primőr-termesztésre alkalmas, nagyon jóízű.
Főzési típus: B
DESIREE (szintén eltrejedt itthon Frissáru és hagyományos piacra cba tesco coop-ban szokott lenni )
Érésidő:középérésűGumó:hosszúkás-ovális
Hússzín:világos sárga
Héjszín:élénk rózsaszín
Felhasználás:Általános konyhai felhasználásra kiválóan alkalmas fajta. Főzési és sütési célokra egyaránt jó illetve pürésítésre is megfelelő.
Előnyök: Magyarországon az egyik legismertebb fajta. Nagyon jól ellenálló a burgonya Y-vírussal és a poros varasodással szemben, jól tűri a szárazságot. A mechanikai behatásokat jól tűri, jól tárolható burgonya. Nagyon jó alkalmazkodóképessége és fiziológiai stabilitása is hozzájárult a széles körű elterjedéséhez.
Főzési típus: B
Laura (ez a tipus ami nagyon sárga, cba-ban látok folyton ) Héja piros, húsa sötét sárga Keményítőtartalma közepes.
Érésidő: középkorai
Gumó:Egyenletes, sima bőrű, ovális, hosszúkás-ovális, sekélyen ülő szemekkel, szép piacos.
Hússzín:sötét sárga
Héjszín:piros
Felhasználás: Nagyon jó étkezési minőségű, az általános felhasználáson túl alkalmas mosott burgonyaként való értékesítésre illetve jó hasábburgonya alapanyag.
Előnyök: Megfelelő körülmények között kiemelkedő terméshozamra képes. Nagyon jól ellenálló az Y- és levélsodró vírussal szemben.
Főzési típus: B
[ Szerkesztve ]
-
válasz Cyberpunk #30 üzenetére
nem mondanám egyikre sem, hogy hülyeség.
szerintem az a jó algoritmus, hogy az ember megzabál mindenfélét, megfigyeli, hogy mire hogy reagál a teste, és ami jó neki, azt eszi utána. eleve minden ember más, ráadásul a korral és a bevitt kajával is változnak a dolgok, tehát nemigen lehet megalapozottan bármit is mondani.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
lapa
veterán
ja, hát megnő és nem fér alá a cicinek, ilyen egyszerű. meg hamar lerúgja az anyuka ahogy elkezd jönni a foga. meg nem is túl hatékony a rossz hatásfokkal gyártott cuccot még egyszer rossz hatásfokkal feldolgozni. szóval egyedfejlődési meg éhennempusztulási szempontból is jelentősek az indítékok.
de ezek minket annyira nem kell, hogy izgassanak a kisszék meg a fejőnő feltalálása óta. feltételezhető, hogy nem mérgező, akkor alapvetően képezheti a diéta részét. persze ez a sok vegyszer manapság nem annyira megnyugtató.
pont most beszélgettünk szomszédokkal (bácsi a helyi tehenészetnél kapta a napi 2 lityót tizenévig), hogy a friss tejtől azért szép testesre lehet hízni rendes paraszti meló mellett is. szóval lehet benne pár aktív cucc biztosan. vagy csak sok kenyeret evett mellé ki tudja.
@djculture: a lédig = ömlesztett, "legolcsóbb"
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Cyberpunk #24 üzenetére
Attól függ, mire. Úgy általában elfogyasztani mind a kettő jó de a jó vaj sokkal finomabb. Mondom ezt úgy, hogy sütni(-főzni) mi is kókuszolajat használunk. Bár 30 fok alatt szilárd, úgyhogy errefelé tényleg inkább kókuszzsírnak kellene hívni.
(#25) bambano
Releváns tudományos vizsgálatok gyakran nem érhetők el gugliénál keresztül, másrészt a többség szerintem meg se érti az angol szakzsargont. Szóval adok linkeket, ha akarod, de kérdés, hogy hozza tudsz-e férni a cikkekhez, illetve mennyire vagy járatos az idevágó tudományok angol nyelvű szakirodalmának értelmezésében. Nekem többé-kevésbé szakmám.
Röviden: A tudomány jelenlegi állása szerint nincs lényeges különbség a telített és telítetlen zsírsavak hosszú távú élettani hatása között, viszont a transz zsírok szinte egészen biztosan károsak, ha rendszeresen és mennyiségben fogyasztjuk őket. Ez így nem is meglepő, ha a természetes táplálékokban előforduló zsírokat nézzük. A transz verzió elég kevés natúr élelmiszerben fordul elő jelentős mennyiségben.
Az, hogy bizonyos évtizedekben hogyan értelmeztek félre korábbi kutatásokat, mint pl. a szérum koleszterinnel kapcsolatban (ami ugye nem is beszélt az élelmiszer koleszterinről), lényegesen nem befolyásolja az azóta megszerzett ismereteinket.(#30) Cyberpunk
A paleóval nekem csak két bajom van:
1. Nagyon nehezen követhető, és horror költség vonzata van.
2. Nem veszi figyelembe, hogy az elmúlt ~20 ezer év során is kerülhettek be egészséges táplálékok az emberiség étrendjébe. (Bár itt én sem a gabonára gondolok...)A legjobb aláírás a héten
-
8th
addikt
Budapest határán túl is van élet. Itt vidéken nincs olyan, hogy zsebbe. Itt nincs többi. Olyan van, hogy megkapod a minimálbért 'oszt' jó napot lehet bekussolni. Ha bármiért (pl. el nem számolt túlórák, mozgóbér csökkentés stb) kinyitod a szád csak te szívod meg és mindig megkapod, hogy van 5-10-20-50 szerencsétlen aki sorban áll a te munkádra. Akkora a munkanélküliség a térségben, hogy a seggét a földhöz csapkodva örül az ember ha a legalja utolsó ótvar minimálbéres tróger munkához nagy nehezen hozzáfér. Kijössz a fővárosból elindulsz délre lemész 100+ kilométert és mint ha egy másik országba lennél. tudom mert megtapasztaltam ezt is azt is.
-
Dany007
veterán
Annyiban én is egyetértek a kollegával hogy igen nagy a káosz manapság mi az a mi káros és mi az ami nem. Főleg ha hosszútávról van szó.
Probléma, hogy igen kevés a hivatalos és hiteles forrás, főleg magyarul.
Az emberek többsége leginkább kósza hírekből értesül, amik anno talán(!) valami komolyabb kutatás elbulvárosított verziója.Legutóbb amire emlékszem pl, hogy az alma mégsem olyan jó a fogaknak az enyhén savas kémhatása miatt, sőt akár káros is lehet a fogzománcra. Aztán eltelt két hét és már azt lehetett olvasni, hogy mégiscsak jót tesz stb... De ez is abszolút hiteltelen forrás volt.
Igazából az átlagember amíg nem kezdi mélyen beleásni magát a dolgokba, addig esélye sincs hiteles forráshoz jutni. Magyar nyelven meg aztán nekikezdeni sem érdemes.
Én pl pár éve elkezdtem turkálni a neten vitaminokkal kapcsolatban. Megakartam tudni, hogy a tudomány mai állása szerint bizonyos vitamintípusokból mennyi az ajánlott napi max mennyiség. Gondoltam ez pofon egyszerű lesz, hiszen gyakori téma. A magyar oldalakat gyorsan kilőttem miután ahány oldalon olvastam erről, annyiféle ajánlott napi mennyiséget találtam. Aztán gondoltam a Who oldala elég hiteles lesz. De még ott sem találtam egyértelmű választ a kérdésre. Pedig áttúrtam rendesen. (már nem emlékszem, asszem talán valamelyik B vitamin után kerestem)
Na most ezek után a legtöbb ember, aki a híradóból meg a valóvilágból tájékozódik miként kapna hiteles információt bármiről is...Ja és akkor azt még meg se említettük, hogy 1-1 bevizsgálás alkalmával azért kibújik, hogy a boltban vásárolt termékben közel sem az van - vagy nem olyan mennyiségben -, mint ami rá van írva...
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők, de a fölöslegesen nagy mennyiségű Omega-6 bevitele se tűnik túl jó ötletnek.
én biztos vagyok benne, hogy 10-ből 11 embernek lövése nincs arról, hogy mi a transzzsír és az Omega-6. nekem sincs. a margarint meg azért veszik, mert olcsó és lehet margarinos kenyeret kenni vele.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
erdoke
titán
Azt azért lássuk be, hogy a tudomány (illetve inkább tudományágak), ami ezzel foglalkozik
- nagyon összetett problematikát próbál megérteni.
- gyakran óriási adatmennyiséggel, ezen belül pontatlan adatokkal dolgozik. Lásd két évente megkérdeznek több tízezer kínait, mennyi zsírt vagy húst ettek...
- értelemszerűen sokszor kényszerül állati kísérletekből levonni következtetéseket.
- sokat fejlődött/változott az elmúlt évtizedekben.
- sajnos nem teljesen független. Illetve sok szponzorált vizsgálódás létezik, amit a "Big Food" vagy a "Big Pharma" szponzorál.
Erre jön még rá a "hivatalos" álláspont, amiről megintcsak nem lehet tudni, milyen érdekek mentén születik.Ahogy említettem, nekem szakmám miatt kellene hozzá érteni valamennyire, mégis megdöbbentő volt az eredménye, amikor úgy 5 hónappal ezelőtt újra kezdtem magam mélyebben beleásni.
Ami a vitaminokat illeti, a D-n kívül szinte bármelyik, egészségesnek kikiáltott táplálkozási mód visz be eleget. A vegán persze nem egyszerű, de azt én nem is sorolnám az említett csoportba.
(#41) Lenry
Én se a margarint, se a kenyeret nem ajánlom, a kettőt együtt végképp nem. Tedd ki a kertbe, nehezen fog elfogyni, akárcsak a mekis hamburger az elhíresült time-lapse videón... Ha valamit a bacik és a gombák nem akarnak megenni, azt nekünk se kellene erőltetni.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
"feltételezhető, hogy nem mérgező": nem, nem tételezhető fel, hogy nem mérgező, egy csomó ember van (pl. Ázsia nagyjából kompletten), akiknek az.
a tej rossz hatásfokú? mihez képest? fűhöz? szénához?
szerk: mert a majonéz ugyanúgy egészségtelen, mint a margarin. petesejt olajban.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
"Az, hogy bizonyos évtizedekben hogyan értelmeztek félre korábbi kutatásokat, mint pl. a szérum koleszterinnel kapcsolatban (ami ugye nem is beszélt az élelmiszer koleszterinről), lényegesen nem befolyásolja az azóta megszerzett ismereteinket.": ha eddig egy csomó mindent félreértelmeztek, akkor most el kellene hinnem, hogy ez az értelmezés végre eltalálta a valóságot?
pesszimista vagyok ezügyben.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
erdoke
titán
Éppen azt próbáltam elmagyarázni, hogy ezúttal nem hagytam másokra az értelmezést, az eredeti vizsgálatokat olvastam el. Ha érdekel, neked is ezekből linkelek, és magad vonhatsz le következtetést.
Azért az elég durva, hogy olyan étrendeken fogynak le emberek, illetve javul jelentősen szinte minden modern betegséggel kapcsolatos paraméter a vérükben, amiről korábban azt hittük, hogy max. hosszú távú öngyilkosságra jók. Gondolok itt az LCHF-re például (magas zsír alacsony szénhidrát és normál fehérje mellett, kb. 55-70, 5-15 és 15-30 %).
A legjobb aláírás a héten
-
lapa
veterán
de, azt mondtad amit a baci + gomba nem eszik meg, azt hagynunk kéne. csak gyorsan összetettem pár példát ennek kapcsán.
@bambano: én igazából arra gondoltam, hogy mi itt helyben már elég régóta fogyasztjuk ismert mellékhatások nélkül. kínában meg hamar rájönnek, hogy fosnak tőle.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- callmeakos: A bukott koncepció, amiért háromszor is fizettem.
- Vírusirtó topic
- Path of Exile (ARPG)
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 24
- SkyShowtime
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Iphone 15, 256gb bontatlan
- Acer Aspire 7 A715-72G - Fekete, matt kijelző + ajándék 8 GB Kingston SD kártya, 4 GB DDR4 RAM
- Anker Soundcore Life Q20i Hybrid ANC Bluetooth fejhallgató (új, bontatlan, 1.5 év garancia)
- Surface 4
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i5-8G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!