Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz farkas-j #175338 üzenetére

    Az ilyen nagy lencsén át lcd panelt leddel átvilágítós kínai projektoroknál komoly kompromisszumokra kell számítani. Nekem blitzwolf bw-vp2 projektorom van korábból (a vp3 androidos). Nem szabad elhinni a rengeteg "cikk" és youtube videóban mondott olcsón kapható csoda szövegeket, ugyanis pár apró részletet elfelejtenek megemlíteni, és a "tesztelők" valószínűleg süketek és vakok is voltak. De legalább mindegyik szokta mondani, ogy az ő reflinkjén át vásárold meg a csodát.

    A konkrét készülék kapcsán:
    - az ilyen egyenesen előre néző lecsével csak vizszintesen lehet valamennyire normálisan vetíteni. Tehát a vászon közepének magasságában kell legyen a projektor. A normális projektorok a vászon alsó/felső szélének magasságából tudnak torzításmentesen vetíteni.
    - ha lencse billentéssel próbálsz vetíteni, akkor eltorzul a kép. Egyrészt homályos lesz, másrészt erős kromatiksu aberráció lép fel (mintha prizmán át szivárványoznál).
    - hiába van valós fullhd felbontás, ha az elektronika mindenképpen feldolgozza. Az elektronia nagyon rossz. A kép olyan, mintha képernyő tartalmának szoftveres tükrözésével adná tovább. Sok esetben olyan, hogy törik a kép, mert más fsp-sel megy be és mással jön ki belőle. Sok felbontásnál 15 fps körül megy a megjelenített kép... pedig csak a nyomorult hdmi jelet kéne kitennie feldolgozás nélkül. Van olyan eszköz (fire tv gen2 stick), aminek a jeléből valami kockásodó / áttömörített cafat lesz a projektoron át.
    - a ventillátor hangszintje olyan, mint egy felszálló repülőgépé...
    - a fényerő tényleg jó lenne... de ezek után már mindegy...
    - a benne lévő lcd panel színenként 6 bites, de dithering nélkül. Ez azt jelenti, hogy nincsenek színátmenetek, hanem marha erős sávosodás van és a színek is teljesen torzak, sehogy sem lehet jóra bekalibrálni, mert nem tud megjeleníteni annyi színt egyszerre.

    Szóval, max egy zajos kocsmába, részegek köző jó. Vagy olyan helyre, ahol nagyon alacsonyak az igényszintek. Irodai célra rossz, mert zajos. Prezentációkhoz, kördiagrammokhoz a rossz színek még épp elmennének. Filmezni nem jó, mert rosszak a színek és zajos. Plusz a mozgó kép is törik, kockásodik, torzul.

    Na így vegyél ilyen olcsó, csoda projektort. Vagy gyüjts egy kicsit hozzá és vegyél egy igazi projektort, ami nem lck kiejlzőt egyenesen átvilágítós, ismeretlen fajta rendszerű. Vagy legalább próbáld ki személyesen, mert az online tesztek hazudnak ezekről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák