Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mekker

    őstag

    válasz AAAgold #23 üzenetére

    A felület nem lesz nagyobb, mivel itt a CPU mérete és a hőeloszlató kupak mérete a szűk keresztmetszet. Inkább csak a paszta dolgozik többet, mivel a hézagokban a fémet kell kipótolnia.

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

  • mekker

    őstag

    válasz AAAgold #30 üzenetére

    Az első minta az, amire te gondolsz, a második meg a valóság (sima kupakkal):

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

  • mekker

    őstag

    válasz AAAgold #34 üzenetére

    Az a cél, hogy tükörsima legyen, mert minél több a paszta, annál rosszabb a helyzet.
    De továbbra is az van, hogy tök mindegy mekkora felülete van a hűtő talpának, attól még a proci kupakja csak egységnyi felülettel tud érintkezni. Ha nem simák a felületek, az csak csökkenti az érintkezési felületet.

    Tehát lehet egy focipályányi felülete is, a kupak továbbra is csak azon a ~2cm^2-en fog vele érintkezni. A maradék felület meg csak pazarlás, mert a fémet rosszabb minőségű pasztával kell pótolni.

    [ Szerkesztve ]

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

  • mekker

    őstag

    válasz #06658560 #51 üzenetére

    Linus tesztjében is kb. az volt a következtetés, hogy kábé mindegy hogy helyezed fel a pasztát, csak töltse ki a hézagot. Ami nem kell, úgyis kipréseli.

    @Polír: Ez például egy elég korrekt teszt:[link], bár mint a legtöbb amatőr teszt, ez sem tökélete (rövid ideig megy, és a paszta sincs "szakszerűen felkenve"). Az az érdekes, hogy ezekben a tesztekben, hogy fixen hozzák a -5-10%-ot is.
    Mondjuk ha nincs forrasztva a kupak, akkor erősen kétlem, hogy a polír feloldaná a bottlenecket, ezt is érdemes számításba venni.

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

  • mekker

    őstag

    válasz Wasquez #59 üzenetére

    Úgy értem, hogy ha egy borsót rányomsz, akkor a hőeloszlató kupak "hasznos" részén kb. olyan rétegvastagság marad, mint ha három borsónyit. Mert azért a paszta van annyira képlékeny, hogy a hűtő kinyomja onnan, ami felesleges.

    Költőien fogalmazva az entrópia szép lassan utat tör magának.
    Van ez a plexis videó, amit itt is sokan ismernek: [link]
    Ha a borsót nézzük, látszik hogy mennyire egyenletesen terül. Ha hagynánk még egy hónapot, szerintem a nyomáskülönbség miatt még jobban szétterülne.

    Egyébként az a bajom a Linusos teszttel is, mint a Bacsis lekvár teszttel. Frissen felvitt paszta és 2-3 hónapja használatban lévő paszta között van különbség, talán a kevés vs. sok között valóban lenne különbség.

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

Új hozzászólás Aktív témák