Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alusky

    aktív tag

    válasz Astroboy #109007 üzenetére

    A benzinezést én is rühellem, mindenképp ráfröcsög az ember kezére akkor meg 5x megmosva se jön le a szaga fél napig. Mivel én ültetvényben dolgozom vele méteres gazzal így ez jöhet szóba. Amúgy a 4T-k már sokkal jobbak, azt nagyon lávolom, van egy Stihl abból. Ha nagyon gány, akácos is van benne akkor inkább a régebbi 2T Huskyt terhelem vele. Bár én nem dolgozom ezt folyamatosan így annyira nem gond a szag, zaj, vibrálás. A meleg miatt kalap meg szemvédő amúgy is kell, a fülvédő már sokat nem jelent pluszban felteszem azt is, kint a semmibe meg nincs szomszéd akit zavarna.
    Itteni háznál van egy önjárós mert ez 1200 nm, a másik 3000 ott már fünyírótraktorral tolom, a többi telken meg szintén fűnyírótraki (egy kisebb Husq 13.5 lovas meg egy nagyobb John D kéthengeres), meg van egy 50 lovas kistraktor a rétekre, ilyenkor tél végén a John-nal végig szoktam menni a réteken is, mert akkor egész télen majdnem golfpálya minőségű lesz a fű, a kaszálógép nem dolgozik olyan szépen.
    Én kétévente cserélek olajat, mert nem dolgoznak folyamatosan, cserébe drágábbat kapnak, hogy biztosan bírja két évig. Télre meg 100-as benzin megy bele az utolsó munkánál és akkor nem kell leereszteni, szétszedni a karbit meg minden szar.

    És én vagyok kb. a leghalkabb a szomszédaimhoz képest akik vasárnap is simán nekiállnak, én péntek délutántól hétfő reggelig nem vagyok hajlandó megmozdulni, úgyhogy tőlem biztosan nem hallanak zajt ebben az időpontban. :DDD Ráadásul meg szoktam várni amíg lábszár középig ér úgyhogy gyakran se nyírom.

    Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

Új hozzászólás Aktív témák