Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    válasz davenport #106469 üzenetére

    "Az eladáskor vettem egy eldobós számot,"
    Mindig tanul az ember.

    Pár éve megörökölt bútorokat meghirdettem. Nem antik, de nem is filléres, de minden C és nem C típusú régiséges azt mondta esélytelen, adjam oda ingyen, akkor talán elviszik. Részben igazuk volt, mert a 120 kg-os 3 ajtós szekrény azóta is pincében áll lefóliázva, de a találóért pl Szegedről jöttek azonnal, és mást is elvittek belőle pikpak.

    Az egyik bizonyos eleme annyira kapós, hogy mai napig hívogatnak. Mivel ugye speciális dolog, nem csak jófogásra teszed fel, hanem eldobható reggel szakos oldalakra, ahol soha nem járnak le a hirdetések, és mivel már nem tudok belépni, így azóta is ott van (azt se tudom hol).

    Ha ismeretlen szám hív, akkor már tudom, hogy azért hívnak. Azonnal visszakérdezek - Látta a hirdetés feladásának dátumát (2019). Igen, de gondolta hátha meg van még. :W

    gban:

    Sok hozzá nem értő, vagy az amortizációt mint fogalmat hírből sem ismerő átlagjóska is hirdet itt.
    Pl mai - használt 5800x 80e - boltban olcsóbb. És ez még nem is kirívó.
    Most, hogy nézegetem a 12. gen inteleket, sok olyat látok, hogy az olyan procikat, amik boltban nem annyira keresettek (T-s, non K-s), és amiből abban a kevés boltban is, ahol egyáltalán elérhető csak olyan elfekvő készlet van, amit nem hajlandóak leárazni, így pl a K-snál drágábban adják.

    Persze átlagjózsi megnézi árukeresőn a 12700T-t, látja, hogy 2 boltban van 200ért, hát felteszi 145ért erre hivatkozva. Közben ugyanez K-sban újonnan 117e legolcsóbban. És még ez se extrém eset.

    Az igazi az, amikor 3-4 éves high end alaplap, aminek forgalmazását 1-2 éve leállították, hirtelen elérhetővé válik egy boltban valami teljesen indokolatlan áron, és Jóska ehhez viszonyítva akarja beárazni. Annyi esze nincs, hogy ha árukeresőt néz, ott van a grafikon alul, ahol látod, hogy amikor általánosan elérhető volt, akkor fele annyiba került, mint amennyiért hirdeti. Nem, mivel új ára most abban az egy boltban, ahol valami csoda folytán még megvehető ennyi, így Jóskánk szerint a reális árat ahhoz kell viszonyítani.

    Vásárlás: GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256bit (GV-N206SWF2OC-8GD) Videokártya - Árukereső.hu (arukereso.hu)

    Ki ne akarna 2060-t 266ezerért venni? Jó, egy 2060 van annyira tömegtermék, hogy ebben az esetben nem fordul elő, hogy valaki hardveraprón ehhez lőné be az árát, de egy ritkább terméknél rendszeresen futok bele ilyesmibe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák