- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz antikomcsi #47 üzenetére
Akinek eddig is feneketlen volt a zsebe az ezután is fejleszt, aki meg eddig is low-budget volt, annak is meglesz továbbra is a kínálat.
A kettő közötti réteg jár rosszabbul, mert egységnyi pénzért kevesebb tartalékot kap, így kevésbé lesz jövőálló az új konfigja. Vagy vesz AMD-t, és kibírja, hogy játékban nem "cutting edge"[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
t72killer
titán
Szuper, egy értelmes összehasonlítás azoknak, akik régi konfikon ülnek. Tehát többszálas munkára kb 50% előrelépéssel számolhatok a húzott 4770k-hoz képest, viszont izmos VGA (1080 ti-vel teszteltek) mellett komolyabb felbontásnál alig van különbség a Haswell és a 6magos újdonság között.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
És egy kis munka.
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CC-2017-1-2-CPU-Performance-Core-i7-8700K-i5-8600K-i3-8350K-1047/
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/SOLIDWORKS-2017-Coffee-Lake-CPU-Comparison-i7-8700K-i5-8600K-i3-8350K-1053/
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Lightroom-CC-2015-12-CPU-Performance-Core-i7-8700K-i5-8600K-i3-8350K-1056/
8700k 134ekörül mozog, az 1800x meg vagy 2 hétig 108 ezer volt. Áraknak érdemes utánanézni.(boltból, újonnan)
+ az olcsójános lapok jöv hónapban jönnek intelhez..[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Nem szeretnék alaplapot váltani Még nincs egy éves a lapom,3 év gari van rá,ha váltok csak procit,akkor is lesz még egy,másfél év garim a lapra.De lehet hogy 3 év múlva inkább cserélem az egész cuccost (lap,proci),vagy peddig a g4560- al eggyütt megyünk nyugdíjba
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
őstag
Vicces, hogy középkategóriásként van hírdetve az i5 8xxx, holott az ára az előző generációs felsőkategória felett van
-
Fred23
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #50 üzenetére
Persze, tényleg nem tragédia, hogy van kábé 3-4 single játék, ami megfogja a 18k-s procit! Én is i3 7100-on vagyok, majd cserélek, ha már nagyon zavar itt-ott, mikor beesik 32-35-re az fps. A 2/4-es prociknak viszont hamarosan végleg bealkonyul játékos szempontból, az utolsó időket éljük velük.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg már van aki "megsufnizta" Z170-es lapban a 8350K-t.. Ami azért sokat elárul a dologról.
Véleményem szubjektív...
-
Goldberg03
tag
Köszi a tesztet, jó lett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Pécsi gyerek #59 üzenetére
Ebben cska az az érdekes, hogy arról ment a híresztelés, hogy elvileg teljesen mások a láb bekötések a prociknál.
Véleményem szerint ez a modbios kérdéssel nagyjából megdőlt, mert nem nagyon hiszem, hogy ilyen szintű módosítást vinne végbe egy bios. Vagy nem tudom.
Ettől függetlenül, a 8600K eléggé bestbuy kategóriába tartozik, főként meghajtva, azért vicces, hogy játékokban hozza az 1800x szintjét. A Coffee topic-ban már láttunk pár 5GHz-s példányt, és ott azért már van erő.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
t72killer
titán
válasz #38075904 #53 üzenetére
Köszi, hasznos tesztek Még Vegasra és Davinci Resolve-ra volnék kíváncsi. Premiere alá nemigen érdemes ezekszerint HEDT-be lapátolni a pénzt. Vegasnál úgy látom akad némi haszna a sok magnak.
Légyszíves használd a link-gombot igen, mobilon is működik.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz hackeeeee #60 üzenetére
A mostani játékok 90-95%-ában(és a régiek 100%-ában) az 1600X is hozza az 1800X szintjét, alig több, mint fele áron. Pl ezért is hiányzik ebből a tesztből.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz hackeeeee #64 üzenetére
Nem az SMT-re gondoltam első sorban: az 1600X 6 maggal kb fele annyiba kerül, mint a 1800X 8 maggal, SMT-vel vagy anélkül, azonos órajelekkel. A mai játékok túlnyomó többsége 6 magot se használ ki, nem hogy 8-at, ezért is legénykedhetnek a 4-magos i7-ek.
Adott fogyasztásból a több magos proci mindig alacsonyabb órajelekkel jön ki. Az egy speciális eset, hogy láthatólag a Zen első eresztése 4GHz körül tetőzik, de ha egy következő generációban nem lesz az AMD-nek(ekkora) órajel-hátránya... de ez messzire vezet, és talán addigra a játékok is többszálasodnak, ha már Coffee Lake-kel az Intel is felült a "Dinnyébe" menő vonatra... mert ennek a generációnak ez az igazi jelentősége szvsz - irányt szab.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
elirás sztem az ár. 122e a 1800x és 125e a 8700k.
másik ami furi a cikkben, az a 16pciex line intel oldalon.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
t72killer
titán
Az is megoldás, ha kevés mag tud jól turbózni az 1-4 szálas őskövület progik kedvéért. Sajna AMD-nél ez nem megy, intelnél viszont gond nélkül fel lehet rántani 4.8GHz-re pl a 8700k 2 magját és még a fogyasztás se fog annyira kegyetlenül elszállni.
-
törölt tag
válasz t72killer #62 üzenetére
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-14-CPU-Performance-Skylake-X-vs-Threadripper-1063/
http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_8700k_processor_review,14.html
munkára egyértelműen jobb választás egy 8700k mint az 1800x.
Játékra meg sosem volt kérdés.
Az alaplap is ezerszer több mindent tud mint az amd megoldása, ssd cacheing, optane memory, stb.Amd fronton ilyen nincs.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hackeeeee #69 üzenetére
Ha emlékszel rá, a 8 magos fxeket hogy verte szénné a 3gen intel i7 4 maggal anno.
Most ugyanaz játszódik le.
Aztán jött a 220W erőlködés (FX9XXX 5 ghzen), kiváncsi leszek most 5 évig mit hoznak ki az am4 foglalatból.
És közben végig az intelt szidták h mekkora sz*r. (77W-on igpvel)[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz t72killer #67 üzenetére
Igen, az egyik kulcsszó az "őskövület" azokban a játékokban tökmindegy, hogy 6 vagy 16 szálad van, ha csak 1-2-t használ. Még a 4-magos procik fele is malmozik...
Ezért szeretem a 1600X-emet... egy szálon is erősebb, mint az előző procim(i5-4440), és 3x annyi szála van neki. Minden szempontból előrelépés, és csak 37e-t kellett rátennem
Pl. az i7-8700K átlagosan játékokban 2%(!), egyébként 20% többlet-teljesítmény 60-70W(65-70%) többlet fogyasztással az nekem kegyetlenül elszállt fogyasztás.
Ismétlem, játékokban +2% fps, +70% TDP.... I rest my case.[ Szerkesztve ]
-
petison
tag
Hát valahogy így érzem én is. Durva árak vannak. Pedig én megtehetném, hogy veszek új csúcsszuper gépet, de ennyit pénzt már sajnálok rá. Mintha a fogamat húznák....
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
hackeeeee
Jómunkásember
Öhm..
Én linx-el szórakoztam a 6700K-val, azonos órajelen nagyjából 15-20%-kal gyorsabb 4 maggal, mint 8 szállal. (4.9Ghz). Arról már nem is beszélve, hogy bizonyos játékok is jobban futnak 4 maggal, mint 8 szállal..
Szal ez tök szép, de aki játékra használja a gépét, azt egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy video encode-ban gyorsabb a processzor, miközben játékban esetlegesen lassabb lehet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
t72killer
titán
válasz #38075904 #68 üzenetére
Köszi, hát ezekután AMD-t nem veszek az hóttziher... Kár, hogy a 8700k-t nem tették be a DaVinci tesztbe.
#72: jó őskövület-példa pl a Starcraft2 amit még mindíg tolok, és ami ha kell képes megizzasztani egy 5GHz-es i7-et is komolyabb multiban. Na ez a jóistenért se használna 2nél több magot.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Jujj be klassz!
Minden mag ment 5Ghz-en egyszerre?
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
arn
félisten
válasz t72killer #52 üzenetére
en magamnak hoztam egy olyan szabalyt, hogy semmit se cserelek 2x sebessegugras alatt ennek alapjaul a 3dmark cpus reszet es a cinebenchet veszem. jovore nalam megdol ez az uj procikkal.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fred23
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #61 üzenetére
Szintén. Azzal újabb 2-3 évig nem lehet nagy baj. Mégis sajnálom kicsit, hogy lecsúsztam az első mainstream hatmagosokról. Vajon mi jön majd 3-4 év múlva? Lehet, AMD-s leszek.
-
Kansas
addikt
válasz hackeeeee #75 üzenetére
Öhmm, én nem igazán láttam olyat, hogy játékokban adott generáción belül az i5 elverje az i7-eket, pedig a mindenkori csúcs i7 kivételével kb a HT az egyetlen különbség köztük. Akkor ez most hogy.
Annyi esze azért van az Intelnek, hogy a csúcsprocijának órajel-előnye is legyen...Egyébként tudnál példákat mondani az ilyen SMT/HT-iszonyos játékok közül? Lehet ha van köztük, amivel játszok, kipróbálom a procim 6-magosítva. Szerk.: Köszi!
(#85) hackeeeee Idézlek: "bizonyos játékok is jobban futnak 4 maggal, mint 8 szállal.. "
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz t72killer #76 üzenetére
Magyarul semmivel nem izzasztja meg jobban az 5GHz-s i7-et egy 5GHz-s i3-nál
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ki beszélt elverésről? Én nem.
Én kipróbáltam, 4900-on Overwatch, Mass Effect Andromeda, Forza Motorsport 7, Forza Horizon 3 , Rise of The Tomb Raider, lényegében ugyan úgy futott 4 maggal, mint 8 szállal, csak nem 40%-on vakaróztak a szálak, hanem 70-80%-on vagy felette.
Pl. a BF1 lassabb volt de nagyjából 5-10 FPS-t buktam, értsd úgy, hogy 140 helyett 130 volt.
De pl. Arma 3-ban mindegy micsinálsz, ott elvérzik a 4 mag. Szal, játékfüggő.
Konfig az adatlapon, mindez 1440p-ben. Proci jelenleg 4.8-on megy.
Szal, magasabb órajelen egy 6. gen i5 is tud egy i7 szintet.. Ehhez 4.8-4.9GHz kell.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
t72killer
titán
Így van.. Mondanám, hogy vegyen egy i3-7530k-t ezekre a játékokra és egy 1950x-et a sokszálú munkára, de az a "sokszálú munka" elég vegyes, nagyon progifüggő. Valahol a Threadripper tényleg rádupláz a 6magosra(!), valahol meg alig van előnye.
-
eldiablo
addikt
Teljesen felesleges ez a 8. generáció. Ennél olcsóbban többet tud egy 7800x.
-
ZuluMASTER
csendes tag
Köszi a tesztet,ez már kellett..
Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot.
-
törölt tag
Mondjuk pont a 7800X vált ezzel feleslegessé annak akinek elég a 6 mag.
Olcsóbbak a Z370-es lapok, a proci meg ha beáll az ára ugyanannyiba fog kerülni vagy szintén olcsóbb lesz.Ha nem kell HT vagy K OC akkor már most is az, sokkal átgondoltabb lineup mint az új X a 4 magos procikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz t72killer #87 üzenetére
Izé, fordítva akartam írni, de látom, ráértetted így is...
-
eldiablo
addikt
-
TeeJay
félisten
tud az intel ha szorongatják a tökeit
máris megy a 6C/12T igaz baromi drága meg zabálja az áramot
inkább Ryzen 1800XMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Kronos3000 #95 üzenetére
Basszus most néztem hogy az év elején vett ramom (kingston hyperX ddr4 2400 mhz 4 gb) 12 ről felment 18-19- re Az annyuk ...... A 12 is sok volt érte
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest