- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Valahogy egyáltalán nem érne a váltás gondolata a fejemben ezzel a v2-es megoldással...
Az Intel most kicsit vakon tüzelt, és úgy tűnik külső szemlélőként, mintha a nagy Kék óriás a kis vörösre reagált volna...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
warrior93
tag
Hogymi? CávéLék i5 egy szinten az előző gen i7-tel? Máris rohanok venni egyet. jha nem, mert árban is verni fogja
[ Szerkesztve ]
Üdv. Woules
-
t72killer
titán
Jó cuccnak tűnik, komoly, hogy a tökéletesen többszálúsított cinebench-ben se marad le a 8magos Ryzentől! Innentől kezdve egyértelmű a történet, a világ nem tökéletes (=nincs minden tökéletesen párhuzamosítva), a két proci ára pedig alig különbözik. Ráadásul az intelben még egy igp is van, ami vésztartalékként szolgálhat ha épp cseréli az ember a VGA-t.
Személyszerint várom a 8magú 9700k-t
Amúgy érdekes lett volna betenni egy 7900x-et összehasonlításra, mennyi a különbség a HEDT és a konzumer vonal között.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Buky87
tag
Nagyon jó teszt lett. Mondjuk kicsit hiányoltam a tesztből 1600x-et. Jó lett volna látni az i5 ellen.
Engem nem győzött meg most az intel. -
Fred23
nagyúr
Köszi a tesztet, érdekes volt! Nem lehetne, hogy a jövőben bekerüljön a mostani DX11-es címek közé -vagy helyett- az Assassin's Creed Origins?
-
Petykemano
veterán
Szerintem még érdekesebb lett volna egy 1600X-et betenni, amit potom 65eFt-ért megkapsz.
Nyilván 15%-kal mindenben elmaradna a cinebench tesztekben, de játékban nem maradna le az 1800X-hez képest jobban.Azt lehet már tudni, hogy az újságírók tényleg golden sample-t kaptak-e a paper launch idején?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
snecy20
nagyúr
Az árak picit félrevezetőek. Oké, hogy nincs még igazán készlet ezekből, de egy jó 20k leszámítandó mindkét versenyző árából. Sikerült a legdrágább helyről kapni a procikat.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
t72killer
titán
Persze, ez kb döntetlen lett, korántsem az a földbedöngölős, 6x körbehugyozós eredmény, mint régebben. Viszont a kevésmagos teljesítmény még nagyon komolyan számít konzumer fronton (ill nem is csak konzumeréknél, a HEDT topikban épp egy ilyen feladattal jött egy kolléga), ott az AMD továbbra is 1 körrel le van maradva.
"kevésmegos teljesítmény" = 162 vs 200 CB pötty magonként. Amennyiben az app 6nál nem használ ki több magot, akkor bizony ez 20+% lemaradás lesz AMD részről. Ahol viszont az intel bukott egyet, az a fogyasztás/teljesítmény arány, ott kvázi 20% lemaradásban vannak a kékek.
-
Z_A_P
addikt
Kazán, télen jo lesz futeni, nyaron be sem kapcsol, stb,
OK
-
t72killer
titán
Nekemis pont 4770k-m van és nemigazán látom értelmét lecserélni. 4.5GHz-et simán viszi játékvízzel, tényleg csak egy 5GHz-en stabil 8magos lenne az, ami érezhető gyorsulást okozna pl videós melónál.
Gondolkoztam HEDT-en, de azok kazánok, ráadásul kupakolni kell őket. Ezenkívül még ott az a ~1000EUR-s árcédula az alapprociért.
#13: nem láttál te még kazánt:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszönöm a tesztet nagyon tanulságos volt és rávilágított arra , hogy Intel procit csak a jó móduaknak gyártják.Nevetségesnek tartom a 160 ezer forintos árat lassan ott tartunk hogy egy tisztességes teljesítményü gamer gép fél milliónál is többe kerül. Akkor játékra marad az XBox munkára meg elég egy régi 3570 core i5.
duree54
-
leigazoka91
kezdő
Ijenkor az a gáz, hogy van aki 3,5 % teljesítményért vált. Ha 10-15 % minimum azt mondom OK.. De ez nudli.
-
törölt tag
Igényektől függ, mi az időtálló. Hiába jó a processzor, nekem például szóba se jöhetne már olyan platform, ahol nincs alaplapi M.2.
(#19) Buky87: Köszi a linket! Rákerestem pár nagy webáruházban, és nem találtam M.2-es Z97 lapot. Ha megy róla a boot, akkor nekem is teljesen megfelelne egy ilyenre épített gép.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #72042496 #17 üzenetére
Ha egy VGA-d van, csak kozmetikai különbség egy PCIe kari a gépben. Pusztán az m.2 és ~20% extra teljesítmény miatt (amit a 4770k-hoz képest produkálna) hóttziher nem állnék neki mostanság beruházni új RAM+LAP+CPU-kombóba. Teljesítményduplázás esetén persze más a leányzó fekvése.
-
snecy20
nagyúr
válasz Petykemano #18 üzenetére
Szerintem érdemes alapul venni mindig a legolcsóbb olyan helyet, ahol már van készlet. És ez ugye jelen esetben 8600k esetén az alza.hu, 90.190ft-os bruttó árával.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
janos666
nagyúr
"Utóbbi azért fájó pont, mert számos sztereó 3D-t támogató tévé"
-> Ez azért sem fájó pont, mivel alig van már 3D-s TV, vagy BD lemez.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
józsi9995
tag
Nem vagytok könnyű helyzetben, mert szerintem az efféle méricskélés totál felesleges. Látatlanban megmondom, hogy ha egy jobbnak tűnő proci kijön, max 5% teljesítménynövekedés lesz benne.
-
Motion_Blur
félisten
"az Intel Core i5-8600K processzorra kitérve: a tesztekben látottak alapján korrekt processzor, lényegében hozta az i7-7700K szintjét, de alacsonyabb fogyasztással, és megjelenésével a középkategóriában is elérhetővé válik a hat processzormag. Így figyelembe véve a jelenleg körülbelül 110 000 forintos vételárát, ajánlott díjjal jutalmazzuk a terméket."
Ezzel szemben az i7-7700K csak 93 000 Ft, mekkora mese volt anno hogy a 8700K is épphogy drágább lesz a 7700K-nál, aztán ott figyel a 50%+ felár...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
snecy20
nagyúr
válasz Motion_Blur #24 üzenetére
Lehet hogy egyedi eset vagyok, de 84.000-ért sikerült hozzájutnom.
Gyakorlatilag hetek kérdése, és bemegy mindenhol az ára 7700k alá.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
törölt tag
válasz t72killer #20 üzenetére
Igényektől függ mint írtam. Nekem éppen a kozmetikai különbség volt a fontos; hogy felszámoljam a SATA kábeleket. Két lépés előre, egy vissza lett volna a PCIe kártyával.
Melyikhez képest írod a 20% különbséget? 8600K-val lehet ennyi, de egy 8700K-val szerintem 40-50% is megvan az. Most újra történt előrelépés. Persze, totál megértem, ha valaki marad a korábbi platformon, egy új - főleg ha RAM csere is kell - nagyon drága.
[ Szerkesztve ]
-
Taranti
senior tag
Mondjuk engem a Z370-es alaplapok ára nem tud lelkesíteni, pláne összevetve a B350-es AMD lapokkal. Tudom, a B350 nem csúcskategória, de 1151v2 fronton viszont más nincs, és hát egy darabig nem is lesz.
Mindent összevéve, AMD alapokon ma olcsóbban lehet értelmes teljesítményű gépet összerakni. (Más kérdés, hogy az őrült memória árak sok mindent átírnak.)
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
t72killer
titán
válasz #72042496 #26 üzenetére
Hátigen, kérdés ki miért mennyit
#28: pontosan. 32GB RAM ára mellett már csak pár %-os különbségnek látszik az intel vs AMD választás... Inkább az a kérdés, mennyire használ az ember sokszálú progikat: ha igen, akkor Ryzen (1700) v egyenesen Threadripper, ha csak 2 szál kell, akkor egy i3 7350K is elég. A necces ügy, ha vegyesen használ kevés és sokszálú alkalmazásokat az ember (=pl dolgozik ÉS játszik), akkor jön képbe a 8700k.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Így aztán még jobban nem tudom mi váltsa majd le az L5420-asom.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Kansas
addikt
G4560, az mindenre elég, nem tudtad? Meg olcsó is...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
hemaka
nagyúr
Nem nagy extra, ha valaki ilyet venne inkabb vegyen 7700k-t, joval olcsobban meg van, a teljesitmeny meg ua.
-
woros
őstag
Ipont figyelni kell, már 2x volt náluk 8700K bruttó 129-ért. És valós készlet volt.
-
nagyúr
vagy nem...
Pl az egyik magyar nagyker egyik naprol a masikra emelte a 8700k netto arat 97.200-rol 122.200-ra....es azota is ennyin all.
Es mindezt ugy, hogy keszleten volt a proci, illetve van azota is, de ennyiert kenje a hajara[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Meridian
senior tag
válasz leigazoka91 #16 üzenetére
Nekem Phenom-II 1100-T-m van, AMD-ből... ha jól emlékszem, egy 1600x 300%-al tol többet, majd arra váltok.
15-30-50% plusz? Nem éri meg ennyiért váltani. Duplázás, az már igen.Egyébként a VGA-mat is így cseréltem... Radeon 6780-es, 1Gb RAM-al, RX470 8GB RAM-osra.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Arról volt szó, hogy a meglévőt cserélje-e a kolléga (nálam is pont erről van szó...). És igen, használtban akad alá lap, és az ember ráér akkor újat venni, ha a meglévő kipurcant, ami lehet még 4-5év is, amikor a s1151v2-t már csak a történelemkönyvekből fogjuk ismerni és 16magos konzumer procikat fognak hozzávágni az emberhez, DDR5 RAM-mal kerítve. Nem egy generációt hagytam már ki, mert értelmetlen lett volna a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
durva arfolyama van mostanaban a dollarnak 454 ft 1 dollcsi. elvileg...
a 8400 bekerulhetett volna, az a masik erdekes proci a 8700k mellett az ara miatt.nah johet a kovetkezo kor, es tenyleg beruhazok mar vmire. a zen2 es a nyolcmagos coffee lake is erdekes. remelem mindketto kisebb csikszelesseggel jon.
eus arak:
8700k elvileg: € 381.23
raktarrol: € 448.401800x: € 404.21
raktarrol: € 411.94[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Fred23
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #42 üzenetére
-
Pécsi gyerek
addikt
Egy 6-7 gen i5 már nagy előrelépés.Az is birja még pár évig bárki bármit mond.A xeon e5440 em is kb 7-8 évig helytált a mezőnyben,az elmúlt (nem 8 év ) 2 évben lett kevéske.(hozzáteszem nekem nem )
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
arn
félisten
válasz Pécsi gyerek #44 üzenetére
azert volt fejlodes, ha a sandyt vagy a haswellt nezzuk:
https://www.computerbase.de/2017-11/cpu-aufruesten-benchmarks-test/2/[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Kansas
addikt
válasz Pécsi gyerek #42 üzenetére
Arra minek? Az új "budget choice" talán az i5-8400, már ha kifogsz egy jó példányt.
Ha meg kevés szálas kraft kell, akkor i3-8350K.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Nem tudom, hogy miért most érzek késztetést, hogy leírjam, de hiába szipi-szupi az új proci, engem elszomorít, hogy egy mérséklődő időszak után, manapság újra luxus cikk egy valóban erős PC.
110.000.- ezer Forint egy i5? 160.000.- Forint egy i7? És akkor még ugye van feljebb is, de azt már hagyjuk.
Nekem úgy rémlik, hogy még nem is annyira régen, egy ilyen proci, és egy mostani erősebb vga árából egy komplett gépet lehetett összerakni, manapság meg ezek sem jönnek ki 300K-ból.Szerintem sokaknak elmegy a kedve a gép fejlesztéstől, cserétől, és szerintem máshol sincs mindenhol kolbászból a kerítés.
-
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet. Nem rossz ez a generáció de ezek az árak már fájnak. Egy i5 sem ér 100000-et. Még 60 is sok, ám legyen, de 90-100 az vicc.
-
sb
veterán
Az a gond, hogy 8400 alig van. Gyanítom nem véletlen, mert az egyik legjobb perf/price-ban.
Mondjuk engem is ez a vonal érdekelne maximum. Még 4 magot se mindig használok ki, de ha kell - ritkán -
akkor 6 is elférne. Az őrült nagy frekiknek meg csak maximalizmus mellett van helye továbbra is szvsz. A fogyasztás meglódul és annyi.Vélhetően a következő kör - vagy a t72killer által emlegetett azutáni körök 12-16 maggal - sem jönnek magasabban. A freki rég plafonon van, 1 mag 3.5GHz között elvan kb. 10-12W-ból, de ha sok a mag nagy a szorzó. 6 mag 60-70W, 8 mag 90-100W. Ez még kényelmes (pasztafüggően ). 4.5-5 körül meg rá lehet számolni a 2x szorzót lazán és jönnek a kazánok. 12-16 magnál meg komoly váltás kell, ha ezt tartani akarják.
Oké, mondjuk ha odáig eljutunk akkor már tényleg nagy pofátlanság kell majd a 2 mag@5-6GHz = 35fps igényű játékokhoz. -
Pécsi gyerek
addikt
Azt a játékot mindenhol szapulják hogy nincs optimalizálva.(1080 ti is megdöglik alatta állítólag néha )Meg hogy van 3-5 játék ami lefektet egy procit,és akko mivan (főleg egy anno 18 ezres procit 😁)Van mellette 99,8% játék ami meg simán szalad.Plusz amit linkeltél az is high-on lett tesztelve,egy közepes beállításon azért megnézném miújság (főleg ha kijavítják ezt az optimalizálatlanságot)
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs