Hirdetés

2019. július 16., kedd

Hozzászólások

(#51) woodworm válasza ggg1 (#50) üzenetére


woodworm
(PH! addikt)

Mert be lett dobva ez a 10%-os hülyeség! Ez eddig sem volt így és a linkelt tesztben sincs így. Csak akkor jön ki ez az érték, ha a perem eredményeit vesszük. Vagy a valóságból merítve példát sírunk, hogy az 1 streamet tudó és gyárilag letiltott 40Mhz-es csatornaszélességgel bíró telefonunkkal 30 Mbit-et mérünk az n300-as routeren.

(#52) ggg1 válasza woodworm (#51) üzenetére


ggg1
(fanatikus tag)

Akkor most egyetértünk? Mert nekem úgy tűnik, hogy ugyanazt írtad, amit én. :D

(#53) woodworm válasza ggg1 (#52) üzenetére


woodworm
(PH! addikt)

Nem teljesen. Ezt írtad: "Igen, már föntebb egy páran jutottunk ugyanerre a következtetésre.
Mármint arra, hogy a gigabit ethernet nem lesz annyira szűk keresztmetszet a gyakorlatban, és arra is, hogy nehéz lesz majd olyan klienst találni, ami ennyi streamet lekezel."

A tesztben egy 2x2-es, ac-s klienssel tesztelték a routert és a szabvány maradéktalan kihasználásával (160MHz csatornaszélesség) alulról közelítették a gigabitet. Tehát szó sem volt az ax szabvány lehetőségeinek a kereséséről, ki sem próbálták a tudását megfelelő szabványú kliens hiányában.Tehát a gigabit igenis szűk keresztmetszet lesz és jelenlegi formában felesleges vakítás ax router vásárlása, mert kihasználhatatlan. Ha van megfelelő kliens, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért.

(#54) ggg1 válasza woodworm (#53) üzenetére


ggg1
(fanatikus tag)

Ó, ne csak azt az egy sort olvasd el, hanem mindent, amit írtam.
De ebben az egy hsz-ban sem azt írtam, hogy a szabvány "maradéktalan kihasználásával" ne lehetne átlépni a gigabit/s-ot, hanem azt szó szerint, hogy a gyakorlatban a kliensek limitációi ezt nem teszik lehetővé, föntebb 2 hsz-sal pedig arról rizsáztam fél oldalon keresztül szintén, hogy a kliensek limitációi, mint a kevesebb stream, kevesebb antenna, kissebb csatorna sávszélesség miatt a gyakorlatban ez úgysem kihasználható, meg hogy a mobil eszközökben fixen kiépítettek az antennák, nehezen bővíthető, és talán asztali gépbe építhető ezerantennás kártyákkal lehet maradéktalanul kihasználni.

Erre Te leírtad a hsz-odban, hogy egy mobil tel limitációi miatt mért nem lehet a gyakorlatban kihasználni a teljes sávszélt, tehát tök pont ugyanazt írtad, amit én.

Föntebb meg a kolléga arról írt - átfordítva erre a mobilos példára meg a sztreamekre -, hogy ha egy mobil 1 streamet is tud csak, akkor is az n-nél több az ac, az ac-nél több az ax, függetlenül attól, hogy ez mennyivel marad el az elméleti maxtól.
Én meg hozzátettem, hogy ez még azért is jó, mert vannak új freki sávok, így ha nem is érjük el a nagyobb sávszélt, de legalább nem akadunk össze a szomszéddal, hát ezt sincs ellentmondásban az állításoddal, szóval örömmel konstatálom, hogy mind mindenben egyetértünk. Tök jó! :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.