Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
20gigás mkv vagy egy Blu-Ray film közt nem sok különbség van valóban, de mondjuk sötétebb árnyalatoknál az mkv csúnyább, Blu-Rayen szebb az átmenet. Mióta van egy SAMU 6000-es TV simán észreveszem az ilyet.
Amúgy meg tudná mondani valaki, hogy mit írnak elő az EnergyStar 4.0 és 5.0 szabványok TV-kre, számítógépekre???
-
7Heads Drago
veterán
Nem, nem egy vinyó csücsül. De egy szerveren egy adat gondolom nem annyi vinyón és annyiszor szerepel ahány felhasználó van épp rajta. Ha pedig egy vinyón több felhasználó "van egyszerre", akkor a "régi" lemezes vinyók be lassulnak rendesen. És HD-s filmnél lesz mit mozgatni már egy felhasználónál is.
A HD-s adást nem ingyen adják se a UPC-nél se a többi szolgáltatónál. Gondolom, hogy nem segélyből élnek.
A BD lemezes kérdésben meg nincs elég tapasztalatom. Így neked neked van igazad.Illetve nincs olyan komoly BD-s rendszerem se ahol látnám-halanám a különbséget.
-
Márton
nagyúr
válasz
7Heads Drago #51 üzenetére
Szerinted egy szerverben 1 db vinyó csücsül?
A hálózat persze hogy bővíthető drága fejlesztésekkel.
Kérdés, hogy megfizetik-e ezt a userek az előfizetői díjban.
Az mkv méret bitrára kérdése, meg hogy milyen ill. hány hangsáv van mellé téve.
20gigásnál már nem veszed észre a veszteséget a BD-hez képest, 8-asnál jó tv-n, projin bőven kiszúrható. -
7Heads Drago
veterán
Egyazon vinyon kezdjél el csak két másolást egyszerre. Rendesen visszaesik a teljesítménye. Míg az SSD pont ebben a jó. Nem sokat csökken a sebbesége. És nem valószínű hogy ha valaki filmet akar nézni az pont egyszerre fog rákattintani 100 vagy 1000 másikkal együtt. Persze az is igaz hogy én nem ismerem a szerver gépek pontos felépítését.
A hálózat az bővíthető szerintem.
M@trixfan: Az hogy sikerült olyan nagyra. Nekem a Gladiátor (2:45 perc) is csak 8 Gb. A Transformers pedig rövidebb is. -
Márton
nagyúr
válasz
7Heads Drago #41 üzenetére
250 Mb/s már a vinyók határát feszegetné?
inkább a háló lesz a szűk ott.. -
M@trixfan
addikt
válasz
Az IMAX Transformers 2 X.264 rip mérete 20 giga. Egyéb kérdés?
-
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
aszem nvision a neve de az 120hz kiván sajna viszont rengeteg game támogatja de aszem 100k fölött van a 120hz-s samu + 40k a okuláré hozzá. és így nem éri meg.
-
Scoobyka
addikt
válasz
Komplikato #43 üzenetére
Avatar is 3d-s teljesen...pcre,boxra egyarant megcsinaltak....es rengeteg opcio van kulobozo verziokhoz....szoval butasagot ne mondjunk mar....van azert mar most is uj 3dt kohasznalo gem es meg fog jonni ezen az even sok.
-
Komplikato
veterán
válasz
" Sőt ha jól tudom Geforce-n mintha már lenne is valami."
Jah, vagy 10-12 éve. Akkor jött ki a TNT Ultra mellé az első komerciális shutter glass.Persze előtte is voltak már, csak professzionális cuccokhoz.
-
válasz
Ja hogy te nem eredeti Blu-ray filmről beszélsz, hnem otthon írtról, amin rip van. Így már mindjárt más. Az eredetiek azért jóval nagyobbak 10 BG-nál.
A netes filmezésnél én leginkább a hivatalos csatornákat értettem, de persze otthon is lehet erős média szervert építeni, csak marha drága.
-
7Heads Drago
veterán
Nekem van rippelt filmem. Igaz csak 720x1280-as. És a 2h 45perces film csak 8Gb.
Az átlag filmek meg csak 1:30-40 között vannak, ami 5-6 gb lehet csak. És mivel a User--nak nincs hozzáférése a fájlokhoz csak a lejátszón tud a klikkre kattintantani, nagyon valószínű hogy rippelt lesz a HD-s film amit néz.Így kisebb a fájl. Gyengébb server is elég hozzá, és több felhasználót tud egy gépről kiszolgálni.
Egy kicsit számolva azért ez majd rendesen hazavágja majd a mostani servereket.
Ha csak 2,5 Mb/s is másolsz lefelé a serveről, 100 felhasználónál az már 250 Mb/s. Jöhetnek az SSD-k a serverekbe is. -
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
Azért ne túlozzunk.
Egy BD50 nagy része extra lenne? Ezt nem hiszem. A transformers pl.: alig fért el a lemezen (kellett is a tömörített hangsáv mellé), de ha egy 120 perces filmet 40 Mbit-tel akarnak lemezre írni, akkor se lesz mellette túl sok hely.
/a ripek vannak 10 GB körül/
Ja, így már értem, mire gondolsz.
Itthon még nem igen van ilyen, de amcsiban van rá példa. Több sporteseményt is lehet a neten HD felbontásban nézni. A Full HD felejtős, 1080i-t szoktak tolni, annak kevesebb sávszélesség kell.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
Nem Magyaro. gondoltam.
stevve: BD 50 ----> Aminek jó része az extra. Illetve a rengeteg nyelvi beállítás. Neten meg gondolom célzottan csak azt a nyelvet fogja leszednia lejátszó, amit kiválasztasz.
Egyáltalán nincs köze ahhoz, hogy kinek milyen nete van otthon. Hogy jön ehhez az, hogy mennyit szed le valaki 1 óra alatt?
Nem ahhoz van köze hogy kinek, milyen netje van, hanem ahhoz hogy a szolgáltatók mit tudnak garantálni. És teljesen mindegy hogy te most filmet nézel, vagy torrentezel, vagy netezzel. A gépednek az csak adat. És ha ezt bírja a szolgáltatod sávszélességgel, és van olyan server ami ezt győzi(ezt én kétlem), akkor miért ne lehetne filmet nézni full HD-ban neten?
Az egész számítás technika a matematikáról szól. Az adat pedig adat.
És egy kis humor: Gondolom hogy nem lavorban akárják szét hordani a HD-s filmeket majd. -
Azért ne keverjük már az internetes sávszélességet egy HDTV-s adáséval...
Egy jó HD-s adás eléggé sávszélességigényes és ha azt broadcast-ban küldik, akkor az bizony igen jelentős adat, még 1080i felbontásban is. Egyáltalán nincs köze ahhoz, hogy kinek milyen nete van otthon. Hogy jön ehhez az, hogy mennyit szed le valaki 1 óra alatt?Csak nézzetek meg egy stream-et a neten (pl valamilyen meccset élőben). Milyen vacak minősége van már akkor is, ha 300K-val jön annak a rakás embernek. Mi lenne, ha ez valóban HD minőség lenne?
7Heads Drago:
"Egy HD-s film pedig általában nem tölti ki az egész lemezt (25 Gb-t)." Azért maradjunk annyiban, hogy a legnagyobb részét igen és vannak BD50-ek is. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
7Heads Drago #36 üzenetére
Kártérítési perek, Magyarországon...
Talán egy párhuzamos univerzumban.
-
7Heads Drago
veterán
20 Mb/s felett már elégnek kell lennie a HD adásnak. (20 Megabites netnél kb 2500 kb/s töltesz le, ami azt jelenti hogy kb 1 óra alatt szedsz le 10 Gb-ot) Egy HD-s film pedig általában nem tölti ki az egész lemezt (25 Gb-t).
És ezt azért már itt az országban egyre több helyen tudják adni. Az más kérdés hogy ekkora adat mennyiséget jelenleg még szerintem nem győznék a szerverek. De hát ha valaki válal valamit azt próbálja is meg betartani, vagy jönnek a kártérítési perek. -
M@trixfan
addikt
A szemüveg nélküli 3D-nek jelentős problémái vannak. Vagy monokróm, vagy csak bizonyos színeket tud, vagy nagyon szűk a betekintési szöge. A szemüvegest több ember is jól látja és olcsó megoldás. Szvsz abban lesz fejlődés, hogy mondjuk 400Hz-cel frissít és akkor akor mindkét szemre jut 200 Hz.
Amúgy meg azt mondom kit érdekel a műsor!
Az ember inkább játsszon, nézzen képeket és igényes és reklámmentes 1080p filmeket, most már 3D-ben. Évek óta nem nézek tévét egyáltalán és rá kellett jönnöm, hogy semmi értelme nincs. Ezek a modern megjelenítők már régóta az otthoni szórakozás központja ahol a klasszikus értelemben vett tévéműsor már csak többed rangú szempont.
-
ProfBako
tag
Jó ez, csak ne folyna ki a szeme az embernek tőle.
-
GIJoe
addikt
válasz
A 50-100 megás csomagok, jó dolgok (bár nem az említett drága szolgáltatósnál>Digi)
számoljunk egy kicsit, egy fullHD+truehangnak hány Mbit kell? = x
Ezt szorozzunk be mondjuk egy sikerfilm nézőszámával X x 2.000.000 (millió user)
Lehet hogy elrugaszkodott a 2 M azám, de előbb utóbb csak bedöglik minden oldTV és ahogy fejlődünk FullHD alap lesz...Na jó azt hiszem a beugrók tanulása károsan hat rám
-
7Heads Drago
veterán
Ígérik már a 3D-s játékokat is. Sőt ha jól tudom Geforce-n mintha már lenne is valami.
GIJoe: Giga-mega? Amikor a T-Home is meg a UPC is 50-100 megás csomagokat kínál. És még csak nem is csillagászati áron. Itt csak a csatornák vannak lemaradva. Mert a régi kamerákat dobhatják ki.Kevés adó van még HD-vel is.
-
hodostamas
addikt
Köszi a tech infót róla
Való igaz, ott elég nagy szögben volt érzékelhető a térhatás, viszont a felbontás eléggé kicsi volt, min 4-5 méterről kellett nézni hogy élvezhető legyen.
Nem tudok rájönni milyen kiállítás is volt az. Ázsia Centerben volt(vagy a környékén? 173-as busszal kellett menni a végéig), 2007 környékén, nem volt egy nagy kiállítás -
mzso
veterán
válasz
hodostamas #14 üzenetére
Az nem mostanság lesz, hogy az emberek szemüveg nélküli 3d-t fognak nézni. Amit láttál az a Holovízió lehetett. Ami marha drága és marha nagy. ráadásul ott az adatmennyiségnek is vagy százszorosnak kell lennie, hogy normálisan nagy látószögből érződjön a 3d hatás. Ugyanis ott egyszerre nem csak kettő képet hanem rengeteget kell sugározni különböző szögekben. 100 blu ray-nyi adat meg sok nem is beszélve a számítási kapacitásról ami ilyen mennyiségű tömörített adat dekódolásához kell.
-
Egyelőre úgyis totál felesleges beleugrani a vásárlásba, mert talán 1-2 műsor, film, akármi akad, ami 3D-s (nem a piros-kékre gondolok
). Mindenesetre érdekel a dolog engem is és nagyon ezt erőltetik most mindenfelé, a 3D-t.
Azért egy NBA döntőt szívesen megnéznék én is 3D-ben.
-
No.01
addikt
Mar bocsi, de ezzel azert erossen vitaba szallnek. Attol meg, h v.kinek 600.000-es TV-je van nem jelenti azt, h szarik az energiafogyasztasra! Na nem azert mert az ember nem tudja kifizetni, hanem csak maga gondolkodas ill a kornyezettudatossag.
Az meg, h gyengenek tunik szvsz beallitasi problemabol ered.
Ezek az ujabb LED-es Samsung TV-k (B6000, B7000, B8000) nemcsak a LED hattervilagitasbol eredo jobb kontarsztban szarnyaljak tul a sima LCD-ket (sot mar lassan plazma magassagokba emelkedik) de a jobb elektronika reven a normal adast is ugy adjak vissza ahogy mas nem. (nyilvan ez csak ido kerdese es mas TV-knel is igy lesz)
Van osszehasonlitasi alapom es hat ami eddig a sima LCD-n (Samsung 52A656) rossz volt az most (Samsung 55B7000) klasszisokkal szebb. tobbek kozott a B.K. isNem vagyok Samung rajongo felreertes ne essek, de ennyi penzert a konkurencia vagy kisebbet ad vagy jobbat de akkor azt olyan felarral (Philips 52PFL9704H) h azt (meg) nem eri meg.
Bar az igazan hozzaertok azt mondjak, h mindenkinek mas a szep ill a jo igy elkepzelheto, h neked ez a dolog nem jott at
A 3D-rol meg az a velemenyem, h majd akkor lesz jo, ha tenyleg elterjed, de amig nalunk meg HD adas sincs (mert azt a 4 csatornat en nem nevezem annak) addig ez teljesen felesleges.
Eletem elso 3D-s mozijat (Avatar) nagyon elveztem tenyleg jo volt, de az elso 30perc elteltevel a szemem elfaradt a fejem meg megfajdult.
Valoszinuleg ez is elegge ritka, de van aki igy van aki ugy. -
GIJoe
addikt
LED ide vagy oda, nekem gyengéknek tűnnek a LED-es samuk.
Hiába a soknullás dinamikus kontraszt, plazma, de még normál LCD TV mellett is
gyenge fényerejűek. Az ok, hogy hazaviszed és otthon jónak tűnik, meg különben is, fullHDnak is akkor lesz értelme, mikor a barátok-közt öt is abba nézed,.gigamega sávszéllel ez 5-8 év, ha nem több)Az energiafogyasztás dicséretes, de aki vesz 400-500 ért ilyet, annak 90%-át ez nem érdekli, az fix
-
Psych0
őstag
apát mindjárt elüti a kék autó...
-
Én arra lennék kíváncsi h pl a játékokat is lehetne 3dben élvezni rajtuk vagy csak az ilyen módon felvett videó anyagokat?
-
7Heads Drago
veterán
(bár akkor sem értem miért: a led háttérvilágítás önmagában nem nagy dolog)
Jobb a feketéje mint a sima LCD-nek, és alacsonyabb a fogyasztása , mint az LCD-nek és a plazmának. Illetve a színei is szebbek és többet is kezel, mint a másik kettő. És a fényereje is közel van a plazmáéhoz. Az LCD-k nappali fénynél elég kakik. És szerintem a betekintési szögei is jobbak, mint az LCD-nek.
Na most akkor miért is szebb a LED-es tv?
Van azért különbség rendesen. -
7Heads Drago
veterán
Hát ezt majdnem én si beraktam ide.
És még azt mondják hogy sokat eszik a plazma.
Na az régen volt. 2-3 éven belül rendesen fel fogják szerintem futatni a 3D-t.
Az idén már állítólag 100 sport eseményt fognak 3D-ben sugározni. Na nem itthon...
És gondolom kisebb összeg lesz a havi díja is. -
gyiku
nagyúr
pana plazmas hirnel volt plazmafogyifika. tessek: "Ennek értelmében például egy 42 col képátlójú televízió mindössze 115 wattnyi energiát használhat fel, ami a korábbi értéknek csaknem a fele."
-
00roli00
aktív tag
-
rtom
senior tag
Az eddig sem értettem, hogy van az, hogy a Samu már 2 éve gyárt LED-es TV-ket, míg mások nem, csak most karácsonykor jelent meg a Sharp és az LG, szal tényleg tudnak valamit. Csak így tovább!
Én végülis karácsony előtt bevállaltam egy 32"-est a 6000-es szériából, elképesztően jó, gondolom a képjavító áramkör is sokat fejlődött, mert még az alap csatornák is élvezhetőek, persze különbség van egy mostani technikával felvett adás és egy régi film között, de még utóbbin is tud javítani.
-
Nem csalódtam a Samsungban
Nagyszerüek ezek a tévék kár,hogy ez a technologia nálunk késésben van.Most ha igaz a nyári foci vb 3d.ben megymazért arra kíváncsi lennék,biztos lenyügözö.
Az új Plazmák meg végre keveset fogyasztanak,talán el lehet gondolkodni most már,hogy Lcd,vagy plazma,fogyasztásuk kezd azonos lenni -
Peter13
senior tag
OFF: Az a baj, hogy a jobbfajta plazma ára még mindig magasan a LED-es TV felett van (A mezei plazma képét meg hagyjuk). Nekem sincs ledes TV-m (SHARP LCD lett végül), és szkeptikus vagyok a "nagy" újdonság miatt (a vékonyság meg annyira nem érdekel hogy azt szavakba sem tudom önteni), de tény ami tény: ahány boltba bementünk, a legjobb képet mindig ezek a ledes szutykok adták. Most lehet jönni azzal hogy kalibráció, meg üzleti fényviszonyok, de MINDIG, hónapok óta? A nő pl SONY mániás, de most egy Samu LED TV-vel szemezik, mert beleszeretett a képébe (mondjam mennyit tud a mögöttes technológiáról?
). Ki volt rakva kb 100-120 TV, erre bökött rá. Másik boltban egy hasonlóra...és így tovább...
Ez van. A LED-es TV valós alternatíva lett (bár akkor sem értem miért: a led háttérvilágítás önmagában nem nagy dolog).ON: Egyébként nem tudom hogy Internet@TV egy plazmán mennyire jó ötlet. A fogyasztást ezek szerint megoldották (nem semmi
), de mi újság a beégéssel?
-
-
Dany007
veterán
válasz
hodostamas #9 üzenetére
És ott szemüveg nélkül volt? Valamit én is olvastam már magyar fejlesztésű 3Ds tévéről... De passzolok, hogy az szemüveg nélküli volt-e.
Régen az sg-n olvastam egy cikket, hogy Japánban kísérleteztek szó szerinti 3D megjelenítéssel. Valami foton impulzusokat lőttek ki a levegőbe, aminek tudták szablyozni, hogy pontosan mikor és hol halványodjon / tűnjön el. Csak állítólag színesben sohasem lesz megvalósítható a technológia... Bár ezt már sokmindenre mondták...
Na az szó szerint 3D-s volt -
00roli00
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #6 üzenetére
Vagy egy jobb fajta plazmát..
-
Loretto
veterán
Ilyen vagy olyan technika, szívesen kipróbálnám.
-
einstein
senior tag
"A teljes terméksor elemei a LED 9000, LED 8000 és LED 7000 televíziók, illetve egyes LCD és Plazma készülékek"
Ez pontosan melyeket jelenti? Az új 650 - 750 nem ledes tévéjük is 3Dready? Tényleg, ezek most a "C" előtagot kapják, vagy bevezettek valami egyéb jelölést? -
Dany007
veterán
Fél óra után nem, max egy óra 1,5 után... Nekem pl az imaxtől 1,5 óra után kezdett megfájdulni kicsit a fejem. De más még nem ennyit se tapasztalt a környezetemben.
Olyan meg nem lesz, hogy ne kelljen hozzá szemüveg. A két szemnek külön-külön képet kell kapnia, és azt se mindegy hogyan... Szemüveg nélkül nemhinném, hogy ez lehetséges lenne...
Persze ha beülsz a kocsiba és kimész az M7esre versenyezni akkor az már elég élethű és 3D-s is lesz! Na ahhoz nem kell szemüvegAmúgy, én nemrég vettem 28-as FullHd LCD-t, de már kezdem bánni... A samunak valami ~90k körül van 120Hz-es LCD-je, asszem az csak 24-es, de azon már működik az Nvidiás N-vision szemüveg, ami még plusz ~45 ezer lenne, és kész is az Imaxes 3D élmény otthon. (na jó kicsit túlzás volt) szal így utólag ez nekem jobban megérte volna. Főleg most, amikor pár napja véletlenül 3D filmet töltöttem le full hd ben. És csak lestem, hogy miez....
-
FRENK1988
veterán
válasz
Hedgehanter #2 üzenetére
Hát igen. Röviden ennyi.
De szerintem elég vastagon fog fogni az árcédulára a Samu tollja -
sTERNI
senior tag
Vigyorgó apuka-a-gyerekkel ide vagy oda, most is csak azt mondom, majd veszek ilyet ha nem kell szemüveg hozzá no és persze, ha nem folyik ki a szemem fél óra használat után.
-
Hedgehanter
őstag
How much?
-
Devid_81
félisten
Birom mikor a ledekkel mindig feltalalnak valami "uj" technologiat.
Mar tizeneve a kepponotknak ledeknek kellene, hogy legyen egy valamire valo TV ben
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezen kívül számos új LCD és plazma modellel jelentkezett a vállalat Vegasban.
- Asustor NAS
- Kedvenc zene a mai napra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest