- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ideiglenes téma összefoglaló, hogy azért néhány hasznos infó könnyen elérhető legyen.
▼▼▼ Kattints bátran ide alulra az összefoglaló kinyitása linkre. ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
axis08
csendes tag
Sziasztok,
Egy napja boldog tulajdonosa lettem egy ilyen szépségnek, gondoltam megosztom veletek az első tapasztalataimat.- Gyönyörű, nagyon régen láttam ilyen szép telefont, legutoljára talán a Nexus 4 nyűgözött le ennyire. Méretre is tökéletes.
- A hozzá kapott tok is egész jó, karácsonyi rohangálás van, így fel is tettem rá.
- Villámgyors, teleszórtam a naponta használt appjaimmal, eddig szinte akadásmentes, remélem így is marad, ha már teljesen belaktam. Csináltam sebesség összehasonlítást iPhone 6-al es BB Classic-al, sehol sem maradt szégyenben
- A kijelző színei csodálatosak, a fekete tényleg fekete, leginkább sötétben lehet ezt érzékelni
- Tegnap 16:15-kor töltöttem fel teljesen, most 28%-on van. Folyamatos Wifi és LTE kapcsolat, nyomkodás. chat, mail. Ez szerintem egész jó.Elsőre ami zavaró nekem, leginkább szoftveres dolgok:
- Az oldalsó kapcsoló nem konfigolható, legalábbis én nem találtam meg - jó lenne rezgő és teljesen néma mód
- Feloldásnál szerintem túl sok az interakció - dupla kopp, swipe, kód... Ha használom a Smart Lock funkciót (pl megbízható eszköz vagy hely) akkor is duplakopp és swipe
- Nem lehet root nélkül állítani az ikonok méretét. szerintem az 5"hoz kicsit nagyok az ikonok, de ez egyéni ízlés kérdése
- Eleinte zavaró volt, hogy nincs a kapacitív gomboknak világítása, de ez is hamar megszokható, pláne ha az ember kotábban is droidos volt.
- A gyári google kamera nekem kicsit fapados, de ezt még ma este orvosolni fogomhát röviden ennyi egyelőre
-
Pompi
MODERÁTOR
"- Feloldásnál szerintem túl sok az interakció - dupla kopp, swipe, kód... Ha használom a Smart Lock funkciót (pl megbízható eszköz vagy hely) akkor is duplakopp és swipe."
Ez sajnos Andorid 5.x feature. Nem Oxygen sajátosság.
"- Nem lehet root nélkül állítani az ikonok méretét. szerintem az 5"hoz kicsit nagyok az ikonok, de ez egyéni ízlés kérdése"
Custom laucher (pl. Nova) és lehet mindent állítani (ikon méret a home screenen, app browserben, dockon, google kereső kikapcsolása, rácsméret stb. stb.)
"- A gyári google kamera nekem kicsit fapados, de ezt még ma este orvosolni fogom"
Gyárilag az Oxígen saját kamera appja van rajta. De igen, az elég fapados. Reméljük ez majd változik.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
konczy3
senior tag
Kellemes ünnepeket minden kedves fórumtársnak, és OP tulajnak
Never Settle
-
forgonati
őstag
Sajnos a hátlap brutál könnyen sérül, mindenki védje ahogy tudja. Nem tudom az Oneplus mit ír erről, de valahol mintha olvastam volna (talán valamelyik külföldi tesztben) hogy a hátlap is GG viszont a valóságban köze nincs hozzá. Én marha levettem róla az eredeti védőfóliát, mielőtt még megjöttek volna az újak amiket rendeltem. 2 napig hordtam tok nélkül a zsebemben és ma vettem észre egy jó hosszú karcot a közepén + több aprót az alján. Értem én hogy low budget mobilnak készült, de nem lehetett volna valami ellenállóbb üveg? Az ideg szétbasz, hogy 2 hetes a mobil és már karcos Tokban nem nagyon akarom tartani, max. ha olyan helyre megyek ahol sérülhet. A hátlapi fólia meg nem takarja a teljes hátlapot, mivel az ívelt ugye. Muszáj lesz valami Dbrand skint felraknom
El tudom képzelni, hogy fognak kinézni ezek a telefonok 1 év után
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
kutyuska
aktív tag
válasz torma1981 #2450 üzenetére
A Gearbest deal alapján jelenlegi USD árfolyamon ( + 8 USD szállítási költséggel számolva) kb. 10 százalékkal olcsóbb lesz mint a gyári. De csak egy év gearbest garival és 800MHz LTE nélkül.
Erre mondják a fapadosinfo-n hogy UFB.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
" Babra munka, de megéri! "
-
törölt tag
Sziasztok!
Hamarosan csatlakozom a klubhoz, "High five! Your order has been shipped"
Boldog Karácsonyt!
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt!
Volt nálam 2 napig egy Huawei P8 lite.
Android 5.0.1
Egyetlen appot sem lehetett átmozgatni SD kártyára, mindegyiknél szürke volt a gomb.OPX-nél ez lehetséges?
Ja, a P8 lite már visszakerült azóta a boltba, nekem nem jön be (de az ára nagyon jó volt, ezért 1-2-3 hiányosságát elnéztem volna neki de több gond is adódott, a P8 lite fórumban olvasható a story).
Gippazoid Novelties Inc.
-
Xmodule
őstag
válasz forgonati #2455 üzenetére
Nekem is karcos lett a hátlap pedig én meg tokba is tartottam. De igazából úgy vagyok vele hogy nem igazán érdekel. Vigyázok a cuccaimra de most ez a telefon kerül 250$ba kb aztán úgy egy két évig akarom megtartani akkora meg már annyira nem lesz ennek értéke hogy pont senkit nem fog érdekelni hogy karcos e a hátlap vagy sem. Használom azt csókolom. Direkt nem egy dupla vagy akár tripla ennyibe kerülő telefont vettem (volt már olyanom). De még mindig a telefon van értem és nem én érte. Bár egy "bőr" dbrandot rá raktam de azt is csak azért hogy ne csússzon annyira mert a tokokat nem csípem.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
vicamuso
tag
Boldog karit!!
Egyéb nektek telefonalasnal ahogy a fuletek hozzaer nem zizeg neha fel. Ez gondolom a duplakoppos screen miatt van. Rettento idegesito.. Szinte minden telefonalasnal elofordul... Csak az en fukem vagy arcom ilyen?
Masik furcsasag 2 naoja csinalja, a terero ikonon az latszik h nincs jel, kozben pedig van... Ha elkezdek tarcsazni vagy nyomkodni egybol fullon lesz.Egyeb, eddig egy restartom volt, mert hiaba volt bekapcsolva a net es mutatta h van LTE vagy wi-fi a bongeszom (uc browser) se , de a google kereso sem ment... Restart utan minden ok volt.
-
konczy3
senior tag
Nem lehet hogy az a rezdülés percjelző? Mert rövid telefonálásnál nem jelentkezik nekem csak ha hosszabb és olyankor többször is időközönként
[ Szerkesztve ]
Never Settle
-
forgonati
őstag
válasz Xmodule #2461 üzenetére
Én is vigyázok a cuccaimra, de akkor is. MIndegy hogy 250 vagy akár csak 100 a telefon, az bosszant hogy vadi új, és 2 hét után már karcos lett. De mindegy, túlálem, annyira nem vészes a dolog, csak akkor látni, ha épp úgy kapja a fényt. Most már van rajta fólia, így már nem is látni egyáltalán.
Akinek esetleg van már Dbrans skin rajta, a széleken tökéletesen ül? Nem fog feljönni a sarkain idővel? Sosem volt még ilyenem.
Keelah Se'lai!
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz forgonati #2465 üzenetére
Dbrand skin. Írtam róla. Tökéletesen ül. Jós nem vagyok, így nem tudom idővel mi lesz, de szerintem nem fog feljönni - annyit nem kell hajlania, és elég erős a ragasztó. De ha mégis, akkor kap egy másikat.
Nekem nagyon tetszik a sima üveg borítás, de nem praktikus, állandóan maszatos és csúszik. A karcok miatt megoldás a kerámia - én is sokat gondolkoztam rajta, de az előbb írtakon nem segít. Szóval inkább kapott egy skint.
Feel Good Inc.
-
Klemice
senior tag
Én is felpattintottam egy tempered glass-t, hát szégyen, hogy nem ragad fel körben, még jó hogy olcsót rendeltem, gondolom a gyári is ilyen 4200ért ugye?
-
ezmivolt
tag
Egy egyszerű kérdés: hová tudom lementeni az appot, amit szükség esetén vissza tudok majd tölteni? (Ha nem tetszik a frissebb verzió pl.?)
-
ctibor
senior tag
válasz ezmivolt #2470 üzenetére
ES File Explorerben (ingyenes változatban is) van olyan lehetőség az APP fülnél, hogy kijelölsz egy vagy több appot és Mentés menüpontot nyomsz. Csinál egy \Backup\app mappát és oda menti a kijelölt appokat. Onnan már bárhová átmásolhatók.
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
pedrobike
aktív tag
Itt mindenki a bejgli elvonón van? 😂
Garmin tactix delta F6x Pro
-
mgy
senior tag
Nekem most épp nincs opx-em, szóval kussolok...
-
Pompi
MODERÁTOR
25% off akció van dbrandéknéknél, ha esetleg érdekel valakit.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz torma1981 #2478 üzenetére
Nézted a videót a felrakásról? Nem vészes egyáltalán.
Ez még nem vészes forma amire gyártanak, vannak ennél cifrábbak is (pl. az iPhone 6 széria).Feel Good Inc.
-
torma1981
veterán
Ohh köszi a videót. Így tényleg nem tűnik vészesnek. Ez a fólia akkor védi is a cuccot nem? Mennyire tartós lehet? Bár nekem a Flip tok tetszik. Mindegyik telómón volt eddig és sokat véd. Nem egyet ejtettem el és semmi bajuk mert megvédte a tok. Nekem ez a sima csak hátára rakható tok sosem tetszett.
Apropó, tudja valaki mennyi a flip tok a telóra? Eredeti legyen vagy van jó minőségű utángyártott is rá?
[ Szerkesztve ]
-
tejeszacskó
tag
Sziasztok!
Van valakinek jó wallet tok gyártóval/márkával tapasztalata? akár régebbi, más telefon, hátha gyártanak az X-hez is
Találtam párat, de nagyon kínainak néznek ki. -
mgy
senior tag
válasz ittakary #2476 üzenetére
Idén már szabi, meg nem is gondoltam hogy ilyen gyorsan elmegy a fekete, így csak lassú postával kértem. De nem para kibírom.
---
Torma, nekem van gaggyer flip tok az x-hez, odaadom, ha tetszik adsz érte annyit, amennyit gondolsz. Ha nem, az nehezebb eset, mert nekem se nagyon kell... -
TheZukker
tag
Tervez valaki rendelni valamit a Oneplustól? Most akarnék egy sandstone tokot, de a postaköltséget sokallom.
-
trumpf
csendes tag
Készülődik a [cm 13] is. Még csak teszt, de csak lesz belőle valami.
-
torma1981
veterán
Most néztem,hogy a telóhóz kapható flip tok csak itt Európában nem elérhető. Ha régiót választottam asszem USA ott volt mindegyik színből.
Van itt valaki aki rendelne OnePlus X telót? Hivatalos oldalról rendelnénk. Oszlana a futárköltség.
[ Szerkesztve ]
-
konczy3
senior tag
Közben megtudakoltam mi az oka a 3/4G ingadozásnak.
A szomszéd falu határában van 1 viszonylag újabb 4G-s antenna valami toronyban viszont gyakran van technikai problémájuk!!! És ez az újabb, akkor milyen a régi???Never Settle
-
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Nagy valószínűséggel ez lesz a következő telóm, de lenne pár kérdésem hozzátok, ahogy olvasom a fórumot, akadnak mélyebben hozzáértők és már tulajok is...
Egy rendes 2 SIMes telefont szeretnék venni, ami nem akadozik, meg lehet pakolni céges és privát használatú appokkal, és rendes képeket készít/ átlag user, melóhoz, nyaraláshoz kielégítő minőségben, nem egy tükörreflexxes fényképezőhöz mérten persze/
Samsung párti voltam eddig, S Plus, Ace4, így ezen a vonalon gondolkodtam, s ahogy látom, 100e-hez közel van olyan telefon,ami talán évekig jó szolgálatot tesz, s megfelel az elvárásoknak. Samsungból megfelelhet az A5 dual, emellett a P8 lite, vagy lenovo, amin még elgondolkodtam. Aztán elkezdtem nyomkodni őket boltokban... A P8 nagy és drága, a lite viszont e téren jó, de a kijelzője elég fakó, s állítólag gyenge a fényereje. A lenovo Z90 szuper lenne, de azért már ennyit nem adnék érte. P70,S90 kamerája elég szánalmasnak tűnik. Ment az agyalás, mikor ráakadtam az OPXre.
Akik a fenti telókkal kerültek közelebbi kapcsolatba, hova helyeznétek el a sorban? Hardverre, fényképezőre problémásságra gondolok, ezek tekintetében ár/érték arányban?Mivel telót még nem rendeltem kínából, érdekelne még az OPX-el kapcsolatban:
- A magyar nyelv full magyar, mindenhol, vagy vegyesen jelennek meg dolgok pl beállításokban?
-2 SIMet normálisan kezeli? Megadhatók a prioritások? /Nekem a céges SIM lenne az elsődleges, azt használom egész nap telefonálásra, mobilnetre, a sajátomat csak néha .../
-Jól láttam korábban, összefaragható a 2 SIM memóriakártyával? Láttam,h működik, de később sem okoz neki problémát?
-A fényképező nálam szempont, ennyi pénzért már szeretném, hogy egy nyaralást pl végigkattintgathassak vele... Olvastam, h samsung kamera van benne, na de elégséges a minősége egy átlagembernek?
- Én a fizikai gombok híve vagyok, a Huawei ezért sem lenne kedvenc, az OPXen,ha jól láttam beállítható mondjuk a standard samsung elrendezés, ugye?Köszönöm előre is, ha írtok nekem pár okosságot, tapasztalatot!
Győző -
forgonati
őstag
válasz gyozoetz #2493 üzenetére
Hi
-A telefon full magyar, legalábbis nem találtam benne semmi idegennyelvű maradványt.
-A 2 simet kezeli hibátlanul, be tudod állítani hogy mi honnan menjen, hívás, sms, adatkapcsolat. Be lehet állítani úgy is hogy minden alkalommal kérdezze (bár ebben most nem vagyok 100% biztos mert most CM-et használok, az tuti hogy ebben be lehet)
-A 2 SIM + SD modot én csináltam, és hibátlanul működik, még nem volt gondom vele mióta így használom. Az összefaragás nem a legszimplább művelet, de kis kézügyességgel, ha nem vagy totál béna, akkor megoldható.
-A fényképező szerintem korrekt. Nem szabad elfelejteni, hogy ezen az áron nem nagyon van alternatíva, ilyen minőségi telefon, 5" körül, ilyen SOC-al, FHD AMOLED kijelzővel, 3GB RAM-al, 2 SIM-el, SD támogatással, hát, nem nagyon van. Egyedül talán a Xiaomi mi4c ami közel van, de az nem AMOLED, és hallottam hogy vannak panaszok a kijelzőre, mert sárgul. És nem bővíthető szóval nálam azonnal kiesett.
Elég jó fotókat lő, ha elég a fény, akkor hozza simán pl. a Honor 6 vagy a Huawei P7 szintjét. Kevés fénynél romlik a helyzet, mint minden telefonnál. A kameraszenzor különben elég jó, sok ilyen árú telefonban gyengébb szenzor van. De az Oneplus zajszűrő algoritmusa nem jó. Itt szoftveres dolgokon fognak még faragni, új telefon még, jön majd rá több frissítés. Pár képet találsz ITT vannak ott képek Huawei P7-el összehasonlítva is, meg tudod nézni hogy ahoz képest milyen. Tanácsos egy külső kamera app, mert egyrészt észrevehetően jobb képeket lehet csinálni egy komolyabb app-al, másrészt a gyári app elég fapados.
-A hardveres gombok beállíthatók bárhogy, hozzájuk rendelhető funkció rövid nyomásra is meg hosszan nyomásra is.És azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon populáris telefon lesz, tehát sok custom rom lesz rá. XDA-n már 3-4 custom rom is van, CWM, TWRP Recovery, custom kernel. Nekem 2 napja CM12.1 van rajta, és nagyon meg vagyok vele elégedve, és a fejlesztés gyorsan halad. Resurrection remix-et is próbáltam, de az most még elég bugos. És jön rá garantáltan a Marshmallow.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
ittakary
nagyúr
Mennyiért adtad el? Én is lassúval kértem, de én még mindig állítom, hogy szerintem SEMMI különbség nincs a 2 postázás között, csak az, hogy az egyikkel többet keresnek OP-ék
Viszont azt hittem ma megkapjuk, de szomorúan látom, hogy még csak épphogy elhagyta Brüsszelt... na majd holnap remélem[ Szerkesztve ]
-
vicamuso
tag
Tudtátok h a fizikai gombnal be lehet allitani csak a home gombot es hozza lehet rendelni h dupla koppal a fizikai home gombra zarja a kepernyot is. Csak leirtam szvsz oriasi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Egérpad topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs