- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
A munkámból kifolyólag mostanság kénytelen vagyok ezekkel tökre tisztában lenni.
Gyakran felmerül, hogy köteles-e a kereskedő a terméket kicserélni, vagy a vételárat visszafizetni, ha a fogyasztó azt 3 napon belül visszaviszi, mert az meghibásodott, esetleg mégsem felel meg neki, nem jó rá, más típust szeretne, stb.
Azokra a termékekre, amelyekre nincs kötelező jótállás, ez megállapodás kérdése. A kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján viszont a 3 munkanapon belül viszavitt hibás terméket a fogyasztó kérésére ki kell cserélni, nem lehet azzal elutasítani a csereigényt, hogy az kisebb költséggel javítható, kivéve, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza, ebben az esetben javíthatja is. Hibátlan termék kicserélésére, visszavásárlására a kereskedővel való megállapodás alapján van lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
-
powerup2
addikt
Azt valaki tudja miért csinálja azt az ipad hogy van wifi kapcsolat addig él is míg böngészek rajta de amint leteszem eltelik egy kis idő kilövi a netet igy a faces űzik sem jönnek meg az emailek sem erre kéne valami megoldás hogy állandóan legyen wifi .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BroCreSt
aktív tag
válasz Ragnar95 #5154 üzenetére
Már bánom hogy oda vittem..
Ma felhívtam őket megint, és még mindig nem érkezett vissza az Apple-tól a gép, a héten elvileg..
A srác azt mondta, hogy a 3 napon belüli meghibásodásnál joguk van bevizsgáltatni a terméket, ha úgy látják hogy esetleg külső behatás által hibásodott meg.
[ Szerkesztve ]
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
V.Stryker
nagyúr
válasz BroCreSt #5156 üzenetére
Persze, csak ha három napon belül viszed vissza és azért nem cserélik mert: úgy látják hogy esetleg külső behatás által hibásodott meg., akkor erről kéne írni egy jegyzőkönyvet....amit gondolom nem írtatok, csak szóban mondják most. Mindegy is, mert az átvételin ha nincs rajta ,hogy volt valami külsérelmi nyom akkor még mindig előnyben vagy, csak légy határozottan kemény. Csak hát ugye te vagy szívósoron, mert te már kifizetted és most semmi nincs nálad.
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bigdady #5158 üzenetére
Én a pult túloldalán állok. Szóval három napon belül csere. Ez egy esetben csúszhat egy-két napot, ha mondjuk tudják cserélni,csak mondjuk nincs a polcon, de másnapra behozzák. Ha nem lesz többet, akkor pénz vissza, esetleg felajánlhatnak másikat értékegyeztetéssel valamelyik oldalról, amit te nem vagy köteles elfogadni.
Egyébként amit te csináltál, az is teljesen jó, csak hát ez a harminc nap....ki szokták várni. Mi is.És akkor itt elmondom, hogy olyan, hogy levásárlás, ilyen nincs! Ez hazugság, amit az emberekkel rendszeresen benyalatnak, de ilyet a magyar jogalkotás nem ismer, nincs leírva sehová. Szóval ha valakinek ilyet mondanak, akkor nyugodtan lehet kérni a vásárlók könyvét.
De hozzáteszem...van amikor ennek is örülni kell. Csak kifutok a szerkesztési időből...pescara: igen. Mikor látszik,hogy le lett ejtve vagy van valami külső jel arra, hogy valami erőhatás érte a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz V.Stryker #5160 üzenetére
Szóval mikor jó ha felajánlják a levásárlás: Mondjuk akkor ha veszel valami olyat, ami gyorsan fejlődik...pl számítógépes alkatrészt. Ugyanis, ha mondjuk egy hároméves termék tönkremegy másfél év után, akkor ugye nem tudják cserélni, hanem cserét felajánlani, amit te még mindig nem vagy köteles elfogadni. Igen ám - és sokak szeme ekkor csillan fel - sokan azt hiszik,hogy ilyenkor a számlán szereplő összegre jogosultak. De nem, szerencsére ennyire a kereskedőket is védik. Ugyanis nem a számlán szereplő összegre jogosult a vásárló, hanem az eszköz értékének megfelelő összegre, rendszerint a csereként felajánlott hasonló paraméterű eszköz árára, ami többnyire kevesebb, mint a számlán szereplő összeg. Na, ilyenkor ha felajánlják,hogy levásárolhatod a számlán szereplő összeget, akkor az jó!
-
-
bigdady
nagyúr
Edigitalban vásárolt iPad-re ki adja a garit?
-
bigdady
nagyúr
Köszi
Avi fajlt fel tudok rakni vhogy iTunes-szal? Hogyan? -
V.Stryker
nagyúr
válasz bigdady #5166 üzenetére
Letöltesz valami filmlejátszót és akkor legegyszerűbb, hogy itunes-alkalmazások-ráméssz a progira(pl. HDPlayer)..majd ha rákattintottál,akkor alul megjelenik egy ablak és ott elvileg lesz hozzáadás gomb vagy csak belehúzgálod. És majd innen is tudod törölni...legalábbis a feliratokat, mert azt a lejátszó ablakában külön nem fogod látni és így törölni se fogod tudni. De teljesen használható így a dolog.
Blaise: Gondolom iphone-on nem akart filmet nézni, amit én maximálisan meg is értek.
[ Szerkesztve ]
-
-
bigdady
nagyúr
Köszi
Sosem néztem filmet iPhone-on -
veterán
válasz V.Stryker #5161 üzenetére
Akkor szerencsés vagyok
2 éves P67-es chipsetes alaplapomnak kakukk lett, hálókártya kampec. 1 hónap után reklamáltam hogy még mindig nem jött vissza gariból. Aztán írtak hogy levásárolhatom. A számlán szereplő összeget vásárolhattam le. 400 ft-ot fizettem rá egy Z77-re.
Amúgy sok helyen le van írva hogy a csökkentett árra vagy jogosult.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék iPad-re egy jól használható videó lejátszóalkalmazást. Kezelje a .mkv-t is (hanggal együtt!).
Köszönöm a tippeket előre is!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
bigdady
nagyúr
Ha egy itunes-szon használnék iphone-t és ipadet akkor kell külön apple id?
Nem akarom össze vissza rakosgassa szinkronizálja egymást a két eszköz. Hogy csináljam hogy különálló legyen? -
Ragnar95
félisten
válasz bigdady #5182 üzenetére
Nem kell külön Apple ID, csak szedd ki, hogy új alkalmazások automatikus átvitele és az iCloud szinkronizációt se állítsd be rajtuk, így mindkettőre csak az kerül rá, amit te szeretnél, hogy rákerüljön
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz bigdady #5184 üzenetére
Akkor iCloudnál másik ID-t kell használnod, ha nem akarod, h a jegyzetek, naptár, névjegyek azinkronban legyenek, de iCloud.comról elérhetőek legyenek.
Az appoknál nincs gond, kiszeded a pipát onnan, ahol írtam és használhatsz 1 Apple ID-t, mindkettőre csak azok az appok fognak felkerülni, amiket te rájuk rakszPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Stef@N
tag
Újabb fejlemény:
a 3. cseredarabba akkora retek volt az üveg alatt, hogy azt már el se hoztam, jön a 4.
Kérdés: mikor kaphatnék végre egy újat? Nekem ez a sok utazási költség hol fog megtérülni? Egyáltalán járt már valaki így?
Hihetetlen, hogy egy prémium márkánál ilyen előfordul, hogy 3-ból 3 termék rossz. Főleg azt nem értem, hogy állítólag a refurb darabok sokkal több teszten átesnek mint az újak, a forgalomba helyezés előtt. Akkor, hogy az ********** (isten nyilába) küldenek egy olyan cseredarabot amiben 5m messziről is látszik a kosz az üveg alatt?
-
Stef@N
tag
válasz BroCreSt #5188 üzenetére
Nem sajnos... Egy felújított kapsz, amit más régebben visszavitt hibásan. Abban cserélik a hibás alkatrészt, kap egy új aksit és burkolat, új sorozatszámot és újra forgalomba helyezik.
Nekem az új amit először visszavittem és amit eredetileg boltban vásároltam 2013 2. heti volt. A 2. cseredarab 2012. 41. heti volt...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
"Természetesen" senki nem fogja megtéríteni neked az utasítási költséget, mivel arról nem a kereskedő tehet, hogy te hol laksz és mennyire van tőled a legközelebbi szerviz...
Amúgy elég peches voltál akkor eddig iPadek terén, mondjuk egyből kellett volna adniuk másikat cserekészüléket vagy vissza a régit, hogyha rossz volt a cserekészülék is szerintem....De én egyből beírtam volna ezek után mondjuk a panaszkönyvbe + lassacskán ideje lenne fogyasztóvédelemhez fordulni, bár igazából valószínűleg sajna nem tudnának ők se semmit tenni Viszont következőnek másik szervizbe vinném cseréltetni a készüléket, ha már 3 van...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
BroCreSt
aktív tag
Érdekes!
Kb. 2 hónapja voltam az Andrássy úti iStyle-ban, a szervizben várakoztam, előttem volt ott egy ipse, vitt be egy iPad-ot, mert elromlott.
Mondták neki, mivel nem a 3 napon belül hibásodott meg, így azonnal nem tudnak adni újat,
(mert azon csinálta a fesztivált, hogy neki már pedig most kell egy új)
hanem meg kell rendelniük, ami 2-3 nap.
A szervizes mondta, teljesen újat kap, fóliázottat, csak a tartozékok nem lesznek bent.
Kezdett már idegesíteni, mert majdnem fél órát tökölt, meg annyi hülye kérdést feltett, hogy biztos hogy újat kap, stb..
Már ott mögöttem is fogták a fejüket a várakozok.Akkor átbas....?
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
Stef@N
tag
válasz Ragnar95 #5190 üzenetére
Persze a kereskedő nem tehet róla, hogy én hol lakom, de arról már tehet, hogy nekem negyedszerre kell autókáznom 40 km-t.
Panaszkönyv + fogyasztóvédelem. Nos, ezen én is agyaltam egy picit, de nem látom értelmét.
Nekem az az egyedüli bajom, hogy bemegyek leadom, aztán várok 3 napot mire megérkezik az új és az is sz*r. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet ezt úgy megoldani, hogy egyből cserélik egy újra. Kibontjuk megnézzük, ha az is rossz kibontunk egy másikat és így tovább.
-
BroCreSt
aktív tag
Ha a héten végre visszaérkezik a válasz az Edigital-ba az Apple-tól, hogy a 3 napon belül meghibásodott iPad, cserélhető, akkor kérhetem a pénzvisszafizetést is?
Egyébként nekem ez még "csak" a második, ami 3 napon belül befuccsolt.
-
Stef@N
tag
Üdv a clubban
-
bigdady
nagyúr
ipad tölt pc usb-ről?Vagy csak nekem nem?
-
bartimre88
tag
válasz bigdady #5196 üzenetére
Elvileg nem, de gyakorlatilag mégis. Erre én is rákérdeztem már a legelején. A válasz egyszerű: az USB port nem tud leadni olyan árramerősséget, ami az iPadnek eléglenne egy normális töltődéshez, viszont mégis tölti, bár ezt nem írja ki. Én az első teljes töltésemet 48 óra alatt végeztem el USB-ről )
Üdv., Imre
-
Ragnar95
félisten
válasz bigdady #5196 üzenetére
Feloldott kijelzőnél alapból nem, csak lezártnál, de hihetetlenül lassan, viszont ezzel a programmal megoldható, hogy normális sebességgel töltsön USB-ről is.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest