- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- RAM topik
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAAgold
senior tag
gyorsabban nőnek az újabb és újabb amd családok, mint a gomba
de hogy ontopic rész is legyen, bányászni lehet majd ezzel?
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
->Raizen<-
veterán
Na en lemondtam a vegarol. Latszik hogy a magas orajeleknek nagy ara van 300w fogyasztas mar nekem sok befutene a lakasom. Varni kell jobban fogyaszto karikra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cathulhu
addikt
válasz ->Raizen<- #2 üzenetére
Akkor a Voltarol is le kell mondanod: "A Tesla V100 a P100-as modellhez hasonlóan 300 wattos TDP fogyasztással érkezik"
Kb annyi ertelme van ezeknek a hozzaszolasaidnak, mint a szerverprocis hirnel FPS-t kergetned.
Ertjuk, hogy van egy borzaszto AMD frusztraciod, de szerintem ne itt eld ki.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Törzsúr
senior tag
Szerintem többen mondanának le rólad mint erről a cuccról.
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Reggie0
félisten
Az am a csuda passziv haz. Kisebb, mint 10nm es AA++ kategorias
-
Cathulhu
addikt
válasz ->Raizen<- #7 üzenetére
Mert az AMD nem tudja megoldani? Komolyan osszevissza beszelsz...
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Plasticbomb
addikt
Szuper, akkor kérlek fáradj át az intel-nv topikokba, és hagyj nekünk egy kis légüres teret magad után ezekben a topikokban, ahol amd-ről van szó. Köszönjük.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
törölt tag
Az a Volta cucc a VRAM vonalon szerintem nagyon kiegyensúlyozatlan. A memória sávszél kellemetlen, hogy kevesebb az előző generációnál. Fogja tudni etetni adattal a GPU-t így az ember?
-
Cathulhu
addikt
válasz ->Raizen<- #10 üzenetére
Eltekintve attol, hogy megint hulyesegeket beszelsz, egy gamer kartyat hasonlitasz egy olyanhoz, amin meg kijelzo kimenet sincs, meg csak a hasra utott adataid is rosszak:
GeForce GTX 1080 Single precision: 8.228 (8.873 Boost)
MI 25: 12.3Elvezed, hogy hulyet csinalsz magadbol minden AMD hirnel? Mert mi oszinten nem, en legalabbis mar tul vagyok azon, hogy szorakoztatonak talaljalak.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
kriszpontaz
veterán
Neked mindenhová be kell köhögni valami marhaságot? Minden AMD hírnél a hozzászólások 50% csak a tiéd...
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
A gamereknek szant vega is olyan felepitesu lesz mint ez a prof vga. Lesz egy vagott verzio ami nem 4096 feldolgozot fog tartalmazni meg a teljes ami gondolom az 1080 ti ellen megy. Latva az elozo furit meg ezt az uj kartyat meg a fogyasztast biztos nem 180w ot fog fogyasztani a kvazi kozepes vega annyira nem fogjak tudni megvagni. 225w ra tippelek. 0 oc potenciallal ami jellemzo az amd kartyakra, ezek a nagy tdp-s karik eddig mind uveghangon voltak jaratva gyarilag.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz ->Raizen<- #14 üzenetére
A szombati otoslotto szamait is ha kerhetem...
Olyan kis jostehetseg vagy, idezek meg toled: "Na de majd meglátjuk a hedt platformmal mi lesz ha helyzet x399 vs x299 izgalmas csata lesz, de én már tudom melyik fél lesz a győztes."Ertjuk mi, vegyel intelt es nvidiat, legyel a vilag legboldogabb embere, de komolyan kerlek, fejezd be az amokfutast amit vegzel, mert senkinek se jo. Neked se (meg ha nem is erzed), es nekunk sem.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz ->Raizen<- #10 üzenetére
Csak a számok tekintetében valóban úgy tűnik, hogy az AMD csak felskálázta a fijit.
1000mhz => 1500mhz (+50%)
8.2tflops => 12.3 tlops (+50%)
175W => 300W (+71%)
Ráadásul még csak nem is lineárisan.Ugyanakkor azt tudni kell, hogy a Fiji egy módfelett kiegyensúlyozatlan és limitált kártya volt. Kevés volt a memória sávszélesség, az elméleti 512MB/s-ból csak kb 380MB/s jött ki. A shader szám ugyan 40%-kal nőtt a hawaiihoz képest, de minden más lényegében változatlan maradt, beleértve a rop számot is és a frondendet is. És egy bizonyos szint felett már maga az alacsony frekvencia (magórajel vagy memória) válik szűk keresztmetszetté. Ezért figyelhető meg például az, hogy alacsony felbontáson (magas fps) az AMD rosszabbul teljesít
A polarison át a vegáig pont ezeket a korlátokat, szűk keresztmetszeteket igyekszik az AMD feloldani.Mindezekből lehet tudni, hogy a fiji tényleges teljesítménye a papíron szereplő képességeihez képest nagy mértékben elmarad. Lehet, hogy emiatt érdemes a vega teljesítményét nem a Fijiből kiindulva becsülni.
Az elmúlt években a DOOM volt az egyetlen olyan játék - a vulkan miatt, ahol a Fury X megcsillantotta, hogy mit tudhatna.
Ha ebből a tesztből indulunk ki (2K), akkor így számható:
Fury X: 107,2 * 1500/1050 = 153
RX 480: 81,2 * 1500/1266 * 4096/2304 = 171
R9 390: 83,7 * 1500/1020 * 4096/2560 = 196És akkor még a puszta számokon (nyers tflops hasznosulása a teljesítményben) nem vettünk figyelembe semmilyen a fejlesztésekből fakadó potenciális hatékonyságbeli javulást.
Összehasonlításképpen ugyanebben a tesztben 1080: 136fps
Itt van 1080ti eredmény is: 178
Az 1080ti mennyit is fogyaszt?A poor volta persze lehet, hogy túlzás, de én azért még nem temetném.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Petykemano #18 üzenetére
A full Fiji fogyasztasa 275W volt nem 175.
Szuper csokkentett darab mint a Nano meg Vegabol is johet.
A szinten 300W FE az Instinctel szemben mar 13.5TFLOPS elvben, az mar 1600+MHz orajelet jelent.
Ugy meg mar:
1000MHz->1600MHz +60%
8.2TFLOPS -> 13.5TFLOPS +64.6%
275W->300W +9%A tobbivel nagyjabol egyetertek, a Polarisnal mar tettek egy kis lepest a hatekonysag novelesere, a Vega pedig joval tobb valtozast hoz.
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
Srácok előre is bocs, hogy ilyesmivel kell foglalkoznom - ami nem vág a témába. Sajnos Raizen közlegény a nevével ellentétben nem a vörös oldal érdeklődője, hozzászólója hanem valami más. Szerintem ha nem válaszolunk a hozzászólásaira talán előbb utóbb feladja. Vegyük úgy mint ha nem is létezne. A moderátorok majd úgy is cselekszenek ha eljött az idő. Senkinek nincs szüksége, hogy ezeken a fórumokon bárkivel is kinek van igaza játékot játsszon. Szóval szerintem hagyjuk had tombolja ki magát aztán majd megunja vagy a moderátorok unják meg. Mindenkinek további jó fórumozást.
[ Szerkesztve ]
Szegény ember kézzel nőz.
-
Petykemano
veterán
válasz Malibutomi #20 üzenetére
A 175 a táblázatban szereplő Mi8 TDP értéke. Csak a táblázatot néztem. Ebben nem fogalmaztam tisztán. A
1000mhz => 1500mhz (+50%)
8.2tflops => 12.3 tlops (+50%)
175W => 300W (+71%)
Ez, ha csak a csak a táblázat adataiból indulunk ki.Viszont ha nem 1500Mhz, hanem 1600Mhz, akkor a kisebb, kiegyensúlyozatabbnak gondolt lapkákból becsült teljesítmény is más:
Fury X: 107,2 * 1600/1050 = 163 (
153)
RX 480: 81,2 * 1600/1266 * 4096/2304 = 182 (171)
R9 390: 83,7 * 1600/1020 * 4096/2560 = 210 (196)De egyébként azt is ki lehet számolni, hogy mit tudtak volna kihozni a polarisból, ha nem sújtotta volna nagy shader szám mellett ugyanazok a limitációk, mint a fijit.
Vegyük az RX 480 teljesítményét, vegyük le csináljunk belőle RX 470-et, amiről tudjuk, hogy 120W a TDP
RX 480: 81,2 * 1200/1266 * 2048/2304 = 68,4Ha ezt felszorozzuk a fiji méretére:
68,4 * 4096 / 2048 = 136,8Ennyi, 1080 teljesítmény jött volna ki a polarisból 240W TDP mellett, ha feltételezzük, hogy lineráisan tudott volna skálázódni.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Petykemano #22 üzenetére
Ja okes, azt nem tudtam., a tablazat alapjan okes, a consumer GPU csaladra mas vonatkozik.
Az MI8 az egy Nano egyebkent, szoval azzal mondjuk nem erdemes kalkulalni.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KevinMulder #19 üzenetére
300W-al?
-
törölt tag
válasz Petykemano #18 üzenetére
Az adatok alapján a MI25 memória sávszéle továbbra is kevés lesz, de csúnyán.
-
SaGaIn
senior tag
válasz #06658560 #25 üzenetére
Azért a V100 kenterbe vágja sajnos, hiába erőlködik Az AMD elkésnek a Vegával. Ha piacon lenne fél éve akkor lenne okuk az örömre de így...
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
KevinMulder
tag
Van pár PowerEdge (5db), egy IBM, 2 kommersz, 4 málna, 2 BeagleBone Black.
A ház passzív, -15 fokos külső hidegben 5kW meleget igényel, így késő ősszel és kora tavasszal a szerverek gond nélkül helyettesítik a fűtést, illetve ha lesz vízhűtés, akkor a padlófűtés visszatérőjét is átáramoltatom rajtuk -
Petykemano
veterán
válasz #06658560 #25 üzenetére
A fijihez képest két generációnyi Delta Color Compression fejlesztési lehetőség van benne, valamint a bin rasterizer, meg a geometry, pixel és shader engine mindegyike a L2 kliense (feltehetően ezzel csökkentve a memória alrendszerre rakódó terhelést)
Valamint a memória frekvenciája kétszeres, ami jó hatással lehet a késleltetésre. Továbbá remélhetőleg korrigálták a fijiben hibásan működő memóriavezérlőt, amimiatt valójában csak 3/4 sávszélt tudott használni.
Ezekből azt gondolnám, hogy remélhetőleg elég lesz.
A pascalnak elég.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #31 üzenetére
Az általad mondott tényleges Fiji sávszél alapján szerintem kevés lesz. Pláne, hogy nem csak játékra lesz, kapásból a cikk sem arról szól. Számítási teljesítményben jó ötven százalékot lép előre, a sávszél a te adatodhoz durván húsz-harmincat. Arányaiban rosszabb a helyzet.
-
Z10N
veterán
válasz KevinMulder #29 üzenetére
Hany negyzetmeter a lakas/tech szoba?
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Petykemano
veterán
válasz #06658560 #32 üzenetére
Nem értem miért mondod ezt.
- Ha a memória rendszerből kijön a névleges sávszél, akkor az eleve 380=>480mB/s (+25%)
- ha kétbgeneráció során fejlesztgették a Delta Color Compression algoritmust, akkor +20%-ot azzal is javíthatnak az effektív sávszélességen.Ez már közel 50%-os javulás a fijihez képest.
A pixel, geometry és shader engine bekötése a l2$-hez, valamint a tile based rasterizer irányba való elmozdulás mind segíti a sávszélesség igény csökkentését. Megkockáztatom, hogy a primitive discard engine is, ami a polarisban bedütált, mert a nem látszó objektumok textúráit nem kell betölteni.
Ezek hatását megítélni persze nem egyszerű, de pozitív hatásuk tényszerű.Compute taskok esetén, amire a FE-t szánják persze lehet, hogy igazad van. Azt nem tudom, hogy azokban az esetekben a fiji eleve mennyire volt sávszél limites.
-
törölt tag
válasz Petykemano #34 üzenetére
Még egyszer, most Pro kártya a téma, nem játékos, és a memória sávszél nem nőtt arányosan a teljesítménnyel. A kártya nem kiegyensúlyozott.
-
törölt tag
Pálinkás jó reggelt! Arról megy a disputa, hogy papíron a Fiji sávszél nagyobb a Vega sávszélnél, miközben az új GPU jó másfélszer gyorsabb. Ha Petykemano állítására alapozunk, akkor a tényleges Fiji sávszélhez mérten ugyan jobb a Vega, de a GPU többet fejlődött, mint a sávszél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #40 üzenetére
Valahova tenni kell a GPU által kiszámolt adatokat, és valahonnan kell belőle dolgozni.
-
törölt tag
válasz Malibutomi #42 üzenetére
A kártya számítási kapacitása 50%-kal nőtt. A sávszél elméletileg csökkent. A korábbi kártya sávszélben szűk keresztmetszet volt. Ha használni is akarod az új GPU-t, akkor etetni fogod adattal. miért csökkenne akkor a sávszél igény?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #06658560 #43 üzenetére
Mert teljesen uj tervezesu a kartya?
Az NV kartyak hogy kepesek mukodni sokkal kisebb savszelessggel mint az AMD-k? Ugy hogy teljesen mas fwelepitesukek. Fury 512GB/s - GTX1080 320GB/s...gyorsabb GPU megis eleg neki a kevesebb savszelesseg.A Vega sem Fiji, hanem egy teljesen uj GPU, vagyis ha jo iranyba mentek vele es elegge csokkentik a savszelesseg igenyt, akkor eleg lehet a kevesebb is.
Erre irtam a peldat. ott a Polaris, fele akkora busszal, joval kisebb savszelesseggel hozza azt amit a Hawaii 512 bites busszal -> csokkent a savszeligeny. A Polarisnal a Vega meg joval fejlettebb ezen a teren, mivel sokat dolgoztak rajta ebbe az iranyba.
Peldaul:
More efficient shading with the draw-stream binning rasterizer
AMD thinks that this rasterizer will help performance in situations where the graphics memory (or high-bandwidth cache) becomes a bottleneck, and it'll also save power even when the path to memory isn't saturated.
By minimizing data movement in these ways, AMD says the DSBR is its next thrust at reducing memory bandwidth requirements. It's the latest in a series of solutions to the problem of memory-bandwidth efficiency that AMD has been working on across many generations of its products.The goal of every rasterizer is to cull pixels invisible to the scene so you are only shading pixels required at display time. Vega’s new DSBR will be able to do this in a tile-based manner, a rasterization technique that has traditionally been limited to mobile SoCs like Qualcomm’s Adreno but that even NVIDIA’s Maxwell architecture implemented for desktop users.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #44 üzenetére
NV kártyák eleve nem annyira erősek compute téren, hiába jó a körítésük. És pont az AMD kiegyensúlyozatlansága miatt tudnak a gyakorlatban jobbak lenni. Compute téren pedig a grafikai tömörítés nem számít, de ezt már írtam párszor. Nem játszani van ez a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest