Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    senior tag

    válasz apszi #5036 üzenetére

    nekem is volt ilyen problémám, csak nekem a Windows-ról NAS-ra (1 TB HDD) másolt fájljaim tűntek el és macOS-en nem láttam őket, néhányat meg igen (~240 GB nem látszódott). Attribútum probléma volt, a fájlok másolásánál az attribútumok "meghibásodtak" vagy módosultak és emiatt nem volt látható a rendszernek (ls -l kapcsolóval látszódtak a fájlok SSH-n is meg rádugva is, de nem ismerte fel a típust, a méretet és a módosítás dátumát sem a router, sem a macOS. Windows-on érdekes módon jó volt). Íme egy kép amin nagy nehezen ForkLift 2-vel (3-al nem látszódtak) láthatóvá tudtam őket tenni, némelyiket még el is értem:
    Ahogy látszódik a képen a fájlnak az összes tulajdonsága eltűnt, a rendszernek fogalma sincs mi ez (ez egy mappa és kb 200 GB tartalom van benne)
    A megoldás az volt, hogy Linux Live USB-vel lementettem az összes fájlomat, majd leformáztam a HDD-t EXT3-ra (Ext4-en volt, ez sem tetszett a router-nek annyira), rá vissza a fájlok és azóta működik, látom az összes fájlomat mind Windows mind Mac alól.

    Szerintem neked is attribútum problem van, én nem nagyon bízok 3rd party appokban ha EXT fájlrendszerről van szó, próbáltam én is őket de eléggé bugosnak találtam azt is amit te használsz. Valószínűleg rosszul másolta a fájlokat és elvesztek az attribútumok.
    Illetve ahogy észrevettem a router (és a gép is) inkább a GPT (GUID) EXT3-at szereti, nem pedig az MBR-t, szóval ha esetleg újraformázod akkor figyelj erre is.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák