- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Azért az az új Guru3d tesztben is jól látható, hogy az SMT-vel kezdeni kell valamit szoftver oldalon, illetve sok más helyen, főleg videok-ban, hogy multiban bizonyos játékokban, ahol masszív CPU terhelés van ott már most van ahol a 7700k 100%-on pörög, míg a Ryzen mellett a több mag/szál miatt akad erőforrás másra is (Stream, böngészés akármi).
Tehát a 6-8 magnak már most is van létjogosultsága gamer vonalon is, ha az ember nem szimplán vegytisztán csak a game-t futtatja. Ellenben ha elrugaszkodunk a 4 magtól, akkor már ár/teljesítményben a Ryzen igenis odacsap gamer vonalon is (annál a néhány játéknál, ahol annyira lemarad minden bizonnyal lesznek fixek innen-onnan, hisz a játékkiadók is reagáltak a problémára).UI: Legalábbis én, amikor játszani akarok nem kezdek el minden böngészőt, TS-t meg minden kutyafülét bezárni, hogy csóri proci nehogy visszafogja az fps-t.
-
BoneDragon
veterán
Hát ezzel sem győzött meg az AMD, hogy az ő prociját kell venni. Csak a szokásos.
-
őstag
-
őstag
-
Pubszon
veterán
válasz Cingáriusz #2109 üzenetére
Állítólag OC-ba annyit tud amit az 1800X.
És egy szaklap olvasójának illik ennyi kis tuningot kihoznia, ha meg ez megvan, akkor jóval olcsóbban van egy 1800X-ed.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Praston
tag
Ezt nem értem miért kell minden alkalommal magyarázni.
Alacsony felbontás low beállítás = cpu teszt
Magas felbontás ultra beállítás = gpu teszt
Nem azért van a 720p low teszt, mert pistike erre a célra venné az 500 dolláros 1800x -et, hanem hogy lásd mennyit bír kipréselni magából a processzor a konkurenciával szemben, gpu limitáció nélkül.
Senki nem kérdőjelezte meg a proci létjogosultságát [moderálva], de egyelőre látszik,hogy akinek csak játék a cél, főleg komolyabban (pl: 144 hz) annak MÉG intel a jobb választás. Hogy később ez hogyan változik nemtudni, de látszik hogy optimalizáció hiány van, és én bízom benne hogy sokat fog javulni játék terén is.[ Módosította: radi8tor ]
i9-9900k , rtx 3090 , 32 gb
-
titán
válasz Praston #2113 üzenetére
Nem azért van a 720p low teszt, mert pistike erre a célra venné az 500 dolláros 1800x -et, hanem hogy lásd mennyit bír kipréselni magából a processzor a konkurenciával szemben, gpu limitáció nélkül.
Azt nem akarod megmérni, hogy én hogyan tudok dartsozni egy helikopterből fejjel lefelé lógva?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RPZ
tag
Persze, csodás lenne 110k környékén egy 8c/16t CPU!!!!!
Hosszú távon jó az, ha minél több mindent rá lehet ereszteni egyszerre, bár a játék közbeni renderelés, plusz videokódolás, streamelés és ezzel egy időben másik monitoron/tv-n filmnézés kicsit réteg igény .Ezért imádkozom, hogy optimalizálással tudják behozni a 7700k-t és akkor nagy happiness lesz!
A kisebb pajtásai semmiképp nem lesznek jók, mert pont a sok mag adhatna potenciálisan előnyt a jövőre nézve. -
Praston
tag
Ha te 1080p-ben akarsz ultra beállításon cpu tesztet nézni olyan környezetben ahol mind a két oldalt visszafogja a gpu, mert ez a mainstream felbontás, akkor te nem tesztre vagy kíváncsi, csak arra hogy az adott gpu-t kihajtsa-e, viszont az a teszt nem garantálja hogy a következő szériát is teljesen kihajtaná, ugyanis gpu-t előbb cserélsz mint procit. A példád pedig teljesen rossz, mert a konkurencia a te esetedben szintén helikopterből dobálna fejjel lefele, csak más márkával.
-
-
*Szájber*
tag
Köszönöm, hogy visszatettétek...felkaptam a vizet mert úgy éreztem, hogy az embernek nem lehet saját véleménye...az rendben, hogy egy barátom szavait tolmácsoltam és nem a sajátom de nem gondoltam volna, hogy ez baj. Viszont mivel visszatettétek Ti is úgy látjátok szerintem, hogy elhamarkodott döntés volt!
Pacsi...Béke! *Szajber* felhasználónak 51 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Kansas
addikt
Komolyan, egy nappal a megjelenése után jövőbiztosságot akartok számon kérni egy némileg elsietetten, láthatólag optimalizációk nélkül és kis túlzással bétás BIOS-okkal kihozott processzoron, amit nyilvánvalóan kb. ugyanaz az 5 ember fog megvásárolni az első pár hónapban, aki ugyanilyen időtartam alatt 1080SLI-be fektetett?
Az előjelek bíztatóak, komolyan vehető jövőállósági következtetést szvsz még sokáig nem lehet majd igazából levonni ezekről a procikról akkor sem, ha nem akarsz számolni a következő steppinggel, ami nyilván kiforrottabb lesz, csak épp másik termék.
Én a magam részéről AMD szimpatizáns létemre sem sietek lecserélni a i5-4440-met...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
Mumee
őstag
válasz Cingáriusz #2109 üzenetére
Oldal közepe táján látható, hogy mind3 cirka 4ghz-n ment. Továbblapozva pedig mind3 tesztelve.
-
jocomen
aktív tag
Erről vélemény? (1:00-tól megy a mérés)
[ Szerkesztve ]
-
Praston
tag
Mint írtam én nem a procit fikázom, mert szerintem nagyon is jó lett, de az is tény hogy játékra még nem az igazi optimalizáció hiányában. Itt a hangsúly a "még" részen van, de így sem olyan rossz. Viszont játékoknál nemtudsz nagyon másképp mérést tenni, mert alacsony felbontáson és részletességen nem fogja semmi sem vissza a procit. Teljesen világos hogy aki ezt venné játékra az inkább 1440p vagy 4k-ban tolja, és ott simán hoz annyit ami kell (már ahol), de ott egyik proci sincs maxra járatva. Remélem így érthetőbb.
Moderátortól kérdezném hogy az agyhalott kifejezéssel mi volt a baj? nem címeztem személy szerint senkinek sem.
-
távcsőves
senior tag
válasz *Szájber* #2101 üzenetére
Sokszálasoknál alig maradt le, aminél meg igen, az rosszul/egyáltalán nem használt bármit is ebben a processzorban. Mivel IPC-ben nem lett gyenge, ott is alig kellene lemaradnia. Hibás a cimbora elképzelése részben. (Nem azon vitázok gyorsabb-e a 7700K játékokban , ezt értsük meg. Viszont azt, hogy 720P felbontás a mértékadó 2017ben, ezt továbbra is nevetségesnek tartom, mert nem ezen a felbontáson kell majd melóznia a mellé rakott vga-nak, és így akár gyorsabb is lehetne itt az I7-nél, az sem számítana pár fanboyon kívül senki másnak) Egyszerűen, ha rossz úton járna ez a processzor, akkor semmiben nem tudna olyan közel lenni a 7700K-hoz. de mivel mégiscsak odakeveredik kb az esetek felében, nem FX ez.
Az a többek által is említett, no mikrolag/megakadás/döccenés játékok alatt is nagyon jól hangzik. Akkor is, ha mások szerint ez nem játékra való processzor.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
-
7Heads Drago
veterán
-
-
MPowerPH
félisten
válasz 7Heads Drago #2133 üzenetére
A kihasznaltsag nem lesz nagyobb... Az 5960x-el is max. 40% volt a kihasznalas, mivel az osszes magra vetitve nezi. AMD -nel a tobb mag miatt igy evidens, hogy alacsonyabb, mint a fele annyit tartalmazo 7700k-nal... Ez nagyon valtozni sem fog addig a pontig, amig a VGA szenved az optimalizacio hianya, avagy csak siman a magas felbontas miatt. Es sajnos a 4k-s teszteket elnezve azert game-ek alatt ott a lemaradas. Hiaba tudna hasznalni az ossz magot, ha nincs igeny ra. Kikenyszeriteni ki lehet, 1080Ti sli mondjuk mar 4k alatt is megdolgoztatna a cpu-t.
Don't Tread On Me
-
VirsLee
őstag
válasz Praston #2113 üzenetére
Ha körülnéznél, akkor rájönnél, hogy 720p low teszt egy baromság, nem igazán használható semmire. Ahol gpu bottleneck van 1080p ultrán, azok mennek lefelé felbontásban, akár 720p-re is, de a grafikai beállítás marad ultrán. Hisz low beállításon sok olyan dolgot is kikapcsolsz, ami a procit is terhelné rendesen. Vagyis simán lehet, hogy egy teljesen lebutított játék kevesebb szálat is használ, mint egy ultrán futó... persze ez engine függő. A lényeg, hogy low beállítások mellett akkor érdemes tesztelni, ha később is azt szeretnéd használni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A Ryzen felsőbb modelljeiben lévő tuning tartalék meglehetősen kevés. Erre számítani lehetett a gyárilag viszonylag magas órajel-frekvencia, magas-sűrűségűre tervezettsége és az alacsony energia limitet megcélzó gyártási folyamat miatt amit a Zeppelin lapka gyártásához használtak. (Samsung 14nm LPP)."
"Ahogy a Vmin-Fmax grafikonon látható a Zeppelin feszültsége teljesen lineárisan skálázódik 3.3GHz-ig (25mV 100MHz-enként). Az első eltérés ("Critical 1") ettől a lineáris viselkedéstől 3.3 GHz-nél látható. A második és egyben végső eltérés ("Critical 2") 3.5 GHz-nél látható. Ezen ponton túl nem csak nem lineáris, de még meg sem közelíti azt, a CPU-nak egyre nagyobb többlet feszültségre van szüksége a (az órajelben) tovább skálázódáshoz."
"Az ideális órajelfrekvencia tartomány ezen processzoroknak illetve architektúrának 2.1 és 3.3 GHz közötti tartomány tűnik (25mV per 100 MHz). Efelett (>= 3.3 GHz) a skálázódás fokozatosan leromlik és további 40 - 100mV feszültséget igényel minden +100 MHz órajel elérése."
"Ez azt jelenti, hogy nagyjából 3.8 GHz környékén efölé tornázni az órajelet meglehetősen költséges energia-igény / hőmérséklet-termelés szempontjából."
"A felsőbb-szegmensbe pozicionált modellek aktuális (effektív) feszültsége (3.6 GHz az 1800X esetében) bármi lehet 1.200 és 1.300V között. Eközben az aktuális (effektív) feszültség a legmagasabb egy-magos órajel számára - amit a megemelt PState biztosít (XFR, pl 4.1 GHz) - akár 1.47500V is lehet."
"A tesztelt példány aktuális alap feszültsége az alap órajelfrekvenciához (P0, 3.6 GHz) 1.2500V körül volt, míg a legmagasabb egymagos boost állapothoz (XFR, 4.1 GHz) 1.4625V feszültség állt be."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Röviden a lényeg:
Miért nem lesz lényegesen magasabb órajele a 4-6 magos Ryzen verzióknak?
Mert így vannak kitalálva 3.6GHz-hez elég 1.25V, 4.1GHz-hez meg már kell 1,4625V (ezzel már dúrván hatványozódik a hőtermelés) Tehát ennyit bír az architektúra... (Ez a jelenség h pár MHz-ért cserébe aránytalanul nagy feszültséget kell adni neki a régi procikban is ugyanúgy megvan) -
Chaser
legenda
válasz #74018560 #2140 üzenetére
ez intelnél is jelen van tudtommal, csak náluk magasabb az órajel küszöb, amikor nem lineárisra vált a skála, 7700k-k is kapják rendesen a feszt 5g-hez, nem alapfeszen mennek annyit és laza 800mhz-ről van szó, %-osan 18-19%-ról ami nem sok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mekker
őstag
válasz VirsLee #2138 üzenetére
Felbontás és élsimítás - ezeket ha leskálázod, akkor sokkal többet elbír a GPU, még ha speciális effekteket, árnyékokat, post-process cuccokat (stb.) nem is kapcsolod ki. A processzor a játék fizikáját, működését számolja első sorban, azaz bottleneck-teszt szempontjából releváns marad a játék.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Prof
addikt
Persze a jovo igeretei, mikor a nagy AMD sokszalas procihoz hirdetett Battlefieldben is 60+ min fps-t hoz egy i3 lol (oc nelkul!)
Total erdektelen hogy a jatekok 2-3 %-a mar tud kezdeni vmit 4 mszallal (ezek 80%-a a techdemo szintu copy aste hulladek).
Csak vegyuk a top 100 legnepszerubb jatekokat > Lol, HS, Counterstrike etc. magasrol tesznek a 4 magra.
Altalanos jatekra eros VGA kell es 2 magas orajelen jaratott mag eleg L2 cache-el.
Amugy meg kabare, hogy tobbezer hozzaszolas vitazik azon miert rossz egy szerverprocesszor jatekra lol.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Örülök, hogy versenyképes lett a Ryzen. De ár/érték arányban első ránézésre nem jobb mint a mostani FX8350-em. Csak kivételes esetben gyorsabb háromszorosan, az ára meg még több is. Persze a csúcsmodelleknek ritkán jó ez a mutatója, de a kisebbek meg lassabbak is lesznek.
Jester
-
Prof
addikt
válasz Jester01 #2147 üzenetére
Ne viccelj mar ez a csucsproci. annak az ar/erteke mindig pocsek.
Ne a mostani fx arat hasonlits egy uj termek araval. Az 1700 kb. ezt tudja csak sokkal olcsobban es akkor meg sehol nincsenek a 4-6 magos modellek amik olcsobbak lesznek es klasszikusan jo ar/ertekkel birnak majd.
Engem ugyan csak majd a mobil verzio erdekel, 5 eve nincs mar desktopom es az nvidia pascal megjelenese ota 99%-ban biztosa vagyok benne hogy nem lesz a jovoben.
[ Szerkesztve ]
-
SteaMMouse
csendes tag
Ezaz! Végre odapirít egy kicsit az AMD is az Intelnek. Noha jó magam az utóbbi táborba tartozok. De lesz valami ami komolyabb válasz lépésre készteti az Intelt. Mert ami engem illet az elmúlt 2 ,,generáció", amit letettek az asztalra annyira volt újító, mint a nagyanyám meggyes pitéje. Ami igaz, hogy már 20 éve istenien finom, de nem is vált ki katarzist. Lehet kicsit meredek hasonlat, de szerintem a lényeget mindenki levette. Amennyire nem mozgatta meg a KL a fantáziámat, pont annyira gondolkodtam el egy Ryzen konfigon párhuzamosan az inteles vas mellé.
https://steamcommunity.com/id/BoldiHUN/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest