- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali médialejátszót?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
Ennek a kártyának semmi létjogosultságát nem látom 2016-ban, főleg azon az áron nem, amin majd nálunk kapható lesz.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
Csak az azonos specifikációjú 260x-et 2 éve 31.000 Ft-ért lehetett megvenni. Ha a forint romlását belekalkuláljuk, akkor az ma talán 40.000 Ft lehet. Eltelt két év, 28nm->14nm, látjuk milyen az RX 470 teljesítménye, ezeket összevetve ez hurka ezen az áron.
-
kwzatz
őstag
És ott van még az a kérdés is, hogy egy ilyen gyenge kártyán van-e értelme a +2GB-nak ilyen felárért. Már csak azért is kérdezem, mert egy ideig a 960/380 esetén is volt vita arról, hogy kell-e a 4GB, a 270x/370-nél meg egyértelműen azt jelentette ki mindenki, hogy a 4GB-os változat gyakorlatilag parasztvakítás. Most pedig itt van ez a kártya nagyjából a 370 teljesítményével, de most már szuper dolog a 4GB VRAM.
-
kwzatz
őstag
"Hogyne lenne értelme a 4GB-nek? Még egy olyan régi játék is, mint a Starcraft 2, telepakolja a 2GB-s 750Ti-met, és már a miatt esik az FPS, mert töltöget a VGA memóriába." Pls. Starcraft 2. Most direkt rákerestem, és ultra textúrákhoz írnak 1,3GB VRAM maximumot. Ráadásul mi az, hogy minimum grafikával? Még a GTA V-ben, ami az egyik leginkább VRAM-ot zabáló játék sem kell minimumon játszani 2GB VRAM-mal, simán high környékén elvagy, ha eljátszol a beállításokkal. A Witcher 3 pl. nem megy 1,8GB VRAM fölé. És most ott tartunk, hogy már a Starcraft 2-nek is kell a több, mint 2GB VRAM. Hagyjuk már...
Egyébként nem azt mondom, hogy nincs értelme a 4GB VRAM-nak, csak hogy ezen a kártyán, ami budget kategóriában játszik (egyelőre csak játszana), ha nagy az árkülönbség (nálunk esélyes), akkor érdemes lehet spórolni, mert a kártya maga amúgy is elég gyenge.
-
kwzatz
őstag
Bizonyos szempontból igazad van, vásárlási szempontból viszont nincs. Adott két 4GB VRAM-mal ellátott kártya, az egyik 30-50$ felárért kínál kétszer akkora teljesítményt. Melyiket veszed? Ennyi a kérdés.
Ha a drágább RX460-at hasonlítod a drágább RX470-hez, akkor bővül a kérdés: Adott két kártya, az egyik 2-szer akkora teljesítményt kínál kétszer annyi VRAM-mal, másfélszeres áron. Melyiket veszed? A válasz még így sem változik, pedig az RX470-en is elgondolkodtató a 8GB VRAM létjogosultsága. Az RX460 ár/teljesítmény mutatóját elég nehéz védeni az RX470-nel szemben, akármit veszünk alapul.
-
kwzatz
őstag
Mivel az érv érdemi részére sem nekem, sem sakal83-nak nem válaszolsz, azt hiszem ez a dolog innentől kezdve elég egyértelmű. Adott két 4GB-os kártya, óriási teljesítménykülönbség, jóval kisebb árdifferenciával, ebből adódóan fényévekkel jobb ár/teljesítmény mutatóval az RX 470 4GB javára. "Ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek."
-
kwzatz
őstag
válasz turbokappa #197 üzenetére
Ez így, hogy a 4GB-os RX 470 a legjobb ár/érték arányú kártya ma a piacon, azért elég erős volt. (még ha az RX460 igencsak gyengén muzsikál is)
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz huskydog17 #208 üzenetére
Starcraft II? Hát nem most írta ollie, hogy a 750TI-jén 2GB VRAM-ot eszik és szaggat? Mi az a 106 min fps és 130 avg fps full hd ultrán?
Ez az e-sportolók dolog meg... Gondoljátok, hogy a valódi e-sportolók most örülnek, hogy végre feltörhetik a malacperselyt és megvehetik az RX460-at, hogy jobban menjen a CS meg a LoL? Az e-sportolóknak i7 van meg GTX 1070-1080. Az egerük és a billentyűzetük többe kerül, mint ez a kártya.
Akikre itt gondolsz szerintem, azok a kocajátékosok, akik néha leülnek a dotázni meg lolozni, és nekik a teljesítmény valóban elég. A dolog szépséghibája, hogy a LoL még az én A6-5400k-mon r7 250-nel, 3GB RAM-mal is 60+fps-t hoz fixen full hd-ben, tehát ha már eleve ilyen játékokat tolok, még erről a kártyáról sem feltétlenül érné meg váltani, főleg nem ennyi pénzért. (talán a dota 2-nek is ilyesmi a gépigénye, ráadásul ott már vulkannal is lehet próbálkozni)"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz huskydog17 #221 üzenetére
"Van erről bármilyen hivatalos felmérés? Az AMD konkrét terméket épített ez esport-hoz, így feltételezem nekik jóval reálisabb képük van az igényekről."
Először arról kellene beszélni ehhez, hogy mit tekintünk e-sportnak, és e-sportolónak. Én azt nem tekintem e-sport játékosnak, aki munka után letol egy LoL/Dota/CS:GO meccset egy sör mellett. Mint ahogy arra sem mondanám azt, hogy focista, aki lemegy a ház elé rúgni kettőt a gyerekekkel. Nem kell róla felmérés, csak azt látni, hogy ezek az emberek ebből élnek, vannak szponzoraik (az AMD is szponzora ha minden igaz legalább egy teamnek, miért az a sejtésem, hogy nem RX 460-at fog adni a játékosainak ), így elég nyilvánvaló, hogy nem ez a kártya hozza el nekik a megváltást. Megnézel egy streamet egy ilyen profi játékostól, és láthatod a konfigjukat, ami egyébként totál triviális, hogy olyan, amilyen. Egy előre összerakott top alienware vagy custom high end gép, nyilvánvaló, hisz ez lényegében a munkájuk. Abban igazad van, hogy nem csak a LoL esport játék, most pl. az Overwatch is száguld az egyre nagyobb népszerűség felé, amihez pl. ez a kártya már kevéske, főleg a valódi e-sport playerek igényéhez, akik 120+ fps-sel szeretnek ám shootereket játszani. (egyébként ebben a címben a 4GB-os Sapphire RX 460 csak egy gyenge 25%-ot kap a 2GB-os GTX 950-től) Szóval nem az e-sporthoz építettek terméket, hanem kocajátékosoknak, akik cs-góznak, dota 2-znek meg loloznak, persze úgy szebben hangzik, ez tény.
"SCII-nél szinte biztos, hogy a tesztkörülmények is mások voltak, amúgy meg a 460-hoz 4 GB VRAM-ot is lehet kérni. Bár én személy szerint nagyon erősen kétlem, hogy ott elfogyna a 2 GB VRAM, előbb döglik meg a DX9 API."
Ugyanez volt a véleményem, ha elolvasod a korábbi hsz-eimet ezzel kapcsolatban, de hát Ollie-nál elfogy a 2GB Starcraftozás közben, nincs mit tenni.
Scorp 2011: Jelen pillanatban egy R7 370 42.000 Ft. De valóban korszakváltó lesz, ha 14nm-en egy évvel később (bár rebrand az r7 370 is, úgyhogy inkább több), a megjelenés után néhány héttel, hasonló áron hozzáférhető lesz a 460 is. Eljött az e-sport playerek Kánaánja.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Ez nem kukacoskodás. Haverod pedig akármilyen jó, instant hátrányból indul a konfigja miatt. Így látatlanban az a tippem, hogy az egér miatt ez némi újabb hátránnyal bővül. "Oda" pedig úgy lehet eljutni, hogy az ilyen dolgokat is kiküszöbölöd, mert soha nem leszel a legjobbak között, ha már azelőtt hátrányod van, hogy hozzáérnél a billentyűzethez és az egérhez. Rengetegen lesznek, akik eleve jobb feltételekkel indulnak, mert náluk ez nem probléma.
Szerintem pedig azok számítanak egyelőre hivatásos e-sportolónak, akik valamilyen szinten ebből élnek, nem kell feltétlenül az abszolút top playerekre gondolni, de minimum az, hogy szponzorált játékosok legyenek. Mindkét öcsém volt már dia2-3 LoL-ban, ami akkor talán top 1-2%-nak felelt meg, ettől még nem gondolnám, hogy ők "e-sport" játékosok. Már leírtam egyszer, és szerintem ugyanaz: Attól, hogy minden délután focizol 3 órát a haverokkal, még nem vagy focista. Akkor vagy focista, amikor ebből pénzt keresel. Csak a focinál ez sokkal alacsonyabb szinten is megtörténhet, mint a kompetitív számítógépes játékoknál. És mielőtt valaki azt kérdezné, hogy akkor bizonyos hölgy streamerek e-sportolók-e, akkor azt a megkülönböztetést azért hozzáfűzném, hogy a pénzt a játéktudással kell keresni ahhoz, hogy e-sportoló legyen valaki, és nem a mélyen kivágott felsővel.
Amikor lemegy az ára, az RX 460 jobban meg fogja érni, mint az alternatívái, de ettől még közel sem hozta ugyanazt az előrelépést, amit a 470 hozott az árkategóriájában. Szimplán ezért csalódás.
-
kwzatz
őstag
Szerintem inkább te nem érted, mit jelentenek az árkategóriák.
A 470 ma hozza azt, amit a 970, és mindent ma hozza jóval alacsonyabb áron, mint amennyiért azt ma a 970 teszi.Most akkor szerinted az 1060 is rossz kártya, mert ugyanazt hozza, amit a 980 2 éve?
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Gyengébb a 460, mint amit várt az ember és egyelőre drágább, oké, szerintem is így van, de ettől még fölösleges túlzó baromságokat beszélni, mert így senki nem vesz majd komolyan. Friss játékokkal van tesztelve, csontmaxon, így döcög, de mediumon bármelyikkel simán elvagy 40-60 fps-sel, és mostanában már így sem csúnyák a játékok egyáltalán. Nézd meg pl. a hardwareunboxed tesztjét, ők medium/high beállítások mellett készítették a benchmarkokat, gyakorlatilag minden abszolút játszható vele.
RX 460 medium-high"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz #24845312 #341 üzenetére
Ha már arról volt szó, hogy milyen drága a GTX 1060 az RX 470/480-hoz képest:
Gigabyte GTX 1060 - 88.000 Ft"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz aragorn1000 #374 üzenetére
Már bocs, de nem rontották el, mivel a pcx még egy facebook postot is kirakott róla, amiben felhívta a figyelmet a kártyára és a 88.000 Ft-os árára.
Aqua-n is elvitték, előbb írta valaki a másik topicban, hogy sikerült is megrendelnie."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz aragorn1000 #377 üzenetére
Nem jól kerestél rá neten, 4 fajta van, a másik topicban linkeltem neked, hogy könnyebben megtaláld. Innen, a fórumról is rendeltek belőle, ott a pcx-es fb post, meg lehet nézni, én kipróbáltam, rendelhető volt a kártya, azt hiszem fölösleges folytatnom ezt a vitát.
-
kwzatz
őstag
válasz #24845312 #382 üzenetére
Inkább már ne kezdjük el, a másik topicban már offoltam emiatt, már Nvidia bérencnek is gondolnak, pedig 3 AMD kártyás gép van itthon, úgyhogy inkább bele sem megyek. Csak annyit kérek, hidd el, hogy annyi volt, elfogyott, pont.
-
kwzatz
őstag
Revideálom az álláspontomat: 38k-ért a 2GB-os változat azért megéri annak, aki nem szeretne sokat költeni, esetleg 720-900p-ben játszik. A 4GB-os felárát még mindig kicsit soknak tartom ebben az árkategóriában.
-
kwzatz
őstag
-
kwzatz
őstag
Kíváncsi vagyok, pontosan mikkel tesztelted, mert 16 ROP ide vagy oda, néhány címben (Doom Vulkan, Hitman DX12,) lelépi, néhány NVidiás címben (Arkham Knight, Witcher 3) fej-fej mellett halad vele, vagy megközelíti, mint pl. a Rise of the Tomb Raiderben, ami általában szintén jobban fut a zöldek kártyáin. És persze ott van több game, ahol kikap, mint a Battlefieldek, GTA V, Fallout 4. Nagy különbség nem igazán van a két kártya között. (nyilván ha az ember főleg Battlefield 4-ezik pl., akkor ez nem fogja vigasztalni, mert abban gyalázat gyenge)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- EA Origin
- Synology NAS
- Kupon kunyeráló
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest