Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
"egy 2,5 és három 1 gigabit sebességű Ethernet porttal"
hát, nem, és ott a kép a cikkben az 1+4db 8p8c aljzattal
LAN Port
Gigabit (RJ-45) x 3 (Dual WAN)
2.5GbE (RJ-45) x 1WAN Port
Gigabit (RJ-45) x 1
2.5 GbE (RJ-45) x 1 (Dual WAN)All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
kopaszsop
csendes tag
hivatalosan két napja kapható.
299,- usdsőt: https://oaziscomputer.hu/termek/23931/synology-rt6600ax
-
Victorio
aktív tag
Ebben az árkategóriában még mindig a QNAP QHORA-301W a legjobb ajánlat. Azon 2x10G + 4x1G port van.
Így legalább az elméleti esély megvan rá, hogy a marketingesek által ráírt WiFi sávszél meglegyen.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Gargouille
őstag
És külső megjelenésében is összehasonlíthatatlanul profibb. Nyilván nem ez a fő szempont, de sajnos ez a synology router egyszerűen bóvlinak néz ki design alapján. Pedig NAS-ban tudnak azért kulturált formákat is rajzolni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
-
pintgerg
újonc
2,5 GbE WAN port, kimenő port 1GbE Nem értem, hogy ez mire jó
-
félisten
Ez a hálózatszétválogatás nagyon tetszik. Gondolom, VLAN-okról van szó.
Vajon milyen beállítás, átjárási, biztonsági lehetőségekkel?
Kár, hogy az Asusnál csak elméletileg van ilyen...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Multibit
nagyúr
válasz Dragon3000 #8 üzenetére
Lehet pofozni a sz@rt, de ez akkor is csak egy kéretlen, “hardveres QoS”. Csak a gyártók fillérb.szása mutatkozik meg ezzel a megoldással. Még az esélyét sem adják meg a multigigabit WAN-LAN, LAN-WAN átvitelének.
-
Multibit
nagyúr
válasz Dragon3000 #11 üzenetére
ezek a routerek
Ezért kell olyan routert venni, ami erőből oldja meg a feladatait -
rgranc
aktív tag
1.6 kg???
-
arn
félisten
Ezt vartam mar egy csomo ideje, aztan vettem egy asus ax86ut - de ki fogom probalni a swe miatt. Wifiben eleg jol sikerult.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
kilua
senior tag
válasz Dragon3000 #13 üzenetére
"szükség sincs rá"
Na igen, szerencsére a technológia kezdi túlhaladni az igényeket, amikor egy 4K 60FPS videostream 40megabitnél kevesebb, akkor mi az gigabit?
-
Dragon3000
veterán
Nem erre a részre irányult az a rész, hanem a hardveresen olyan erős eszközre otthonra, ami nem hal be qos esetében egy gigabites net esetén. Simán eltudnám képzelni itthonra a gigabitnél gyorsabb netet, ha lesz rá lehetőség értelmes összegért, akkor be is kötetem magamnak. Nem csak stream létezik, ott vannak a multi játékok, amiknél elég nagy frissítések jönnek, ha kevés időd van játszani, akkor azt a keveset nem a frissítésekkel szeretnéd eltölteni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát márpedig de, mindössze egyetlen egy nyamvadt 2.5 Gbites port van rajta, ami használható WAN vagy LAN portként is.
Esetleg nézd meg a Syno saját képét a routerről. Egy, azaz 1 darab 7-essel jelölt portot láthatsz:
Szóval ez megint egy kalap huccucáré.
Ennyi pénzért...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Már sokadszor látom ezt a 2,5 Gigabites lan portot mindenfelé, persze főleg inteles cuccokon. Gondolom ez eredetileg 10 Gigabites akart lenni, csak így sikerült, ki más ölne pénzt egy 2,5- szer gyorsabb akármibe is. Azért nem nevezik intel 10-nek, mert már a gyártástech részleg lefoglalta a brendet.
-
nevemfel
senior tag
Halál unalmasak már ezek a routerek. Már vagy 5-8 éve. Gigabit, Petaflops, Terahertz, senkit nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
Rally against apathy draws small crowd
-
Gargouille
őstag
Ez is lehet, vagy az is, hogy hűteni kell valahogy és komolyabb bordát raktak bele. Mindenesetre a súlya alapján egy kocsmai verekedésnél is komoly előnyt jelentene ez a router.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bteebi
veterán
1,6 kiló? Manapság már ilyen nehéz a műanyag is? Vagy ozmiumból vannak az antennái???
Én meg azt hittem, hogy végre 2,5 Gbps-es portoKkal lesz, de sajna nem. Komolyan ennyire űrteknológia a 2,5 Gbps, hogy 100 ezer Ft-ba se fér bele?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
PDA_FAN
tag
válasz Gargouille #28 üzenetére
Persze, e-mail-hez nem kell gigabit meg gigahertz, valóban. Viszont nálam azóta van normális internet kapcsolat, amióta vettem egy csillió antennás, Wifi6-képes routert. Azóta nincsenek szakadozások, és nem kell naponta újraindítanom az egész miskulanciát, hogy ne szakadozzon a céges Teams.
-
Gargouille
őstag
Amelyik routert naponta újra kell indítgatni, meg akadozik-szakadozik, az valószínűleg hibás. Még egy egyszerű olcsó soho router-nek is alapvetően stabilan kell mennie, ahogy általában mennek is. De annak örülök, hogy ha neked megoldotta a problémát egy ilyen jellegű eszköz.
Amúgy én leginkább a szoftveres részével nem vagyok kibékülve ezeknek, bár meg kell jegyeznem üzemeltetünk egyik ügyfélnél egy Synology routert, ami bár szintén elég buta, de azért használhatóbb mint egy átlag TP-Link vagy ASUS, szóval gondolom ez a cikkben említett példány is hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest