Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mad823

  senior tag

  válasz arty #14 üzenetére

  Az igazán jó mindenkinek mást jelent. Az én szokásaimhoz pedig az OLED nem lesz sosem igazán jó. Amúgy pedig LCD a 60-as évek óta van, az legalább ötven év. Ennél jóval rövidebb életet jósolok az OLEDnek a jelenlegi formájában.
  A korszerűtlennel továbbra sem értek egyet, máig van jónéhány olyan terület, ahol nincs jobb, vagy egyáltalán más alternatíva, mint az LCD.

 • Piftuka

  veterán

  válasz arty #14 üzenetére

  "és mivel már láttam plazmát, oledet, nem lehet elvárásom a háttérvilágított 3000:1-es lcd...."

  Lehet viszont az 5.000-6.000:1 feletti natív kontraszttal bíró LCD. :K És akkor még nem is említettük a kétszer nagyobb értéket produkáló Samsung Q9-eseket.

  Ilyen szempontból ezek bármelyik egykori plazma televízióval bőven felveszik a versenyt.

  Ispy fórumtárs például még mindig utóbbit használja, és preferálja. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az ő elvárásainak az a tévé és technológia felel meg a legjobban.

  És ugyanez igaz bármelyik elérhető technológiára is. Mindegyik tökéletes lehet bárkinek, aki képes meghatározni az egyéni preferenciáit egy tévével szemben.

  Ám egyik megoldás sem "tökéletes" a szó direkt értelmében véve. Az OLED is messze van még attól.

  Hogy válhat-e minden szempontból "tökéletes" technológiává, az még kérdéses. Az idő fog választ adni rá.

  Én személy szerint a különféle Micro LED megoldásoknak nagyobb jövőt jósolok hosszú távon, és továbbra is kíváncsian várom bármelyik gyártó ezektől eltérő megoldásait. Azokból hosszú távon ugyanis mi, felhasználók profitálhatunk.

  "Aquila non captat muscas."

Hozzászólok Aktív témák